Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Printopia για Mac: Εκτύπωση από οποιονδήποτε εκτυπωτή


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Researcher

Researcher

    iPH Hero

  • 3.615 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2010 - 04:04

Αναρτημένη εικόνα



Ένα από τα σημαντικότερα features που περιμέναμε στην iOS 4.2 ήταν το AirPrint, το οποίο, σύμφωνα με την Apple η οποία περιέγραψε τη λειτουργία λίγους μήνες πριν, θα σου παρείχε τη δυνατότητα να εκτυπώσεις ασύρματα από την iOS συσκευή σου σε οποιονδήποτε εκτυπωτή τον οποίο μοιραζόσουν με τον Mac. Δυστυχώς, πλήρης λειτουργία του Airprint απουσιάζει από την 4.2 - το οποίο σημαίνει πως μπορείς να εκτυπώσεις μόνο σε συγκεκριμένους HP ePrint εκτυπωτές (το οποίο ίσως να σημαίνει πως είναι μία στρατηγική συνεργασία μεταξύ Apple και HP και δε θα ήταν καθόλου περίεργο σε ένα μελλοντικό update της συσκευής να αλλάξει το σκηντικό).

Αλλά αυτό που η Apple μας στέρησε, μας δόθηκε από ανεξάρτητους developers. Ήδη γνωρίζετε πως την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησαν προγράμματα από 2 ανεξάρτητες εταιρείες τα οποία και παρέχουν περισσότερα που είναι κοντύτερα στα όσα υποσχέθηκε η Apple αρχικά με το AirPrint. To Printopia της Ecamm, είναι το καλύτερο διαθέσιμο μέχρι στιγμής.

Το Printopia εγκαθίσταται ως ένα pane στα System Preferences.


Αναρτημένη εικόνα



Όταν εγκαθιστούμε το Printopia, αυτό αυτομάτως μοιράζεται όλους τους εκτυπωτές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στον Mac, επιτρέποντάς σας να εκτυπώσετε σε οποιονδήποτε από αυτούς, μέσω του ασύρματου δικτύου σας, από οποιαδήποτε iOS 4.2 συσκευή. Δεν έχει σημασία πως είναι ο εκτυπωτής συνδέεται στον Mac - πολύ απλά εάν ο Mac μπορεί να εκτυπώσει στο συγκεκριμένο εκτυπωτή, τότε μπορεί και το Printopia.

Πέρα από αυτό όμως, το Printopia ελέγχει 2 virtual εκτυπωτές:

1. Send To Mac και

2. Send to Dropbox On Mac

Αναρτημένη εικόνα



Η επιλογή Νο. 1 σας δίνει τη δυνατότητα να σώσετε ένα αντίγραφο υπό μορφή PDF ενός εγγράφου, ή μία εικόνα τύπου JPEG ή PNG, στον Mac. Συγκεκριμένα, το αρχείο σώζεται στον φάκεο "Printopia" το οποίο βρίσκεται μέσα στα Documents. Επιπλέον, το αρχείο που στέλνεται ανοίγει αυτομάτως στο Preview για προεπισκόπηση.

Η επιλογή Νο. 2 τώρα, ακολουθεί την ίδια ακριβώς πορεία, μόνο που το αρχείο σώζεται στον φάκελο Printopia που βρίσκεται στον φάκελο Dropbox που έχετε δηλώσει, το οποίο βέβαια και συγχρονίζεται.

Ωραία, όλα αυτά...τί μας χρειάζονται;

Καταρχήν όλες οι συσκευές πλέον μπορούν να εκτυπώνουν με ρυθμίσεις που ορίζουμε εμείς. Καταφανώς εύλογο, οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι 2 επιπλέον όμως λειτουργίες παρέχουν κάποιες ευκολίες! Προσωπικά δε βρίσκω έναν παράγοντα WOW στη μεταφορά εγγράφων, δε μπορώ όμως να πω το ίδιο για τις φωτογραφίες. Με την επιλογή Νο. 1 μπορώ να μεταφέρω 1 ή περισσότερες εικόνες στον Mac ασύρματα. Το άσχημο είναι πως χάνονται τα metadata.

Μπορεί κανείς να ρυθμίσει ποιους εκτυπωτές θα ήθελε να μοιράζεται με το Printopia μέσω του Print & Fax pane στα System Preferences.

Η εκτύπωση μέσω του Printopia είναι δυνατή χάρη στην επιλογή AirPrint της 4.2, φυσικά μόνο μέσα στις εφαρμογές οι οποίες την υποστηρίζουν (π.χ. Mail, Photos, Pages, Keynote).

Τα καλά νέα είναι πως το αρχείο εκτυπώνεται όπως ακριβώς θα εκτυπωνόταν από στον Μac. Τα άσχημα νέα είναι πως η όλη διαδικασία παίρνει λίγο παραπάνω, λόγω της οδού iOS συσκευή -> Printopia -> Mac -> Εκτυπωτής. Επίσης το Printopia, δυστυχώς δε μπορεί να αποσχιστεί από τις ελλείψεις του AirPrint το οποίο σημαίνει πως πρέπει η iOS συσκευή να είναι συνδεδεμένη στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με τον υπολογιστή ο οποίος είναι ανοιχτός και έχει συνδεδεμένους εκτυπωτές.

One more thing και σημαντικότατο! Ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά του AirPrint είναι η απαίτησή του για Mac OS X 10.6.5. Αντιθέτως το Printopia τρέχει σε οποιονδήποτε Mac ο οποίος τρέχει 10.5 και μετά, το οποίο σημαίνει πως μπορούν να το χαρούν και οι χρήστες Leopard! ;)

Να σημειώσουμε πως το Printopia δεν αλλάζει κανένα αρχείο του συστήματος, όπως το Hactivator hack.

Εν κατακλείδι, το Printopia άψογα γεφυρώνει ένα τεράστιο χάσμα που μας έταξαν, αλλά δε μας έδωσαν!

Το Printopia προσφέρεται στους οπαδούς των ποιοτικών προγραμμάτων του καλύτερου λειτουργικού συστήματος του πλανήτη Γη (no flaming) στην τιμή των 7.5 Ευρώ.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη δοκιμαστική έκδοση από εδώ.

Καλές εκτυπώσεις!

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 25/11/2010 - 09:37
Μεγαλύτερο font size


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ceRoN

ceRoN

    iPH Enthousiast

  • 403 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2010 - 06:33

για windows καμια λυση?

#3   Telephoner

Telephoner

    iPH Member Leacher

  • 1.753 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:TeleiPhoner

Δημοσίευση 25/11/2010 - 12:43

Όλη την προσπάθεια την χαλάει το font...

#4   Researcher

Researcher

    iPH Hero

  • 3.615 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2010 - 13:21

για windows καμια λυση?


Για windows δε ξέρω τίποτα, για αυτό το έχω στην κατηγορία Mac. Για τα fonts δεν καταλαβαίνω, τι εννοείς. Αν εννοείς για το πρόγραμμα κάτι που δεν έχω αντιληφθεί, σίγουρα είναι θέμα AirPrinting. Αν εννοείς το ποστ, τα Palatino είναι περισσότερο "τσιγκελωτά" από τα default, το οποίο τα κάνει περισσότερο ευανάγνωστα.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες