Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Ψεύτικα iPhones στο eBay


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
29 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 22/08/2009 - 17:13

Αναρτημένη εικόνα


Σήμερα έπεσα πάνω σε άρθρο εξαπάτησης απο πωλητές του ebay για την επιθυμία κάποιον να αποκτήσουνε ένα iphone.Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κάνουν τις αγορές τους μέσω eBay και θέλουν να πάρουν ένα iPhone 3g/3gs.Hδη κυκλοφορούν πολλές συσκευές μαϊμού που δύσκολα ξεχωρίζουν από τις original. Συσκευασία, συσκευή και αρχική οθόνη είναι πανομοιότυπες με την πραγματική που δύσκολα ξεχωρίζει κανείς την διαφορά. Πραγματοποιεί ακόμη και κλήσεις και στην αρχική οθόνη φέρει τα ίδια εικονίδια. Αλλά όταν ο χρήστης ξεκινήσει την χρήση του λογισμικού θα ανακαλύψει ότι δεν πρόκειται για το αυθεντικό iPhone αφού οι εφαρμογές θα είναι αργές και προβληματικές αν και οι οι ρίζες τους είναι Linux και Java. Προσοχή λοιπόν!

Και επειδή άνοιξα σχετικό post με το γνωστό σε όλους μας ebay σας παραθέτω και μερικές συμβουλές/tips:

"Ο δεκάλογος του νέου Ebayer" :

1) Δεν αγοράζουμε ποτέ μα ποτέ από κάποιον με λίγες αξιολογήσεις (κάτω από 50 ) ή ποσοστό θετικών μικρότερο από 98%
Για αγορές μεγαλύτερης αξίας ψάχνουμε για εκατοντάδες ή και χιλιάδες πωλήσεις και ποσοστό > 99.5% Στο ebay υπάρχουν και πολλοί απατεώνες!

2) Καλό είναι να επικοινωνούμε πριν τοποθετήσουμε μια προσφορά ή πριν αγοράσουμε, για να διευκρινίσουμε οτιδήποτε είναι ασαφές:
Συμβατότητες, αμεταχείριστο προϊόν ή όχι, τρόπος και χρόνος αποστολής, ταχυδρομικά, τρόπος πληρωμής. Δεν κάνουμε παζάρια. Ακόμη και όλα να είναι ξεκάθαρα καλό είναι να επικοινωνούμε. Από την ταχύτητα και το περιεχόμενο της απάντησης αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες για το ποιόν του πωλητή. (Και αυτός για εμάς. Αν είμαστε νέοι στο Ebay θα έλεγα ότι επιβάλλεται η επικοινωνία)

3)Εφόσον κερδίσουμε δημοπρασία, ή αγοράσουμε, πληρώνουμε το συντομότερο δυνατόν, (εφόσον έχει γίνει το βήμα 2), μόλις πάρουμε την ειδοποίηση από το Ebay, και στέλνουμε μήνυμα ότι πλήρώσαμε, ζητώντας να μας ενημερώσει όταν το στείλει.
Επίσης δεν βλάπτει να δούμε τι άλλο πουλά ο συγκεκριμένος, μπορεί να βρούμε και κάτι άλλο που θέλουμε και να γλυτώσουμε τα ταχυδρομικά!

4)Πληρωμές:
Ιδανικός τρόπος πληρωμής είναι μέσω Paypal. Η εγγραφή είναι απλή, δέχονται κάρτες Visa και Mastercard, δεν ξέρω αν δέχονται κάρτες τύπου electron. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιστροφή μέρους ή ολόκληρης της πληρωμής, αυτό πιστώνεται στην κάρτα μας. Αν όμως θέλουμε να δεχτούμε χρήματα από Paypal, πχ από πώληση, αυτά δεν μεταφέρονται προς το παρόν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, αλλά είναι διαθέσιμα για πληρωμές μέσω Paypal. Εννοείται πως το Paypal password το προσέχουμε ιδιαίτερα και το αλλάζουμε συχνά. (Η Paypal έχει εξαγοραστεί και λειτουργεί ως θυγατρική του Ebay)
Κάποιοι πωλητές δεν δέχονται Paypal. Οι επόμενοι προτιμότεροι τρόποι είναι :
Μέσω Bidpay: Με χρέωση της κάρτας μας εκδίδεται μια εντολή πληρωμής στο όνομα του αγοραστή. Ύπάρχει προμήθεια εις βάρος μας, και κάποιοι περιμένουν να πάρουν την εντολή αν και οι περισσότεροι αρκούνται στην ειδοποίηση από το Bidpay.
Χαρτονομίσματα σε φάκελο εξπρές-συστημένο-ασφαλισμένο. Για μερικές αγορές από Γερμανία, όπου λίγοι δέχονται Paypal, το δοκίμασα μετά από υπόδειξη των πωλητών και απέδωσε. Προσοχή, τα ΕΛ.ΤΑ δεν δέχονται αποστολή χαρτονομισμάτων. Αν το αποφασίσετε, φροντίστε να είναι δύσκολα αντιληπτό το περιεχόμενο και αν σας ρωτήσουν, περιέχει "έγγραφα κάποιας αξίας" ή κάτι τέτοιο. Στα μείον, ο χρόνος μέχρι να λάβει το φάκελο ο πωλητής.
Πληρωμή μέσω Western Union ή με τραπεζικό έμβασμα μάλλον δεν θα σας απασχολήσει, γιατί οι προμήθειες είναι υπέρογκες.

5. Μέθοδοι αποστολής / Τελωνείο
Η καλύτερη μέθοδος αποστολής από Η.Π.Α. για μικρού όγκου αντικείμενα είναι μέσω της ταχυδρομικής τους υπηρεσίας, USPS. Τα ταχυδρομικά είναι χαμηλά και η παράδοση έχει κυμανθεί μεταξύ 2(!) και 13 ημερών. Δεν μου έχει γίνει ποτέ έλεγχος τελωνείου σε τέτοια αποστολή. (Σε μέγιστο μέγεθος πακέτου όσο η συσκευασία ενός laptop και αναγραφόμενη τιμή $300). Επίσης δεν έχω χάσει ποτέ αποστολή (επί μεγάλου αριθμού, πιστέψτε με). Για μεγάλης αξίας παραγγελίες πάντως, συνήθως ζητώ να ασφαλιστεί το πακέτο στο ύψος της τιμής αγοράς, (συνήθως κοστίζει $1-3 παραπάνω)
Αντικείμενα κάποιας αξίας μέσω UPS-Fedex είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περάσουν από τελωνείο, με συχνά προβλήματα, δείτε τα σχετικά thread.
Αν το προτείνει ο πωλητής, ή το αφήσει να εννοηθεί, σας συμφέρει να αναγράψει μικρότερη αξία, ή δείγμα ή δώρο ή επιστροφή από επισκευή. Εγώ δεν θα ζητούσα πρώτος κάτι τέτοιο.
Τα ταχυδρομεία Καναδά, Αγγλίας, Γερμανίας και ...Χονγκ Κονγκ είναι επίσης αξιόπιστα από όσα συζητούνται στα forum του Ebay.
Από την Ε.Ε. εννοείται ότι δεν μπαίνει θέμα τελωνείου. Λίγοι πωλητές χρεώνουν Φ.Π.Α.

6. Αξιολόγηση. Είναι κάτι στο οποίο οι πωλητές δίνουν μεγάλη σημασία, για ευνόητους λόγους. Αν πάρουμε το προϊόν και είμαστε ικανοποιημένοι, θα πρέπει να τους αφήσουμε μια θετική αξιολόγηση. Καλό είναι να ενημερώσουμε ότι το λάβαμε και αφήσαμε αξιολόγηση. Συνήθως αυτοί αφήνουν για εμάς μόλις έχει γίνει σωστά η πληρωμή.
Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν αφήσουμε αρνητική αξιολόγηση. Να έχει προηγηθεί επαρκής επικοινωνία και να αποκλείεται κάθε περίπτωση παρεξήγησης ή καυθυστέρησης της αποστολής. Είναι το σημαντικότερο όπλο μας και δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πρόωρα.
Καλή αξιολόγηση είναι σημαντική και για μας. Ένας πωλητής μπορεί να γράφει "Δεν στέλνω στην Ευρώπη", ή "Paypal μόνο από H.Π.Α." αλλά αν του το ζητήσουμε και δει κάποιο αριθμό θετικών, μπορεί να κάνει εξαίρεση για μας.
Σε περίπτωση που δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ο επαγγελματίας πωλητής θα κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την αρνητική αξιολόγηση, κάποιες φορές ακόμη και αν δεν έχει πειστεί πως έχει άδικο (θα θυμάσαι σχετικά Nimrod:) )
Σε πάρα πολλές αγορές μου, μια μόνο φορά μου έστειλαν ασύμβατο προϊόν και μια άργησε πάρα πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις βγήκε άκρη τελικά.
Τελευταία μας λύση είναι η αρνητική αξιολόγηση και η καταγγελία στα forums του Ebay.

7. Αν δεν βιαζόμαστε περιμένουμε να βρούμε το προϊόν σε καλή τιμή σε δημοπρασία, αλλιώς πάμε σε άμεση αγορά (Buy Now). Σε κάποια προϊόντα δεν υπάρχει σημαντική διαφορά τιμής, σε άλλα μπορεί να φτάσει και το 40%.

8. Εννοείται ότι πρέπει να γνωρίζετε καλά τη χρήση της μηχανής αναζήτησης του Ebay, για να μην μας ξεφεύγουν ευκαιρίες. Προτείνω το Advanced Search, όπου μπορείτε να βάλετε στα κριτήρια να στέλνει ο πωλητής στην Ελλάδα, όρια τιμής, να δέχεται Paypal κ.λπ.

9. Κατά τη δημοπρασία: Έχουμε υπολογίσει από πριν το μέγιστο ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Δεν χτυπάμε παρά μόνο μια φορά, λίγο πριν το τέλος. Κάθε άλλη τακτική οδηγεί στο ανέβασμα της τιμής. Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι (και μιλάμε για το Ebay!) γνωρίζουν την παρουσία μας, και θα φερθούν ανάλογα. Όταν χτυπήσουμε, δίνουμε το μέγιστο ποσό που θέλουμε. Το Ebay θα προσαρμόσει την προσφορά μας στο ελάχιστο ύψος ώστε να κερδίζει. Αν στη συνέχεια κάποιος πλειοδοτήσει, θα αναπροσαρμόσει την προσφορά μας ώστε είτε να κερδίζει, ή ως το μέγιστο ποσό. Άρα δεν έχουν νόημα τα πολλαπλά χτυπήματα.

10. Ε, με τόσα που μάθατε ως τώρα, να και το μυστικό των "μυημένων":
Auction Sniping, To "δολοφονικό" χτύπημα των τελευταίων δευτερολέπτων. Παρακολουθούμε την εξέλιξη σιωπηλά, και συγχρονίζουμε την προσφορά μας ώστε να τεθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Αυτό μας δίνει τα πλεονεκτήματα του 9. και δεν αφήνει χρόνο στους άλλους να ανεβάσουν την προσφορά τους.
Ιδίως ο μέχρι τότε πλειοδότης ...μένει ξερός Grin. Φοβόμαστε πλέον μόνο τους άλλους Snipers.
Θα μου πείτε, θα κάθομαι στις 5.50 π.μ. στο pc; Και αν μου πέσει η σύνδεση την κρίσιμη στιγμή;
Ε, ας είναι καλά τα sniping tools. Π.χ. www.auctionstealer.com. Τους λέτε τη δημοπρασία και το ποσό, και χτυπάνε αυτόματα για σας, 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Τώρα που σας τα είπα όλα, αν μου φάτε δημοπρασία,καλά να πάθω.:P

*Ελπίζω να βοήθησα τους φίλους που θα ηθέλαν να αποκτήσουνε κατι απο το ebay.

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 25/10/2010 - 12:18

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   united_iFone

united_iFone

    Newbie

  • 628 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/08/2009 - 18:11

πολυ καλο το αρθρο σου thanasis. πολυ χρησιμο και λεω να αρχισω να χρησιμοποιω και γω σιγα σιγα το e-bay!
μαλλον θα το βαλω στο ταμπλο του δωματιου μου με τα χρησιμα notes! και παλι ΕΥΓΕ

#3   kroumel

kroumel

    iPH newbie

  • 39 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/08/2009 - 20:34

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες

#4   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 23/08/2009 - 01:39

απλα καθησα και το εκανα γιατι ειδα γενικος αποριες απο πολλα ατομα στο φορουμ και ειπα οτι καλο ειναι να μπορουνε να δουνε καποθ τι σημενει ebay.com τεληκα..και πιστεβω οτι ελυσα αρκετες αποριες.

ezgif_com_crop_2.gif


#5   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 23/08/2009 - 11:14

Σημερα κυκλοφορισε ακομα ενα πιστο αντιγραφο του iphone στο ebay...ΠΡΟΣΟΧΗ...

ezgif_com_crop_2.gif


#6   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 25/08/2009 - 10:35

UPDATE

Kαι για να μην μενουμε στα λογια....
Σίγουρα θέλει παραπάνω από 1 ματιά για να το πάρεις είδηση. Και ιδού ένα αποτέλεσμα, όπου ένας αγοραστής του ebay απέκτησε ένα ωραιότατο μαιμού iPhone 3G και τώρα τρέχει για να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Πριν τον κρίνεται, δείτε το παρακάτω βίντεο και δείτε σε τι επίπεδο έχει φτάσει πλέον η μπίζνα. Τα αποτελέσματα είναι όντως συγκλονιστικά...


Δειτε το :

[attachment=907:iphoney.jpg]

http://www.youtube.com/watch?v=J_TZfpEvzrQ

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 25/08/2009 - 10:41

ezgif_com_crop_2.gif


#7   united_iFone

united_iFone

    Newbie

  • 628 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/08/2009 - 20:52

το κουτι και το iPhone το ιδιο ειναι πανομοιοτυπα! παντως βλεπεις ακουστικα και βαση και καταλαβαινεις οτι ειναι fake!

#8   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 25/08/2009 - 20:57

το θεμα ειναι οτι για να φτασεις στα ακουστικα και σην βαση το εχεις αγορασει ηδη...!!!

ezgif_com_crop_2.gif


#9   akmakas

akmakas

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/08/2009 - 21:36

Ιδικά όταν είδα την εξωτερική μπαταρία δεν χρειάστηκε να δω τίποτα άλλο...Ακόμη ένας κλασικός κλώνος του iphone ebay...Το θέμα είναι πως για κινητό δεν είναι καθόλου άσχημο....Το αγοράζεις καινούριο στα 130 ευρώ και σχεδόν κάνεις τα πάντα..Τα απλά πράγματα δηλαδή...Για τηλέφωνο που τηλεφωνάει που βγάζει φώτος παίζει μουσική δεν είναι και άσχημα...Το θέμα είναι αυτό όμως όταν σε εξαπατούν και σου το στέλνουν για αυθεντικό..εκεί σου έρχεται να το σπάσεις....

#10   em1111

em1111

    iPH Member

  • 267 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/08/2009 - 22:15

Δεν εχουν σημασια οι μπαταριες κι η ιδια η apple πουλαει pocket batteries (αν δεν κανω λαθος την ονομασια τους) και ηδη 1 αυθεντικοτατη απο την apple και αλλη μια ηλιακή μπαταρια απο το ebay.

Kensigton-Apple

Εμενα προσωπικα αν με εξαπατησει καποιος ειληκρινα μου ερχετε να τον αρχισω στις φαπες ανελεητα... :mad:

#11   united_iFone

united_iFone

    Newbie

  • 628 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/08/2009 - 22:45

το θεμα ειναι οτι για να φτασεις στα ακουστικα και σην βαση το εχεις αγορασει ηδη...!!!

Στην δημοπρασια του δεν παρεθετε εικονα με τα 'παρελκομενα'? Εστω οτι καποιος του ζητουσε και του στελνε την πραγματικη με αυτα που δειχνει στο βιντεο μετα μπορεις να τον καταγγειλεισ?

#12   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 26/08/2009 - 00:20

θεωριτικα μπορεις αλλα πρακτικα ο ebay δεν μπορει να ελεγξει ενα account που μπορει να ειναι μιας ημερας οσο για την περιγραφη προκειμενου να σε εξαπατησει με την πραγματικα μεγαλη ομοιοτητα που εχει η συγκεκριμενη συσκευη ενωειτε οτι θα βαλει φοτο αρχειου απο iphone(γνησιο).για τα λεφτα σου απο την αλλη εφοσον η πληρομη ποθ εκανες ειχε αντικρισμα δεν μπορεις να απευθυνθεις ουτε στο paypal....

ezgif_com_crop_2.gif


#13   em1111

em1111

    iPH Member

  • 267 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/08/2009 - 23:19

Stincky Stincky το τοπικ!! Well done!!!

#14   reg

reg

    iPH Member

  • 317 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 04/09/2009 - 11:44

Πολύ καλό το θέμα!!!!
Ήθελα να ρωτήσω κάτι για το PayPal... γίνεται να αλλάξουμε το επίθετο μας; (last name)
Δεν το είχα γράψει ολόκληρο και τώρα θέλω να το γράψω. Αλλά δε βρίσκω από που αλλάζει...

Τελευταία επεξεργασία από: reg, 04/09/2009 - 11:45


#15   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 04/09/2009 - 11:56

Nαι μπορεις να το κανεις αν θυμαμε καλα απο τον λογαρισμο σου στο Myaccount.Αν δεν μπορεσεις απο εκι στειλε ενα email στην paypal.

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες