Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

ΟΤΕ: "Βουτιά" στα κέρδη εξαμήνου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/08/2010 - 10:22

Βουτιά στα κέρδη εξαμήνου για τον ΟΤΕ (πηγή Capital.gr)

Εν ολίγοις η σταθερή τηλεφωνία για τον ΟΤΕ αιμορραγεί επικίνδυνα αφού συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό η διαρροή συνδρομητών σε εναλλακτικούς παρόχους.

Όμως και η Cosmote η παχιά αγελάδα για τον οργανισμό αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτή η τρελή κούρσα προσφορών στην αγορά καρτοκινητής θα έκανε περισσότερο κακό στις εταιρίες κινητής και θα επηρέαζε τα μεγέθη τους. Επίσης οι υποχρεωτικές μειώσεις στις χρεώσεις από την Ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά κυρίως η οικονομική δυσχέρεια που έχει κάνει όλους μας να κόψουμε δαπάνες έχουν επηρεάσει τα μεγέθη προς το πολύ κάτω.

Προσέξτε μιλάμε για μια εταιρία (Cosmote) με πολύ ισχυρό brand name και φήμη καθώς και με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς που διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια.


Με τα γνωστά προβλήματα της Wind και με την Vodafone να βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης παγκόσμια ένα σημαίνει για τον καταναλωτή αυτό.

Μικρότερες προσφορές, μικρότερες επιδοτήσεις (ουσιώδες για εμάς τους iPhonαδες) και μεγαλύτερες χρεώσεις. Οι καλοί καιροί των τελευταίων τριών χρόνων φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Τα 16μηνα συμβόλαια θα γίνουν ο κανόνας για τα smartphones και θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα 24μηνα.

Το κακό είναι ότι καμιά εταιρία πια δεν είναι διατεθειμένη να κάνει το λαγό στις προσφορές (όπως έκανε η Wind στο κύκνειο άσμα της?)

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός πάντως για τον ΟΤΕ διότι με τα τόσα μεγάλα κόστη που έχει (μισθοδοσίας, άλλα λειτουργικά, τεχνικά) είναι πολύ εύκολο να τον πάρει η μπάλα από κάτω και να εμφανίσει ρεκόρ ζημιών πολύ εύκολα. Ίδωμεν...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Exte

Exte

    iPH newbie

  • 95 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/08/2010 - 10:35

Για τον ΟΤΕ δεν ξέρω τι να σχολιάσω αλλά όταν έχεις μονοπώλιο για δεκαετίες και εκμεταλευόμενος αυτό το προνόμιο έχεις ΧΑΛΙΑ εξυπηρέτιση λογικό είναι να χάσεις πελάτες μόλις χάσεις αυτό το μονοπώλιο. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ forthnet.

Όσον αφορά τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν νομίζω να είναι τόσο ζημιογώνες. Όταν πουλάς κάτι ανύπαρκτο (χρόνο ομιλίας) που ουσιαστικά δεν σου κοστίζει τίποτα, μπορείς να το δώσεις σε οποιαδήποτε τιμή. Και όταν κάθε εταιρία έχει τουλάχιστον απο ένα εκατομύριο συνδρομητές δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα ότι υποχρεώσεις και να έχει.

Τελευταία επεξεργασία από: Exte, 06/08/2010 - 10:36





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες