Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Τρεις νέες πατέντες της Apple: Travel, Hotel, High-fashion Shopping


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 05/08/2010 - 23:05

H Apple πριν λίγες μέρες έκανε αίτηση ζητώντας τις πατέντες για τρεις ιδέες εφαρμογών: Travel, Hotel και High-fashion Shopping

Τravel:

Mε την εφαρμογή αυτή οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν διαφημιστικούς προορισμούς, να κάνουν κρατήσεις, να χρησιμοποιούν υπηρεσίες αεροδρομίου, να χρησιμοποιήσουν το mobile boarding pass, remote check-in, να έχουν πρόσβαση σε in-flight υπηρεσίες, να στέλνουν αυτόματες ειδοποιήσεις άφιξης στους συζύγους κτλπ.

Αναρτημένη εικόνα

Ένα μικρό προβληματάκι με την εν λόγω ιδέα είναι ότι υπάρχει ήδη υλοποιημένη στο App Store πανομοιότυπη εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό!!!

Hotel

H εφαρμογή Hotel υπόσχεται promotions/reservations/service pre-order μέσω της εφαρμογής, early/remote check-ins, πρόσβαση στο ξενοδοχείο και στις in-room υπηρεσίες, προσωπικές υπηρεσίες, check-out, post-trip promotion/questionnaires/info κτλπ

Αναρτημένη εικόνα

High-fashion Shopping

H πατέντα αυτή περιγράφει εφαρμογές από οίκους μόδας όπως του Ralph Lauren. Με αυτήν την εφαρμογή οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για ειδικά event, πληροφορίες καταλόγου για προϊόντα, δημοφιλείς επιλογές, οδηγούς αγοράς, δημιουργία wish-lists, κριτικές προϊόντων, συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες, συγκρίσεις προϊόντων, προτάσεις για παρόμοιες αγορές κτλπ

Αναρτημένη εικόνα

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω πρόκειται για πατέντες ιδεών για εφαρμογές κινητών. Δεν πρόκειται για πατεντάρισμα πραγματικών εφαρμογών αλλά για ιδέες κάτι πολύ επικίνδυνο γενικότερα στο χώρο των κινητών. Αν θα θέλαμε να το παρομοιάσουμε με κάτι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η περίπτωση αυτή είναι παρόμοια με κάποιον που θα σκεφτόταν πριν κάμποσα χρόνια να πατεντάρει για παράδειγμα τη διαδικασία on-line παραγγελίας βιβλίων. Σήμερα, αυτό ακούγεται εντελώς παράλογο και η Apple προσπαθεί να κάνει κάτι παρόμοιο.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   toubos

toubos

    iPH newbie

  • 12 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/08/2010 - 11:30

Το έχουν ξεφτιλίσει με τις πατέντες.

#3   maninas

maninas

    iPH newbie

  • 40 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/08/2010 - 14:58

Απόλυτη εκμετάλλευση του συστήματος ευρεσιτεχνίας.. <_<

#4   thedentist

thedentist

    iPH newbie

  • 38 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/08/2010 - 13:34

Σε λίγο θα κάνουν αίτηση για την ανακάλυψη του τροχού καθώς η εικόνα περιστρέφεται ....νομίζω ότι χάνουν την αγορά με τέτοιες χαζοαμερικανικες κινήσεις

#5   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 12/08/2010 - 14:29

Η Apple διαβεβαίωσε τους δημιουργούς της εφαρμογής WhereTo? ότι δεν είχαν σκοπό να κλέψουν το design της εφαρμογής στην πρόσφατη πατέντα της εταιρείας.

Δικηγόρος της Apple σε επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνο της FutureTap δήλωσε ότι η Apple λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποδοθούν τα credits της εφαρμογής WhereTo? στην FutureTap.

Πριν λίγες μέρες η Apple είχε υποβάλλει μια πατέντα σχετικά με μια ιδέα εφαρμογής για ταξίδια. Στα screenshot που περιείχε η πατέντα απεικονίζονταν μια εφαρμογή του App Store, η WhereTo? της FutureTap, προκαλώντας σχόλια στον τύπο. Υπεύθυνος της FutureTap επικοινώνησε με την Apple για να διελευκάνει το ζήτημα και έλαβε την παρακάτω απάντηση:

As discussed, Apple is contemplating steps to attribute the screenshot in the patent application to FutureTap. The patent application in question does not claim as inventive the pictured user interface nor the general concept of an integrated travel services application. We appreciate your taking time out to discuss the matter and will keep you updated.

Ο developer του WhereTo? δηλώνει ότι το screenshot δεν πρόκειται για προσβολή με κανέναν τρόπο αλλά για μια απεικόνιση του πώς εφαρμογές όπως το WhereTo? μπορούν να εκμεταλευτούν την πατέντα της Apple.

Follow me on twitter





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες