Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 1 ψήφοι

Σταθερό στο iPhone σας Worldwide μέσω Internet

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
42 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 22/08/2010 - 13:35

Μιάς και ήρθε ο καιρός να γυρίσουμε στα ξένα έπρεπε να βρούμε μία λύση ώστε να μας καλεί η μαμά όσο το δυνατόν οικονομικότερα! Γι' αυτό και έκανα ένα λογαριασμό στο viva.gr, πήρα σταθερό νούμερο και σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκομαι θα με καλούν στο νούμερο της μορφής 231..., αυτός που με καλεί θα χρεώνεται αστική κλήση κι εγώ θα δέχομαι τις κλήσεις μέσω SIP. SIP σημαίνει Session Initiation Protocol και είναι κάτι σαν το VOIP (βλέπε Skype).

Αυτά που χρειαζόμαστε είναι ένα Smartphone (iPhone, κινητό Android), ένα account στο viva (ώστε να πάρουμε σταθερό νούμερο) και μία SIP εφαρμογή. Υπάρχουν διάφορες όπως το Fring, το Softphone, το Siphon μέσω Cydia αλλά δυστηχώς δεν έχω βρεί καμία που να υποστηρίζει το multitasking. Η καλύτερη κατά τη γνώμη μου είναι το Softphone και με μία μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις μπορούμε να δεχόμαστε κλήσεις ακόμα και όταν η εφαρμογή είναι στο background.

Πηγαίνετε στο Settings - Preferences - Keep iPhone awake και επιλέξτε Always.

Συνημμένο αρχείο  φωτογραφία 1.PNG   180,32KB   54 λήψειςΣυνημμένο αρχείο  φωτογραφία 2.PNG   28,18KB   42 λήψειςΣυνημμένο αρχείο  φωτογραφία(2).PNG   71,05KB   34 λήψειςΣυνημμένο αρχείο  φωτογραφία 4.PNG   21,51KB   33 λήψεις

Έτσι θα μπορείτε να δέχεστε κλήσεις ακόμα κι αν το iPhone είναι κλειδωμένο.

Συνημμένο αρχείο  φωτογραφία.PNG   222,5KB   28 λήψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν είστε στο εξωτερικό απλά για διακοπές και έχετε ενεργοποιήσει την Περιαγωγή δεδομένων η χρέωση θα είναι τεράστια! Το κάνετε μόνο αν έχετε πρόγραμμα δεδομένων στην χώρα στην οποία βρίσκεστε ή μέσω WiFi.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Panagioths

Panagioths

iPH newbie

• 31 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 22/08/2010 - 13:53

Πολύ καλή δημοσίευση. Εγώ χρησιμοποιώ από τα Χριστούγεννα το iSip (πρώην sipphone) και έχω γλυτώσει πολλά λεφτά. Μπορείς να βάλεις και ένα λογαριασμό από κάποιο κλώνο της betamax π.χ. justvoip και να κάνεις τις κλήσεις σου μέσω αυτού σε σταθερά της Ελλάδας χωρίς χρέωση (αφού πάρεις μια κάρτα των 10€ συν ΦΠΑ που έχει διάρκεια 4 μήνες). Και η λύση μέσω viva είναι πολύ καλή όταν είσαι εκτός Ελλάδας.

Θα δοκιμάσω και το softphone γιατί με ενδιαφέρει να τρέχει στο παρασκήνιο ;-)

#3   omorfonios

omorfonios

iPH Contributor

• 1.647 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 22/08/2010 - 13:54

και το skype την ίδια δουλειά δεν κάνει? :)

#4   popcornito24

popcornito24

iPH newbie

• 85 μηνύματα

Δημοσίευση 22/08/2010 - 14:00

Ενδιαφέρον...μπορούν να σε καλέσουν απο παντού δλδ?? Και να χρεωθούν με την ίδια χρέωση όταν σε καλούν σε σταθερό?

#5   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα

Δημοσίευση 22/08/2010 - 14:04

και το skype την ίδια δουλειά δεν κάνει? :)

Ναι αλλά μέχρι να μάθω στου γονείς μου πως να λειτουργούν το Skype έκανα κάτι μήνες! Ενώ με το SIP απλά καλούν απο το σταθερό τους σε ένα άλλο σταθερό! ;)

#6   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα

Δημοσίευση 22/08/2010 - 14:05

Ενδιαφέρον...μπορούν να σε καλέσουν απο παντού δλδ?? Και να χρεωθούν με την ίδια χρέωση όταν σε καλούν σε σταθερό?

Ναι, είναι σαν να καλείς σε σταθερό Ελλάδος.

#7   farao69

farao69

iPH newbie

• 99 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 29/08/2010 - 01:46

Καλησπερα,

2 ερωτησουλες
Οι γονεις μου μενουν Ελλαδα και εγω Αραβικα Εμιρατα, γινετε και μεσω Skype το παραπανω η μονο με Viva ?
Η χρεωση ειναι αστικη οταν με καλουν και οταν τους καλω ?

Ευχαριστω,

#8   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα

Δημοσίευση 29/08/2010 - 01:57

Καλησπερα,

2 ερωτησουλες
Οι γονεις μου μενουν Ελλαδα και εγω Αραβικα Εμιρατα, γινετε και μεσω Skype το παραπανω η μονο με Viva ?
Η χρεωση ειναι αστικη οταν με καλουν και οταν τους καλω ?

Ευχαριστω,

Μέσω Skype δεν μπορείς να έχεις Ελληνικό αριθμό. Η χρέωση όταν σε καλούν είναι αστική/υπεραστική. Όταν καλείς εσύ χρεώνεται το account σου στο viva.

#9   vasilakis13

vasilakis13

iPH Member

• 277 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:mbp 13'', imac 24''

Δημοσίευση 29/08/2010 - 03:47

δηλαδη μπορω να το χρησιμοποιω για να παιρνω σταθερα τηλεφωνα στην Ελλαδα;φανταζομαι προϋποθεση ειναι και το wi-fi ενερο, ετσι;

#10   farao69

farao69

iPH newbie

• 99 μηνύματα

Δημοσίευση 29/08/2010 - 12:20

Μπορεις να δωσεις βημα βημα οδηγιες για το πως χψρησιμοποιουμε το Softphone με Viva ?
Τα settings για τα accounts κτλ .

#11   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα

Δημοσίευση 29/08/2010 - 14:07

Μπορεις να δωσεις βημα βημα οδηγιες για το πως χψρησιμοποιουμε το Softphone με Viva ?
Τα settings για τα accounts κτλ .

Πριν λίγες μέρες βγήκε μία νέα εφαρμογή που υποστηρίζει το multitasking και είναι πολύ καλύτερη του Softphone.
Λέγεται Bria iPhone Edition.

Αναρτημένη εικόνα

Όσο για τις ρυθμίσεις, στην κεντρική σου σελίδα στο viva, πάτησε στο My Viva. Στο My Numbers θα έχει το νούμερό σου και δεξιά θα λέει Διαχείριση. Πάτησε εκεί και θα σου βγάλει:

Στοιχεία πρόσβασης:
SIP Server: viva.gr (Δείτε περισσότερα για τον καινούργιο server εδώ.)
Username: 30231220**** Password: 238***

#12   farao69

farao69

iPH newbie

• 99 μηνύματα

Δημοσίευση 29/08/2010 - 16:35

Thanks guys

#13   yomak

yomak

iPH User

• 107 μηνύματα

Δημοσίευση 08/12/2010 - 21:22

Πριν λίγες μέρες βγήκε μία νέα εφαρμογή που υποστηρίζει το multitasking και είναι πολύ καλύτερη του Softphone.
Λέγεται Bria iPhone Edition.

Αναρτημένη εικόνα

Όσο για τις ρυθμίσεις, στην κεντρική σου σελίδα στο viva, πάτησε στο My Viva. Στο My Numbers θα έχει το νούμερό σου και δεξιά θα λέει Διαχείριση. Πάτησε εκεί και θα σου βγάλει:

Στοιχεία πρόσβασης:
SIP Server: viva.gr (Δείτε περισσότερα για τον καινούργιο server εδώ.)
Username: 30231220**** Password: 238***

το λινκ για τον καινούργιο server δεν δουλευει... και επίσης δεν μπορώ να βρω δεξιά το διαχείριση που λες... any more help?

#14   AnKi

AnKi

iPH Member

• 243 μηνύματα

Δημοσίευση 08/12/2010 - 22:40

Απλά αντέγραψα αυτούσια τα στοιχεία πρόσβασης, δεν έβαλα κάποιο link. Σου έχω στείλει σε μήνυμα τις πληροφορίες που θες.

#15   yomak

yomak

iPH User

• 107 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2011 - 19:52

Απλά αντέγραψα αυτούσια τα στοιχεία πρόσβασης, δεν έβαλα κάποιο link. Σου έχω στείλει σε μήνυμα τις πληροφορίες που θες.

φιλε δεν ξέρεις πόσο με έσωσες μα αυτό. δουλεύει εξαιρετικά οποτε τελος τα εξοδα σε τηλεφωνήματα όταν είμαι εξωτερικό.
επίσης το έβα΄λα στο ipod της κόρησ μου που ζει έξω και μιλάμε από εκεί όποτε έχει internet
μηπως έχεις ιδέα πόσο είναι η χρέωση για κάποιο που παίρνει από οτε ή ον ή άλλο παροχό σε τηλέφωνο viva το οποίο είναι 700 και όχι 210 ή 211?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες