Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Η υποκειμενική μου άποψη για την Apple


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
19 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 07:56

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ (Ι)

Όλοι εμείς που είμαστε εδώ μέσα έχουμε ένα πραγματάκι στα χέρια μας που λέγεται iPhone μερικοί έχουν και άλλα προϊόντα στα χέρια τους αυτής της εταιρίας με το όνομα Apple.
Επειδή δεν μ'αρέσει να μένω στην επιφάνεια του πράγματος αλλά να πηγαίνω λίγο στα ενδότερα και ως σκέψη και ως πράξη θέλησα να ρίξω μια μάτια σε αυτή την εταιρία που πραγματικά έχει στραμμένα τα φώτα ολοκλήρου του πλανήτη πάνω της.
και επειδή δεν θεωρώ δε τον εαυτό μου τον πιο κατάλληλο να το κάνει αυτό συγχωρέστε με,διορθώστε με,συμπληρώστε με.Το κάνω όμως γιατί θέλω να το συζητήσω μαζί σας να δω και την δική σας ματιά την υποκειμενική σε αυτό το φαινόμενο με το όνομα Apple,ίσως να βρω κ μερικές απαντήσεις στα ερωτηματικά μου,ίσως σε μερικά ταύτιση με εσάς κ σίγουρα κάποιες διαφωνίες που μας κρατάνε ζωντανούς υγιείς κ ξεκάθαρους.

Η ασχολία μου με τα Computers είναι πολύ παλιά.Παλιά όσο και η Apple ναι τόσο μεγάλος είμαι.
και από ότι θυμάμαι η Apple ήταν πάντα μια "ειδική"δεύτερη"και θα έλεγα μια καταϊδρωμένη εταιρία που με νύχια κ με δόντια προσπαθούσε να πουλήσει τα προϊόντα της σε ένα σκονισμένο άδειο μαγαζί στην οδό Στουρναρη κ Σουλτανη γωνία,με υπαλλήλους που ήταν σαν να πουλούσαν αυτοκίνητα σε ντύσιμο κ στυλ.παρόλα αυτά πάντα τα κατάφερνε με τον τρόπο της, πάντα είχε ένα μικρό μερίδιο της Ελληνικής αγοράς πάντα ήταν πιο ακριβή και πάντα την κορόιδευαν όσοι ασχολούνταν "σοβαρά" με τα ανερχόμενα απίστευτα εξελίσσιμα υποτίθεται πιο αληθινά Computers.

Αρκετά αργότερα μπήκε στον χώρο των εκδόσεων δεν ξέρω πως κ γιατί άλλα όλοι οι δημοσιογράφοι εκδότες κλπ είχαν θελαν να έχουν αλλά σίγουρα δούλευαν ένα Apple Computer που έκανε άριστα αυτό, αλλά μόνο αυτό.Δεν είχαν την ευπλασία των Windows PC ούτε τις δυνατότητες,ούτε την συμβατότητα,άλλα κάπου εκεί άρχισε ο λίγο πιο περίεργος σχεδιασμός τους.Έφτιαξε κομπιούτερ που ήταν σαν να είναι σχεδιασμένα στην Ιταλία σε μοναδικούς σχεδιαστές τύπου Ferrari κλπ.Εκεί κέρδισε κ λίγο τα ψώνια του "Χώρου μου" σκηνοθέτες_σεναριογράφους,γενικά έκλεψε το Scripting και το έκανε δικό της κατά δικό της.Παρόλα αυτά δεν έδειχνε σε καμιά περίπτωση να ξεχωρίζει ιδιαίτερα έναντι του ανταγωνισμού.Έδειχνε στάσιμη μονόχνοτη εξειδικευμένη μα πάντα όμορφη πλέον.

Ξαφνικά (για εμάς) την αναλαμβάνει αυτός ο τύπος που τον λέμε όλοι Job's γίνεται το 1997 αν δεν κάνω λάθος Διευθύνων σύμβουλος.και ξαφνικά σαν ένα λουλούδι που βρήκε τον ήλιο του άρχισε να ανθίζει,να χρωματίζετε,να ευωδιάζετε,να ομορφαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα πλέον-και να παράγει προϊόντα.Πολλά προϊόντα.Πιανει καταρχήν τον ρυθμό της εποχής τα mp3 την μουσική γενικότερα και κάθε τραγούδι λες και το μετατρεπει σε σκαλοπάτι ανόδου.και ενώ λίγο πολύ είναι προβλέψιμη ,είναι και λίγο "Teen" τώρα ,παρόλα αυτά καταφέρνει και έχει κερδίσει τις δυο άκρες της κοινωνίας μας.Τους πιο σοφιστικέ τύπους,και την νεολαία.έχει όμως ένα μεγάλο ενδιάμεσο κομμάτι ακόμα ,και αυτό το κομμάτι είναι ένα κομμάτι με ρίζες βαθιές,γερές,στέρεες και τότε παράγει τον Δούρειο ίππο της ένα καθημερινό πραγματάκι που το έχουμε όλοι πλέον στις τσέπες μας και επικοινωνούμε με αυτό,με τεχνολογίες,καινοτομίες,πατέντες απίστευτες,πολυποίκιλο που ο καθένας μας βρίσκει ένα λόγο κ ένα τρόπο να ταυτιστεί μαζί του.Το iPHONE.

Από εκεί και πέρα αρχίζει να ξεφεύγει αρχίζει να έλκει και να πείθει.Ο Δουριος ίππος της λειτούργησε λειτουργεί και αυτή την φορά δεν καταστρέφει κάστρα αλλά κλέβει καρδιές,πορτοφόλια σίγουρα,και ότι άλλο βρει μπροστά του με απίστευτη ευκολία.
Μοιράζετε δε την δημιουργία του Software που χρησιμοποιείται με άλλους τους πετάει το καρότο και εκείνοι τρέχουν με αποτέλεσμα οποίος καταφέρει να το πιάσει να μετατρέπετε από την μια μέρα στην άλλη σε εκατομμυριούχο.Αυτή είναι η κίνηση ΜΑΤ για έμενα.Τώρα τα πράγματα τα ορίζει αυτή.Πήρε την τράπουλα και την μοιράζει όπως εκείνη θέλει πλέον.Κάθε ένας που αγόρασε iPhone θέλει και ένα Μac.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   petoylos

petoylos

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 18/07/2010 - 08:19

Ωραιος ο σκηνοθετης !

#3   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 09:08

Ωραιος ο σκηνοθετης !

Ευχαριστώ φίλε. και κάτι ακόμα επειδή βλέπω ότι το διαβάζουν πολλοί,αφήνετε σε ένα σχολιάκι αυτό που σκέφτεστε όταν το διαβάζετε.Βοηθάει πολύ στο παρακάτω.Σας ευχαριστώ όλους any_way.

#4   SolidSnake

SolidSnake

    iPH Contributor

  • 1.586 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 09:26

Έχεις δίκιο κ κατά την άποψη μου αυτή η ψύχωση με τ Apple products μας κάνει να θέλουμε όλο και περισσότερα (ipods,mcs,mac minis)

#5   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 18/07/2010 - 10:19

είναι jobs και όχι job's. επίσης, δεν την ανέλαβε το 1997 αλλά την συνίδρυσε μαζί με άλλους 2 στην δεκαετία του 70. αργότερα τον διώξανε και μετά επανηλθε να τους ξελσπώσει.

ακόμα, οι υπολογιστές της apple δεν χρησιμοποιούνται μόνο από δημοσιογράφους και σκηνοθέτες, αλλά και από φωτογράφους! αποτελεί ισχυρό εργαλείο στα χέρια τους τόσο οι imacs όσο και το λογισμικό της apple για αυτούς.

Τελευταία επεξεργασία από: chresto, 18/07/2010 - 10:22


#6   tasgr86

tasgr86

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 10:29

Πρωσοπικα δεν νομιζω αυτη η ψυχωση με τα iphone να μας κανει ολους να τρεχουμε να αγοραζουμε mac.

#7   Nexecreap

Nexecreap

    iPH Addict

  • 643 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/07/2010 - 10:31

Πρωσοπικα δεν νομιζω αυτη η ψυχωση με τα iphone να μας κανει ολους να τρεχουμε να αγοραζουμε mac.



Μερικούς τους κάνει. Άλλοι δεν το κάνουν επειδή θεωρούν πολλά τα χρήματα για εναν υπολογιστή της Apple και υπάρχουν και άλλοι που έχουν Mac πριν το iPhone ή μπορεί να μην έχουν καν iPhone.

Δεν νομιζω παντως και εγω οτι οσοι εχουν iPhone τρεχουν να παρουν Mac!

#8   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 18/07/2010 - 10:37

Moviemaker ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, αλλά τουλάχιστο πριν αρχίσεις να γράφεις τέτοιου είδους "άρθρα" κάνε μια έρευνα έστω και τυπική.

Είναι κρίμα κάποιος που γνωρίζει 1-2 πράγματα σχετικά με την Apple και την ιστορία των υπολογιστών, να διαβάζει αυτά που γράφεις.

Δεν μπορώ παρά να τα χαρακτηρίσω αερολογίες, γιατί απλά δεν έχουν καμμία ιστορική βάση και είναι μια ιστορία που έβγαλες από το μυαλό σου έτσι επειδή σου "ήρθε".


ΥΓ: Μου θυμίζει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες τα οποία έχουν γραφτεί "επειδή" πρέπει να γεμίσει ο χώρος, από έναν δημοσιογράφο ο οποίος δεν έχει σχέση με το θέμα. (κλασσικό φαινόμενο του Ελληνικού - και όχι μόνο - χώρου)

Good things come to those who wait...


#9   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 10:58

Η λέξη υποκειμενική αυτό ακριβός δηλώνει την αντίληψη των πραγμάτων.για γνώση πέρα από τα κατακαιρούς, διάβασα κ το άρθρο των ΝΥΤ σήμερα το πρωί δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αυτά που γράφω είναι αυτά που έζησα κ είδα μεγαλώνοντας στα Εξάρχεια και το μαγαζί του πατέρα μου ήταν Σουλτανη 19 3 μαγαζιά δηλ.πιο πέρα.επίσης δεν ξέρω πόσα χρόνια πατάς πλήκτρα γιατί από amstrand 6128 αυτό κάνω.Δεν είμαι εδώ να διαφωνήσω όμως . το γράφω στην αρχή.και καλύτερα να διόρθωνες την ματιά μου γιατί η στείρα κριτική με πολλά επίθετα κ αρκετή επίθεση δεν μου λέει τίποτα. επίσης είναι μέρος 1 που λέει ίσως κάποια πράγματα συμπληρωνόντουσαν άλλαζαν.αλλά αν δεν σας αρέσει αν είναι τόσο ανακριβής η ματιά μου δεν υπάρχει και λόγος.
Δεν είμαι ούτε σκηνοθέτης ούτε δημοσιογράφος ούτε ειδικός.για ότι κάνω όμως κοιτάζω την ψυχή μου και όχι την τσέπη μου.

Καλημέρα κ Σ'εσενα.

#10   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 12:27

Μερικούς τους κάνει. Άλλοι δεν το κάνουν επειδή θεωρούν πολλά τα χρήματα για εναν υπολογιστή της Apple και υπάρχουν και άλλοι που έχουν Mac πριν το iPhone ή μπορεί να μην έχουν καν iPhone.

Δεν νομιζω παντως και εγω οτι οσοι εχουν iPhone τρεχουν να παρουν Mac!


Το σίγουρο είναι ότι από iPhone k μετά το μερίδιο αγοράς στα Mac μεγαλώνει με ταχύτερους ρυθμούς.Φυσικά και δεν αγοράζουν όλοι, επίσης εγω που εχω laptop k δεν το αποχωρίζομαι αφενός το έκανα hackindos με δεύτερο δίσκο αλλά θα πάρω ένα air ταν θα εχω την ευκαιρία.

Τελευταία επεξεργασία από: moviemaker, 18/07/2010 - 12:28


#11   Nexecreap

Nexecreap

    iPH Addict

  • 643 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/07/2010 - 12:32

Το σίγουρο είναι ότι από iPhone k μετά το μερίδιο αγοράς στα Mac μεγαλώνει με ταχύτερους ρυθμούς.Φυσικά και δεν αγοράζουν όλοι, επίσης εγω που εχω laptop k δεν το αποχωρίζομαι αφενός το έκανα hackindos με δεύτερο δίσκο αλλά θα πάρω ένα air ταν θα εχω την ευκαιρία.


1)Όπως είπε και ο IPH

Δεν μπορώ παρά να τα χαρακτηρίσω αερολογίες.


Το ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ χωρίς να έχεις κάποια απόδειξη ότι όντως είναι έτσι όπως τα λες. Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να παραθέσεις κάποιο link που να αποδεικνύει αυτό που λες; Δηλαδή ότι έχει αυξηθεί η αγορά των Mac μετά την εμφάνιση του iPhone;

2) hackindos ΔΕΝ υπάρχει. Μάλλον θα εννοείς hackint0sh.

Τελευταία επεξεργασία από: nikolas410, 18/07/2010 - 12:33


#12   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 13:09

Από πάνω η "ΜΑΤΙΑ" στο λινκ η ΙΣΤΟΡΙΑ.

http://cgi.di.uoa.gr...28/Welcome.html
http://www.time.com/...1118384,00.html

:blink:

Είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν κάνω ιστορική αναδρομή.
και ότι δεν θα ξανά απαντήσω.

Τελευταία επεξεργασία από: moviemaker, 18/07/2010 - 13:12


#13   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 18/07/2010 - 14:06

το πρόβλημα με αυτό το θέμα είναι ο τίτλος του περισσότερο. "η apple της υποκειμενικότητας".. απλά ασυνάρτητο. δοκίμασε να ζητήσεις από κάποιον mod να στο αλλάξει σε κάτι πιο ορθό όπως, "η υποκειμενική μου άποψη για την apple" ή, "μια ρομαντική αναδρομή σε αυτό που έχτισε η apple ανά τα χρόνια" ή, "ο χάρη πότερ και ο δούρειος ίππος που ήταν iphone".

#14   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 14:22

ο τιτλος αλλαξε για να μην προκαλει.. εαν εχει αντιθετη αποψη ο συγγραφεας του μηνυματος με ενημερωνει.. ακομη και ποιον αλλον τιτλο θα ηθελε.. ευχαριστω!

#15   moviemaker

moviemaker

    -

  • 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 14:31

ο τιτλος αλλαξε για να μην προκαλει.. εαν εχει αντιθετη αποψη ο συγγραφεας του μηνυματος με ενημερωνει.. ακομη και ποιον αλλον τιτλο θα ηθελε.. ευχαριστω!


Ξέρεις κάτι ? απλά μερικές στιγμές θέλεις να μοιραστής την ματιά σου.
Άλλοι θα ταυτιστούν άλλοι όχι.Όσο πιο περίεργος άνθρωπος είσαι τόσο λιγότεροι θα ταυτιστούν.
Αλλά το ζητούμενο είναι το ίδιο και είναι να μοιραστείς.
και η κατάθεση γίνετε με οποιονδήποτε τίτλο.
Δεν με πειράζει :) αν και νομίζω το ίδιο ήταν.ίσως πιο λυρικό άλλα αυτό εννοούσε..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες