Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

H Apple ωθεί την τεχνολογία MEMS


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 28/01/2011 - 17:03

O αναλυτής Jeremie Bouchaud της εταιρείας IHS δήλωσε [via] ότι το iPhone 4 σηματοδότησε την αύξηση της ζήτησης σε μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (microelectromechanical systems - MEMS) με την υπόλοιπη αγορά να ακολουθεί κατά πόδας.

Το iPhone 4 ήταν το πρώτο κινητό που χρησιμοποίησε ένα MEMS γυροσκόπιο και μία από τις πρώτες συσκευές με δύο μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου. Οι επιλογές αυτές της Apple είχαν μεγάλη επίδραση στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων με όλες τις εταιρείες να την «αντιγράφουν» σιγά σιγά.

Αναρτημένη εικόνα

Για παράδειγμα, το 2010 λιγότερο από 5 κινητά διέθεταν MEMS γυροσκόπιο ενώ μέσα στο 2011 προβλέπεται να κυκλοφορήσουν πάνω από 45 κινητά και tablets με την τεχνολογία αυτή. Ο ίδιος αναλυτής εκτιμά ότι η φασαρία που δημιουργήθηκε με την κεραία του iPhone 4 πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση της αγοράς των RF (Radio frequency) MEMS κάτι που θα βοηθήσει με τα tuning προβλήματα. Τέλος, δηλώνει ότι το επερχόμενο Verizon iPhone 4 χρησιμοποιεί μια ελαφρά τροποποιημένη κεραία που ίσως εξαλείψει τις ανησυχίες για το "death-grip"

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες