Εντάξει, έχω από χτες το κινητό (αγορά μέσω amazon.fr) και εννοείται άλλη εμπειρία!
Όσο για την διαθεσιμότητα / παραλαβή, αγορά με τιμολόγιο - χωρίς να είμαι εκτός θέματος:
Πραγματικά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με ελληνικά καταστήματα (σκρουτζ ή μη).
Αυτά που συνεργάζονται με skroutz και η αγορά γίνεται μέσω αυτούς, ενώ η διαδικασία αποφορολόγησης είναι άμεση, δύο φορές μου ακυρώσανε (δίχως αιτιολογία - "Το κατάστημα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει την παραγγελία σας" ) και την τρίτη φορά στείλανε 12αρι αντί για 13αρι. Με τιμή 13αρι και στο τιμολόγιο αναγραφή για 12αρι, 4-10 ημέρες διαθεσιμότητα (άρα παραγγελία από προμηθευτή). Προφανώς επίτηδες το όλο σκηνικό, δεν μπορώ να δεχτώ τόσα απανωτά λάθη. Συνολικό χάσιμο χρόνου 2 βδομάδες και με μείωση πιστωτικού υπολοίπου λόγω δέσμευης στην κάρτα.
Αν δε, κάνεις το λάθος να παραγγείλεις εκτός σκρουτζ και μέσα από το site τους, θέλουν μέχρι και 15 εργάσιμες για έναν "έλεγχο" που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, δίχως να εξασφαλίζουν διαθεσιμότητα. Γνωστή πρακτική που δεν χρειάζεται να αναλυθεί περαιτέρω.
Για τα υπόλοιπα σωστά καταστήματα, είτε δεν θα έχουν διαθεσιμότητα online (εκτός αν πας ξώφαλτσα και βρεις κάποιο διαθέσιμο που δεν το έχουν περάσει στο σύστημα), είτε θα έχουν βάλει καπέλο €100-€150.
Για την λιανική, σίγουρα δεν υπάρχουν τα παραπάνω προβλήματα.
Όμως, ανεξαρτήτως άνωθεν, πραγματικά αν κάποιος θέλει άμεση αγορά και δίχως δόσεις, δεν βρίσκω τον λόγο η αγορά να μην γίνει από amazon.fr (ή amazon.it ή amazon.de, αν υπάρχει διαθεσιμότητα) με apple vendor. Ενδεικτική τιμή στο γαλλικό για iphone 13 pro 256, €1271 + €6 έως €16 (γρήγορα) μεταφορικά. Εδώ €1380 - €1390 για άμεση αποστολή, διαφορά 100 ευρώ.
Ούτε προπαραγγελίες, ούτε αναμονή, ούτε τίποτε.
Υ.Γ. Bonus: η συσκευασία ήταν ουσιαστικά διπλό κουτί και περιείχε και apple wired earpods. Ίσως είναι νομοθεσία στην Γαλλία. Την ευχαριστούμε όπως και να'χει.
Τελευταία επεξεργασία από: cv01302, 30/12/2021 - 18:52.