Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple και Google «μάχονται» για τη Boku


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 03/11/2010 - 15:49

Αναρτημένη εικόνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TechCrunch τόσο η Apple όσο και η Google έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία Boku για μια πιθανή συνεργασία ή εξαγορά. Η Boku είναι μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009 και έχει ως αντικείμενό της τις πληρωμές μέσω κινητών online και έχει ως έδρα της το Σαν Φρανσίσκο ενώ διατηρεί γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική.

Ο CEO της Boku, Mark Britto, και ο συνιδρυτής Ron Hirson λέγεται ότι έχουν συναντηθεί πολλές φορές με στελέχη της Apple σε διάστημα τριών βδομάδων αν και έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τις φήμες. Εκτός, όμως, της Apple, η Boku είχε υψηλές συναντήσεις με τη Google και συγκεκριμένα με τον Michael Morrisey, Director of Engineering, ο οποίος επιβλέπει την ανάπτυξη των Google Mobile Services για το Android. Μάλιστα, το σύστημα της Boku μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για in-app purchases σε εφαρμογές του Android.

Οι προθέσεις της Google δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν είναι σίγουρο για το αν η εταιρεία ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Boku, όπως η Apple, ή απλά εξετάζεται μια πιο ισχυρή συνεργασία. Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον της Google και της Apple είναι ιδιαίτερα αυξημένο και όλα δείχνουν πως πάμε για μια «μάχη» αντάξια με αυτή της AdMob όπου, τότε, η Google είχε επικρατήσει. To ποσό που υπολογίζεται ότι μπορεί να διατεθεί από την Apple ξεκινά από τα $250 εκατομμύρια και φτάνει μέχρι τα $450 εκατομμύρια. Φυσικά, το χρηματικό ποσό δεν αποτελεί εμπόδιο για την Apple που διαθέτει απόθεμα $50 δις αλλά για τη Boku και τους επενδυτές της πρόκειται για τρομακτική ευκαιρία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει υπογραφεί τίποτα, οπότε υπάρχει η πιθανότητα εν τέλει να μην καταλήξει η συμφωνία. Η Apple ενδιαφέρεται, όμως, πολύ για την εξαγορά της Boku για να εκμεταλλευτεί το ταλέντο, την τεχνογνωσία και την παρουσία της εταιρείας στην αγορά (η Boku έχει πολλές συμφωνίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως και αγοραστικό κοινό άνω του 1.6 δις ανθρώπων) αλλά και για να μην «πέσει» στα χέρια της Google.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Noshiz

Noshiz

    iPH Addict

  • 669 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:noshiz

Δημοσίευση 03/11/2010 - 19:23

Μαλλον θα ηταν πολυ εξυπνη κινηση απο την apple να αγωρασει την Boku. θα ανεβουν χαλαρα κατα πολυ τα εσοδα της απο appstore




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες