Απορια για "Do-it-yourself" microsim
Δημοσίευση 05/09/2010 - 11:01
Ad
Δημοσίευση 05/09/2010 - 11:58
Δημοσίευση 05/09/2010 - 13:33
μπορεις να πας στον παροχο σου και να σου αλαξουν την καρτα εγω αυτο εκανα 17ευρω ειναι . γιατι μερηκες καρτες και να θες να της κοψεις ειναι μεγαλητερο το τσιπακι του και ετσι θα την αχριστεψεις. αν το κανεις κοιτα το τσιπακι της καρτας να ειναι το μικρο. δες και εδω μηπος βοηθησωλες να βρω εδω στην ελλαδα σε καλη τιμη?? λογω ηλικιας δεν μπορω να βγαλω πιστωτικη αρα ουτε paypal για ebay και το κοφτακι στο gsmcorner.gr εχει διπλασια τιμη απο εξωτερικο... :/ παντως ευχαριστω για την απαντηση, ισως δοκιμασω την αγγελια τελικα....
Δημοσίευση 05/09/2010 - 13:43
μπορεις να πας στον παροχο σου και να σου αλαξουν την καρτα εγω αυτο εκανα 17ευρω ειναι . γιατι μερηκες καρτες και να θες να της κοψεις ειναι μεγαλητερο το τσιπακι του και ετσι θα την αχριστεψεις. αν το κανεις κοιτα το τσιπακι της καρτας να ειναι το μικρο.
Έχει σημασία ο πάροχος; Έχω μια της Vodafone και μιας που είμαι καλός στη χειροτεχνία θα κάνω τη προσπάθεια
Δημοσίευση 05/09/2010 - 13:44
ρε παιδες για πειτε και σε μενα σε τι αποσκοπει το να κοψετε την SIM?
ουσιαστικα σου δινει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις την ηδη υπαρχουσα σιμ σου στο iphone 4 και το ipad... βεβαια οπως λεει ο φιλος darkside θα μπορουσα να παω στον παροχο μου να βγαλω μια επισημη microsim αλλα δυστυχως η vodafone δεν βγαζει microsim σε αριθμους CU για τον πολυ απλο λογο οτι θελει να αναγκασει τους συνδρομητες καρτοκινητης να το γυρισουν σε συμβολαιο!! :S
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:30
α μαλιστα... το iphone 4 θελει microsim δλδ... δεν το ειχα προσεξει..ουσιαστικα σου δινει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις την ηδη υπαρχουσα σιμ σου στο iphone 4 και το ipad... βεβαια οπως λεει ο φιλος darkside θα μπορουσα να παω στον παροχο μου να βγαλω μια επισημη microsim αλλα δυστυχως η vodafone δεν βγαζει microsim σε αριθμους CU για τον πολυ απλο λογο οτι θελει να αναγκασει τους συνδρομητες καρτοκινητης να το γυρισουν σε συμβολαιο!! :S
στην αρχη νομισα οτι ειναι κανενα κολπακι για να εχω δυο καρτες sim (και κατ επεκταση δυο αριθμους) στο iphone..
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:43
Τι λέτε ρε παιδιά ! ? Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν.και μάλιστα κανονικά ΔΩΡΕΑΝ αφου δουλεύει μόνο με τέτοια κάρτα.ουσιαστικα σου δινει την δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις την ηδη υπαρχουσα σιμ σου στο iphone 4 και το ipad... βεβαια οπως λεει ο φιλος darkside θα μπορουσα να παω στον παροχο μου να βγαλω μια επισημη microsim αλλα δυστυχως η vodafone δεν βγαζει microsim σε αριθμους CU για τον πολυ απλο λογο οτι θελει να αναγκασει τους συνδρομητες καρτοκινητης να το γυρισουν σε συμβολαιο!! :S
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:47
Τι λέτε ρε παιδιά ! ? Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν.και μάλιστα κανονικά ΔΩΡΕΑΝ αφου δουλεύει μόνο με τέτοια κάρτα.
Το συζητήσαμε και σε άλλο τόπικ που είχα ανοίξει.
Δωρεάν την δίνουν μόνο σε ανανεώσεις συμβολαίων απότι κατάλαβα...
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:48
Τι λέτε ρε παιδιά ! ? Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν.και μάλιστα κανονικά ΔΩΡΕΑΝ αφου δουλεύει μόνο με τέτοια κάρτα.
οντως αλλά.... τι να γινει... πηρα ψαλιδακι, λιμα κ την εκοψα μονος τελικα!! τωρα να παω να την δειξω στον υπαλληλο στην vodafone που μου ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ οτι αμα προσπαθησω να κοψω την καρτα δεν θα δουλεψει?? βεβαια δεν τον κατηγορω γιατι δεν ξερει, οτι του δωσαν εντολη να πει, λεει... τι να πεις... αλλωστε ετσι ειναι η κατασταση στην ελλαδα με καθετι, οχι μονο με το iPhone...
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:52
Έπρεπε να είχαν πάρει κάποια καταστήματα τηλεφωνίας και να προσφέραν το κόψιμο με 1 Ευρώ.
Θα είχαν κάνει απόσβεση της αγοράς την 1η ημέρα...
Δημοσίευση 07/09/2010 - 09:53
Σε κάθε άρνηση την ζητάμε έγγραφος κ ενυπόγραφος.Μονο που θα την ζητήσετε θα σας εξυπηρετήσουν.οντως αλλά.... τι να γινει... πηρα ψαλιδακι, λιμα κ την εκοψα μονος τελικα!! τωρα να παω να την δειξω στον υπαλληλο στην vodafone που μου ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ οτι αμα προσπαθησω να κοψω την καρτα δεν θα δουλεψει?? βεβαια δεν τον κατηγορω γιατι δεν ξερει, οτι του δωσαν εντολη να πει, λεει... τι να πεις... αλλωστε ετσι ειναι η κατασταση στην ελλαδα με καθετι, οχι μονο με το iPhone...
Δημοσίευση 07/09/2010 - 10:16
Το θέμα ειναι οτι οι περισσότεροι δεν θέλουν να αγοράσουν microsim cutter γιατί με τα μεταφορικά κοστίζει παραπάνω από την αλλαγή της sim...
Έπρεπε να είχαν πάρει κάποια καταστήματα τηλεφωνίας και να προσφέραν το κόψιμο με 1 Ευρώ.
Θα είχαν κάνει απόσβεση της αγοράς την 1η ημέρα...
ναι αυτο το τελευταιο ισχυει...
Δημοσίευση 07/09/2010 - 11:06
Δημοσίευση 07/09/2010 - 11:32
Να επιβεβαιώσω ότι απλό κόψιμο με ψαλίδι δούλεψε και για μένα, και εχω ήδη φτιάξει δύο micro sim για το iphone4, χωρίς πρόβλημα.
Καλύτερες συμβουλές που μπορώ να δώσω:
1. Ένα απλό μεγάλο και ίσιο ψαλίδι, και σταθερό χέρι είναι όλα όσα χρειάζονται!
2. Καλύτερα να την κόψεις αρχικά μεγαλύτερη από ότι χρειάζεται, και σιγά σιγά να την φέρεις στα μέτρα που πρέπει για να χωρέσει στο tray. Άν την παρακόψεις από την αρχή πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα...
3. Ξεκίνα να κόβεις κατ' αρχήν γύρω γύρω από το μεταλλικό μέρος της sim, αφήνοντας ίσες απόστάσεις πλαστικού γύρω από το μέταλλο. Σε κάποιες sim, (εξαρτάται από το version και τον πάροχο), θα χρειαστεί να φτάσεις ακριβώς στο όριο του μετάλλου (αριστερά/δεξιά ή και πάνω/κάτω). Το σημαντικό είναι, ότι γίνει από την μία μεριά να γίνει και από την άλλη, ώστε το simάκι να είναι κεντραρισμένο (δηλαδή από αριστερά ίδιο κόψιμο με δεξιά, και από πάνω ίδιο κόψιμο με κάτω).
4. Την κομμένη γωνία άσε την για το τέλος, αφού δεις ότι οι διαστάσεις είναι εντάξει γύρω γύρω. Και εκεί άρχισε να κόβεις σιγά σιγά, επιδιώκοντας τελικά το sim να μπαίνει χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο tray του τηλεφώνου και να ψιλοασφαλίζει.
5. Τελική συμβουλή: εάν δεν θέλεις να παίζεις με το tray του iphone 4 που είναι και ακριβό, μπορείς να δοκιμάσεις με sim adaptor που μπορείς να αγοράσεις από vodafone (2€) ή cosmote (??), και που κατά πάσα πιθανότητα θα σου χρειαστεί για να χρησιμοποιήσεις την micro sim σε συμβατικά τηλέφωνα.
Καλή επιτυχία!!
Δημοσίευση 07/09/2010 - 11:33
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες