Oι LA Times παραθέτουν δηλώσεις από στέλεχος της Nissan (που ήταν από τις πρώτες εταιρείες που συμμετείχε στο πρόγραμμα) που θεωρεί την υπηρεσία "most progressive thing I’ve seen to date" ενώ στέλεχος της Unilever θεωρεί πολύ καλή την αρχή της εταιρείας στο πεδίο αυτό και αναμένεται να συνεχίσουν με νέα καμπάνια.
Από την άλλη, η WSJ ζωγραφίζει ένα πιο γκρίζο τοπίο αναφέροντας τον αυστηρό έλεγχο της Apple ως αιτία για μεγάλες καθυστερήσεις στις διαφημιστικές καμπάνιες.
Η αλήθεια είναι ότι οι διαφημίσεις iAd ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου και έκτοτε έχουν προβληθεί μόλις τρεις διαφημίσεις από εταιρείες (Nissan, Unilever, Citibank) συν τις διαφημίσεις εφαρμογών από developers. Ο λόγος της καθυστέρησης σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ο αυστηρός έλεγχος που θέλει να διατηρήσει η Apple πάνω στη δημιουργική διαδικασία των διαφημίσεων, κάτι που δεν έχουν συνηθίσει οι διαφημιστές.

Συνήθως, απαιτούνται περίπου οκτώ με δέκα εβδομάδες από τη στιγμή σύλληψης της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση της διαφήμισης. Ο χρόνος αυτός είναι πολύ περισσότερος από τον κανονικό. Η Apple αναλαμβάνει το "χτίσιμο" της διαφήμισης αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η διαδικασία ξεπερνά κατά δύο βδομάδες τον προβλεπόμενο χρόνο.
Οι developers, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι το iAd αποτελεί την καλύτερη λύση για διαφημίσεις και ότι μακροπρόθεσμα τα όποια προβλήματα θα λυθούν και θα επωφεληθούν όλοι. Τα περιθώρια, όμως, αργά -αλλά σταθερά- στενεύουν καθώς και η Google-Admob μπαίνει στο παιχνίδι.
Γενικότερα, οι διαφημίσεις στα κινητά αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων. Πέρσυ ο συνολικός τζίρος έφτασε τα $416 εκατομμύρια ενώ φέτος αναμένεται να φτάσει τα $593 εκατομμύρια.

Άνθρωποι σχετικοί με το θέμα αναφέρουν ότι η Apple υποτίμησε τη δυσκολία του πεδίου ενώ και οι διαφημιστικές εταιρείες πρέπει να συμβαδίσουν με τις νέες τεχνολογίες. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι επειδή οι διαφημίσεις φτιάχνονται σε HTML5 αποκλειστικά από την Apple οι εταιρείες δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις δυνατότητες της πλατφόρμας και την τεχνολογία που κρύβεται από πίσω.
Επίσης, η Apple δεν προσφέρει κάποιον τρόπο για να ξέρουν οι εταιρείες σε ποιές εφαρμογές εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους με αποτέλεσμα να πρέπει χειροκίνητα αυτοί να ψάχνουν το App Store. Yπάρχει η δυνατότητα, βέβαια, να επιλέξουν οι διαφημιστές πού δεν θέλουν να εμφανιστούν οι διαφημίσεις τους και προσφέρει στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά του χρήστη στην εν λόγω διαφήμιση.