Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 4S Review


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
252 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 25/10/2011 - 09:26

Αναρτημένη εικόνα


Κρατώντας το iPhone 4S στα χέρια μας και δοκιμάζοντάς το παράλληλα με τον πιστό του προκάτοχο (iPhone 4) νιώθoυμε ότι αυτή τη σκηνή την έχουμε ξαναζήσει... όταν πρωτοδοκιμάζαμε το iPhone 3GS έναντι του iPhone 3G:

Το iPhone 3GS είναι γρηγορότερο, με δυνατότερο επεξεργαστή και αυξημένη μνήμη, διαθέτει καλύτερη camera και δυνατότητες video recording/editting όμως παρόλα αυτά δεν αποτελεί επανάσταση αλλά βελτίωση της προηγούμενης έκδοσης (αντίθετα με την μετάβαση από το 1st gen iPhone στο iPhone 3G).

Η αρχική αίσθηση που αφήνει το iPhone 4S είναι παρόμοια.

Αναρτημένη εικόνα


Εμφανισιακά, δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα και ένα άπειρο μάτι δύσκολα θα καταλάβει ότι πρόκειται για νέο μοντέλο. Οι μοναδικές διαφορές που θα εντοπίσετε είναι η μετατόπιση των πλήκτρων έντασης και ειδικότερα του πλήκτρου σίγασης, μερικά χιλιοστά προς τα κάτω και φυσικά η μία επιπλέον εγκοπή στην επάνω δεξιά πλευρά του εξωτερικού περιβλήματος, καθώς και η μετατόπιση της μίας εγκοπής από το επάνω τμήμα στα αριστερά, που μαρτυρούν ότι το νέο μοντέλο διαθέτει αναβαθμισμένη κεραία. Η κορυφαία οθόνη του iPhone 4 παραμένει ως έχει και στο iPhone 4S: IPS Retina display 326ppi (pixels per inch).

Όσον αφορά το hardware, οι αλλαγές είναι περισσότερες καθώς έχουμε γενναίες αναβαθμίσεις. Βελτιωμένη/ανασχεδιασμένη κεραία, δυνατότερος διπύρηνος A5 επεξεργαστής στα 800MHz, βελτιωμένη κάμερα 8MPx με υποστήριξη Video Recording στα 1080p, υποστήριξη GLONASS εκτός του GPS.

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε και να σας κουράζουμε με τις διαφορές των χαρακτηριστικών του iPhone 4 και το iPhone 4S. Τα έχετε ήδη διαβάσει εδώ, στην αναλυτική παρουσίαση του iPhone 4S. Σήμερα θα δούμε τι γίνεται στην πράξη, δοκιμάζοντας το iPhone 4S 16GB (white) έναντι του iPhone 4 16GB (black). Για τις ανάγκες των δοκιμών μας, το iPhone 4 έγινε Restore σε iOS 5 και στη συνέχεια οι 2 συσκευές σεταρίστηκαν με το ακριβώς ίδιο περιεχόμενο.

Αναρτημένη εικόνα


Πριν προχωρήσουμε στο review του iPhone 4S και τα επιμέρους συγκριτικά test με το iPhone 4 θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας κατά την αγορά προστατευτικών θηκών. Εκτός της μετατόπισης των πλήκτρων αυξομείωσης έντασης και του πλήκτρου σίγασης, ένα σημείο που κακώς δεν έχει αναφερθεί στα περισσότερα reviews που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ότι ο αισθητήρας φωτός (ambient light sensor) έχει μετατοπιστεί μερικά χιλιοστά σε σχέση με το iPhone 4. Προσοχή λοιπόν κατά την αγορά θηκών...

1. iPhone 4S vs iPhone 4: Boot time

Το all-time-classic test του χρόνου εκκίνησης της συσκευής. Μαντέψτε ποιος κερδίζει...

http://www.dailymotion.com/video/xlvz9o_iphone-4s-boot_tech


2. iPhone 4S vs iPhone 4: Κεραία

Η σημαντικότερη αναβάθμιση που έχει υποστεί το iPhone 4S σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι η ανασκευασμένη κεραία μαζί με την προσθήκη νέου chipset.

Το iPhone 4S παρουσιάζει εκπληκτικά βελτιωμένο σήμα. Το να προσπαθήσει κανείς να μειώσει το σήμα της συσκευής με λαβές τύπου deathgrip αποδεικνύεται άσκοπο.

Ενεργοποιώντας το Field mode στο iPhone 4S και iPhone 4 μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το νέο μοντέλο συνδέεται με σταθερά μεγαλύτερες τιμές dB στο δίκτυο του παρόχου μας:

Αναρτημένη εικόνα


Για να καταλάβουμε το πόσο σημαντική είναι η διαφορά αυτή των dB, "λίγα" λόγια από τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας, guru των δικτύων κινητής τηλεφωνίας:

Όσοι έχουμε πιάσει στα χέρια μας το iPhone 4S ίσως να έχουμε προσέξει κάποια θετική διαφορά ως προς το επίπεδο σήματος σε σχέση με τον προκάτοχό του, iPhone 4. Σε όρους «επιστημονικούς», το 4S παρουσιάζει βελτιωμένο σήμα ως και μέχρι 10dB σε κατάσταση αναμονής (idle mode)!
Μπορούμε να το επαληθεύσουμε με ένα απλό τρόπο. Αν στο πληκτρολόγιο του iPhone (σε firmware 4.3 και μετά) δώσουμε *3001#12345#* θα δούμε να εμφανίζεται το αντίστοιχο Field Test mode με πολλές πληροφορίες σε σχέση με την κατάσταση και ποιότητα επικοινωνίας του κινητού με το ραδιοδίκτυο. Χωρίς τώρα να υπεισέλθουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, θα παρατηρήσουμε πάνω αριστερά ότι αντί για τις μπάρες του σήματος, εμφανίζεται ένας αρνητικός αριθμός ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος στο iPhone 4S σε σχέση με το iPhone 4.

Το dB (ή decibel) είναι ένα διαφορετικό από το γραμμικό, σύστημα μέτρησης και έφρασης επιστημονικών, κυρίως, μεγεθών και ονομάζεται λογαριθμικό. Σε ένα λογαριθμικό σύστημα ο γνωστός μας πολλαπλασιασμός μετατρέπεται σε πρόσθεση και η διαίρεση σε αφαίρεση. Το dB δεν είναι ακριβώς μονάδα μέτρησης, είναι αδιάστατο μέγεθος, δηλαδή χωρίς μονάδες – αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να το εκφράσουμε ως «φορές» π.χ. δύο φορές (μεγαλύτερο). Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε να δούμε ένα μέγεθος dB ως αποτέλεσμα π.χ. μιας διαίρεσης δύο διαστασιοποιημένων μεγεθων (π.χ. 8m/2m). Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα. Αν διαιρέσουμε στο γνωστό μας γραμμικό σύστημα το 6 με το 3, το αποτέλεσμα είναι 2. Σε dB αυτό θα ήταν 10*log10(2) dB=3dB οπότε μια εναλλακτική έκφραση θα ηταν ότι η αύξηση του 3 κατά 3dB μας δίνει 6, δηλαδή η πρόσθεση 3dB υποδεικνύει διπλασιασμό. Ισοδύναμα η μείωση του 6 κατά 3dB είναι υποδιπλασιασμός (διαίρεση με 2).

Όταν για παράδειγμα, το iPhone μας δείχνει -60dB, αυτή η ισχύς αντιστοιχεί σε -60 = 10*log10(X) => X = 10^(-6) mW, άρα 1 εκατομμυριοστό του milliWatt, ή αντίστοιχα ένα δισεκατομμυριοστό του Watt.

Λίγο πιο μαθηματικά τώρα: Για ένα γραμμικό μέγεθος Χ, η έκφρασή του σε dB θα ήταν 10*log10(X), όπου το log10(Χ) είναι η δύναμη στην οποία πρέπει να υψωθεί το 10 για να μας δώσει Χ. Για παράδειγμα, αν πάρουμε το 1000, έχουμε 10*log10(1000) = 10*log10(10^3) = 10*3 = 30dB. To διπλάσιο του 1000, το 2000, θα ήταν 10*log10(1000*2) = 10*log10(1000) + 10*log10(2) = 30dB + 3dB = 33dB, γι αυτό είπαμε παραπάνω ότι για να εκφράσουμε το διπλάσιο ενός μεγέθους, αρκεί να του προσθέσουμε 3dB.

Το iPhone 4S λοιπόν, έδινε ως επί το πλείστων -59dBm όταν το iPhone 4 έδινε −69dBm. Έχουμε: -59dBm = -69dBm + 10dB. Αυτό σημαίνει ότι το σήμα είναι μεγαλύτερο κατά 10dB ή 10dB = 10*log10(X) => X=10 φορές!

3. iPhone 4S vs iPhone 4: Games

Ο A5 επεξεργαστής και το νέο chip γραφικών του iPhone 4S δεν μπορεί προς το παρόν να ξεδιπλώσει όλη του την δύναμη με τα διαθέσιμα παιχνίδια του App store, αν και κάποια ελάχιστα από αυτά έχουν βελτιστοποιηθεί για το iPhone 4S. Ένα από αυτά είναι και το Real Racing 2 το οποίο και δοκιμάσαμε. Στο video φαίνεται η ταχύτητα φόρτωσης στο trailer:

http://www.dailymotion.com/video/xlvzr2_iphone-4s-games_tech


Μέσα στο παιχνίδι, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα ευρήματα του Jason Parker από το CNet καθώς το iPhone 4S έδινε λεπτομερέστερα γραφικά και αντανακλάσεις φωτός, βαθύτερο πεδίο περιβάλλοντος και βελτιωμένη κίνηση aka περισσότερα frame rates.

4. iPhone 4S vs iPhone 4: Safari

Η διαφορά στην ταχύτητα ανοίγματος της ιστοσελίδας της Apple είναι εμφανής αν και μικρή. Ωστόσο, η διαφορά στην ταχύτητα ολοκλήρωσης του Sunspider Javascript Test είναι εκπληκτική, το ίδιο και τα αποτελέσματα του test:

http://www.dailymotion.com/video/xlvzza_iphone-4s-safari_tech

http://www.dailymotion.com/video/xlw08p_phone-4s-sunspider-javascript-benchmark_tech


Αναρτημένη εικόνα


5. iPhone 4S vs iPhone 4: Φωτογραφία

Έχουμε δει στο διαδίκτυο αρκετά συγκρητικά φωτογραφικά test του iPhone 4S και iPhone 4 κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε εσωτερικούς χώρους. Ο καιρός μας βοήθησε (;) ώστε να παρουσιάσουμε ένα συγκριτικό σε αντίξοες φωτογραφικές συνθήκες (ομίχλη):

Photos χωρίς Digital Zoom, με/χωρίς HDR (click στην εικόνα για να κατεβάσετε σε full ανάλυση τις 4 φωτογραφίες)

Αναρτημένη εικόνα


Photos με Full Digital Zoom, με/χωρίς HDR (click στην εικόνα για να κατεβάσετε σε full ανάλυση τις 4 φωτογραφίες)

Αναρτημένη εικόνα


Photos με Full Digital Zoom (100% crop), με/χωρίς HDR (click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

Αναρτημένη εικόνα


Αναρτημένη εικόνα


Στις φωτογραφικές μας δοκιμές, φαίνεται ότι το iPhone 4S έχει ελάχιστα πιο ευρυγώνιο φακό και εξαιτίας του μεγαλύτερου διαφράγματος (f2.4 αντί για f2.8) μας βοηθάει να βγάζουμε πιο καθαρές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (τραβώντας με μεγαλύτερη ταχύτητα ή κρατώντας το ISO σε χαμηλότερα νούμερα - δείτε το γράφιμα παραπάνω με το Exif Data από τα δύο κινητά για την ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή). Επίσης, η μεγαλύτερη ανάλυση μας δίνει καλύτερες δυνατότητες στο cropping.

Η μεγάλη διαφορά όμως έρχεται στην ταχύτητα λήψης. Μπορείτε πλέον να τραβήξετε την πρώτη σας φωτογραφία πολύ γρήγορα (ρεαλιστικά εντός 2 δευτερολέπτων), εκτός κι αν η κάμερα βρίσκεται στην επιλογή βίντεο, όπου και θα χρειαστεί να κάνετε την αλλαγή χάνοντας επιπλέον χρόνο. Από τη στιγμή που η κάμερα είναι ανοιχτή η ταχύτητα λήψης πολλών φωτογραφιών της μίας μετά την άλλη είναι εκπληκτική για Smartphone, αρκεί φυσικά να μην έχετε ενεργοποιημένο το HDR (το οποίο χρειάζεται χρόνο για επεξεργασία - η ταχύτητά του είναι ανάλογη με το περιεχόμενο της φωτογραφίας). Ένας ακόμα τομέας όπου καταλαβαίνουμε την διαφορά στην απόδοση A5 είναι η επεξεργασία του HDR, η οποία είναι με μεγάλη διαφορά πιο γρήγορη στο iPhone 4S παρόλο που έχουμε δεδομένα 8MPx αντί για 5MPx.

Περισσότερες συγκριτικές photo του iPhone 4S στο διαδίκτυο

6. iPhone 4S vs iPhone 4: Καταγραφή βίντεο

1080p vs 720p και όχι μόνο. Το iPhone 4S διαθέτει λειτουργία video stabilization για λιγότερο "κουνημένη εικόνα", τουλάχιστον στα χαρτιά. Ας δούμε πως ανταποκρίνονται τα χαρακτηριστικά αυτά στην πραγματικότητα, κάτω από τις αντίξοες κινηματογραφικές συνθήκες που αναφέραμε (ομίχλη, αντηλιά):

http://www.dailymotion.com/video/xlwere_iphone-4s-vs-iphone-4-video-recording_tech


Περισσότερα συγκριτικά video του iPhone 4S στο διαδίκτυο

7. iPhone 4S vs iPhone 4: Geekbench

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Geekbench 2 μετρήσαμε τις επιδόσεις του iPhone 4S έναντι του iPhone 4, όσον αφορά τις λειτουργίες του επεξεργαστή και της μνήμης των δύο συσκευών. Η διαφορά είναι χαώδης, ωστόσο όπως προαναφέραμε δεν υπάρχουν (ακόμα) τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που να εκμεταλλεύονται την δύναμη του iPhone 4S.:

Αναρτημένη εικόνα


Αναρτημένη εικόνα


8. iPhone 4S vs iPhone 4: Μπαταρία

Ένα φλέγον ζήτημα για το οποίο θα έχουμε απάντηση μετά από μερικές ημέρες και αφού η συσκευή ολοκληρώσει έναν λογικό αριθμό φορτίσεων/αποφορτίσεων. Τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο μένει να διαπιστώσουμε αν τα νούμερα επιβεβαιώνονται και όσον αφορά τα Ελληνικά δίκτυα.

Στις διαφορές του iPhone 4S με το iPhone 4 θα προσθέσουμε την απουσία απενεργοποίησης του 3G… και φυσικά το Siri του οποίου τις πλήρεις δυνατότητες όπως φαίνεται θα αργήσουμε πολύ να τις χαρούμε στην Ελλάδα.

Επίλογος

To iPhone 4, ένα από τα κορυφαία smartphone της αγοράς έγινε ακόμα καλύτερο. Το αν κάποιος θα προχωρήσει στην απόκτηση του iPhone 4S έγκειται στην προσωπική του ευχέρεια ως απόρροια των γενικότερων αναγκών του αλλά και της οικονομικής του άνεσης. Οι κάτοχοι iPhone 4 είναι βέβαιο ότι θα το σκεφτούν αρκετά πριν αλλάξουν συσκευή ωστόσο για την υπόλοιπη μερίδα χρηστών (κάτοχοι iPhone 3G/3GS και ανταγωνιστικών μοντέλων) το iPhone 4S τους κλείνει το μάτι και τους περιμένει για να τους μυήσει στον κόσμο του iOS 5.
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 25/10/2011 - 09:34

Ένα χιουμοριστικό κείμενο/review του iPhone 4S στα βερμπαλιστικά πρότυπα που αγαπάμε να μισούμε στο Ελληνικό διαδίκτυο. Η μόδα επιτάσσει reviews που γράφονται στο πόδι, γεμάτα φανφάρες και εντυπωσιακά catch phrases. Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια, ελπίζουμε να σας διασκεδάσει!

Οι εκφράσεις που αγαπήσατε, με την απαραίτητη αναφορά στον ενικό (λες και είμαστε φίλοι ή γνωριζόμαστε από εχθές) σε ένα συγκλονιστικό review. Εδώ και τώρα!

iPhone 4S: Review εδώ και τώρα. Το καλύτερο γίνεται καλύτερο. Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις αλλά ντρέπεσαι να ρωτήσεις. Με αγάπη από την Apple.

Αναρτημένη εικόνα


Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε στα χέρια μας το iPhone 4S. Το μαραφέτι της Apple που πουλάει σαν τρελό ακόμα και όταν κανείς δεν το θέλει. Με το έτσι θέλω.

Κόλπα marketing; Ίσως. Design που σου τρέχουν τα σάλια όταν το βλέπεις; Δεν θα το έλεγα. Το περιτύλιγμα έμεινε το ίδιο. Σαν σοκολάτα που εδώ και χρόνια κυκλοφορεί με την ίδια συσκευασία αλλά ο κόσμος τρελαίνεται και την αγοράζει, ακόμα και όταν ο ανταγωνισμός κυκλοφορεί νέες σοκολάτες σε προκλητικές, φανταχτές, γεμάτες χρώματα συσκευασίες. Εσένα όμως δεν σε νοιάζει το περιτύλιγμα αλλά το εσωτερικό. Η σοκολάτα. Και η γεύση που αφήνει στο στόμα. Αυτό κατάφερε η Apple με το iPhone 4S, να πάρει μία πετυχημένη συνταγή και να την κάνει ακόμα καλύτερη, κρατώντας την συσκευασία ίδια αλλά βελτιώνοντας την γεύση. Μμμ… γλυκάθηκες; Και που είσαι ακόμα!

Με λένε Siri

http://www.dailymotion.com/video/xlu2ke_iphone-4s-siri-tv-adv_tech


Έρωτας με την πρωτιά ματιά. Γράψε λάθος. Με το πρώτο άκουσμα. Η καρδιά σου φτερουγίζει και το χαμογελάκι το σκας θες δεν θες μόλις ακούς την γυναικεία φωνή του Siri να σου χαϊδεύει τα αυτιά (Γερμανικά, US + Australia English). Ο προσωπικός σου βοηθός μπορεί να μην εκπληρώνει τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις (τουλάχιστον όχι ακόμα) είναι όμως δίπλα σου σε απλές καθημερινές στιγμές. Όταν δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις, όταν βαριέσαι να εκτελέσεις μία ενέργεια μόνος και όταν θέλεις να πουλήσεις λίγο μούρη στην καφετέρια λέγοντας "Remind me to call Maria at 7 pm" σε άπταιστα Αγγλικά με την γνωστή ελληνοκούρδικη προφορά. Ναι το ξέρω. Το Siri δεν μιλάει Ελληνικά. Σου αρέσει όμως. Γιατί έχεις βαρεθεί να μιλάς Ελληνικά όλη μέρα και η ιδέα ότι μιλάς σε ένα θηλυκό αλλοδαπής προέλευσης σε εξιτάρει τρελά. Έλα, τώρα παραδέξου το!

Είσαι γυναίκα; Η εταιρεία του Cupertino (Apple την λένε) σκέφτηκε και εσένα. Οι κρύες νύχτες του χειμώνα δεν θα είναι ποτέ ίδιες καθώς ζεστά κύματα ρίγους θα διαπερνούν τα παγωμένα σου πόδια, μόλις ακούσεις τις ανδρικές φωνές του Siri (Γαλλικά και UK English).

Κεραία - Προσοχή στις γραμμές

Αναρτημένη εικόνα


Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του iPhone 4S και του iPhone 4 νομίζω ότι βρίσκεται στην βελτιωμένη κεραία. Εμφανισιακά είναι το πρώτο πράγμα από το οποίο μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ότι η συσκευή σου είναι το τελευταίο μοντέλο. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό γιατί είμαστε ανώτεροι άνθρωποι και δεν μας νοιάζει το φαίνεσθαι αλλά το είναι (με διαβάζει και η γυναίκα μου, οπότε έπρεπε να το γράψω αυτό). Η κεραία του iPhone 4S είναι τόσο καλή που σε κάνει να κλαις. Από τα γέλια. Νευρικά. Όσο και να προσπαθείς να αναπαράγεις φαινόμενα τύπου AntennaGate δεν θα μπορέσεις. Σε προκαλώ να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς όταν θα διαπιστώσεις ότι 2 χέρια δεν φτάνουν για να ρίξουν το σήμα στο iPhone 4S, ίσως αν προσκαλέσεις κάποιον φίλο να σε βοηθήσει τα καταφέρεις. Ίσως και πάλι όχι.

Άλφα 5 - Δεν υπάρχει

Αναρτημένη εικόνα


Στα σωθικά του iPhone 4S κρύβεται καλά προφυλαγμένη η καρδιά του συστήματος. Ένας A5 επεξεργαστής που τα σπάει, κάνει θαύματα - ανασταίνει πεθαμένες εφαρμογές και όλα αυτά στο χαλαρό καθώς χρησιμοποιεί μόνο 800MHz από τα 1000MHz του. Γιατί; Γιατί μπορεί! Τα 200MHz τα κρατάει καβάντζα για να κάνει καζούρα στον ανταγωνισμό με τους επεξεργαστές των 1GHz που τρέχουν αλλά δεν φτάνουν. Θα θυμάσαι ότι το iPhone 4 είχε στα σωθικά του τον A4. Και τώρα θα μου πεις: Μα κάνει διαφορά ένα νούμερο; Από το 4 στο 5; Ναι αγαπητέ αναγνώστη κάνει. Πόσο; Τόσο όσο χρειάζεται, και εδώ το σταματάμε για να μην το κουράζουμε το θέμα.

Οθόνη - Μία σχέση αγάπης

Δεν έχει νόημα να σου πω για την οθόνη του iPhone 4S. Την ξέρεις. Την γνωρίζεις σαν την παλάμη του χεριού σου. Μαζί της πέρασες άπειρες στιγμές κοιτάζοντας την όση ώρα περίμενες το Metro, το λεωφορείο ή το forum του iPhoneHelals να ξεκολλήσει. Την αγάπησες για τα ζωντανά της χρώματα, για την ευκρίνεια της για τα 326ppi (που ποτέ σου δεν έμαθες τι είναι) και γιατί την χειρίζεσαι με το ένα σου χέρι ενώ με το άλλο μπορείς να τρως ένα σάντουιτς. Μία σχέση αγάπης δεν την αλλάζεις εύκολα. Δοκίμασες και άλλες οθόνες... το ξέρω. Μπορεί το one-night-stand με τις μεγαλύτερες οθόνες των Android να σε εξίταρε, όταν όμως το πάθος έφυγε και έμεινε η καθημερινότητα της σχέσης δεν άντεξες. Σε έπνιξαν οι τύψεις και γύρισες πίσω. Μετανιωμένος. Στην μεγάλη σου αγάπη. Την οθόνη που αγάπησες όσο καμία άλλη. Την οθόνη του iPhone 4 που τώρα φοράει και το iPhone 4S.

Μνήμη - Αγαπάμε το περιβάλλον

Οι Κινέζοι φιλόσοφοι έλεγαν "只怕有心人" και ακριβώς αυτό το ρητό είναι που βρίσκεται "εμποτισμένο" στο τσιπάκι της μνήμης του iPhone 4S. Όχι σαν στίχος αλλά σαν ιδέα, σαν το φως στην άκρη του τούνελ που ακολουθείς γιατί ξέρεις ότι θα σε πάει κάπου μακριά, κάπου καλύτερα. Το iPhone 4S παραμένει με 512MB μνήμης γιατί αγαπάει το περιβάλλον και δεν θέλει να καίει φλάντζες από τη στιγμή που τα καταφέρνει και βγάζει ασπροπρόσωπες τις εφαρμογές του App store. Ανοίξτε ένα λεξικό και διαβάστε τον ορισμό της υπερβολής. Δίπλα της βρίσκεται η φράση "χρησιμοποίηση 1GB RAM σε κινητό τηλέφωνο".

Κάμερα - Say tziz

Αναρτημένη εικόνα


Δεν έχει νόημα να σου αναλύσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας, θα τα βρεις άλλωστε σε χιλιάδες sites με ένα απλό search στο Google, αλλά θα σου πω το πιο σημαντικό: Ο φωτογράφος της γειτονιάς μου με έχασε από πελάτη. Υπερβολές; Ναι αλλά θα μου το επιτρέψεις γιατί μετά τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα με το iPhone 4S νιώθω κάπως... την έχω δει φωτογράφος! Μπορεί τα 8MPx να ακούγονται λίγα αλλά το iPhone 4S ρίχνει μπουνιά κάτω από την ζώνη στον ανταγωνισμό με τα super wow optics 5 στοιχείων και με φωτογραφίες που βλέπεις και αναφωνείς Ομιτζι δις ις αμέιζινγκ .

Κάμερα - Φώτα, κάμερα, πάμε!

1 λεπτό. Όχι, δεν θα γράψω "τόσο χρειάζεσαι για να το αγαπήσεις" και άλλα τέτοια κλισέ. Ένα λεπτό, γιατί πιάστηκε το χέρι μου από το να γράφω… ΟΚ, φώτα, κάμερα, πάμε!

10 λεπτά. Τόσο χρειάζεσαι για να τραβήξεις το καλύτερο video που τράβηξες ποτέ, να το ανεβάσεις στο Dailymotion σε 1080p και "να την δεις" κινηματογραφιστής επιπέδου Hero (Ying xiong), και βάλε. Το αποτέλεσμα θα σου φτιάξει τη μέρα... ή την νύχτα αν είσαι τυχερός!

Τα κακά μαντάτα

Το iPhone 4S δεν είναι τέλειο. Μόνο ένας μέτοχος της Apple, ή ένα αληθινό Apple fan boy θα δήλωνε κάτι τέτοιο:

  • Το Siri δεν καταλαβαίνει Ελληνικά. Όσο και να προσπαθείς. Τίποτα. Προβοκάτσια της Apple απέναντι στον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό; Ένα ύπουλο χτύπημα μπρος τον ένδοξο Ελληνικό πολιτισμό; Μόλις έχουμε τις απαντήσεις θα σας ενημερώσουμε.
  • Η κεραία βελτιώθηκε. Γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους κατόχους iPhone 4.
  • Ο A5 επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 800MHz και όχι στα 1GHz. Πρόκειται για τραγικό λάθος της Apple. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι υπεραρκετός. Εμείς θέλαμε 1GHz.
  • Το ίδια με παραπάνω. Μόνο 512MB ενώ θα μπορούσε να είναι 1GB; Ματζιριά της Apple. Βγάζουν από την μύγα ξίγκι.
  • Μικρή οθόνη. Οι άλλοι δηλαδή γιατί να την έχουν μεγαλύτερη; Μας κάνουν και νιώθουμε μειονεκτικά.
  • Λίγα MPx στην κάμερα. Μόνο 8; Πλάκα μας κάνει η Apple; Θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 12MPx
Η ετυμηγορία - Να το πάρω;

Έφτασες ως εδώ. Διάβασες όλα όσα γράψαμε για το iPhone 4S (ειλικρινά, σου αξίζουν συγχαρητήρια) και ακόμα να αποφασίσεις;

Να το πάρεις αν:

  • Είσαι κάτοχος iPhone 3G/3 GS και ψάχνεις για καινούργιο κινητό
  • Αν είσαι απογοητευμένος κάτοχος Android, Nokia, Ada κτλ.
  • Είσαι κάτοχος iPhone 4 και έχεις γερή επιδότηση, οπότε θα πουλήσεις το iPhone 4 και με τα χρήματα της επιδότησης θα πάρεις το iPhone 4S (τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα ) - όταν φυσικά έρθει στην Ελλάδα, στο τέλος του χρόνου.
Να μην το πάρεις αν:

  • Πήρες πρόσφατα το iPhone 4
  • Δεν είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν πλήρως τις δυνατότητες του κινητού τους. Ένα iPhone 4 θα σε καλύψει πλήρως
  • Αν είσαι από αυτούς που το θες μόνο και μόνο επειδή είναι trendy. Άσε να το πάρει κανείς άλλος που θα αξιοποιήσει καλύτερα.

Disclaimer: Το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικό. Αν θέλετε να διαβάστε ένα πραγματικό review διαβάστε το 1ο post
Behind the Scenes...

#3   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19.675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:09

Κατάλαβα αν βγει και jb για το 4S θα θέλουμε φορητό φορτιστή αγκαλιά για να μην μείνουμε μέσα στην μέρα από μπαταρία . :(

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#4   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:09

Nice! ::)

#5   vlad

vlad

    iPH Addict

  • 747 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:11

To 3g δεν απενεργοποιειτε καθολου ουτε μεσο cydia?

δηλαδη θα πρεπει να κοιταμε για θηκες με ενσωματωμενες μπαταριες

Τελευταία επεξεργασία από: vlad, 25/10/2011 - 10:13


#6   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19.675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:11

To 3g δεν απενεργοποιειτε καθολου ουτε μεσο cydia?


Αφού δεν έχει βγει jb για το 4S.

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#7   xxxxxx

xxxxxx

    iPH Guru

  • 9.340 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:24

τι εννοεις οτι θα το καταστρεψεις με τον πιο ευφανταστο τροπο?

#8   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19.675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:26

δηλαδη θα πρεπει να κοιταμε για θηκες με ενσωματωμενες μπαταριες


Όχι φίλε μου δεν θα κάτσω να κάνω τούβλο το 4άρι μου απλά όπως το πάρω αν δεν με ικανοποιήση θα μείνω με το 4άρι μου και το 4s θα πάει για πούλημα . :)

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#9   spiderdim

spiderdim

    iPH Contributor

  • 1.068 μηνύματα
  • Twitter:@Abatzis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:28

Συγνωμη καταλαβα καλα; Δεν απενεργοποιειται το 3g στο 4s????

#10   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19.675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:29

Συγνωμη καταλαβα καλα; Δεν απενεργοποιειται το 3g στο 4s????


Καλά κατάλαβες .

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#11   polakis

polakis

    iPH Contributor

  • 1.648 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:30

Μπορεί κάποιος να μας πει τί σημαίνει για την Ελλάδα το ότι δεν απενεργοποιείται το 3G? Θα ταλαιπωρούμαστε με κλήσεις κλπ?

#12   spiderdim

spiderdim

    iPH Contributor

  • 1.068 μηνύματα
  • Twitter:@Abatzis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:37

Αρα υιοθετουμε την ιδεα τον ΑΜΑΝ... Θα κραταμε μαζι μας και μια μπαταρια αυτοκινητου μαζι με το κινητο...

Συγνωμη αλλα εγω δεν θα παρω το 4s ... Ναι ειναι πολυ δυνατο τηλεφωνο αλλα αμα δεν χορτασει και το ματι αλλαγη δεν λεει! Ασε που οπως λεει και ο αρθρογραφος πιο πανω... Αμα δεν χρησιμοποιεις το κινητο στα ορια του δεν χρειαζεται να το αλλαξεις!


Ωραια παρουσιαση Βασιλη!

#13   panosss23

panosss23

    iPH Enthousiast

  • 498 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:42

Συγνωμη καταλαβα καλα; Δεν απενεργοποιειται το 3g στο 4s?

σίγουρα με το που βγαλουν το jb ios5 100% θα φτιαξουν η developers προγραμμα που να το ενεργ/απενεργ
εδω κανουν χειροτερα στο λογισμικό σε αυτο θα κολλήσουν...

#14   savah

savah

    iPH newbie

  • 6 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:44

Η οθόνη του 4S μου φαίνεται πολύ κίτρινη ή ιδέα μου είναι;

#15   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 25/10/2011 - 10:50

Η οθόνη του 4S μου φαίνεται πολύ κίτρινη ή ιδέα μου είναι;


Το συγκεκριμένο μοντέλο (iPhone 4S 16GB white) είχε κίτρινη απόχρωση στην οθόνη του. Το 2ο μοντέλο (iPhone 4S 16GB black), με το οποίο τραβήχτηκαν οι photo και τα videos έχει ψυχρότερη απόχρωση
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες