Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Steve Jobs' thoughts on flash


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
119 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:08

Ο Steve Jobs καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με το flash σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται στο επίσημο site της Apple.

Σε μια μάλλον παράξενη κίνηση, ο CEO της Apple, Steve Jobs, μέσω δημοσιεύματος στο επίσημο site της Apple καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με την τεχνολογία Flash και την Adobe.

Στο δημοσίευμα αυτό ο Steve Jobs επιχειρηματολογεί υπέρ της μη υποστήριξης του Flash στα mobile προϊόντα της Apple (iPhone, iPad, iPod touch) για τεχνολογικούς λόγους και όχι για την προστασία του App Store.

Συνοπτικά, οι λόγοι που παραθέτει αφορούν το "ανοιχτό" λογισμικό,

Adobe’s Flash products are 100% proprietary. They are only available from Adobe, and Adobe has sole authority as to their future enhancement, pricing, etc. While Adobe’s Flash products are widely available, this does not mean they are open, since they are controlled entirely by Adobe and available only from Adobe. By almost any definition, Flash is a closed system.

το "full web",

Adobe has repeatedly said that Apple mobile devices cannot access “the full web” because 75% of video on the web is in Flash. What they don’t say is that almost all this video is also available in a more modern format, H.264, and viewable on iPhones, iPods and iPads. YouTube, with an estimated 40% of the web’s video, shines in an app bundled on all Apple mobile devices, with the iPad offering perhaps the best YouTube discovery and viewing experience ever. Add to this video from Vimeo, Netflix, Facebook, ABC, CBS, CNN, MSNBC, Fox News, ESPN, NPR, Time, The New York Times, The Wall Street Journal, Sports Illustrated, People, National Geographic, and many, many others. iPhone, iPod and iPad users aren’t missing much video.

την αξιοπιστία, ασφάλεια και απόδοση,

In addition, Flash has not performed well on mobile devices. We have routinely asked Adobe to show us Flash performing well on a mobile device, any mobile device, for a few years now. We have never seen it. Adobe publicly said that Flash would ship on a smartphone in early 2009, then the second half of 2009, then the first half of 2010, and now they say the second half of 2010. We think it will eventually ship, but we’re glad we didn’t hold our breath. Who knows how it will perform?

τη διάρκεια της μπαταρίας,

Although Flash has recently added support for H.264, the video on almost all Flash websites currently requires an older generation decoder that is not implemented in mobile chips and must be run in software. The difference is striking: on an iPhone, for example, H.264 videos play for up to 10 hours, while videos decoded in software play for less than 5 hours before the battery is fully drained.

το touch,

Flash was designed for PCs using mice, not for touch screens using fingers. For example, many Flash websites rely on “rollovers”, which pop up menus or other elements when the mouse arrow hovers over a specific spot. Apple’s revolutionary multi-touch interface doesn’t use a mouse, and there is no concept of a rollover. Most Flash websites will need to be rewritten to support touch-based devices. If developers need to rewrite their Flash websites, why not use modern technologies like HTML5, CSS and JavaScript?

και, τέλος, την στροφή της Adobe προς τη συγγραφή εφαρμογών για το iPhone χρησιμοποιώντας το flash.

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχόλια του Steve Jobs εδώ.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:30

Οι απόψεις του Jobs είναι το ίδιο αδιάφορες με τις δηλώσεις της Adobe. Το αποτέλεσμα μετράει. Τα idevices είναι τυφλά σε μεγάλο ποσοστό του web. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία.

Το flash επίσης θα κόψει λεφτά από το AppStore. Τον καταλαβαίνω τον Jobs την εταιρεία του παει να προστατέψει και βγάζει δικαιολογίες για να μην χρειαστεί να πει αυτό που ο κόσμος το'χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι, πως το iPhone os και το AppStore είναι ακόμα πιο propriatary από το flash και την adobe. Απλά αντικαταστηστε το adobe με apple στην πρώτη παράγραφο για να δείτε αν βγάζει νόημα και ακούγεται λογική η συγκεκρενη παράγραφος.

Το μελον είναι το android και σοβαρές εταιρείες σαν την google

αλήθεια τι έγινε ο iDiot που έχασε το «4g». Σπασμωδικες κινήσεις εντυποσιασμου και φτηνές δηλώσεις δεν μπορούν να κρύψουν αδυναμίες και μειονεκτήματα.

#3   fertfeui3y6er9

fertfeui3y6er9

    iPH newbie

  • 3 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:37

Χα !! Ας γελάσουμε! Ενώ η Apple χρόνια τώρα είναι υπέρ των ανοιχτών προτύπων? Να' χαμε να λέγαμε. Το SDK για την δημιουργία εφαρμογών στα Iseries που πουλάει και είναι και μονόδρομος εδώ που τα λέμε, μόνο ανοιχτό δεν είναι, έχει τόσους περιορσμούς που και μόνο απο αυτό καταλαβαίνει κανείς την πολιτική της εταιρείας. Οκ εντάξει το Flash για mobile συσκευές έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά όχι να βγαίνει και να μας λέει μπούρδες. Ο μοναδικός λόγος που δεν υποστηρίζει Flash όπως επίσης και Java !! είναι ότι τα κέρδη του Appstore θα κάνουν βουτιά στο κενό.

#4   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:48

Το flash επίσης θα κόψει λεφτά από το AppStore.


Με ποιόν τρόπο ακριβώς θα γινόταν αυτό; Το βασικό θέμα της υπόθεσης είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι developers το Flash για να κάνουν εφαρμογές για το iPhone/iPad. Οι εφαρμογές αυτές θα διακινούνταν μέσα από το AppStore (αναγκαστικά) άρα θα κέρδιζε και η Apple.

Αν αναφέρεσαι γενικά στην δυνατότητα αναπαραγωγής flash, και κατ' επέκταση τα ψευτο-παιχνίδια, δεν χάνει χρήματα (με μεγέθη στα οποία μάλλον θεωρείς) γιατί υπάρχουν αντίστοιχα πολλές χιλιάδες δωρεάν παιχνιδάκια για το iPhone από τα οποία η Apple δεν κερδίζει.

Γιατί ας είμαστε ρεαλιστικοί, δεν υπάρχουν σοβαρές Flash εφαρμογές... αν υπάρχουν ας μας αναφέρει κάποιος 2-3.

Μήπως θα δούμε κάποιες σοβαρές εφαρμογές γραμμένες σε Flash για το Android; Έχουμε δει κάποια μέχρι τώρα; Και γιατί να μην γράψει κάποιος εφαρμογή για το Android χρησιμοποιόντας το SDK του Android, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις δυνατότητες του λειτουργικού και της συσκευής; Μήπως επειδή " -θα- υποστηρίζει Flash" θα ασχοληθούν οι developers με το Flash;

Good things come to those who wait...


#5   fertfeui3y6er9

fertfeui3y6er9

    iPH newbie

  • 3 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:57

Αν αναφέρεσαι γενικά στην δυνατότητα αναπαραγωγής flash, και κατ' επέκταση τα ψευτο-παιχνίδια, δεν χάνει χρήματα (με μεγέθη στα οποία μάλλον θεωρείς) γιατί υπάρχουν αντίστοιχα πολλές χιλιάδες δωρεάν παιχνιδάκια για το iPhone από τα οποία η Apple δεν κερδίζει.


Αυτό με την έλευση του 4.0 δεν θα ισχύει, εφόσων όσοι θα διανέμουν την εφραμογή τους δωρεάν θα έχουν την δυνατότητα να προσθέτουν διαφημίσεις που φυσικά θα τις παρέχει η Apple με αποτέλεσμα να πέρνει κάποιο ποσοστό από τις διαφημίσεις και ο Developer.

#6   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/04/2010 - 16:59

Κανένα προβλημα να συμφωνήσω μαζί σου έχεις απόλυτο δίκαιο την apple δεν την αφορούν τα ψιλοπαιχνιδακια flash εχεηβακλυτερα και τσάμπα στο AppStore. Αν μπορεί κάποιος όμως ας μου εξηγήσει το θέμα που ανοίγει ο Jobs σχετικά με την ποιότητα των cross platform εφαρμογών. Τα fart apps του AppStore που δεν είναι και free είναι cross platform για αυτό και είναι χαμηλής ποιότητας? Με το SDK της apple δεν γράφτηκαν οι εφαρμογές αυτές. Αν ήταν γραμμένες μετο CS5 πόσο χειρωτερες θα ήταν? Γιατί αν κατάλαβα καλά διαβαζωντας το παραλήρημα του Jobs για την απόλυτη ανωτερωτητα και openness της apple για αυτό καίγεται όσον αφορά το CS5 μη τυχων ρίξει την ποιότητα των εφαρμογών.

Εν ολιγης άκρη πάλι δεν θα βγει και στο τέλος της ημέρας τα idevices θα είναι τυφλά στο flash content και η apple θα κάνει edit τα promo videos και photos για να κρύψει αυτή τυφλά και τα consumer unions θα τους τραβάνε πάλι καταγγελίες για ψευδή διαφήμιση. Αυτά από εμένα.

#7   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 29/04/2010 - 17:08

Νομίζω ότι το flash στο iPhone,iPadata κτλ έχει κουράσει και έχει κουραστεί. Απορώ γιατί συνεχίζεται αυτό το κατηγορώ και δικαιολογώ απο πλευράς της apple. Είπαμε μια δύο τρείς πεντακόσιες ότι flash δεν βλέπουμε για τους χ,ψ λόγους πραγματικούς ή παραπετάσματα καπνού, εντάξει δεκτό πάμε παρακάτω. Το κάθε δέκα μέρες μια τοποθέτηση για το flash δεν το καταλαβαίνω.

#8   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/04/2010 - 17:22

Το θέμα το ξανά ανοίγει η apple. Γιατί λες? Μήπως έχει σχέση με το ότι στη βιασύνη τους να προλαβουν τα νέα tablets του ανταγωνισμού innovaταρανε με το να μεγαλώσουν την οθόνη του iPod touch? Τώρα που οι άλλοι παρουσιάζουν τα νέα tablet pcs και τα android tablets και η google προχωράει στο android x86, η apple έχει μείνει με ενα ελλειπες ipad και κάπως πρέπει να πείσει πως αυτό είναι το σωστό και το καλύτερο και οι άλλοι είναι άχρηστοι. Κυρίως όταν πουλάνε πιο πλήρη προϊόντα στην ίδια τιμή ή και φθηνότερα.

#9   XCoNaN

XCoNaN

    iPH Enthousiast

  • 383 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 29/04/2010 - 17:24

Νομίζω ότι το flash στο iPhone,iPadata κτλ έχει κουράσει και έχει κουραστεί. Απορώ γιατί συνεχίζεται αυτό το κατηγορώ και δικαιολογώ απο πλευράς της apple. Είπαμε μια δύο τρείς πεντακόσιες ότι flash δεν βλέπουμε για τους χ,ψ λόγους πραγματικούς ή παραπετάσματα καπνού, εντάξει δεκτό πάμε παρακάτω. Το κάθε δέκα μέρες μια τοποθέτηση για το flash δεν το καταλαβαίνω.

Για να μας θυμίσει και την υπάρχει του html 5, αλλα δεν το βλέπω να περπατάει!!

#10   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/04/2010 - 20:43

Γιατί αν κατάλαβα καλά διαβαζωντας το παραλήρημα του Jobs για την απόλυτη ανωτερωτητα και openness της apple για αυτό καίγεται όσον αφορά το CS5 μη τυχων ρίξει την ποιότητα των εφαρμογών.

Εν ολιγης άκρη πάλι δεν θα βγει και στο τέλος της ημέρας τα idevices θα είναι τυφλά στο flash content και η apple θα κάνει edit τα promo videos και photos για να κρύψει αυτή τυφλά και τα consumer unions θα τους τραβάνε πάλι καταγγελίες για ψευδή διαφήμιση. Αυτά από εμένα.


ΔΕν είναι θέμα ποιότητας των εφαρμογών ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς τον κώδικα. Και εννοείται ότι δεν μιλάμε καν για fart apps αλλά για πολύ πιο σοβαρές εφαρμογές που υπάρχουν άπειρες στο App Store.

Τα βίντεο ας τα κάνει edit, το θέμα είναι ότι έχει πουλήσει ήδη 1000000 iPad και πάει για τρελά ρεκόρ. Ο κόσμος δεν νοιάζεται για αυτά και φαίνεται αυτό από τις πωλήσεις.

Το θέμα το ξανά ανοίγει η apple. Γιατί λες? Μήπως έχει σχέση με το ότι στη βιασύνη τους να προλαβουν τα νέα tablets του ανταγωνισμού innovaταρανε με το να μεγαλώσουν την οθόνη του iPod touch? Τώρα που οι άλλοι παρουσιάζουν τα νέα tablet pcs και τα android tablets και η google προχωράει στο android x86, η apple έχει μείνει με ενα ελλειπες ipad και κάπως πρέπει να πείσει πως αυτό είναι το σωστό και το καλύτερο και οι άλλοι είναι άχρηστοι. Κυρίως όταν πουλάνε πιο πλήρη προϊόντα στην ίδια τιμή ή και φθηνότερα.


καμία σχέση δεν έχει με αυτά. Το flash σε αυτές τις συσκευές είναι κουτσουρεμένο και είναι βάρος για τη συσκευή.

Follow me on twitter


#11   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 29/04/2010 - 21:02

Τα βίντεο ας τα κάνει edit, το θέμα είναι ότι έχει πουλήσει ήδη 1000000 iPad και πάει για τρελά ρεκόρ. Ο κόσμος δεν νοιάζεται για αυτά και φαίνεται αυτό από τις πωλήσεις.


http://www.youtube.com/watch?v=Q1_Vvzlpgdg&feature=watch_response_rev

Έχεις δίκιο, ο κόσμος δεν νοιάζεται γενικότερα. Αρκεί να είναι apple.

#12   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/04/2010 - 21:09

Έχεις δίκιο, ο κόσμος δεν νοιάζεται γενικότερα. Αρκεί να είναι apple.


Αυτός ο κόσμος είναι οι καταναλωτές. Και να σαι σίγουρος ότι όλες οι εταιρείες θα ήθελαν να έχουν αυτό το κόσμο για καταναλωτές τους. Δεν τον έχουν όμως και αυτό λέει αρκετά για την Apple είτε είσαι hater είτε όχι. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και αυτό το target group στο οποίο πρέπει να στοχεύσουν οι εταιρείες

Follow me on twitter


#13   mike26

mike26

    iPH Enthousiast

  • 369 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/04/2010 - 21:27

Τα idevices είναι τυφλά σε μεγάλο ποσοστό του web.

Τα pc δεν πάνε πίσω. Τα 2/3 του κυβερνοχώρου είναι :1.γεμάτα από ιούς και κάθε είδους σκουληκιού
2.γεμάτα από ενοχλητικές διαφημίσεις (βλ. "γίνε βρικόλακας ή λυκάνθρωπος","naked scanner στο κινητό σου", κτλ, κτλ )
3.παιχνιδάκια σε flash που δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάψιμο εγκεφαλικών κοιτταρων
Τι έμεινε ? κάποια sites που επυσκευτομαστε καθημερινά ,μετρημένα στα δάκτυλα. Το 90% των υστότοπων είναι κατασκευασμένοι με html και λίγα κοματια με flash(Τα περισσότερα διαφημίσεις)

#14   mixail

mixail

    iPH User

  • 177 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/04/2010 - 21:28

http://www.youtube.com/watch?v=Q1_Vvzlpgdg&feature=watch_response_rev

Έχεις δίκιο, ο κόσμος δεν νοιάζεται γενικότερα. Αρκεί να είναι apple.


ελεος...ειναι τοσο τρομακτικο το βιντεακι...λες και τους εχουν κανει λοβοτομη...ανατριχιαστικο. μου θυμιζει ταινια με ζομπι!!! και οχι δεν ειναι αυτοι οι καταναλωτες...το βιντεακι παρουσιαζει μια συγκεκριμενη ομαδα ανθρωπων που προσωπικα δεν τους κατατασω σε αυτο που θεωρω εγω τουλαχιστον καταναλωτες...οσο καλο και αν ειναι το συγκεκριμενο προιον ή οχι, η αντιδραση ειναι υπερβολικη...οι συγκεκριμενοι θα αγοραζαν και ενα κουτι σαρδελες σαν τρελοι αν ηταν ασπρο το κουτι και ειχε το λογκο της Apple :)

#15   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 29/04/2010 - 21:38

Αυτός ο κόσμος είναι οι καταναλωτές. Και να σαι σίγουρος ότι όλες οι εταιρείες θα ήθελαν να έχουν αυτό το κόσμο για καταναλωτές τους. Δεν τον έχουν όμως και αυτό λέει αρκετά για την Apple είτε είσαι hater είτε όχι. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και αυτό το target group στο οποίο πρέπει να στοχεύσουν οι εταιρείες


Προφανώς και μου λέει. Μου λέει ότι η Apple έχει κάνει το marketing ότι είχε κάνει και ο Goebbels την προπαγάνδα. ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Το θέμα είναι το εξής, ναί εγώ δέχομαι να υπάρχει εθισμός με τα προϊόντα μιας εταιρίας. Το να βλέπω να δικαιολογείται οποιαδήποτε ενέργεια σε οποιαδήποτε περίπτωση απο μεριάς της Apple όμως είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Απο εθισμός έχεις γίνει στρατιωτάκι. Ναί το iPad πούλησε 1.000.000 κομμάτια μέχρι στιγμής. Το μεγάλύτερο ποσοστό αυτών είναι για μένα φυτά που απλά το αγόρασαν γιατί έτσι. Αυτό δεν είναι επανάσταση για μένα, είναι το αποτέλεσμα του ευνουχισμού απο όλων ειδών τα media στο υποσυνείδητο κυρίως του κόσμου, και όχι ποτέ δεν θα βγάλω το καπέλο στην Apple για αυτό.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες