Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Έρευνα: iOS apps vs Web apps


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 27/01/2011 - 21:58

H Appsfire διεξήγαγε έρευνα σε δείγμα 1,000 iOS συσκευών και κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα αναφορικά με τη σχέση των native και web εφαρμογών.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα οι χρήστες iOS συσκευών ξοδεύουν 12% του χρόνου τους στο ίντερνετ συμπεριλαμβανομένων και των web εφαρμογών. Αντίθετα, το 47% του χρόνου τους αφιερώνεται στις native εφαρμογές, χωρίς να υπολογίζεται το Mail.app και άλλες εφαρμογές τηλεφωνικού είδους συμπεριλαμβανομένης και του Skype.

Άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα μας δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης κατεβάζει περίπου 88 εφαρμογές ενώ το 23% των εφαρμογών σε μια συσκευή είναι επί πληρωμή. Επίσης, το 32% από τον χρόνο που ξοδεύεται στις native εφαρμογές καταναλώνεται σε παιχνίδια.

Αναρτημένη εικόνα

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   fteo

fteo

    iPH Enthousiast

  • 558 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:fteo

Δημοσίευση 27/01/2011 - 22:11

Το iOS έχει μια πολύ καλή βάση για να τρέχουν web-apps. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ανοίγει ο Safari (και του UI του) και μετά να φορτώνεται το web-app, ακόμα και με τη χρήση bookmark στη homescreen. Αν η web-app φορτώνεται με τη χρήση webkit, όπως με το OpenAmkt, τότε δεν cach-άρονται δεδομένα (π.χ. cookies) και χρειάζεται να γράφεις στοιχεία όπως login κάθε φορά που ανοίγεις την εφαρμογή. Συν τοις άλλοις, με την έλευση του iOS 4.x.x παρατηρώ ότι ο browser έχει γίνει αισθητά πιο αργός, κάτι που με προτρέπει στη χρήση native εφαρμογών σε σχέση με web-apps. Η Apple έχει δημιουργήσει μια τοποθεσία για την εύκολη εύρεση web εφαρμογών, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν τη στήριξε αρκετά. Έτσι και αλλιώς από εκεί δεν έχει έσοδα, κάτι που δεν ισχύει με το iTunes Store. Θεωρώ ότι είναι κρίμα, γιατί οι βάσεις από πλευράς υποστήριξης προτύπων html υπάρχει για να κάνουν οι web developers θαύματα.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες