Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Το iPad ως concept


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2010 - 13:42

Χαιρετώ την ομήγυρη

Ο σκοπός αυτής της δημοσίευσης είναι να καταδείξω το πόσο σημαντικό είναι για εμένα το iPad όχι ως προϊόν αλλά ως concept.

Καταρχήν να πως ότι είμαι τόσο στην ομάδα και των Power content consumerσ, όσο και στην ομάδα των content producer ως developer.

Βλέποντας λοιπόν το iPad έχω να πω ότι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό τι κάνει ή ποιες (χτυπητές ή όχι) ελλείψεις έχει. Σημαντικό είναι ότι δημιουργεί δρόμο για μια νέα μεγάλη κατηγορία προϊόντων τα λεγόμενα tablets, μιας και όλες οι κριτικές συμφωνούν ότι είναι το πρώτο tablet που είναι έτοιμο για την αγορά. Σε αυτό τον δρόμο ακολουθούν (ή θα ακολουθήσουν) όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές με δικές τους προτάσεις (HP Slate, Dell, Acer κλπ κλπ)

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι σε λιγότερο από 10 χρόνια όλοι μας θα έχουμε και μιας μορφής tablet για τις καθημερινές μας ασχολίες, αφήνοντας το Laptop μόνο για τους επαγγελματίες. (Ευτυχώς δεν νομίζω ότι θα αποχωριστώ ποτέ τα αγαπημένα μου Dell Laptops)
Επίσης πολύ επαγγελματίες θα χρησιμοποιούν Tablets στη εργασία τους. Βλέπε γιατρούς, πωλητές, αποθηκάριους, Info workers κλπ κλπ.

Δηλαδή όντως θεωρώ ότι για μένα και το δικό μου lifestyle και τις ανάγκες δεν ταιριάζει τώρα το ipad (ο συνδυασμός iPhone +laptop με καλύπτει). Θεωρώ όμως εξίσου βέβαιο ότι σε λιγότερο από 5 χρόνια θα έχω πάρει ένα tablet ως συμπληρωματικό κομμάτι πλέον της καθημερινότητας μου. Θα είναι το 3rd generation iPad, θα είναι το HP Slate δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα έχω ένα.

Τι το σπέσιαλ έχουν λοιπόν τα tablets.
Καταρχήν μετά από 25 και χρόνια το mouse καταργείτε ως μέσο διεπαφής με τον υπολογιστή μας και εισάγονται τα multitouch gestures σαν το βασικό μέσο αλληλεπίδρασης. Αυτό από μόνο του είναι κοσμογονία για εμάς τους developers που πρέπει να κάνουμε τώρα τις εφαρμογές μας optimized για αυτού του είδους την επαφή.
Επίσης πλέον το κλασσικό window interface που μας εισήγαγε η Apple με το MacOs και η Microsft με τα Win δεν νομίζω ότι έχει πολλά ψωμιά ακόμη για τους retail customers. Άρα πρέπει να αλλάξουμε τελείως το μοντέλο που φτιάχνουμε εφαρμογές τα τελευταία 15 χρόνια. Ακόμα και οι Web Apps θα πρέπει να μετασχηματιστούν για να έχουν νόημα σε τέτοιες συσκευές.

Αν θέλετε σημαντικό είναι να μέσα από την έλευση του iPad να δούμε την επανάσταση που έρχεται στο χώρο της πληροφορικής, του software και των υπηρεσιών που θα προσφερθούν στο μέλλον.
Δεν μπαίνω στην λογική του αν είναι καλό ή κακό αλλά έτσι το βλέπω. Τώρα αν συγκεκριμένα το iPad αξίζει σαν συσκευή ή είναι media hype δεν με απασχολεί. Με απασχολεί όμως ότι λογικά το παιδί μου θα συντροφεύεται από ένα tablet στο σχολείο αντί για βιβλία, θα διαβάσω το επόμενο βιβλίο του Γιάλομ σε tablet ή θα πρέπει να φτιάξω το επόμενο corporate web app για την εταιρία με tablet like λογική διότι το 50% των εργαζομένων το χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο δουλειάς τους.

Με λίγα λόγια έχω πειστεί ότι το iPad ως concept όχι μόνο δουλεύει αλλά είναι και το αύριο της πληροφορικής. Αυτά, αναμένω τα σχόλια σας πάνω στο θέμα.

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 08/04/2010 - 13:51


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iLuxus

iLuxus

    iPH Hero

  • 5.344 μηνύματα
  • Twitter:@iLuxus
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:apw_Ultra

Δημοσίευση 08/04/2010 - 16:09

+1 ενα απο εμενα φιλε μου, για την αντιληψη και την διορατικοτητα σου, πανω στο θεμα. ;)

∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼


#3   katharma

katharma

    iPH newbie

  • 16 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2010 - 16:31

+1 και από εμενα γιατί επικεντρώθηκες ακριβώς σε αυτά που πρέπει!
Όλες οι καινούργιες συσκευές έχουν ελλείψεις η προβλήματα τα οποια λύνονται
με τις καινούργιες εκδόσεις τους... Αυτό είναι αναπόφευκτο!
Θα πρέπει να γίνει mature product το iPad για να μπορεί να κριθεί ως προς τις
λειτουργίες του...
Απλά νομίζω πως για ακόμα μια φορα η Apple σαν εταιρία αποδεικνύει το ποσο
διορατικό management και το ποσο καλο marketing έχει!

Αγαπητέ Woody νομίζω πως είσαι από τους λίγους που κατάφερε πραγματικά να δει το
δασος και να το περιγράψει τόσο καλά! 8)

#4   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2010 - 18:27

Εγώ πιστεύω πως θα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο το να βλέπαμε στην Ελλάδα και όχι μόνο την αντικατάσταση όλων των βιβλίων με το iPad ή οποιοδήποτε άλλο tablet το οποίο θα βοηθούσε μεν τους μαθητές αλλά και θα ήταν πιο ενδιαφέρον από τεχνολογικής άποψης (θα το είχαν λιώσει). Έτσι γίνεται και οικονομία (τώρα είναι αργά βέβαια...).

#5   ProSONIC

ProSONIC

    iPH Addict

  • 775 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2010 - 18:39

εγω δε θα το αγοραζα ακομα και αν ηταν να το αγορασω θα περιμενα, γιατι η apple θεωρει οτι στους πελατες της μπορει να κανει πειραματα...πραγμα που δε συμβαλει μετην διοικηση ποιοτητας μιας εταιριας για ανταγωνιστικο χαρακτηρα παντα...

Τελευταία επεξεργασία από: ProSONIC, 08/04/2010 - 18:40


#6   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/04/2010 - 11:02

εγω δε θα το αγοραζα ακομα και αν ηταν να το αγορασω θα περιμενα, γιατι η apple θεωρει οτι στους πελατες της μπορει να κανει πειραματα...πραγμα που δε συμβαλει μετην διοικηση ποιοτητας μιας εταιριας για ανταγωνιστικο χαρακτηρα παντα...


Prosonic δεν μπαίνω στη διαδικασία να χαρακτηρίσω το iPad σαν προϊόν αυτό καθεαυτό αλλά μιλάω για τον αέρα αλλαγής που φέρνει στην πληροφορική σε όλους μας. Με άλλα λόγια ούτε εσύ ούτε εγώ θα πάρουμε Ipad αλλά σε 5 χρονάκια θα χρησιμοποιούμε εντατικά ένα ταμπλετάκι στην καθημερινότητα μας (διάλεξε εσύ τι μάρκα). Και μάλιστα αν εγώ σαν developer θα προσαρμοστώ γρήγορα σε αυτή την πραγματικότητα θα γίνω γρήγορα obsolete. (όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε και κρίση και δεν μπορώ να πάω σε ένα υπουργείο να βαράω σφραγίδες όλη μέρα!!!! :lol: )




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες