Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

WIND και 70 χαρακτήρες ανα SMS


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
48 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   JohnPhone

JohnPhone

    iPH User

  • 119 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 03/06/2011 - 20:28

Σας παραθέτω ένα mail που απέστειλα σήμερα στην Wind ρωτώντας γιατί χρεώνομαι 70 χαρακτήρες ανά SMS ενώ θα έπρεπε 160;
Νομίζω πως αφορά όλους τους χρήστες iPhone στο δίκτυο της Wind και όταν λάβω την απάντηση επίσης θα δημοσιεύσω.........

iPhone 4 και 70 χαρακτήρες ανα SMS μέρος 2ο..!!

Νομίζω πως θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις έννοιες των λέξεων ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ και επιτέλους να δώσετε μια ειλικρινή και έγκυρη απάντηση στο ερώτημα μου, που για δεύτερη φορά σας το αποστέλλω με mail, αφού στις τηλεφωνικές μου προσπάθειες δεν πήρα ουσιαστική απάντηση.
Υποχρεούστε άλλωστε να το κάνετε με τον έναν η τον άλλο τρόπο, πρώτον διότι δίνετε αυτή τη συσκευή επίσημα πλέων από τα καταστήματα σας και δεύτερον ως συνδρομητής του δικτύου σας..!!
Χρησιμοποιώ iPhone 4 στο δίκτυο σας το οποίο τρέχει το ποιο πρόσφατο επίσημο firmware της Apple (IOS 4.3.3). Η συσκευή μου δεν είναι ούτε ήταν ποτέ "σπασμένη" (jailbroken) και καλύπτεται από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία εφόσον είναι αγορασμένη από ελληνικό εξουσιοδοτημένο κατάστημα προϊόντων Apple.
Για κάθε 70 ελληνικούς χαρακτήρες που αποστέλλω ως SMS από την συσκευή μου χρεώνομαι ένα SMS (ενώ θα έπρεπε να χρεώνομαι ένα SMS για κάθε 160 ελληνικούς χαρακτήρες).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρεώνομαι διπλά, εφόσον τα SMS που αποστέλλω ξεπερνούν τους 70 χαρακτήρες. Η συσκευή μου δεν έχει πουθενά ρύθμιση για κάτι σχετικό με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων. Κανένα iPhone δεν έχει..!!
Την ίδια στιγμή, η σύζυγος μου με την δική της συσκευή, ακριβώς ίδιο μοντέλο με το δικό μου στο δίκτυο της Vodafone, αποστείλει 160 ελληνικούς χαρακτήρες ανά SMS..!!
Ο εκνευρισμός μου σήμερα λοιπόν ξεπέρασε τα όρια, όταν εκπρόσωπος της εταιρίας σας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου για να μου πει πως σε σχέση με το mail που είχα αποστείλει ως ερώτημα για τους 70 χαρακτήρες ανα SMS, οφείλεται στις ρυθμίσεις της συσκευής μου..!! Αυτή την ενημέρωση έχω, μου είπε η υπάλληλος..!!
Κάνω και εγώ λοιπόν τώρα το ποιο απλό και αυτονόητο πείραμα και σας παραθέτω τα αποτελέσματα. Βγάζω την κάρτα sim από το iPhone 4 της συζύγου που επαναλαμβάνω είναι στο δίκτυο της Vodafone, την βάζω στο δικό μου iPhone 4 και την δική μου την βάζω στην συσκευή της συζύγου.
Νομίζω πως φαντάζεστε το αποτέλεσμα......
Με την sim της Vodafone στη συσκευή μου μπορώ να αποστείλω ενα SMS ανά 160 ελληνικούς χαρακτήρες..!!
Η ερώτηση μου λοιπόν ειναι αυτονόητη νομίζω και απαιτώ την έγκυρη και ειλικρινή απάντηση σας για δεύτερη φορά.!!
Γιατί το δίκτυο σας με χρεώνει ένα SMS για κάθε 70 ελληνικούς χαρακτήρες;
Με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει αυτό;
Μήπως ήρθε η ώρα να μεταπηδήσω σε άλλο δίκτυο;

Θέλω ρε παίδες να μου πείτε όσοι χρησιμοποιείτε iPhone στην Wind........Υπάρχει κάποιος που μπορεί να στείλει 160 ελληνικούς χαρακτήρες ανά SMS; Μου την έχει δώσει για τα καλά όπως καταλάβατε >:(

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   pitmanos

pitmanos

    iPH newbie

  • 52 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/06/2011 - 22:42

160 χαρακτήρες αρχηγέ. Έχει εφαρμογές στο cydia γι' αυτό. Βάζεις στο sources--> grlogos.hellasproject.com και αλλάζει η ζωή σου. Δεν φταίει η wind σε αυτό. Η vodafone είναι 3+ χρόνια με iPhone και το' φτιαξε επιτέλους!!?? Γνωρίζω ότι είχε το ίδιο πρόβλημα.

#3   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/06/2011 - 22:57

Φίλε μου αυτό :

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρεώνομαι διπλά, εφόσον τα SMS που αποστέλλω ξεπερνούν τους 70 χαρακτήρες. Η συσκευή μου δεν έχει πουθενά ρύθμιση για κάτι σχετικό με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων. Κανένα iPhone δεν έχει..!!


Θα στο γυρίσουν boomerang..Θα πουν για ακόμα μια φορά ότι φταίει το iPhone και Apple..Φυσικά και αυτό είναι ανυπόστατο αλλά είναι μια δικαιολογία που ο μέσος χρήστης την "τρώει" εύκολα.Ανεξάρτητα από αυτό όμως είναι απαράδεκτοι στο ότι εφόσον πλέον η συσκευή έχει εισαχθεί επίσημα στα καταστήματα τους και στο δίκτυο τους δεν αναβαθμίζουν τα Carrier Settings.

Και εγώ είμαι στην QCard(Wind ουσιαστικά) και αυτό με τους 70 χαρακτήρες αντί για 160 με εκνευρίζει αφάνταστα.

ezgif_com_crop_2.gif


#4   johnvolno1

johnvolno1

    iPH Member

  • 279 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/06/2011 - 23:24

γράφε με αγγλικούς χαρακτήρες και θα είσαι οκ μέχρι να το φτιάξουν....

#5   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/06/2011 - 23:28

Φίλε μου απεχθάνομαι τα Greeklish..Δεν έχω δικαίωμα σαν κάτοχος Wind να γράφω με την αρχαιότερη γλώσσα στον πλανήτη και να χρεώνομαι ότι μου αναλογεί χωρίς "καπέλο"?

prepei να γράφω greeklish?

Αυτό από μέρους της εταιρίας είναι τουλάχιστον αστείο..

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 08/06/2011 - 23:29

ezgif_com_crop_2.gif


#6   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 09/06/2011 - 00:01

Μέχρι πριν 2 βδομάδες ήμουν στη Wind.

Είχα και 'γω το συγκεκριμένο πρόβλημα, άσχετα αν είχα βάλει το repo με τα 160.

Πήρα στην εξυπηρετηση πελατών τους ρωτησα αν πρόκειται να το αλλάξουν και δε γνωριζαν. Τουλάχιστον η κοπέλα με την οποία μίλησα.

Αυτο, συν τις απαράδεκτες υπηρεσίες και άλλα πολλά που μου είχαν κάνει με τους λογαριασμούς, με ανάγκασαν να κουνήσω μαντήλι..

Πλέον στη Vodafone και όλα μια χαρά.

Να μη πω για το οτι με πήραν τηλ μετά και με ρωτησαν γιατι φεύγω, και τους είπα οτι φερνετε πλέον το iPhone 4 και σεις και δε κάνετε τα αυτονοήτα. Δε καταλάβαινε, της εξήγησα και απλά μου είπε οτι δε φταιει η Wind!

Γι αυτο και είπα "γειά σας"..
| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#7   JohnPhone

JohnPhone

    iPH User

  • 119 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 09/06/2011 - 00:11

...............δεν αναβαθμίζουν τα Carrier Settings..........



Αμ αυτο ειναι το τραγικο.! Τα χουν αναβαθμισει τα Carrier Settings.! Θα το ειδατε ολοι οσοι κανατε sync με το iTunes σχετικα προσφατα ετσι δεν ειναι;
Τωρα το γιατι δεν αλλαξε αυτο........τι να πω, δεν ξερω. Ειναι τοσο δυσκολο να κανουν αυτο το update; Μηπως προκειται για περιπλοκη διαδικασια και βαριουνται;
Μπας και απαιτει κοστος;
Τι να λεμε τωρα ομως.......εδω η μανα η ιδια του μηλοφωνου, με το τσιγκελι μια φορα το χρονο να μας δωσει τα αυτονοητα με καθε σουπερ IOS update (να μην πω για
ξεκλειδωμα bluetooth και ραδιοφωνο και με βαρατε) και μαζι με ολα τα τελευταια καλα που μας εδωσε, αναφορες παραδοσης σε SMS δεν εβαλε, εβαλε ομως στο iMessage..!!
Και λεμε για την Wind μετα (η οποια αλλη θελετε τελος παντων).
Ειναι να απορει κανεις παντως, για την λογικη των προγραμματιστων του IOS και αυτων που παιρνουν τις αποφασεις και διαμορφωνουν την πολιτικη της εταιριας τελικα.
Δεν ειναι απιστευτο αυτο που κανουν; Εδω δεν φαινεται να ειναι θεμα πολιτικης αυτες οι ελλειψεις (οπως το bluetooth και το ραδιοφωνο που θα χασει λεφτα και θα κανει
τη συσκευη πιο ευαλωτη πχ), ειναι μαλλον θεμα βλακειας.!
Καστε να δουμε και την τελικη 5 παντως γιατι να, το θεμα με τη διαγραφη μεμονωμενων κλησεων επιτελους το φτιαξαν..!! Μπας και την ανοιξω την σαμπανια :lol:
Προς το παρον εχει προτεραιοτητα το θεμα των 70 χαρακτηρων με την Wind και η 2η απαντηση της. Αν μου δωθει ποτε.......

#8   ipacbros

ipacbros

    iPH Contributor

  • 1.139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/06/2011 - 16:19

Πραγματικα ειναι δαπανηρο, εκνευριστικο και φυσικα ανεξηγητο... ας ελπισουμε να το διoρθωσουν το συντομοτερο δυνατο με ενα νεο update στα carrier settings! Ακους Wind GR;

Τελευταία επεξεργασία από: ipacbros, 09/06/2011 - 16:20


#9   johnvolno1

johnvolno1

    iPH Member

  • 279 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/06/2011 - 22:15

Ρε παιδιά μήπως ξεχνάτε ότι κ στην Vodafone για πάνω απο ένα χρόνο ίσχυε το ίδιο ;; Και απαιτείται απο την wind μέσα σε ένα μήνα να τα φτιάξει όλα ;; Α! Και μην ξεχνάτε ότι και το iPhone μας υστερεί σε πολλά αλλα το γουστάρουμε !!!
Πάντα φιλικά φυσικά 

#10   JohnPhone

JohnPhone

    iPH User

  • 119 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/06/2011 - 12:11

Και αφου συνεχιζουν να με γραφουν στα "φρυδια" τους (δεν εχω ακομη λαβει σχετικη απαντηση), τους απεστειλα και ενα τριτο mail να δω αν θα παρουν θεση >:(
Το παραθετω λοιπον........


Αυτό είναι το τρίτο mail που αποστέλλω στην εταιρία σας και σίγουρα θα είναι και το τελευταίο.
Ήδη με χάσατε από πελάτη σας από τις υπηρεσίες σταθερής και internet και από ότι φαίνεται θα με χάσετε και από την κινητή.!
Σαν ύστατη προσπάθεια λοιπόν, το μόνο που ζητώ από την εταιρία σας είναι να μου δώσει μια υπεύθυνη, έγκυρη και ειλικρινή απάντηση στο ερώτημα μου.!!

Γιατί για κάθε 70 ελληνικούς χαρακτήρες που αποστέλλω από το iPhone μου, χρεώνομαι ένα SMS στο δίκτυο σας και όταν βάλω sim της Vodafone μπορώ να αποστειλλω με 160 χαρακτήρες;
Είναι αυτονόητο νομίζω. Δεν θέλω να πληρώνω διπλά τα SMS που ξεπερνούν τους 70 χαρακτήρες και αφού η Vodafone μου παρέχει αυτή τη δυνατότητα θα μεταπηδήσω φυσικά στο δίκτυο της.
Τα ερωτήματα μου όμως παραμένουν.......

Έχει κάνει κάτι η Vodafone στο δίκτυο της που δεν έχετε κάνει εσείς, έτσι ώστε οι χρήστες iPhone να μπορούν να αποστέλλουν SMS με 160 ελληνικούς χαρακτήρες;
Ξέρω πως και η δική σας εταιρία και η Vodafone, παρέχετε επίσημα το iPhone. Μου δίνεται όμως η εντύπωση πως οι χρήστες στο δίκτυο της Vodafone τυγχάνουν καλύτερης εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών.
Ξέρω επίσης πως το λειτουργικό του iPhone δεν έχει από μόνο του τη δυνατότητα αλλά ούτε και κάποια ρύθμιση για να μπορεί να μετατρέψει την Unicode ελληνική γραμματοσειρά σε GSM και για αυτό δεν μπορώ να στείλω SMS με 160 χαρακτήρες.

Άρα είναι προφανές πως η Vodafone έχει κάνει κάποιο "μαγικό" στο δίκτυο της (που από ότι έμαθα λέγεται Update των Carrier Settings) και έτσι αποδεικνύει τον σεβασμό προς τους πελάτες της, επιτρέποντας τους να μην χρεώνονται διπλά τα SMS τους, ακόμη και αν το iPhone δεν το υποστηρίζει από μόνο του.!!
Το τραγικό είναι πως η συγκεκριμένη συσκευή, παρότι είναι μια απ τις πιο ακριβές της αγοράς, τυγχάνει να είναι και μια από τις πιο δημοφιλής, με πάρα πολλούς χρήστες της συνδεδεμένους στο δίκτυο σας, ακόμη και πριν από την επίσημη διάθεση του από τα καταστήματα σας. Όλοι οι χρήστες iPhone λοιπόν στο δίκτυο σας, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (τα σχετικά forum στο internet ξεχειλίζουν από παράπονα), περίμεναν μετά την επίσημη διάθεση της συσκευής από την εταιρία σας, να δουν αυτή την σπουδαία αναβάθμιση.......αλλά τίποτα.!!

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια σχετική κίνηση, αντίστοιχη με της Vodafone από πλευράς σας, η να πάμε προς τα εκεί;

#11   Vaggi

Vaggi

    iPH Addict

  • 734 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 13/07/2011 - 18:46

Χαχα φιλε πραγματικά σε παραδέχομαι όπως τους τα λες ..
Και η πλάκα είναι πως εγώ είμαι VODAFONE και μέχρι τώρα σκεφτόμουν να φύγω και να πάω σε άλλη εταιρία γιατί μου την είχε σπάσει:
α) το θέμα με τις υπέρογκες χρεώσεις τους σε θέματα Ίντερνετ ( είχα USB VODAFONE stick στο laptop).
β) οι ελεεινες επιδοτήσεις συσκευής καθε χρόνο.
Αλλά αποτί κατάλαβα όλοι τα ίδια σ.. Είναι απατεώνες λωποδυτες που το μόνο που τους καίει είναι το ευκολο κέρδος ..
Προς το παρόν μένω VODAFONE αν και ακόμα βρίσκομαι σε διαδικασία έρευνας αγοράς ..

#12   Mensana

Mensana

    iPH Addict

  • 652 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/07/2011 - 19:18

Μείνε εκεί που είσαι vaggi, δεν θα δεις προκοπή και στις άλλες. Καμία διαφορά δεν έχουν μεταξύ τους, συντεχνία είναι οι υπάνθρωποι. Στην wind ήμουν 13 χρόνια, και απλά έφυγα γιατί πέρυσι μου έδιναν επιδότηση 20 ευρώ για συσκευή. Από την άλλη η vodafone μου έδωσε 350 και φυσικά την έκανα. Όχι ότι και αυτοί είναι οι φοβεροί. Σε μένα το έχουν παρακάνει με τις χρεώσεις φαντάσματα για δεδομένα 3g που ποτέ δε χρησιμοποιώ. 2 και 3 ευρώ κάθε μήνα από το Μάρτιο επιπλέον για δεδομένα. Φυσικά και δεν τα έχω πληρώσει φυσικά και τους τα έχωσα, παρ΄ όλα αυτά θέλουν να με βγάλουν μακάκα και να με πείσουν ότι χρησιμοποιώ δεδομένα. Τους είπα κλείστε τα δεδομένα εντελώς για τη συσκευή μου στην τελική και μη με κουράζεται άλλο. Τα έκλεισαν, και ο λογαριασμός μου ήρθε και πάλι με χρέωση δεδομένων. Το πως έγινε αυτό ακόμα το ψάχνουν. Τι να πω! Ο ένας δεν μπορεί να αναβαθμίσει σε unicode, ο άλλος χρεώνει δεδομένα από το πουθενά. Η cosmote δεν ξέρω τι κάνει, ποτέ δεν είχα νταλαβέρια με αυτούς. Αλλά δε μπορεί, όλο και κάτι θα κάνουν και αυτοί.

Τελευταία επεξεργασία από: Mensana, 13/07/2011 - 19:20


#13   gkp

gkp

    iPH User

  • PipPip
  • 195 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/07/2011 - 15:19

Εγω πάντως που εχω wind εβαλα το patch με τους 160 χαρακτηρες και παιζει κανονικα.

#14   orangehellas

orangehellas

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/07/2011 - 15:36

το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στον επόμενο μήνα !

#15   Filimon

Filimon

    iPH newbie

  • 41 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 26/07/2011 - 18:14

Eγω εχω vodafone Γερμανιας και εχω το ιδιο προβλημα. Ουτε μεσω Cydia καταφερα να λυσω το προβλημα. Το biteSMS δεν το δοκιμασα ακομα.
Δεν ειμαι σιγουρος αν με καποιο email γινει κατι. Ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να γινει καποιο update σε αυτο το θεμα?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες