Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

NFC με μια "έκπληξη" από την Apple (;)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 18/02/2011 - 01:31

Είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι ότι στο επερχόμενο iPad 2 και iPhone 5 θα υποστηρίζεται το σύστημα πληρωμών μέσω NFC. Η πεποίθηση αυτή έχει υποστηριχτεί τόσο από διάφορες διαρροές αλλά και έμμεσα από την Apple. Σημερινό δημοσίευμα, όμως, αναφέρει ότι η δεν σχεδιάζει απλώς να ενσωματώσει το σύστημα αυτό στις συσκευές της αλλά να προσφέρει και το κάτι παραπάνω. Η αναφορά προέρχεται από έμπιστες πηγές αλλά πολύ βολικά δεν αναφέρεται τίποτα παραπάνω.

Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε -που δεν είναι κάτι καινούργιο- είναι μια άλλη πληροφορία που είχε διαρρεύσει προ πολλού και αναφερόταν στη δυνατότητα remote computing που θα υιοθετούνταν στο iPhone 5. Με τη δυνατότητα αυτή θα μπορούσε ο χρήστης να αποθηκεύσει κάποιες ρυθμίσεις του Mac υπολογιστή του και όταν βρεθεί σε κάποιον άλλον υπολογιστεί να εγκαταστήσει προσωρινά αυτές τις ρυθμίσεις και να μετατρέψει τον νέο υπολογιστή στον δικό του. Η σύνδεση αυτή θα γίνεται με την τεχνολογία NFC και θα είναι βεβαίως προσωρινή.

Αναρτημένη εικόνα

Μια παρόμοια στο σκεπτικό υλοποίηση είδαμε πρόσφατα και από την HP στις νέες της webOS συσκευές. Σε αυτή την περίπτωση μπορούσε ο χρήστης να ανοίξει μια σελίδα στον browser στο webOS smartphone του και ακουμπώντας κυριολεκτικά το webOS tablet πάνω στο smartphone η ίδια σελίδα να ανοίγει στη δεύτερη συσκευή. Η HP δεν αποκάλυψε την τεχνολογία που χρησιμοποιούσε αλλά πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για το NFC. Φανταστείτε κάτι παρόμοιο όχι μόνο μεταξύ των iOS συσκευών (νέας γενιάς προφανώς) αλλά και μεταξύ της Mac σειράς της Apple.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   bravelover

bravelover

    iPH Enthousiast

  • 412 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/02/2011 - 01:43

Σίγουρα μια σημαντική προσθήκη.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες