Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 3GS Temperature Sensor!

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
8 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iSt4ri

iSt4ri

iPH newbie

• 61 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/07/2009 - 22:09

Καλησπέρα.Σήμερα επισκεύθηκα εναν Γερμανο στη θεσσαλονικη όπου δουλεύει ενας τεχνικος παρα πολυ ψαγμένος στα κινητα και ιδίως στο iphone(για αυτό και πηγαίνω εκεί) και το παλικάρι μου έκανε την καρδιά περιβόλι...Μιλούσαμε για το 3Gs και μου είπε κάτι τελείως κουφό που διάβασε σε ξενα forums σε χώρες που κυκλοφορει τωρα το iphone 3Gs.Λέει οτι εχει αισθητήρα θερμοκρασίας περιβάλλοντος και ότι μετά τους 30 βαθμούς κελσίου το κινητο απενεργοποιειται αυτοματα (και δεν εχει ρύθμιση για να το βγάλεις,ειναι στο hardware) για την καλύτερη λειτουργια της συσκευης και να μην υπερθερμανθει.Φυσικα αυτο για τα προτυπα της Ελλάδας ειναι αδιανόητο γιατι απο τον Μαιο μεχρι τον Σεπτεμβριο η θερμοκρασία ειναι τουλαχιστον 30C.Δηλαδη θα εχουμε δυο κινητα,ενα για τον χειμώνα και ενα για το καλοκαιρι?? :o Και για αυτο το λογο μου ειπε να περιμενω πριν το παρω μηπως και η apple το ρυθμίσει για τα προτυπα της Ελλάδας και να το δουμε πως θα παει.Είναι δυνατον να συμβαίνει κατι τετοιο??Η Apple παντως ειναι ιδιότροπη σαν εταιρια σε πολλα θέματα και δεν θα μου εκανε εντυπωση αν δεν το αλλαζε και το αφηνε για τους 30 βαθμούς..Δεν ξέρω.Θα περιμένω παντως πριν το αγορασω!! ::)

P.S.Ελπίζω να ειναι το καταλληλο section για το post!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   tempo

tempo

iPH User

• 139 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 16/07/2009 - 22:46

φίλε μου δεν ξέρω αν έχεις δίκιο....άλλα να σου πω τι έπαθα προχθές.

Γυρίζω απο διακοπές και βάζω το Navigon γιατί με βολεύει με τα όρια ταχύτητας και δεν θυμόμουν και καλά την διαδρομή.

Το iphone μέσα στην δερμάτινη θήκη του και εκτεθειμένο στον ήλιο (περίπου).

Όλα καλά άλλα σε κάποια φάση μου βγάζει μια οθόνη ότι είχε υπερθερμανθεί και ότι έπρεπε να το κλείσω. Δεν το έψαξα εκείνη τη στιγμή γιατί είχε τρομερή κίνηση άλλα νομίζω ότι με άφηνε να κάνω μόνο κλήσεις εκτάκτου ανάγκης. Το έσβησα και μετά 5 λεπτά το άνοιξα και όλα ΟΚ!!!

#3   iSt4ri

iSt4ri

iPH newbie

• 61 μηνύματα

Δημοσίευση 16/07/2009 - 22:55

φίλε μου δεν ξέρω αν έχεις δίκιο....άλλα να σου πω τι έπαθα προχθές.

Γυρίζω απο διακοπές και βάζω το Navigon γιατί με βολεύει με τα όρια ταχύτητας και δεν θυμόμουν και καλά την διαδρομή.

Το iphone μέσα στην δερμάτινη θήκη του και εκτεθειμένο στον ήλιο (περίπου).

Όλα καλά άλλα σε κάποια φάση μου βγάζει μια οθόνη ότι είχε υπερθερμανθεί και ότι έπρεπε να το κλείσω. Δεν το έψαξα εκείνη τη στιγμή γιατί είχε τρομερή κίνηση άλλα νομίζω ότι με άφηνε να κάνω μόνο κλήσεις εκτάκτου ανάγκης. Το έσβησα και μετά 5 λεπτά το άνοιξα και όλα ΟΚ!!!

Για το 3Gs μιλάς??Πάντως και εγώ έμεινα μολις το ακουσα αυτο και ξενερωσα τελείως.Δηλαδη θα τρεχουμε να βρουμε σκια για να τηλεφωνησουμε ?? :o Μπορει η apple να το εκανε επιτηδες για να μην κινδυνευουμε να παθουμε καμια ηλιαση :unsure: .Παντως μακαρι να μην ισχυει αυτο γιατι προχθες που ειχε ζεστη ειχα 31 μεσα στο σπιτι.Δηλαδη αν το ειχα δεν θα δουλευε? ???

Τελευταία επεξεργασία από: iSt4ri, 16/07/2009 - 22:56

#4   iSt4ri

iSt4ri

iPH newbie

• 61 μηνύματα

Δημοσίευση 16/07/2009 - 23:43

Apple Heat Advisory for iPhone 3G and iPhone 3GS
Posted By Ben Menina Published in Apple, Mobile Phones, iPhone, smartphone
appleheatadvisoryWhether anecdotal reports of iPhones overheating are true or not, Apple has taken them seriously enough to reveal the presence of a temperature warning screen for the iPhone 3G and 3GS.

Here’s the deal: an unknown but probably very small number of iPhones have been affected by overheating, to the point that some white iPhone 3GSes have allegedly turned pink.

Apple, however, has issued what some might call a “common sense” warning: a support document that warns users not to keep the iPhone in an environment where temperatures can exceed 113 degrees Fahrenheit, including parked cars.

But Apple also warns that CPU-intensive applications, such playing music or using the GPS while in direct sunlight may also overheat the iPhone.

In that case, actually using the iPhone in temperatures over 95 degrees can also trigger the temperature warning. “Low- or high-temperature conditions might temporarily shorten battery life or cause the device to temporarily stop working properly,” Apple warns.

Obviously, summer temperatures in many locations top 95 degrees. So what will happen?

Apple also says that the iPhone 3G and 3GS should not be stored where the temperature can fall under -4 degrees Fahrenheit, or used in less in temperatures under 0 degrees F.

If the phone exceeds those temperatures, Apple says, the iPhone may stop charging, its display might dim, a weak cellular signal may be experienced, and the temperature warning screen on the left may also appear. Apple’s support document implies that there’s a temperature sensor of some sort built in to the iPhone 3G or 3GS.

If that happens, Apple says, you’ll need to let the iPhone cool down before you use it again, although the phone may be able to make emergency calls during that time. How long will that take? Apple doesn’t say.

The bottom line is to be a responsible user and everything will turn out well.

You can read the full official temperature advisory from Apple by visiting their website.

_________________________________________________________________________________-
Να και η απόδειξη (εδω λεει μεχρι και 35)
ΠΗΓΗ www.mrgadget.com

#5   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3.100 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/07/2009 - 08:13

ρε παιδία δεν σου λέει μετά τους 30 βαθμούς θα σβήση το κινητό..αν το έχεις πολύ ώρα στον ηλιο θα σβήση...αυτα π λέτε δεν ισχύουν

#6   caza

caza

iPH newbie

• 85 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/07/2009 - 10:14

κ εγω διαβασα σε μια σελιδα με γενικες ειδησεις οχι με θεματα τεχνολογιας αποκλειστικα,
το τιτλο ''προβλημα υπερθερμανσης στο νεο iphone 3gs''(τωρα τι ακριβως ελεγε η ειδηση μη
με ρωτησετε γιατι δε καταφερα να τη διαβασω ημουν σε ενα γραφειο ενος φιλου οπου επαιζε
πολυ δουλεια) :P :P :P

#7   strawb

strawb

Advanced Member

• 633 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini 4
  • GameCenter:MacBook Pro

Δημοσίευση 22/07/2009 - 19:11

λέτε γι' αυτό να καίει η πίσω πλευρά του κινητού μου;

#8   Yannis

Yannis

Rebuilding

• 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 02/08/2009 - 20:58

Σχετικά με το θέμα, που προέκυψε και σε άλλη συζήτηση για το 3GS.

Ο τεχνικός όσο καλός και ψαγμένος να είναι ο άνθρωπος, απλά σχολίασε μια είδηση που διάβασε σε κάποιο website. Το άρθρο από το mrgadget τα λέει πολύ καλά.

Μερικά στοιχεία:

1. ΟΛΕΣ οι φορητές συσκευές της Apple έχουν ενδεικτικό εύρος θερμοκρασίας του περιβάλλοντος για σωστή λειτουργίας (χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα) τους 0 με 35 βαθμούς κελσίου, και τους -20 μέχρι 45 όταν η συσκευή βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
2. Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά, κυρίως για να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι δεν θα ήταν καλό να χρησιμοποιούν τις συσκευές εκτός αυτών των ορίων.
3. Η Apple είναι μια από τις λίγες εταιρίες που δίνει αυτά τα νούμερα, οι υπόλοιπες εταιρίες ή τα έχουν καλά κρυμμένα ή δεν τα δίνουν καθόλου.
4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στην μπαταρία και τη υπερθέρμανσή της.

Έχω δει πολύ κόσμο στην παραλία να ακούει μουσική (και όχι μόνο) από τα όλη τη γενιά των iPod, αλλά και από iPhone σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς, καθώς επίσης και λειτουργία της συσκευής (προσωπικά) σε θερμοκρασίες κάτω των -5.

Όπως γράφει και το ξένο άρθρο, οποιοσδήποτε κάνει λογική χρήση δεν θα έχει πρόβλημα. Τώρα αν αφήσετε μια συσκευή από πλαστικό και ένα σωρό ηλεκτρονικά, με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1 ώρα κάτω από τον ήλιο στους 35+ βαθμούς, και έχετε την "απαίτηση" να δουλεύει κιόλας (αν δεν έχει προκαλέσει η ζέστη ανεπανόρθωτη ζημιά), αυτό είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά μου έχει τύχει στο παρελθόν να σταματήσει να λειτουργεί το κινητό μου (ένα Nokia N95 τότε), σβήνοντας και αρνώντας να ανοίξει, στους -15 βαθμούς (έσβησε εν ώρα χρήσης), αλλά και μια μηχανή DSLR ερασιτεχνικού επιπέδου (περίπου στην ίδια θερμοκρασία). Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, μόλις μπήκα σε έναν κλειστό χώρο και τα δύο επανήλθαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν ήθελα να βγάζω φωτογραφίες και να κάνω κλήσεις στους -15 και κάτω, και το είχα ανάγκη συχνά θα έπερνα μια επαγγελματική μηχανή με ειδικό σώμα, και ένα κινητό φτιαγμένο για ερευνητικές αποστολές και τον στρατό.

Good things come to those who wait...

#9   katevastiras

katevastiras

iPH newbie

• 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 02/01/2011 - 15:33

Καλησπέρα παιδιά!

Στο 3G και μετά από ένα reset στο software για να είναι fresh new μου έβγαλε το συγκεκριμένο error.
Το κινητό δεν ήταν ούτε σε ζέστη και ήταν κλειστό για αρκετή ώρα σε εσωτερικό χώρο
.
Mετά ξανα στήθηκε από την αρχή το λειτουργικό όπου και δούλεψε κανονικά.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο hardware failure
πχ
temp sensor failure?
Battery death time?

Διαβάζοντας σε ξένα πόστ, διάβασα διάφορα που δεν μου φάνηκαν και τόσο βαρύνουσα. Βρήκα τις απαντήσεις λίγος επιπόλαιες, όπως “ death hardware signal”. “sensor failure” κτλ.

Τι λέτε;
Έχετε συναντήσει ξανά κάποιο τέτοιο error;
Λέτε να είναι hardware failure;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες