Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Νέα πατέντα της Apple περιγράφει σύστημα μεταφοράς αρχείων με χειρονομίες


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 09/07/2011 - 12:15

Μια νέα πατέντα της Apple έρχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών με ένα νέο σύστημα χειρονομιών που θα εξομοιώνει το «πέταγμα» αρχείων από μια συσκευή στην άλλη.

Για παράδειγμα, χειρονομίες όπως swipes συνοδευόμενες από animations και ήχους θα δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ο χρήστης ελέγχει την αποστολή των αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη προσφέροντας μια "προσωπική εμπειρία". Κάτι παρόμοιο έχει κάνει και η HP με το TouchPad όπου αγγίζοντας μια συσκευή πάνω στην άλλη μπορεί κανείς για παράδειγμα να μεταφέρει ιστοσελίδες.

Αναρτημένη εικόνα

Η πατέντα της Apple εξηγεί πολύ αναλυτικά τα animation που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια ψευδαίσθηση ελέγχου που δεν χρησιμεύουν ουσιαστικά κάπου αλλά είναι απλώς για εφέ. Ωστόσο, η ιδέα πίσω από αυτό το σύστημα είναι πολύτιμη αφού θα μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία κτλπ μεταξύ iOS συσκευών (γιατί όχι και με Mac) με απλές χειρονομίες. Η Apple έχει κάνει κάτι παρόμοιο για Mac υπολογιστές στο επερχόμενο λειτουργικό Lion με το χαρακτηριστικό AirDrop αλλά αυτό μοιάζει περισσότερο με κάτι που χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC.

Συνήθως η Apple σπάνια υλοποιεί πατέντες αλλά δεδομένου ότι η HP ήδη το έχει κάνει και μάλιστα αποτελεί ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό του webOS είναι λογικό να ακολουθήσει και η Apple με κάτι παρόμοιο.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Skalex

Skalex

    iPH newbie

  • 25 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 09/07/2011 - 12:31

Κάτι ανάλογο δεν γίνεται και στην εφαρμογή bump?

Αλλα αυτό το πραγμα με τις ''πατέντες'' είναι το λιγότερο αηδία στην αμερική. Δλδ αυτή την φαεινή ιδέα ή παρόμοια πόσες φορές την έχουμε δει σε ταινίες εδώ και πολλά χρόνια? Να αρχίσουν τα studio να καταχωρουν πατέντες τότε...

Πατέντα στα οπτικά εφε? ΕΛΕΟΣ

Τελευταία επεξεργασία από: Skalex, 09/07/2011 - 12:31


#3   Noshiz

Noshiz

    iPH Addict

  • 669 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:noshiz

Δημοσίευση 09/07/2011 - 15:49

Ακούγεται πολυ καλο σαν ιδέα το θέμα είναι να καταφέρουν να το υλοποιήσουν και να μπορούμε να μεταφέρουμε και αρχεία μουσικής κ βίντεο γιατί είμαι σίγουρος ότι τα μόνα αρχεία π θα μπορούνε να μεταφερθουν είναι φωτογραφίες επαφές και documents.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες