Σε σχέση με το Μ2 MacBook είναι πιο φθηνό το mini. Επίσης αν δεν υπάρχει αστοχία, τότε όχι μόνο 7, αλλά πολλά παραπάνω χρόνια θα σε πάει. Εγώ εχω ένα iMac του 2010 όπου του έβαλα ssd και ram, και δουλεύει απροβλημάτιστα photoshop και Lightroom που δουλεύω. Προφανώς και όλες τις άλλες εργασίες τις απλές τις κάνει απροβλημάτιστα. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι εχω ξεμείνει στα High Sierra και δε μπορώ επίσημα να αναβαθμιστώ.
Από εκεί και πέρα όσον αφορά το MacBook Air m1, το μόνο κακό είναι πως τσίμπησε ένα κλικ η τιμή επειδή βγήκε το μ2 ακριβότερο. Αν το βρεις σε κάποια προσφορά, τρυπήσεις κάνα τιμολόγιο και αν έχει κσι καμία προωθητική και κανένας Γερμανός με κάνα payzy ή eurobank, τότε θα είναι πολύ συμφέρον.
Υ.Γ. Επίσης στο σπίτι έχουμε και ένα MacBook Pro early 2015 με 8gb, όπου και αυτό δουλεύει τρένο στις απλές λειτουργίες. Η γυναίκα μου δε δουλεύει βαριά προγράμματα για να σου πω πως αποδίδει με τέτοια ram, αλλα του πίνει το αίμα λόγω δουλειάς και το εχω δει να έχει 2 browsers ανοιχτούς με καμία 30αρια tabs στον καθένα.
Σε πιστεύω. Τα έχω δει ιδίοις όμμασι.
Ίσως βέβαια να είναι και ψυχολογικό το θέμα να έχεις αυτή την ασφάλεια, ίσως να επηρεάζομαι απο τα Windows που είμαι στα τόσα χρόνια και το θέμα RAM είναι κλάμα.
Είχε βγάλει το Air M1 ο Γερμανός με 989€ πρίν κάτι βδομάδες και δεν το τόλμησα. Μη με ρωτήσεις γιατί, ακόμα ρωτάω και εγώ τον εαυτό μου.
Τέτοια τιμή δε θα ξαναδώ.
Επίσης τον Απρίλιο φαίνεται πως έρχεται Air M2 15".