Η εφαρμογή του Facebook για το iPhone είναι μια από τις εφαρμογές που κατεβάζουν σχεδόν όλοι στις συσκευές τους και όπως είναι λογικό παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση φέτος. Πόση ήταν αυτή η αύξηση; 1.6 εκατομμύρια περισσότερους χρήστες πρόσθεσε το Facebook από τις 24 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες τρεις μέρες. Η αύξηση από τις 27 Νοεμβρίου αγγίζει το 9%. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα αυτή η αύξηση:

Αντιθέτως, το Facebook για τις Android συσκευές παρέμεινε σχετικά στάσιμο προσθέτοντας 900,000 την ίδια περίοδο αλλά με μια αύξηση 26% από τις 27 Νοεμβρίου. Προσμετρούνται, βέβαια, και χρήστες του Galaxy Tab ενώ δεν υπάρχει εφαρμογή Facebook για το iPad.
Ο λόγος για τη μεγάλη αυτή διαφορά στις δύο πλατφόρμες εικάζεται ότι είναι εξαιτίας του iPod touch, μιας φθηνής συσκευής χωρίς συμβόλαιο που δεν διαθέτει ανταγωνιστή στην αγορά και είναι ένα αρκετά δημοφιλές δώρο για τις γιορτές.
H Tapulous, η οποία εξαγοράστηκε από τη Disney παρατήρησε μεγάλη διαφορά στην αύξηση χρήσης των εφαρμογών της φέτος σε σύγκριση με πέρσυ την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δηλώνει ότι στην υψηλότερη κίνηση τα Χριστούγεννα διαπίστωσε 45,000 downloads την ώρα, σχεδόν διπλάσια κίνηση από πέρσυ.