Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 3G vs HTC Touch Diamond


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
27 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   John_s60

John_s60

    iPH newbie

  • 52 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/09/2008 - 21:20

Πιστευω ο συνδυασμος που ''καιει'' και καλυπτει σε ΟΛΑ τα επιπεδα τον απαιτητικο χρηστη ειναι ενας:
iPhone + N96 !!!
Το κακο βεβαια ειναι οτι κουβαλας δυο τηλεφωνα... ;)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Drake19

Drake19

    iPH User

  • 195 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Drake1986

Δημοσίευση 08/09/2008 - 21:45

εγω ενα εχω να πω το HTC Diamond εχει παρει πολλα απο το iphone :P

#18   trisk

trisk

    iPH Elite Poster

  • 2.395 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:online Μονο fifa στο PS3

Δημοσίευση 08/09/2008 - 23:00

Ενα εχω να πω παρε iphone και πετα το pc σου  (αν καταλαβενεις )

;)

To κινητο μονο καφε δεν κανει (δεν ειμαι και πολυ σιγουρος- Δεν το εχω ψαξει)

Οσω για τη καμερα  που ειναι 2Mp και εμενα μου τη δινει αλλα wtf


ΥΓ δεν ειμαι fan της apple

#19   dpap

dpap

    iPH User

  • 156 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/09/2008 - 03:49

Οι περισσοτεροι απο εμας εχουν και PC/Mac οποτε τι να το κανω το HTC που εχει word/excel κλπ? Ειναι δυνατον να κατσω να κανω σοβαρη δουλεια στο HTC? Θα καθομαι να παιδευομαι με τις ωρες με την ψειρα ενω εχω office στο PC μου? Η μηπως θα κατσω να γραψω κατι τοσο σοβαρο που πρεπει να γινει εδω-και-τωρα και στο δρομο?

Ο office (και pdf) viewer που εχει το iphone ειναι μια χαρα για να βλεπεις στο τακα τακα attachments που σου στελνουν στο mail και φτανει και περισσευει. Για περισσοτερα απο το PC.

Οσο για το bluetooth: Στην αρχη μου κακοφανηκε και μενα που δεν μπορουσα να ανταλλαξω αρχεια με το κινητο του διπλανου μου. Ωστοσο, ο χειρισμος του gmail account μου απο το κινητο ειναι τοσο ευχρηστος και γρηγορος που πλεον το bluetooth  μου φαινεται... αργο! 

Ποιο γρηγορα φυγει μεσω email μια φωτο μεσαιου/μεγαλου μεγεθους ακομα και μεσω 3G -ουτε καν wifi- αποτι μεσω bluetooth. Ευτυχως με τους περισσοτερους που επικοινωνω εχουν mail ενω για τους αλλους εχω αρχισει πλεον και απαιτώ να μου πουν το email τους για να τους στειλω οτι θελουν - και αναποδα, οτι θελουν να μου στειλουν να το στειλουν στο email μου. Αν δεν εχουν email τους λεω ευγενικα και με αρκετη δοση χιουμορ οτι ζουνε στο μεσαιωνα και να αφησουν τα bluetooth και να πανε να ανοιξουν ενα email account :P

To video recording λύνεται ευκολα με εφαρμογή. Ωστοσο θα ηθελα η καμερα να εχει λιγα περισσοτερα mpixel και να εχει auto focus τουλαχιστον. Ουτε καν ρυθμιστικα για contrast/brightness έχει. Ενα σκετο κουμπι μονο για να βγαζει την φωτο  >:(  Video κλήση επίσης να μπορουσε να δεχτει έστω - αν οχι και να στείλει με δευτερη καμερα. Οι Αμερικάνοι μαλλον ακομα στο text messaging έχουν μείνει... 

Τo ελληνικο keyboard αποτι εχω καταλαβει βγαίνει αισιως σύντομα οποτε θεωρω ληξαν το θεμα. To GPS ναι, δεν εχει navigator αλλα και το google maps ειναι μια χαρα για τις αναγκες μου (δεν οδηγώ). Περα απο το navigation ας μην βαζουμε και το search σε δευτερη μοιρα. Σε ποιο navigator γραφεις κυριολεκτικα ο,τι θελεις, συνδεεται με την κορυφαια μηχανη αναζήτησης  και σου πεταει τα αποτελεσματα με πινέζες στο χαρτη επανω? Στην Θεσσαλονικη που ειμαι, οι επιχειρήσεις δεν εχουν περασει και πολλα  >:( αλλα πανω απο την Αθηνα γίνεται χαμος. Δοκιμαστε σε μια γειτονια/περιοχη να ψάξει για 'bank', 'cinema' και θα βγαλει ενω σωρο πινέζες. 

Απο θεμα ομορφιας, απλα: ασυγκριτο. Η apple ειναι μανα σε αυτα εξαλου. Χ*στικα επανω μου οταν ειδα την μαυρη συσκευασια και το micro fiber πανάκι για την οθονη.

Και τελος: H τεχνολογια multi touch που εχει ειναι κατι τελειως μα τελειως διαφορετικο απο τα touch screens που εχουμε δει μεχρι τωρα. Αλλο τα δαχτυλα, αλλο η ακιδα/το νύχι που εχουν ολες οι αλλες συσκευες. Το HTC diamond βλεπω εχει και αυτο multi touch technology αλλα το software ειναι αυτο που κανει την διαφορα.

Απο το Wikipedia - Multi Touch:

Multi-touch consists of a touch screen (screen, table, wall, etc.) or touchpad, as well as software that recognizes multiple simultaneous touch points, as opposed to the standard touchscreen (e.g. computer touchpad, ATM), which recognizes only one touch point. This effect is achieved through a variety of means, including but not limited to: heat, finger pressure, high capture rate cameras, infrared light, optic capture, tuned electromagnetic induction, ultrasonic receivers, transducer microphones, laser rangefinders, and shadow capture.

Απιστευτο YouTube Video (απο το 2006!):

http://www.youtube.com/watch?v=zp-y3ZNaCqs

Ειναι η πρωτη φορα στα 10+ χρονια της κομπιουτεριστικης ζωης μου που αγοραζω apple προιον και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος/ικανοποιημενος. Εχω cell phone + ipod + camera + GPS + full browser + full mailer + 8GB δισκο και ολα αυτα σε μια και μόνο εύχρηστη και πανέμορφη συσκευη με απιστευτη οθονη και με ένα μόνο κουμπί. Τέλειο.

-- dimitris

#20   dmc15

dmc15

    iPH newbie

  • 14 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 09/09/2008 - 09:57

Ένα θα σας πω... Χρειάζομαι 2 συσκευές (προσωπική & επαγγελματική). Μέχρι τις 22 Ιουλίου η προσωπική μου ήταν το iphone 1st gen και η επαγγελματική το Diamond. Από τις 22 Ιουλίου η προσωπική μου είναι το iphone 1st gen και η επαγγελματική μου το... iphone 3g!

Γενικά είμαι heavy user της htc (tytn, tytn II, touch) όμως την κατάντια με το diamond πρώτη φορά την αντιμετωπίζω! Αρχικά και πιο σημαντικά...η μπαταρία είναι για κλοτσιές!!! Ούτε μέρα δεν κρατάει με νορμάλ χρήση-email-gps (σε αντίθεση με το 3g που τη βγάζει τη μέρα και λίγο παραπάνω). 2ον... το touch screen είναι για... μπουνιές! Πενάκι βέβαια αλλά πολλές φορές θέλει και 2ο πάτημα γιατί το πρώτο δεν το πολύ καταλαβαίνει!... ΟΚ...fantezi!!! σχεδιασμός κλπ κλπ κλπ... όμως αν στο ιφον μπει βιντεοκλήση, αναφορά στα μνμτα, mms και δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων με bluetooth τότε δε νομίζω να αλλάξω ποτέ τηλέφωνο!!!

#21   konsti

konsti

    iPH newbie

  • 47 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 09/09/2008 - 10:26

Παίδες, βλέπετε δύο διαφορετικά τηλέφωνα.

Το ένα, πολύ σωστά εντόπισε εδώ φίλος, είναι MultiTouch, το άλλο απ' όσο καταλαβαίνω ακόμα βασίζεται στην ανάγκη γραφίδας, άσχετα αν παίζει και με το δάχτυλο [σε τι ποσοστό επιτυχίας όμως;]

Συγκρίνετε ποιότητα κατασκευής, contrast οθόνης και ποιότητα αισθητήρα στην φωτογραφική μηχανή. Άντε και το ηχειάκι που ακούγεται η ομιλία, το βάρος/μέγεθος και το πολύ πολύ η ταχύτητα δεδομένων σε κατάσταση 3G.

Πέρα από τα παραπάνω, τα τηλέφωνα δεν συγκρίνονται. Το ένα έχει νοοτροπία Windows Mobile (και ο Θεός βοηθός) το άλλο ένα νέο λειτουργικό, μίνι MacOS X που έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Είχα το Qtek S200 και κουράστηκα πια να ψάχνω forums για προβλήματα, χακεριές στη registry, λόγους που δεν έβλεπα το ένα, το άλλο, κάρτες SD κλπ. Έβαλα ένα cooked ROM με WM6.1 να νιώσω καλύτερα, αλλά και πάλι. Αργούσαν τα μενού, κόλλαγαν κάποια πράγματα. Γενικώς, είχα πάλι την αίσθηση των Windows όπως στο PC του γραφείου (στο σπίτι πλέον έχω 2 Mac και από τα πρώτα Mac-Intel, γιατί αποποιήθηκα των Windows). Γενικώς, η εμπειρία για τον ΧΡΗΣΤΗ στα WM6 δεν με ενθουσίασε.

Εδώ, έχουμε μια νέα γενιά χρήσης. Χωρίς registry tweaks, χωρίς background tasks, χωρίς cabs για εγκατάσταση (που δεν έπαιζαν όλα). Ναι μεν το iPhone ΔΕΝ είναι σχεδιασμένο με τον Ευρωπαίο χρήστη υπόψιν (MMS, Bluetooth Exchange, SMS Return Receipt, HQ Camera κ.ά.) αλλά είναι τίμιο. Εξαρχής ξέρουμε πως δεν κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικά, όπως όλοι αναφέρουν.

Εξάλλου, πιστεύω πως μετά το κράξιμο που έφαγε η Apple από τους πρώτους Ευρωπαίους χρήστες, κάθησε κάτω να σχεδιάσει ένα καλύτερο software, και ελπίζω το 2.1.x να ανταπεξέλθει των προσδοκιών μας (συμπεριλαμβανομένη και η υποστήριξη Ελλήνων χρηστών).

Όπως είπε ένας φίλος παραπάνω, το iTunes χειρίζεται τα πάντα και ξεμπερδεύεις. Χωρίς 3rd party προγράμματα, χωρίς ανησυχία για updates.

Πάω πέρα από την αίσθηση χρήσης. Πάω στο λειτουργικό 2.0.x και το ΠΩΣ έχει σχεδιαστεί.

Εξάλλου, μόνο και μόνο η παρουσία του AppStore είναι κάτι καταπληκτικό. Όχι επειδή πληρώνουμε, αλλά επειδή μπαίνουν επιτέλους προδιαγραφές και ξέρεις πως ό,τι μπαίνει στο AppStore ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 99.9% άριστα.

Βγήκαν μέθοδοι που μπορείς μια εφαρμογή ως πακεταρισμένο αρχείο .ipa να την εγκαταστήσεις στο τηλέφωνο. Χωρίς dll, hidden files, orphan files. Κάνεις Χ στο εικονίδιο και σβήνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ που αφορούν την εφαρμογή, όπως στο καλό MacOS X. Για μένα, το να βάζω/βγάζω εφαρμογούλες (δοκιμή ή μόνιμες) χωρίς να ανησυχώ για αρχεία που ξέμειναν, είναι σημαντικό ως προς τον σχεδιασμό του OS.

Και επιτέλους--όχι start menu. Όλα σε μια οθόνη, στρωτά, εμφανή. Όχι άλλα μενού, παρακαλώ!

Τέλος, το engine πίσω από τα γραφικά του iPhone δεν θα το φτάσουν τα WM6.x ποτέ, γιατί έτσι είναι σχεδιασμένα. Πρέπει να πάψουν να είναι Windows Mobile για να ξεφύγουν αυτόν τον βραχνά. Είναι θέμα compatibility και η Microsoft επιμένει σε αυτό.

Αν θέλει κανείς να πάει μπροστά, σε ιδέες και τεχνολογία, κόβει τον ομφάλιο λώρο του παρελθόντος... Ας ελπίσουμε πως κάποτε τα Windows Mobile θα ωριμάσουν πέρα από τα τρέχοντα χαρακτηριστικά.

Ξέρω, δεν μιλάω για το HTC αποκλειστικά, επικεντρώνομαι στα WM6. Και το "τέλειο" animation που βλέπουμε στην τηλεόραση... είναι απλώς, animation. Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχει τόσο ομαλή κίνηση το HTC και εδώ μου το επιβεβαιώσατε.

Μην ξεχνάτε -- η Apple έχει ένα καλό, δοκιμάζει αρκετά ως πολύ τις τεχνολογίες της με σκοπό να βγάλει στην αγορά ένα προϊόν που δεν έχει προβλήματα. Πόσοι από μας με άλλα κινητά δεν μας παραπέμπουν σε updates για τυχόν bugs; Εδώ κρίνεται η αξιοπιστία της Apple και φαντάζομαι πως θα τα καταφέρει :D

#22   vasilakos

vasilakos

    iPH newbie

  • 79 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Iphone 4

Δημοσίευση 09/09/2008 - 11:49

Καλημερα... ειναι το πρωτο μου μηνυμα σε αυτο το φορουμ... και εχω να πω για εκεινα τα μηνυματα που λενε για τα bluetouth οτι... υπαρχει αξεσουαρ το οποιο ειναι πολυ μικρο και ειναι συσκευη bluetouth και ηχειο (καλης ποιοτητος) μαζι... Αυτο λοιπον το μαραφετι κανει 62$ (τωρα ποσα ειναι σε € δεν ξερω....) και εφαρμοζει εκει που μπαινει ο φορτιστης... οποτε λυθηκε και το προβλημα με τα bluetouth... το λινκ ειναι...

=> http://mobile.brando...093&cat_id=0744

#23   vasilakos

vasilakos

    iPH newbie

  • 79 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Iphone 4

Δημοσίευση 09/09/2008 - 12:06

Οσον αφορα το μηνυμα του φιλου dmc15.... και την αναφορα παραδωσης μηνυματων... bluetooth και τετοια... ηδη υπαρχει λυση.... στα bluetooth η συσκευουλα με το λινκ παραπανω... και η αναφορα παραδωσης.... ειτε με εφαρμογη ειτε με καποια ρυθμιση.... και για το θεματακι με τα ελληνικα μενου, ο υπευθυνος της Vodafone μας βεβαιωσε με δηλωση του οτι θα βγει καινουρια εκδοση firmware με ελληνικα... στην αρχη μολις εμα8α για το iPhone... αρχισα να μπαινω στη σελιδα της Apple.... εβλεπα χαρακτηριστηκα και τετοια του iPhone... και τρελαθηκα... το ηθελα παρα πολυ... μεχρι και αμερικη θα πηγαινα που λεει ο λογος... αλλα αρχισα να διαβαζω στα φορουμς για jailbreaks και activates και απογοητευτικα.... ηταν ολα πολυ περιπλοκα και δυσκολα...!!!!! αλλα τελικα δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα... αν εχεις τη σωστη καθοδηγηση απο ανθρωπους σαν και εσας!!! ειναι ευκολα... λοιπον ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια που μου παρεχετε, για οταν παρω το iPhone....!!!!!!!!

#24   konsti

konsti

    iPH newbie

  • 47 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 09/09/2008 - 12:38

αλλα αρχισα να διαβαζω στα φορουμς για jailbreaks και activates και απογοητευτικα.... ηταν ολα πολυ περιπλοκα και δυσκολα...!!!!! αλλα τελικα δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα... αν εχεις τη σωστη καθοδηγηση απο ανθρωπους σαν και εσας!!!

Είτε iPhone, είτε HTC Diamond, κάπου, κάποτε θα έβαζες ένα "χεράκι" στο τηλέφωνο.
Εφόσον το πάρεις, πλέον, original το iPhone, δεν θα μπλέξεις με τα παραπάνω (jailbreak, ιδίως activate) αφού θα είσαι επίσημος συνδρομητής στην Ελλάδα! Εγώ το έφερα το παλιό από Αμερική γι'αυτό αναγκάστηκα να το "πειράξω".
Απλώς, σε επίπεδο εγκατάστασης εφαρμογών, μπορεί το iPhone να μην έχει SD Card slot για να βάζουμε εφαρμογές (cab) προς εγκατάσταση, αλλά έχει τo AppStore και δεν θέλει πολλή γνώση των πραγμάτων.
Μεγάλη ευκολία, με την εγγύηση ότι θα τρέχουν και οι εφαρμογές 100%.

#25   grtasos1

grtasos1

    iPH newbie

  • 37 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 09/09/2008 - 13:40

Ξεκινησα αυτο το Topic με σκοπο να διαφωτησουν το τοπιο οι πλεον αρμοδιοι επι του θεματος δλδ ολοι εσεις!!!! ;)

Ειμαι πολυ χαρουμενος για το γεγονος οτι μετα απο πολυ διαβασμα,ψαξιμο και πολυ καλη βοηθεια απο ολους σας καταφερα να αποφασησω το πλεον ποθητο δλδ πραγμα!

Ετσι σας ανακοινωνω και επισημα οτι σημερα στις 18.00 παραλαμβανω το iphone 3G 16G απο την Vodafone!!! :P

Χιλια ευχαρηστω σε ολους εσας που με βοηθησατε με την προβολη των αποψεων σας!!!!

#26   crazybullet

crazybullet

    Advanced Member

  • 442 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/09/2008 - 14:52

Άντε καλορίζικο :)

#27   unbreakable

unbreakable

    iPH newbie

  • 14 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/09/2008 - 22:58

Καλημερα... ειναι το πρωτο μου μηνυμα σε αυτο το φορουμ... και εχω να πω για εκεινα τα μηνυματα που λενε για τα bluetouth οτι... υπαρχει αξεσουαρ το οποιο ειναι πολυ μικρο και ειναι συσκευη bluetouth και ηχειο (καλης ποιοτητος) μαζι... Αυτο λοιπον το μαραφετι κανει 62$ (τωρα ποσα ειναι σε € δεν ξερω....) και εφαρμοζει εκει που μπαινει ο φορτιστης... οποτε λυθηκε και το προβλημα με τα bluetouth...


Προσοχή το εξάρτημα αυτό δεν υποστηρίζει μεταφορά αρχείων από/προς το iPhone.
Το μόνο που κάνει είναι να αναβαθμίζει το bluetooth του iPhone με την υπηρεσία A2DP, δηλαδή με λίγα λόγια να μπορέσεις να συνδέσεις στερεοφωνικά ακουστικά καθώς το iPhone από μόνο του υποστηρίζει μόνο μονοφωνικά ακουστικά bluetooth.

#28   noob

noob

    iPH User

  • 155 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 11/09/2008 - 00:03

ααα! και εγώ χάρηκα :-( thanks unbreakable για την διευκρινιση!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες