Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Πανικός της RIM μετά την παρουσίαση του iPhone το 2007


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
19 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   nyo77

nyo77

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 28/12/2010 - 20:03

Να προσθέσω ότι ο ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε προσέφερε την δυνατότητα όλοι μας να έχουμε πρόσβαση σε προηγμένες συσκευές χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε οπωσδήποτε ένα iphone για να έχουμε μια touchscreen κλπ.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Researcher

Researcher

    iPH Hero

  • 3.615 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/12/2010 - 20:18

βράσε όρυζα...

#18   cyberwalker

cyberwalker

    iPH newbie

  • 61 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/12/2010 - 04:35

βράσε όρυζα...

...και άσε τη RIM να σφυρίζει...;! :P

#19   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 29/12/2010 - 10:50

Πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που η Apple κατάφερε να παρουσιάσει μια τόσο επαναστατική συσκευή κινητής τηλεφωνίας , και όχι κάποια παραδοσιακή στον χώρο εταιρεία , όπως η ΝΟΚΙΑ , η Motorola, η Ericsson , ακόμα και η Microsoft με τα windows mobile είχε πιο πολυ εμπειρία στης pocket συσκευες Από την Apple. Και φαντάζομαι ότι θα έχουν σπαταλήσει απίστευτα χρήματα σε ερευνες και σε τεχνολογικές πατέντες .

Τι ήταν αυτό που έκανε την Apple να καταφέρει να παρουσιάσει αυτή την καινοτόμα σκέψη πάνω στην τηλεφωνία; Ήταν ότι είχε πιο εμπνευσμένη ηγεσία που πίστεψε στο touchsreen , ενώ οι άλλες εταιρίες ήταν προσκολλημένες σε πιο συντηρητικές επιλογές για να μην "διακινδυνεύουν" την κερδοφορία της εταιρείας . Μήπως έτυχε η Apple να είχε την πιο καλή ομάδα μηχανικών software; Ηταν τόσο σημαντική η κληρονομιά του NeXT OS που να δίνει τεχνολογικό προβάδισμα;

Πραγματικά ο Steve Jobs είναι τόσο εμπνευσμένος ηγέτης , ή απλά του έκατσε η όλη κατάσταση; Πραγματικά πόσο πιθανό είναι να έρθει μια εταιρεία από το πουθενά( εννοώ στον συγκεκριμένο χώρο της τηλεφωνίας) και να κατακτήσει τον χώρο μέσα σε τρία χρόνια , να γίνει το πρότυπο και να την αντιγράφουν όλοι;Πραγματικά θα ήθελα να δω την αυτοκριτική αυτών των Μεγάλων εταιρίων σχετικά με το Καζο που πάθανε με το iPhone


Η δική μου άποψη είναι ότι η Αpple πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι υπόλοιποι γιατί πολύ απλά σχεδίασε επάνω σε άσπρο χαρτί. Όλα από την αρχή. Με ότι ρίσκο και αν αυτό συνεπάγεται...

Όσο απλό ακούγεται, τόσο δύσκολο είναι για μία εταιρεία να καινοτομήσει και να μην πατήσει επάνω σε ήδη δοκιμασμένες και πετυχημένες πρακτικές.

Γιατί ακόμα και σήμερα το iPhone 4 εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό; Γιατί καμία εταιρεία δεν σχεδιάζει από την αρχή; Γιατί καμία εταιρεία δεν ρισκάρει;

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ΟΛΑ τα touchscreen smartphones αποτελούν "αντιγραφή" του αρχικού iPhone. Το αντιγραφή σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθούν μερικοί :-)
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα κάθε touchscreen smartphone συγκρίνεται με το iPhone.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα όλες οι εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν το iPhone Killer αντί να προσπαθήσουν να βγάλουν κάτι πραγματικά καινοτόμο όπως έκανε η Apple πριν από 4 χρόνια.

Δεν υπάρχει φαντασία; Δεν υπάρχει τεχνογνωσία;

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλη η αφρόκρεμα των mobile engineers έχει μαζευτεί στην Apple και οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν μείνει με τα "δεύτερα". Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στα ανώτερα κλιμάκια και στον τρόπο που προσπαθούν να αναπτύξουν ένα "νέο" προϊόν.
Behind the Scenes...

#20   nik198x

nik198x

    iPH Enthousiast

  • 461 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XR
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 29/12/2010 - 13:47

Ίσως η ιδιαιτερότητα του Jobs ως CEO που εμπλέκεται ενεργά στην καινοτομία να είναι το μυστικό.

Ένας CEO στον οποίο παρουσιάζεται μια έτοιμη καινοτόμος ιδέα την κρίνει με καθαρά οικονομικοτεχνικά κριτήρια και μπορεί υπό την πίεση των μετόχων να φοβάται να διακινδυνεύσει μια μεγάλη αποτυχία.

Από την άλλη, ένας engineer όσο κι αν έχει την "έκτη αίσθηση" ότι αυτό που σχεδίασε θα πετύχει, πρέπει να πείσει πολλούς λιγότερο εμπνευσμένους και ενδεχομενως συντηρητικούς ανθρώπους να την προωθήσουν.

Με λίγα λόγια χρειάζεται ένας ή περισσότεροι, εφόσον μπορούν να συνεργασθούν, άνθρωποι με ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ και όχι αμυντική ψυχολογία, με ταλέντο και τέλος με λόγο στην πολιτική της εταιρίας.

Ειδικά για την Apple ελπίζω και πιστεύω ότι θα ξαναβρουν τη δύναμη που απαιτείται για ενα νέο επαναστατικό προϊόν που θα ξαναθέτει "πρότυπα κατηγορίας" στο άμεσο μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το iPad, του οποίου τη λειτουργικότητα εξυμνούμε όλοι σήμερα (με κάποιο σπρώξιμο από τα media ομολογουμένως) ενώ πριν την ανακοίνωσή του ζητούσαμε συσκευή με χαρακτήρα netbook!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες