Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

[Review] AmpKit+


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
25 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/10/2010 - 12:56

H AgilePartners έχει βάλει σκοπό να γίνει ο καλύτερος φίλος του κιθαρίστα και τις iOS συσκευές του και δεν μας πειράζει καθόλου!

Μετά τις δύο εξαιρετικές εφαρμογές προβολής ταμπλατούρων TabToolkit και συγχορδιών/κλιμάκων GuitarToolkit έρχεται η συνεργασία με την Peavey και το AmpKit.

To AmpKit, λοιπόν, απευθύνεται στους κιθαρίστες που είναι λάτρεις της τεχνολογίας και των iOS συσκευών και θέλουν να τα συνδιάσουν κάπως. To AmpKit αποτελεί προϊόν συνεργασίας των AgilePartners και Peavey και είναι το υπέρτατο φορητό στούντιο για τον κιθαρίστα.

Αναρτημένη εικόνα

Θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας μια iOS συσκευή, iPhone ή iPod touch (native έκδοση για το iPad δεν υπάρχει αλλά η εφαρμογή λειτουργεί κανονικότατα), και τον αντάπτορα AmpKit LiNK ώστε να συνδέσετα την κιθάρα με την συσκευή.

Στο App Store θα βρείτε δύο εκδόσεις εφαρμογών. Την δωρεάν έκδοση [iTunes link] και την πλήρη έκδοση AmpKit+[iTunes link] και φυσικά μπορείτε να εγκαταστήσετε περαιτέρω εξοπλισμό από το Gear Store ως in-app purchases.

To AmpKit LiNK θα το βρείτε στην Ελλάδα από την DNASystems.gr στην τιμή των 35€

Αναρτημένη εικόνα


Το όλο σετ δοκιμάστηκε σε iPhone 4 με iOS 4.1 χρησιμοποιώντας κιθάρα με passive μαγνήτες χωρίς κανένα κόλλημα/κρασάρισμα.

Ας δούμε το περιβάλλον της εφαρμογής:

Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής θα εμφανιστείτε στην κεντρική οθόνη όπου βρίσκονται οι εξοπλισμοί που έχετε φτιάξει:

Αναρτημένη εικόνα


Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους θέλετε πατώντας το "+" και να διαγράψετε όποιον θέλετε με το "Edit"

Πατώντας πάνω στο set-up μας έχουμε μια πλήρη εικόνα:

Αναρτημένη εικόνα


Παρατηρείστε ότι πάνω δεξιά με το "Οn" ο ενισχυτής είναι ανοιχτός και έχουμε κανονικά ήχο. Στο πάνω μέρος έχουμε τον ενισχυτή, μεσαία βλέπουμε την καμπίνα, μικρόφωνο και πεταλάκια και στο κάτω μέρος έχουμε τα κουμπιά για την ηχογράφηση, ρυθμίσεις, μετρονόμο/κουρδιστήρι και την ένδειξη εισόδου/εξόδου. Τώρα, πατώντας πάνω σε καθένα από αυτά έχουμε και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

H κύρια εικόνα του ενισχυτή είναι:

Αναρτημένη εικόνα


Όπως βλέπετε το περιβάλλον είναι πολύ απλό και εύκολο στη χρήση. Έχουμε το clean και lead κανάλι του ενισχυτή και από κάτω τα απαραίτητα controls όπου με slide τα ρυθμίζουμε με ακρίβεια για να επιτύχουμε τον ήχο που θέλουμε. Εάν κάνουμε tap πάνω στον ενισχυτή μπορούμε να επιλέξουμε κάποιον άλλον στη θέση του είτε από τα προεγκατεστημένα μοντέλα είτε αγοράζοντας κάποιο άλλο από το Gear Store

Αναρτημένη εικόνα


To ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για την επιλογή καμπίνας/μικροφώνου και για τα πεταλάκια:

Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα


Όσον αφορά τα πεταλάκια υπάρχει ακόμα και η ρύθμιση αλλαγής της σειράς τους στην αλυσίδα, πέρα από την προσθήκη νέων. Βέβαια, απ'ότι κρίνω από το σχεδιασμό όλα τα πεταλάκια είναι μπροστά από τον ενισχυτή και θα μ'άρεσε να υπήρχε η επιλογή τοποθέτησης των πεταλιών στη λούπα.

Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα


Τώρα ας δούμε τις επιλογές που έχουμε στο βασικό μας set-up. Από το κουμπί με το γρανάζι έχουμε κάποιες βασικές ρυθμίσεις για τον ήχο του μετρονόμου (αν έχουμε), κάποιο backing track, τη συνολική ένταση κτλπ:

Αναρτημένη εικόνα


Έχουμε, επίσης, τις επιλογές για μετρονόμο (πόσα bpm) και το κουρδιστήρι:

Αναρτημένη εικόνα


Και τέλος, την επιλογή για ηχογράφηση:

Αναρτημένη εικόνα


Όλα αυτά είναι πάρα πολύ εύκολα και κατανοητά στη χρήση και στη λειτουργία τους.

Ας δούμε τώρα τα άλλα μενού της εφαρμογής. Στο AmpKit θα βρείτε και κάποια έτοιμα presets χωρισμένα ανά είδος μουσικής αν δεν έχετε χρόνο να δημιουργήσετε τα δικά σας set-up ή αν θέλετε να ακούσετε κάτι διαφορετικό:

Αναρτημένη εικόνα


Στο Recordings θα βρείτε αυτά που έχετε ηχογραφήσει εσείς αλλά και κάποια προεγκατεστημένα presets για να τζαμάρετε. Μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας μέσω του Upload.

Αναρτημένη εικόνα


Πραγματικά πολύ χρήσιμη αυτή η λειτουργία και δεν υπάρχει σε ανταγωνιστικές εφαρμογές.

Επίσης, μπορείτε κάποια ηχογράφησή σας να την κάνετε re-amp. Δηλαδή, η εφαρμογή αυτόματα θα χρησιμοποιήσει κάποιον ενισχυτή της επιλογής σας για να αντικαταστήσει αυτόν της αυθεντικής ηχογράφησης. Έστω, δηλαδή, ότι είχατε ηχογραφήσει ένα jazz ριφάκι και θέλετε να του δώσετε ένα πιο blues feeling μπορείτε αντί να το ηχογραφήσετε από την αρχή με άλλο set-up να κάνετε re-amp πάνω σε αυτό που έχετε ήδη γράψει.

Τέλος, έχουμε το Gear Store σε ξεχωριστό μενού για ευκολότερη πρόσβαση και έλεγχο αυτών που έχετε αγοράσει και το Info μενού για περισσότερες πληροφορίες/bug report και τα σχετικά.

Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα


Αυτό ήταν το περιβάλλον της εφαρμογής. Ας δούμε τώρα το AmpKit LiNK. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η κατασκευή του AmpKit LiNK είναι όντως ιδιαίτερα προσεγμένη. Χάριν στα υλικά του και το απαραίτητο shielding υπάρχει μηδενικό latency, αντίθετα με άλλες προτάσεις της αγοράς. Το ένα άκρο του LiNk συνδέεται στην υποδοχή ακουστικών του iPhone και στο άλλο άκρο έχουμε δύο υποδοχές. Μία για το καλώδιο της κιθάρας και άλλη μία για τα ακουστικά ή τα ηχεία που θα συνδέσετε.

Γενικότερα, η εφαρμογή είναι μια πολύ αξιόλογη λύση για έναν on-the-go κιθαρίστα που δεν θέλει να κουβαλάει ολόκληρο εξοπλισμό. Αν και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Mesa Boogie μου ποιοτικά ήδη προτιμώ το AmpKit για την προθέρμανση και τις ασκήσεις που κάνω γιατί με έχει βολέψει απίστευτα το σύστημα ηχογράφησης που διαθέτει.

Θα ήθελα να δω περισσότερες επιλογές για πεταλάκια γιατί διέκρινα πχ μια απουσία «καθαρόαιμων» delay πεταλιών (!), πράγμα πολύ περίεργο αφού το delay είναι must have πετάλι.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   hexblot

hexblot

    iPH newbie

  • 92 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/10/2010 - 13:36

πολύ ενδιαφέρον -- για όσους (σαν εμένα) μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν το iRig της ΑmpliTube μαζί με το αντίστοιχο software (το οποίο είναι ακόμα μονόδρομος για iPad απόσο καταλαβαίνω), βρήκα και ένα συκγριτικό άρθρο εδώ για το hardware interface.

Να παραθέσω πως παρά τα όσα λέγονται στο άρθρο, δεν είχα (μέχρι τώρα) κανένα πρόβλημα, αν και το χρησιμοποιώ για μπάσο και όχι κιθάρα.

Μια απορία η οποία νομίζω ότι είναι ενδιαφέρουσα, είναι κατα πόσο το software της μιας εταιρίας δουλεύει με το hardware της άλλης... θα δοκιμάσω το iRig με την δωρεάν έκδοση του ampkit να δω - είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα άλλα τους προγράμματα. Όταν πάω σπίτι και θα σας πω :D

#3   emmker

emmker

    iPH newbie

  • 42 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/10/2010 - 15:08

latency? Καλα ολα τα αλλα, απο latency πως παει?

#4   doubleS

doubleS

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 02/10/2010 - 15:14

Από που μπορούμε να το αγοράσουμε (το link?). Από το site της dnasystems δεν βγάζω άκρη;

#5   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/10/2010 - 15:19

1. To AmpKit LiNK παίζει και με το Amplitube χωρίς πρόβλημα. Το δοκίμασα αλλά προτιμώ τον ήχο του AmpKit.

2. Latency=0 ;)

3. Στείλε τους ένα e-mail και θα σου πουν ποιά καταστήματα το έχουν.

Follow me on twitter


#6   EMANOUEL

EMANOUEL

    iPH newbie

  • 61 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/10/2010 - 18:05

sepsis εκανες παλι το θαυμα σου αυτη ειναι πληροφορια! και επι τελους κιθαριστες στο FORUM.
Σε ειχα καταλαβει δηλαδη απο την gibson στη φωτογραφια να εισαι καλα φιλε

#7   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/10/2010 - 18:48

No problem. H Agile έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Και το Ampkit και το TabToolkit είναι must have για έναν κιθαρίστα.

Follow me on twitter


#8   deemeetris

deemeetris

    iPH newbie

  • 8 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 03/10/2010 - 10:00

Μπορεί όποιος θέλει να φτιάξει μόνος του καλώδιο σύνδεσης κιθάρας-iphone. Τα πιο πολλά καλώδια από κάμερες 3,5 jack σε 3 rca κάνουν. Το δικό μου είναι από canon camera και λειτουργεί μια χαρα με το ampkit+.

Το καλώδιο είναι αυτό

Αναρτημένη εικόνα

και θα χρειαστει σίγουρα ένας 6,35 mono jack to rca ανταπτορας

Αναρτημένη εικόνα

Ο αντάπτορας μπαίνει στο κόκκινο rca απ το παραπάνω καλώδιο και συνδέεται στην κιθάρα. Το καρφακι απ το καλώδιο στο iphone και τα δυο rca που μένουν (κίτρινο κ άσπρο συνήθως) είναι η έξοδος ήχου. Συνδέονται δηλ σε οποιονδήποτε ενισχυτή. Ανάλογα με την είσοδο του ενισχυτή χρησιμοποιούμε και αντάπτορες αν χρειαστεί. Το σήμα τους είναι προενισχυμένο οπότε μην το συνδέσετε σε είσοδο κιθάρας σε ενισχυτη κιθάρας. Αν ο ενισχυτής κιθάρας έχει aux-in τότε μπορούμε να το συνδέσουμε εκεί.

Δείτε και αυτά, χρήσιμα είναι:

http://acapella.harm...d.php?t=2648941 για όποιον θέλει να φτιάξει το καλώδιο μόνος του
http://www.wired.com...connection-kit/ μια παρόμοια εκδοχή

Τελευταία επεξεργασία από: iPhoneHellas, 04/11/2010 - 15:16


#9   doubleS

doubleS

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 05/10/2010 - 16:44

Thanks φίλε. Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω γιατί δεν το βρίσκω το μηχανηματάκι και η dnasystems δεν μου απάντησε.

#10   fteo

fteo

    iPH Enthousiast

  • 558 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:fteo

Δημοσίευση 05/10/2010 - 18:10

Μπορεί όποιος θέλει να φτιάξει μόνος του καλώδιο σύνδεσης κιθάρας-iphone. Τα πιο πολλά καλώδια από κάμερες 3,5 jack σε 3 rca κάνουν. Το δικό μου είναι από canon camera και λειτουργεί μια χαρα με το ampkit+. Το καλώδιο είναι αυτό http://brain.pan.e-m.../l_46000018.jpg και θα χρειαστει σίγουρα ένας 6,35 mono jack to rca ανταπτορας http://www.cables-le...rca-adapter.jpg
Ο αντάπτορας μπαίνει στο κόκκινο rca απ το παραπάνω καλώδιο και συνδέεται στην κιθάρα. Το καρφακι απ το καλώδιο στο iphone και τα δυο rca που μένουν (κίτρινο κ άσπρο συνήθως) είναι η έξοδος ήχου. Συνδέονται δηλ σε οποιονδήποτε ενισχυτή. Ανάλογα με την είσοδο του ενισχυτή χρησιμοποιούμε και αντάπτορες αν χρειαστεί. Το σήμα τους είναι προενισχυμένο οπότε μην το συνδέσετε σε είσοδο κιθάρας σε ενισχυτη κιθάρας. Αν ο ενισχυτής κιθάρας έχει aux-in τότε μπορούμε να το συνδέσουμε εκεί.
Δείτε και αυτά, χρήσιμα είναι:
http://acapella.harm...d.php?t=2648941 για όποιον θέλει να φτιάξει το καλώδιο μόνος του
http://www.wired.com...connection-kit/ μια παρόμοια εκδοχή

Ωραίος! Είχα φτιάξει το απλό καλώδιο για να ξεχωριστά τα headphones με το input και είχα όντως προβλήματα με το impedance. Θα δοκιμάσω τη λύση που προτείνεται! :)

#11   lefteris82

lefteris82

    iPH User

  • 163 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/10/2010 - 15:29

Ωραίος! Είχα φτιάξει το απλό καλώδιο για να ξεχωριστά τα headphones με το input και είχα όντως προβλήματα με το impedance. Θα δοκιμάσω τη λύση που προτείνεται! :)



Δοκίμασα την παραπάνω λύση με το καλώδιο βιντεοκάμερας και δούλεψε :) το Ampkit χαλαρά βγάζει καλύτερο ήχο, αλλά δεν εχει και πολλούς ενισχυτες, πεταλακια... θέλει να τα αγοράζεις έξτρα..

#12   doubleS

doubleS

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 07/10/2010 - 16:49

Τελικά το πήρα από ebay, 37 ευρώ μαζί με μεταφορικά.

#13   gha

gha

    iPH User

  • 157 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/10/2010 - 13:18

Πολύ χαίρομαι να διαβάζω τέτοια ωραία πράγματα...καλημέρα σε όλους τους πιστούς-τρελούς-μηλοφωνομανιακούς:)

#14   nikolaros

nikolaros

    iPH Enthousiast

  • 460 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XR
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen
  • GameCenter:nikolaros

Δημοσίευση 11/10/2010 - 17:16

Να ρωτήσω εγώ κάτι??
με την διάρκεια της μπαταρίας τι γίνετε?????
αντέχει η αδειάζει έυκολα?????

Τελευταία επεξεργασία από: nikolaros, 11/10/2010 - 17:16


#15   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 12/10/2010 - 00:03

Σίγουρα καταπονείται περισσότερο. Σε iPhone 4 δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Εννοείται ότι αν παίζεις 3-4 ώρες θα σου τελειώσει. Εξαρτάται, βέβαια, και αν κλείνεις την οθόνη ή αν το πειράζεις συνέχεια και τέτοια

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες