Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple και Google καταθέτουν για το θέμα καταγραφής της τοποθεσίας


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 11/05/2011 - 10:39

Η Apple και η Google κλήθηκαν να καταθέσουν μπροστά σε ένα panel γερουσιαστών στις ΗΠΑ σχετικά με το πρόσφατο θέμα ασφαλείας που προέκυψε από την καταγραφή της τοποθεσίας από τη συσκευή μας. Ο Bud Tribble, αντιπρόεδρος στην Apple, ο Alan Davidson για τη Google και άλλοι ειδικοί επί του θέματος έδωσαν το παρόν για να υπερασπιστούν τις εταιρείες τους.

Ο Tribble προσπάθησε αρκετά να ξεκαθαρίσει ότι η βάση δεδομένων που διατηρείται στις iOS συσκευές δεν χρησιμεύει για τον εντοπισμό του χρήστη αλλά περιέχει πληροφορίες από κοντινούς πύργους κινητής τηλεφωνίας και κεραίες Wi-Fi που βοηθούν τη συσκευή να εντοπιστεί σε περίπτωση που χρειαστεί από τις αντίστοιχες εφαρμογές. Η Apple, βέβαια, αναγνώρισε ότι υπήρχαν αρκετά bug που επέτρεπαν τη διαρκή αύξηση αυτής της βάσης δεδομένων και τη μη διαγραφή της σε περίπτωση που το επέλεγε ο χρήστης, όπως άλλωστε είχε ήδη κάνει ξεκάθαρο με δελτίο τύπου και την μετέπειτα διάθεση της iOS 4.3.3.

Αναρτημένη εικόνα

O Tribble δήλωσε, επίσης, ότι στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του iOS η εν λόγω βάση δεδομένων θα είναι πλήρως κρυπτογραφημένη και δεν θα μεταφέρεται στον υπολογιστή μέσω backup. Οι γερουσιαστές ζήτησαν να μάθουν, ακόμα, το πώς αντιμετωπίζουν οι εταιρείες την πρόσβαση τρίτων εφαρμογών στα δεδομένα αυτά. Ο Tribble εξήγησε τη διαδικασία έγκρισης των εφαρμογών από την ομάδα του App Store και ότι στο iOS υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το πότε γίνεται χρήση της τοποθεσίας του χρήστη.

Και ενώ η στάση της Apple ήταν ολίγον αμυντική η Google, από την άλλη, πέρασε στην επίθεση με τον Davidson να προσπαθεί να εξηγήσει ότι τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό, όπως, για παράδειγμα, τη συνεργασία της Google με το Center for Exploited and Missing Children ή την πρόθεση της εταιρείας αποστολής Amber Alerts σε ανθρώπους συγκεκριμένων περιοχών. Επίσης, φρόντισε να αναφέρει αρκετές φορές τη λέξη "openness".

Ωστόσο, δεν τα πήγε και τόσο καλά στην ακρόαση η Google αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ουσιαστικά το χάος που επικρατεί στο Android Market όπου εξαιτίας της έλλειψης ελέγχου μπορεί ο καθένας να γράψει μια εφαρμογή που να προωθεί ή να ενεργοποιεί μια κακόβουλη ή παράνομη ενέργεια. Η Google διαθέτει κανόνες σχετικά με το ποιός μπορεί να κάνει τί με τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη αλλά εφόσον δεν ελέγχεται κανείς δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   dedalos

dedalos

    iPH Member

  • 273 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/05/2011 - 00:36

Να κλείσουν και οι δυο εταιρείες και να μπουν φυλακή όλοι τους, μπας και δούμε κανέναν να μπαίνει φυλακή.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες