Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Απόρριψη της εφαρμογής Sony Reader από το App Store


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/02/2011 - 12:22

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Apple απέρριψε από το App Store την εφαρμογή Reader της Sony εξαιτίας του συστήματος συναλλαγών που διαθέτει. Συγκεκριμένα, το Sony Reader είναι μια εφαρμογή αγοράς και ανάγνωσης βιβλίων, όπως το iBooks, Kindle κτλπ. H Apple απέρριψε την εφαρμογή επειδή όλα τα in-app purchases πρέπει να χρησιμοποιούν το σύστημα της Apple.

Οι developers δεν μπορούν πλέον να διαθέτουν περιεχόμενο, όπως e-books, μέσω των εφαρμογών τους ή να δίνουν πρόσβαση στους πελάτες σε συναλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει εκτός App Store.

Αναρτημένη εικόνα

Ο περιορισμός αυτός δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον και άλλων εφαρμογών, όπως το Kindle της Amazon όπου οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τον το λογαριασμό τους στο Amazon για να αγοράσουν βιβλία. Αλλάζοντας, λοιπόν, αυτόν τον κανόνα η Apple μπορεί να εξασφαλίσει μερίδιο στα κέρδη από τα in-app purchases των εφαρμογών αυτών αν και δημιουργεί πολλά εμπόδια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη πάνω στο θέμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Sony:



Reader for iPhone

We would like to update everyone on the status of our Reader™ for iPhone® mobile application. We created an app that we’re very excited about, which includes all the features you’ve come to expect from a mobile reading application – including access to your existing collection, synching with your Reader Daily Edition™ and purchasing new content as is possible on other mobile platforms.

Unfortunately, with little notice, Apple changed the way it enforces its rules and this will prevent the current version of the Reader™ for iPhone® from being available in the app store. We opened a dialog with Apple to see if we can come up with an equitable resolution but reached an impasse at this time. We’re exploring other avenues to bring the Reader experience to Apple mobile devices. We know that many of you are eagerly awaiting the application and we appreciate your continued patience.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/02/2011 - 20:15

Σήμερα σας ενημερώσαμε ότι η Apple απέρριψε την εφαρμογή Sony Reader από το App Store επειδή δεν παρείχε τη δυνατότητα αγοράς των βιβλίων με το σύστημα in-app purchases της Apple. H Sony στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η Apple άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλει τους όρους του App Store σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από αυτό βρίσκονται σε επικοινωνία με την Apple για την επίλυση του θέματος.

Η Apple απάντησε σε αυτά τα δημοσιεύματα αναφέροντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στους κανονισμούς του App Store αλλά απλώς εφαρμόζονται οι όροι του. Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί αναφέρουν ότι εάν μια εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων μέσω ενός ιδιωτικού καταστήματος πρέπει ταυτόχρονα να παρέχεται η ίδια δυνατότητα και μέσω του συστήματος in-app purchases, όρο που δεν πληρούν αρκετές εφαρμογές, όπως το Kindle της Amazon. Δηλαδή, η Apple απαιτεί να υπάρχει η επιλογή στον καταναλωτή του μέσου από το οποίο θα αγοράσει το περιεχόμενο.

Η απόφαση αυτή της Apple δημιουργεί πρόβλημα στους μεγάλους developers που πρέπει τώρα να υποστηρίξουν και τους δύο τρόπους. Το κίνητρο για αυτή την επιβολή δεν έχει γίνει γνωστό αφού τα ενδεχόμενα έσοδα από τα in-app purchases (30%) είναι πολύ λίγα συγκρινόμενα με τις πηγές εσόδων της Apple και δημιουργεί επιπρόσθετα αρνητική δημοσιότητα. Από τη μεριά τους οι καταναλωτές θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να αγοράσουν περιεχόμενο από το ενσωματωμένο σύστημα του in-app purchases στο iOS παρακάμπτοντας τα άχαρα συστήματα εισόδου/ελέγχου των developers.

Follow me on twitter


#3   masbass

masbass

    iPH User

  • 112 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 01/02/2011 - 23:52

Αν ειναι να ριξουν ενα 30% στα εσοδα της Amazon, Barnes & Noble κλπ τοτε απλα αυτες θα τραβηξουν τα apps τους και οι users θα μεινουν με την πολη φαντασμα που λεγεται iBookstore, να διαβαζουν μυθιστορηματα προηγουμενων αιωνων. Θα εχουν γλυτωσει απο το αχαρο συστημα των Amazon & Barnes & Noble (που προυπηρχαν πριν ασχοληθει με οτιδηποτε online η Apple και δουλευουν μια χαρα) αλλα θα εχουν χασει ολο το περιεχομενο.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες