Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iGroups: Apple's geo-location social networking app


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/03/2010 - 21:34

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα της Apple που είχε κατατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 με την ονομασία iGroups, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Αναρτημένη εικόνα

Συγκεκριμένα η πατέντα αυτή περιγράφει την χρήση μιας εφαρμογής για το iPhone η οποία επιτρέπει σε ομάδες χρηστών να μοιράζονται ζωντανά πληροφορίες για κάποιο γεγονός με βάση την γεωγραφική τους τοποθεσία (πχ. μια ομάδα φίλων που βρίσκονται στην ίδια συναυλία)

Επίσης επιτρέπει να δουν ο ένας την ακριβή τοποθεσία του άλλου το οποίο θα μπορούσε να γίνεται με χρήση GPS, αν και δεν έχουν αναφερθεί αναλυτικά λεπτομέριες σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού της γεωγραφικής τοποθεσίας, ενώ η ανταλλαγή πληροφοριών (tokens) θα γίνεται με χρήση είτε Wi-Fi είτε Bluetooth.

Μιλάμε δηλαδή για ένα geo-location social-networking app, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα πολύ δημοφιλή geo-location apps όπως το Gowalla, το Foursquare και το Hot Potato (που καλύπτει μόνο την Νέα Υόρκη) τα οποία έχουν ως αποκλειστική λειτουργία την επαφή και συζήτηση χρηστών για κάποιο γεγονός στο οποίο παραβρίσκονται.

Η εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία MobileMe - καθώς τονίζεται πως αν κάποια συσκευή δεν διαθέτει GPS θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες virtual GPS εντοπισμού μέσω του MobileMe.

Στην πατέντα της Apple αναφέρεται και ένα πιθανό σενάριο μιας ομάδας χρηστών που βρίσκονται στην ίδια συναυλία:

In this example scenario, a number of attendees of a rock concert set their Bluetooth-enabled devices to Token Exchange mode. All devices within transmission range of each other at the concert and that are set in Token Exchange mode begin exchanging and storing tokens. These devices are collectively referred to as a Group, and the users associated with devices in the Group are referred to as Group members. The Token Exchange is referred to as a "contact event." The contact event can be associated with a "contact time" defined by timestamps provided to the trusted service.

Τα Group των χρηστών που θα συνδέονται με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να ανταλλάσουν στοιχεία μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές SMS, Calendar, Address Book και Mail, ενώ περιγράφεται και η διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων (tokens) με χρήση μιας μορφής αλυσίδας (daisy chain) όπου στο παράδειγμα της συναυλίας θα μπορούν να μεταφέρονται δεδομένα από ένα Group που βρίσκεται στις πρώτες σειρές στις αμέσως πιό πίσω και από αυτούς στους ακόμα πιό πίσω κ.ο.κ.

Αναρτημένη εικόνα


Η Apple δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια της χρήσης αυτής της εφαρμογής μέσω ενός περίπλοκου συστήματος κρυπτογράφησης των tokens που θα ανταλάσσονται και κάνοντας χρήση ανώνυμης εκπομπής δεδομένων (Group Formation Based on Anonymous Broadcast Information)

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και άλλη μια πατέντα της Apple που θα μπορούσε να συνδυαστεί με το iGroups, η οποία δείχνει πως η Apple δουλεύει πάνω σε μια τεχνολογία ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ χρηστών iPhone χρησιμοποιώντας φωνητικές κλήσεις - μεταφορά δηλαδή κειμένου ή άλλων δεδομένων σε ήχο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής και στην συνέχεια μετατροπή των δεδομένων πάλι σε ήχο που θα παίζεται μέσω των ηχείων του iPhone του παραλήπτη, κάτι που περιγράφεται ως λειτουργία Walkie-Talkie για το iPhone.

Αναρτημένη εικόνα

Συμπερασματικά το iGroups είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιδέα, βέβαια το κατά πόσο μπορεί να έχει απήχηση στον κόσμο - καθώς προϋποθέτει τόσο οι συσκευές να είναι iPhone αλλά και να χρησιμοποιούν την υπηρεσία MobileMe - είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη.

[via macrumors, appleinsider, patentlyapple]

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 18/03/2010 - 21:44


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Neopas

Neopas

    iPH Contributor

  • 1.133 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 19/03/2010 - 18:40

τι πατεντα ρε παιδια, αυτο δεν το κανει η google εδω και τοσα χρονια;;

ελεος :P




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες