Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Incoming Call / Contact Photo όπως στη διαφήμιση


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   dpap

dpap

    iPH User

  • 156 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/06/2009 - 21:43

Σήμερα στα καλά καθούμενα συνέβη το εξής.

Με πήρε τηλέφωνο ένα contact στο οποίο έχω κάνει drop pin -> assign to contacts. Από τότε που το έκανα αυτό, το σημείο στο οποίο έκανα drop pin - ο google χάρτης δηλαδή (σε street mode - όχι σε sattelite ή hybrid) - έχει προστεθεί ως contact photo στο συγκεκριμένο contact.

Αυτό το έκανε και πριν την 3.0 και φαντάζομαι το έχουν δει αρκετοί να συμβαίνει. Όπως επίσης όλοι ξέρουμε ότι αν κάνουμε assign μια φώτο σε contact, όταν μας καλεί το συγκεκριμένο contact εμφανίζεται η φώτο του *σε όλη την οθόνη* όμως.

Σήμερα λοιπόν που το συγκεκριμένο contact με πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο από τότε που πέρασα την 3.0, κατά το ringing μου δείχνει το όνομα του contact και *δίπλα* από το όνομα την φωτο του google maps όπως ακριβώς την εμφανίζει στο contacts! Στην υπόλοιπη οθόνη δε, δείχνει το background που έχω επιλέξει!

Εν ολίγης, η οθόνη είναι όπως στη διαφήμιση της apple που δείχνει να καλεί ο John Appleseed με την φώτο του στην άκρη δεξιά και το εκάστοτε background να φαίνεται κανονικά στην υπόλοιπη οθόνη  ;D

Άρχισα να παίζω λοιπόν με το contact που έχω για μένα τον ίδιο... Έβαζα φώτο, την έβγαζα, άλλαζα από εδώ και από εκεί αλλά τίποτα.

Ώσπου έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα, επέλεξα ένα τυχαίο σημείο στο χάρτη, έκανα drop pin και μετά assign to contact. Και βουαλα, έπαιξε! :)

Έχει αναφερθεί αυτό πουθενά? είναι της 3.0? Ξέρουμε πως/αν γίνεται για άλλες φώτο ή μόνο με της φωτο που μπαίνουν από την εφαρμογή του maps -> drop pin -> assign to contact γίνεται? Δεν νομίζω να γίνεται μόνο από εκεί άρα κάτι άλλο παίζει.

Επισυνάπτω ντοκουμέντα ;D ... Πρώτη φώτο όπως ήταν αρχικά το contact (χωρίς φώτο), δεύτερη φώτο όπως μου το δείχνει πλέον μετά το drop pin -> assing to contact και τρίτη φώτο το contact info του contact. To 'What's Up' που εμφανίζεται κάτω από το όνομα, είναι custom label που το έχω φτιάξει εγώ από το edit contact -> add phone -> label -> Add custom label.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   dpap

dpap

    iPH User

  • 156 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/06/2009 - 22:44

Μάλλον λύθηκε το μυστήριο... Όταν η φώτο είναι μικρή, το εκπληκτικό αυτό τηλέφωνο δεν την δείχνει full screen αλλά την βγάζει δίπλα από το όνομα πάνω δεξιά.

Πήρα από τον contact manager του outlook την "αυτόματη" φωτο που έβαλε το google maps στο contact και πρόσεξα ότι είναι 64x64.

Έκανα αρκετές δοκιμές και όταν η φώτο αρχίζει να ξεπερνάει το 64x64 (είτε οριζόντια είτε κάθετα) η φώτο εμφανίζεται  full screen. Μια φώτο 72x48 για παράδειγμα την δείχνει πάνω δεξιά αλλά την ίδια φώτο σε 72x96 την εμφανίζει σε ολόκληρη την οθόνη.

Οπότε: μικρές φώτο γύρω στα 64x64 τις δείχνει πάνω δεξιά και όλες τις άλλες σε full screen. Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε καθότι θα εμφανιστεί χάλια μια τόσο μικρή φωτο αν την δείξει full screen. Awsome!

Ιδού και ένα screenshot από μια φωτο 64x64 που έβαλα ο ίδιος μέσω outlook στο συγκεκριμένο contact  ;D


#3   mithra

mithra

    iPH Addict

  • 801 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 24/06/2009 - 22:52

ωραία ανακάλυψη , πολύ παρατηρητικός είσαι :)

#4   djmike

djmike

    iPH newbie

  • 74 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 25/06/2009 - 00:02

αυτό πάντως γινόταν από την αρχή στο iphone στις επαφές που είχα στο address book (έχω mac) και είχα βάλει φώτο στο συγχρονισμό των επαφών όλες οι φώτο ήταν μικρές όπως δείχνεται για να της μεγαλώσω έκανα edit στην επαφή και την έσωζε μεγάλη

#5   petoylos

petoylos

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 28/06/2009 - 19:36

καλος ο φιλος !
γατα εισαι ! thanx γεια το tip  ;D




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες