Πρόβλημα με το ρεύμα- γείωση
Δημοσίευση 07/06/2010 - 03:19
Δεν ξερω εαν θα βγω λιγο off topic, αλλα αντιμετωπιζω ενα σοβαρο προβλημα και ζηταω μια βοηθεια απο καποιον που να ξερει πιθανον να με βοηθησει, δεν ξερω καποιο αλλο φορουμ να μπορω να απευθυνθω εκτος απ αυτο.
Τον τελευταιο μηνα, παρατηρω στον υπολογιστη του γραφειου μου πολλες φορες να με τιναζει η ταση του ρευματος!
Παραδειγμα, βαζω το iphone να φορτισει, με ηλεκτριζει το iphone, πιανω το tower με χτυπαει, το usb το ιδιο!
Σημερα ακουμπησα κατα λαθος ενα καταγραφικο καμερων που εχω διπλα στον υπολογιστη μου και την ακουσα κανονικα!!!
Τα περιστατικα αυτα δεν ειναι συνεχομενα, αυτο ειναι το περιεργο! Αλλες φορες με χτυπαει αλλες οχι, σαν η γειωση να πηγαινει βολτα και να ξαναρχεται!!
Με δεδομενο οτι εχω ενα παιδι 4 χρονων που ολη μερα δεν κανει αλλη δουλεια απο το να τριγυρναει στο γραφειο μου ψαχουλευοντας, θελω να μου πειτε οποιος γνωριζει τι μπορω να κανω για να εξαλειψω το ρευμα αυτο!!! Μηπως εχει χαλασει καπου η γειωση, αλλα δεν ξερω καν που ειναι η γειωση σ εναν υπολογιστη. Εχω περιπου 8 πολυμπριζα πισω απ τον υπολογιστη μου, καμια 10αρια εξωτερικους σκληρρους και τα καλωδια κανουν τετοιο παρτυ, που αντε να τα συμμαζεψω και να δω τι γινεται.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το off topic θεμα (αν και μιας και το iphone με τιναζει καμια φορα, γινεται και λιγο "εντος" το θεμα μου!!)
Ad
Δημοσίευση 07/06/2010 - 05:55
Συμβουλεψου και έναν ηλεκτρολογο οπωσδήποτε.
Δημοσίευση 07/06/2010 - 06:55
- Είτε με του τροφοδοτικού του υπολογιστή.
- Είτε με του πολύμπριζου
- Είτε της μπρίζας.
Πολλά πολύμπριζα της πλάκας δεν έχουν συνδεδεμένη την γείωση. Οπωσδήποτε πρέπει να το φτιάξεις διότι μπορεί κάποια στιγμή να έχεις και μεγαλύτερα ποροβλήματα (πχ χτύπα ξύλο καμιά πυρκαγιά).
Καταρχήν αναγκαστικά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να μαζέψεις τον χαμό τον καλωδίων και να κάνεις δοκιμές. Δοκίμασε 1 καλό πολύπριζο, δοκίμασε να τα βάλεις σε μια πρίζα που έχει καλή γείωση (πλυντηρίου, ψυγείου κλπ)
Δημοσίευση 07/06/2010 - 12:59
Δημοσίευση 07/06/2010 - 13:22
Δημοσίευση 07/06/2010 - 13:34
Ο διακόπτης διαφυγής εντάσεως (γνωστός στο εμπόριο ως ρελέ διαφυγής) προστατεύει από ρεύματα διαρροής τα οποία είναι >=0.03 Α
έχεις σίγουρα διακόπτη διαφυγής εντάσεως στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού;
Δημοσίευση 07/06/2010 - 13:44
ο μικροαυτόματος ΔΕΝ προστατεύει από ρεύματα διαρροής. Προστατεύει μόνο από απότομή αύξηση της έντασης του ρεύματος (βραχυκύκλωμα)
Ο διακόπτης διαφυγής εντάσεως (γνωστός στο εμπόριο ως ρελέ διαφυγής) προστατεύει από ρεύματα διαρροής τα οποία είναι >=0.03 Α
έχεις σίγουρα διακόπτη διαφυγής εντάσεως στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού;
Αν δεν έχεις πιει καφέ ο μικροαυτόματος μπορεί να σε προστατέψει από ότι θες.

Δημοσίευση 07/06/2010 - 20:27
Πυρκαγιά από υπολογιστή δεν θα πάθεις. Για να μην σου πετάει έξω και το μικροαυτόματο του σπιτιού το ρεύμα διαρροής είναι πολύ μικρό. Αφού σε χτυπάει το tower θα έψαχνα πρώτα τη γείωση του τροφοδοτικού μου στη συνέχεια τη γείωση του πολύμπριζου και τελευταία την ίδια τη πρίζα. Αν έχεις πολύμετρο ή ηλεκτρολογικό κατσαβίδι έλεγξε τα με αυτά, αν και λογικά επειδή το ρεύμα είναι παρα πολύ μικρό να μην ανάψει καθόλου ή να ανάψει ελάχιστα.
Το τροφοδοτικο του pc δεν πρεπει να ειναι μιας και το παθαινω και στο καταγραφικο που ειναι διπλα ακριβως απο τον σταθερο υπολογιστη.
Το πιο πιθανο πιστευω να ειναι καποιο πολυμπριζο γιατι απο τα 10 που εχω καποια ειναι οντως της πλακας...
Παω αυριο μαλλον προς αγορα καποιων πολυμπριζων ασφαλειας μπας και σωσω την ενοχλητικη αυτη ανατριχιλα!
Το περιεργο ειναι παντως οτι δεν συμβαινει συνεχομενα αλλα αλλες φορες ναι και καποιες οχι!
Αυτο πως το εξηγειτε?
Δημοσίευση 07/06/2010 - 20:29
Δημοσίευση 08/06/2010 - 15:16
Γιατι ειναι ΟΛΗ μερα ολα ανοιχτα κ δεν κλεινουν ποτε!!
Δημοσίευση 08/06/2010 - 17:20
το προβλημα αρχισε ξαφνικα? ή απο παντα εκανε το ιδιο? αν αρχισε ξαφνικα σκεψου τι εβαλες τελευταιο. (πολυπριζο ή συσκευη) γιατι τη δουλεια μπορει να στην κανει καποιος ελατωματικος μετασχηματιστης απο τα περιφερειακα (μου εχει τυχει)γιατι οι μετασχηματιστες δουλευουν ακομα κ αν η συσκευη ειναι κλειστη. οποτε βγαζε ενα ενα μεχρι να δεις αν συνεχιζεται! καλο ειναι πριν κανεις καποια ενεργεια να εντοπισεις το προβλημα οσο πιο κοντα στην πηγη του για να βρεις κ την αντιστοιχη λυση. αν πχ ειναι το τροφοδοτικο τραβας μια γειωση κ τελιωνεις!

οσο για το ποτε συμβαινει εξαρτατε απο το ποσο συχνα "μαζευει" στατικο ηλεκτρισμο σε διαφορα σημεια κ διοχετευεται μεσω του χεριου σου!
οπως ειπε κ ο φιλος papardos δες αν εχεις ρελε διαφυγης στον πινακα. αν κ δεν εχω δει ποτε να πεφτει για στατικο ηλεκτρισμο ειναι απαραιτητος!!
καλο ειναι να βαλεις κ κανα καλο πολυπριζο!
Δημοσίευση 09/06/2010 - 04:40
Εδω σου λεω ενα καταγραφικο που εχω διπλα απο το desktop για καμερες, ειχε πολυ ρευμα παναθεμα το!!!
Φανταζομαι δηλαδη τι παρτυ θα γινοταν αν δεν ειχα ξυλινο γραφειο!!!!!
Θα δοκιμασω σιγα σιγα να κανω καποιες αλλαγες, αφου πρωτα αγορασω 2-3 καινουργια πολυμπριζα...
Παντως αυτο που με ρωτησες για τον πινακα δεν ξερω πως μπορω να το δω, πρεπει φανταζομαι να ρωτησω καποιον ηλεκτρολογο ε?
Εχω την αισθηση χωρις να μαι σιγουρος οτι μπορει να φταιει το καλωδιο του pc, νομιζω οτι παλιοτερα ειχα αλλαξει καλωδιο για τον ιδιο λογο, και τωρα εχω 2 που ειναι το ενα κενο και το αλλο με το pc, δεν θυμαμαι αλλα νομιζω πως γι αυτο ειχα βαλει το δευτερο καλωδιο.
Πολυ ενοχλητικο, και συνεχεια πεφτει το dsl, δεν ξερω αν φταιει το ιδιο πραγμα, εχω internet μισο λεπτο, και μισο λεπτο δεν εχω (οχι παντα αλλα που και που)
Γυμνασια μου κανει!!!!!
Ευχαριστω και παλι!!!
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες