Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Το iPhone σαν σκληρός δίσκος


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 05/02/2009 - 22:59

Παρακάτω θα περιγράψω τις διαθέσιμες επιλογές για να χρησιμοποιήσετε το iPhone για μεταφορά οποιουδήποτε αρχείου, σαν ένα φλασάκι δηλαδή.

Καταρχάς, η διαδικασία για αυτούς που δεν έχουν jailbroken iPhone είναι αρκετά απλή αλλά και περιοριστική. Δηλαδή: αρκεί να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή αποθήκευσης εγγράφων, μουσικής, εικόνων όπως για παράδειγμα το A.I.Disk ή το iStorage ή το Flash Drive ή κάποια άλλη free εφαρμογή παρόμοιου είδους. Οποιαδήποτε εφαρμογή μας κάνει.

Μετά μπορείτε μέσω WiFi να στέλνετε τα αρχεία που θέλετε εκεί μέσα και όταν πάτε σε κάποιον άλλον υπολογιστή να τα ξαναστείλετε από το iPhone στον υπολογιστή. Είναι αρκετά απλό και μάλιστα αν τα αρχεία σας ειναι έγγραφα/μουσική/εικόνες μπορείτε να τα ανοίξετε με την εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε στο iPhone. Το περιοριστικό του θέματος είναι ότι αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε WiFi, το οποίο είναι αργό και ίσως να μην διαθέτει ο άλλος υπολογιστής.

Για αυτούς που έχουν jailbroken κινητό τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορείτε
1) να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία με την παραπάνω μόνο που αντί για WiFi να χρησιμοποιήσετε τη USB σύνδεση. Το μόνο εμπόδιο όμως είναι ότι η διαδρομή της εφαρμογής στο private/var/mobile/Applications θα είναι δύσκολο να την εντοπίζετε κάθε φορά. Αλλά στην ανάγκη, δεν τρέχει και τίποτα
2) να δημιουργήσετε έναν φάκελο στο private/var/mobile (ή κάπου αλλού) με το όνομα σας (ή κάτι άλλο τέλος πάντων που να το γνωρίζετε) και εκεί να ρίχνετε πάντα όλα τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε. Αυτό λύνει το πρόβλημα του (1) που δεν ξέρατε τη διαδρομή. Στο (2), η διαδρομή είναι εύκολο να τη θυμάστε κάθε φορά. Το μειονέκτημα όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν θα μπορείτε να ανοίξετε κάποια αρχεία να τα δείτε επί τόπου στο iPhone.

Mάλλον δεν θα καταλάβατε τίποτα από τα παραπάνω αλλά ξαναδιαβάστε το  :P

Θέλω επίσης κάποιος να δοκιμάσει να μου πει αν με τον Finder δουλεύει το 'open with' που έχει στα έγγραφα/εικόνες κτλπ ώστε να λυθεί το πρόβλημα του (2)


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες