Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

JailBreaking Υπερ κ Κατα.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
101 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   mac

mac

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 02:25

Σας ευχαριστώ όλους γιατί με αυτή τη συζήτηση που διάβασα μου λύθηκαν πολλές απορίες αλλά ενα πράγμα ακόμα είναι θολό στο μυαλό μου....
1-Αν κάνω jailbreak και δεν πειραξω κάτι τόσο τραγικά στο λογισμικό του iPhone θα έχω κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο;
2-Το Cydia από ότι κατάλαβα το αγοράζεις και μετά μέσω αυτού κατεβαζεις σπασμενες εφαρμογές;
Εγώ το θέλω για να μπορώ να φτιάξω και φακέλους δικούς μου πράγμα που δεν μπορώ τώρα ή να βάλω σε μια τάξη τις φοτο μου και τα τραγούδια μου και να κατεβασω και καμία σπασμένη εφαρμογή
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 03:02

Αν δεν εχεις κανει jailbreaking ποτε σου τοτε καντο."Πρεπει" να το ξερεις.μετα θα μπορεις να επιλέξεις τι θα κρατήσεις κ τι σου ταιριάζει περισσότερο εσενα.Αν θελεις μια συμβουλη αυτη ειναι.και τιποτα τραγικο δεν θα συμβεί..

#78   mac

mac

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 03:08

Να σαι καλά φίλε και ευχαριστώ. Απλά ήθελα να σιγουρευτω ότι το iPhone μετά το jailbreak δεν θα πάθει κάτι γιατί εφτυσα αίμα να μαζεψω λεφτά για να το πάρω και ποναω μόνο και με την ιδέα ότι θα πάθει κάτι

#79   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 03:18

Να σαι καλά φίλε και ευχαριστώ. Απλά ήθελα να σιγουρευτω ότι το iPhone μετά το jailbreak δεν θα πάθει κάτι γιατί εφτυσα αίμα να μαζεψω λεφτά για να το πάρω και ποναω μόνο και με την ιδέα ότι θα πάθει κάτι


Αρκει να μην βάλεις οτι σκουπιδι βρεις μπροστα σου.Συμβουλέψου τα παιδιά εδω και κυριος τον Παρη για τις εφαρμογες που σ'ενδιαφερουν.

#80   asdkostas

asdkostas

    iPH Enthousiast

  • 433 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:asdkostas

Δημοσίευση 10/08/2010 - 03:20

Σας ευχαριστώ όλους γιατί με αυτή τη συζήτηση που διάβασα μου λύθηκαν πολλές απορίες αλλά ενα πράγμα ακόμα είναι θολό στο μυαλό μου....
1-Αν κάνω jailbreak και δεν πειραξω κάτι τόσο τραγικά στο λογισμικό του iPhone θα έχω κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο;
2-Το Cydia από ότι κατάλαβα το αγοράζεις και μετά μέσω αυτού κατεβαζεις σπασμενες εφαρμογές;
Εγώ το θέλω για να μπορώ να φτιάξω και φακέλους δικούς μου πράγμα που δεν μπορώ τώρα ή να βάλω σε μια τάξη τις φοτο μου και τα τραγούδια μου και να κατεβασω και καμία σπασμένη εφαρμογή
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση...

1Φιλε το jb ειναι ενας τροπος να γινεις λιγο πιο ανεξαρτητος απο αυτο που σου πλασαρει η apple. Κανοντας το αλλαζει το λογισμικο του τηλ σου ΑΛΛΑ δεν χαλαει. Ουσιαστικα ειναι κωδικας και προγραμματα πουωσου δινουν τη δυνατοτητα να βαλεις εφαρμογες και λειτουργιες που η apple δεν σου δινει για καποιους (οικονομικους) συνηθως λογους.
2 Κανοντας το jb αυτοματα και πανω απο ολα ΔΩΡΕΑΝ προστιθεται το cydia το οποιο ειναι σαν ενα μαγαζι οπως το appstore απο το οποιο μπορεις να κατεβασεις προγραμματα-εφαρμογες δωρεαν ή επι πληρωμη.
Αναφερεις κατι για φακελους αν εννοεις για τις εφαρμογες κανε απλα ενα update το firware σου στην 4.0.1 και θα τους εχεις "εργοστασιακους"
Ελπιζω να σε βοηθησα να τα καταλαβεις
Αν εχεις ερωτησεις εδω ειμαστε

#81   bikwn

bikwn

    iPH Member

  • 339 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • GameCenter:connx

Δημοσίευση 10/08/2010 - 03:50

τα κατα ειναι αυτα που ειπε ο φιλος πιο πανω σχετικα με την ασφαλεια..(παρολαυτα τοσα χρονια ο saurik και η παρεα του ποτε δεν μας απογοητευσε σε τετοια θεματα)

τα υπερ ειναι παρα πολλα..(ισως περισσοτερα γι αυτους που εχουν iphone και οχι ipod touch)

τελος να προσθεσω οτι οσοι εχουν ''καθαρη'' συσκευη εχουν κακη γνωμη για το jb (φοβος μην χαλασει η συσκευη κλπ)

#82   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 10/08/2010 - 04:26

Αν το δεί κανείς απο μια εντελώς κυνική σκοπιά, το Jailbreak δεν είναι παρά ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες του iPhone μπορούν να αποκτήσουν λειτουργίες τις οποίες έχουν σχεδόν όλα τα άλλα smartphones της αγοράς, τις οποίες η Apple για τους δικούς της λόγους θεωρεί οτι πρέπει να τις διατηρεί μακριά απο τον χρήστη. Αν και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους κλειδώνει το Bluetooth, εντούτοις για κάποια άλλα πράγματα όπως πχ για την ανυπαρξία υποστήριξης widgets για την lockscreen ενώ έχουμε φτάσει ήδη στην 4η έκδοση του λειτουργικού, δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβουμε το γιατί θα πρέπει ο χρήστης να έχει ένα ξερό ρολόι όλο κι όλο, και γιατί αυτό η Apple το θεωρεί καλό. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως η Apple απλά προσπαθεί να διαφοροποιηθεί απο τους ανταγωνιστές που όλοι χρησιμοποιούν Widgets στην lockscreen, αλλά δεν προσφέρει κάτι καλύτερο ή έστω κάτι εξίσου καλό: Η lockscreen του iPhone είναι ουσιαστικά άχρηστη, αμα θες να δείς την ώρα κοιτάζεις το ρολόι σου, όχι το κινητό σου...

#83   stark

stark

    iPH Contributor

  • 1.055 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 10/08/2010 - 08:15

- LockInfo
- SBSettings
- iPhoneDelivery
- 160 χαρακτήρες στα SMS

Οι 4 σημαντικότεροι λόγοι για μένα. Χωρίς αυτά (και κάποια άλλα κάπως λιγότερο σημαντικά) το iPhone δεν θα ήταν πρώτη μου επιλογή σαν κινητό / smartphone.

#84   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.721 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 10/08/2010 - 12:23

Του jb ορ νοτ το jb
Ηδου η απορια :)

Μπορει να μην εχω εντριφισει και τοσο στο iphone, οσο αλλοι παντως σιγουρα εχω διαβασει πολυ περισσοτερο απ οσο εχω γραψει ( ουτε πανελληνιες να ξαναγραφα, δεν θα ειχα διαβασει τοσο... λολ)

Απ οταν πρωτοαγορασα iphone, δεν υπηρχε περιπτωση να το κρατησω χωρις jb, ποιο το νοημα να εχεις ενα τηληφωνο που μπορει να κανει τα παντα, να το εχεις πληρωσει και να μην μπορεις ??
Να σας θυμησω εποχες χωρις βιντεο, χωρις ζουμ, να σας θυμησω ακομη συζητηση τυπου : στειλε μου λιγο την φωτο που εβγαλες με bt, δεν μπορω..., αδιανοητο να υπαρχει η φωνητικη εντολη... οσο για την αναφορα παραδοσης μηνυματος μεσα απο την ιδια παροχο εταιρεια μου ειπαν : βαλτε *# πριν το μηνυμα για να εχετε αναφορα παραδοσης... ( ελεος δηλ, στο 90 ειμαστε ?)

Ποιο το νοημα να πληρωνεις 600 ε ( δεν ειναι καθολου λιγα) και να μην μπορεις να κανεις οοοοτι θελεις ? Δεν ειναι λιγα τα χρηματα, να πληρωσουμε ακομη 1 ε για ζουμ, 1 ε για μηνυματα, 1 ε για.... ξαφνικα απο τοπ τηλεφωνο, μου φαινεται λες κ πηγαινω στο περιπτερο (ασημωσε να σε πω την μοιρα σου)
Κανοντας το jb δεν εχω περασει καμια εφαρμογη για να "γλυτωσω" χρηματα, παρα για να κανω οτι θα επρεπε να μπορει να κανει το τηλεφωνο απο μονο του απο την στιγμη που το αγορασα ( και μαλιστα καθολου φθηνα, μαλλον απο τα πολυ πολυ ακριβα ειναι)

Περίπου σωστό.

- Το jailbreak ναι, δεν είναι πειρατεία.
- Το jailbreak και μόνο αυτό, καθιστά δυνατή την πειρατεία.
- Το jailbreak πραγματοποιείται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων για πειρατεία.

Όσο για το θέμα μας.

Πιστεύω ότι το jb έχει ένα και μόνο κίνδυνο. Δεδομένης της "ισχύος" και της πληθώρας δυνατοτήτων που προσφέρει το iPhone, τα κλειδώματα που έχει επιβάλλει η Apple, είτε μας αρέσουν είτε όχι, είναι μια ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα με την οποία μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κινητού, αφού μόνο ελεγμένος κώδικας μπορεί να εγκατασταθεί.

Με άλλα λόγια, εγκαθιστώντας Cydia εφαρμογές ναι μεν αποκτούμε πρόσβαση σε επεκτεταμένη λειτουργικότητα, αλλά ταυτοχρόνως, εναποθέτουμε την τύχη της συσκευής μας στο ήθος και το φιλότιμο όλων των developers όπως saurik & co. Δεν έχουμε την παραμικρή εγγύηση σχετικά με την ορθότητα του κώδικα, καθώς και για το ότι τα εγκατεστημένα με αυτό τον τρόπο προγράμματα δεν κάνουν και πλήθος άλλων παράνομων, μη εγκεκριμένων από τον χρήστη λειτουργιών.

Όλα έχουν ένα τίμημα. Το τίμημα για την λειτουργικότητα των εφαρμογών jb είναι η απώλεια της εγγυημένης λειτουργίας.


Κατα την αποψη μου, καλα κανει και καθιστα δυνατη την πειρατεια, για εμενα ( σαν χρηστρια και σαν πελατισσα) σημαινει απελευθερωση
Λογικο απο την μερια της apple να μην επικυρωνει καθε κινηση του saurik αφου δεν βρισκεται στους κολπους της, αλλα ! ποσες φορες δεν εγκαταστησαμε απο apple store, και τελικα δεν ηταν και οτι το καλυτερο ?, Σκεφτητε να μην ειχαμε cydelete ? γιατι πρεπει να επεξεργαστω το τηλεφωνο μου, μονο συνδεοντας το στον υπολογιστη ? Προτιμω να ειναι αυτονομο. ( 2010 και ακομη να πρεπει να χρησιμοποιησεις terminal ???)

Οσο για τον saurik, κ αυτος νομιζω πως προσπαθει για το καλυτερο, σκοπος του δεν ειναι να κυκλοφορει εφαρμογες για να χαλαει του κοσμου τα τηλεφωνα, μαλλον το αντιθετο.
Σκεφτειτε να μην υπηρχε saurik κ λοιποι... Να μην υπηρχε κανενας αντιλογος προς την apple... που μας οδηγει αυτο ? Μονοπωλειο ? Τι θα εκανε η μηλια χωρις καποιον να την ταρακουναει συνεχως ? Ακομη και εδω μεσα, ποσα λιγοτερα τοπικ θα ειχαμε ? :)

Οσο για το πληρωνω και το πειρατευω, εχω να πω το εξης, ηδη στην ως τωρα ζωη μου εχω πληρωσει παρα μα παρα πολλα σε ολες αυτες τις γιγαντοεταιρειες, για μουσικη, για ταινιες ( βλεπω την ταινια στο σινεμα, γιατι πρεπει να την ξαναπληρωσω για να την βλεπω σπιτι μου ? δεν την εκμεταλλευομαι εμπορικα). Κατα την αποψη μου ( και ειμαι λιγο οφφ τοπικ ξερω) 1000 φορες καλυτερα να πληρωνω τον καθε δημιουργο απ ευθειας, παρα την μαμα μεγαλοεταιρεια ( που ηδη απο την κατασκευη του τηλεφωνου εχει βγαλει τα χιλιαδες εκατομμυρια, και το παραγγελνει και στην κινα...φθηνα εργατικα, μαιμουδες κτλ)
Οσο για την απωλεια εγγυημενης λειτουργιας, ξερουμε οτι ειναι προσωρινη, μεχρι να κανουμε restore, οποτε μαλλον αξιζει το ρισκο
Μην με παρεξηγεις Τσομπανε, δεν ειναι προσωπικη επιθεση :)

Κλεινοντας εχω να πω, πως οταν αγοραζω κατι θελω να μπορω να κανω οτι θελω, στο κατω κατω της γραφης το πληρωσα δεν μου το χαρισαν
και να μην ξεχνανε και το αρχαιο και σοφο ρητο Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

Με φιλικους χαιρετισμους σε ολους για καλο καλοκαιρι (οσο απεμεινε)
και με πολλα πολλα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους για τις βοηθειες τους (ειτε προς εμενα ειτε προς τα αλλα μελη)

#85   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 13:10

χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου..

οταν αγοραζεις μια συσκευη ξερεις απο πριν τι μπορει να κανει.. και αποφασιζεις εαν θα δωσεις τα χρηματα σου ή οχι..

εαν αγορασεις αυτοκινητο.. δεν μπορει να ψαχνεις τον τροπο να το κανεις να πεταξει.. το πηρες ως αυτοκινητο για τον δρομο .. οχι για τον αερα.. εαν λοιπον μια εταιρια βγαλει

αυτοκινητο το οποιο θα πεταει..

δεν μπορεις να ριχνεις ευθυνες στην εταιρια που σου το πουλησε για να το εχεις για το δρομο.. ενω θα μπορουσε και εκεινη να το κανει να πεταει.

οταν βγηκε το iphone αναφερθηκαν 3 πραγματα 1) phone, 2) internet browser, 3) ipod. δεν μιλησε για κατι παραπανω.. αργοτερα εγινε το appstore που δημιουργηθηκαν εφαρμογες

ωστε να πλησιαζει τα αλλα

smartphones παντα υπο την επιβλεψη της apple..

χωρις να εχω κατι με το jailbreak.. εγω το θεωρω.. περιττό.. και ειναι καθαρα προσωπικη γνωμη.. :)

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 10/08/2010 - 13:11


#86   mac

mac

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 13:59

Ησουνα πολύ βοηθιτικος φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ αλλά γιατί βγάζει τόσα προβλήματα το jailbreak; Μηπως σε αυτούς που βγάζει προβλήματα το έχουν σκηλοπειραξει το κινητό; Εγω από ότι κατάλαβα και διωρθοστε με αν κάνω λάθος είναι πως μετά το jailbreak αν χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σωστά και όμορφα τότε δεν προκητε να σου βγάλει κανένα πρόβλημα
Και πάλι διωρθοστε με αν κάνω κάπου λάθος γιατί είμαι απειρος.

#87   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 14:10

οχι δεν κανεις λαθος .. το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι.. τα θελουν ολα .. αφου ειναι free.. με αποτελεσμα να τα κολλουν.. και να τρεχουν για restore.. :)

#88   mac

mac

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 15:19

Άρα με λίγα λόγια αν κανείς jailbreak περάσεις 2-3 εφαρμογές που θες όπως π.χ. Gps και δεν το γεμίσεις με ότι βρίσκεις μπροστά σου τότε δεν είναι καθόλου επικίνδυνο...
Διάβασα κάπου ότι κάποιος μετά το jailbreak είχε ένα προγραμματακι που λέγεται iprotect. Αυτό είναι κάτι σαν ativirus που το βάζεις μετά το jailbreak για να προστατεψεις τη συσκευή από τυχόν σπασμενες εφαρμογές που μπορεί να περιέχουν ιούς;

#89   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.721 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 10/08/2010 - 15:23

Δεν το θεωρω αντιπαραθεση, ισα ισα συζητηση κανουμε, ακουγοντας και διαφορετικες αποψεις μπορει να προκυψει και κατι θετικο :)

να ρωτησω ομως
οταν αγοραζεις ομως ενα αυτοκινητο που θα μπορουσε να πεταξει, και στο εχουν να περπαταει αντε και λιγο να τραγουδαει, και ξερεις οτι μπορει να πεταξει
εεε νομιζω πως δεν μενεις στο περπατημα :)

μου βαζουν καμερα ( για ποιο λογο ?, ανταγωνιστηκοτητα ?) αλλα δεν εχει βιντεο (μετα αλλαξαν γνωμη και εβαλαν)
μου βαζουν σμσ ( αλλα να μην ξερω αν εφτασαν ποτε στους παραληπτες)
και διαφορα αλλα...
και πανω απ ολα με υποχρεωνουν να διαχειριστω το τηλεφωνο μου, μονο μερικως και μονο συνδεδεμενο με υπολογιστη ? γιατι ? να σου πω ενα πολυ βασικο προβλημα που ειχα απο την 1η μερα που το αγορασα, δεν μπορω να το δουλεψω απο το λαπτοπ μου γιατι εχει conflict με την webcam, αρα.... ? δεν πας αναγκαστηκα σε αλλες λυσεις ? τι κανεις αλλαζεις λαπτοπ ? :lol:
για εμενα καπως ετσι ξεκινησε το θεμα jb και να πω την αληθεια, τα εμποδια αυτα μαλλον για καλο ηταν αφου τελικα υπηρχαν λυσεις, αλλα οχι μεσα στο πλαισιο της μηλιας, επρεπε να βγω στον κηπο, οπως και εγινε :)
Αυτο που σιγουρα χρειαζεται παντως ειναι να εχει κεφια και πολλη πολλη υπομονη

Τελευταία επεξεργασία από: azaleea, 10/08/2010 - 15:26


#90   mac

mac

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2010 - 15:35

Φίλε azaleea πολυ καλά τα λες γιατί και εγώ έχω πρόβλημα με το pc μου και δεν μπορώ να διαχειριστω το iPhone μου όπως θα ήθελα.
Μια ερώτηση θέλω να σου κάνω. Μετά το jailbreak αντιμετοπησες κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη συσκευή σου και αν ναι τι; Και πως το αντιμετοπησες;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες