Σημαντικό πρόβλημα στο iOS 5 της Apple: Ενοχλητικές και συχνές αποσυνδέσεις του Wi-Fi δικτύου
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:00
Προσωπικα δεν εχω καποιο προβλημα (εχω ios 5.0.1.)και ουτε είχα!
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μέγιστη προσφορά της εταιρείας Apple στον τομέα των κινητών τηλεφώνων. Από το καλοκαίρι του 2007, οπότε και εμφανίστηκε η πρώτη συσκευή iPhone, ολόκληρη η αντιμετώπιση των καταναλωτών στο «τι εστί κινητό τηλέφωνο» άλλαξε άρδην, χάρη στα καινοτομικά χαρακτηριστικά που προσφέρθηκαν στον χρήστη, όπως η αποκλειστική χρήση αφής για τον χειρισμό, μόνο οθόνη και καθόλου πλήκτρα (εκτός του ενός κεντρικού) και φυσικά η δυνατότητα χρήσης ποικίλων προγραμμάτων (apps – συντομογραφία του applications). Προγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω του πρώτου διαδικτυακού μαγαζιού «iTunes App Store» που δημιουργήθηκε αυστηρά για αυτόν τον σκοπό. Από τότε, όλες οι εταιρείες μιμήθηκαν το παράδειγμα της Apple, όλες παρουσιάζοντας αντίστοιχης λειτουργικότητας συσκευές, όλες με τις δικές τους ξεχωριστές προτάσεις - συσκευές.
Η Apple συνέχισε ακάθεκτη, χωρίς να αισθάνεται απειλή, παρουσιάζοντας νέες συσκευές και νέες εκδόσεις του περιβάλλοντος ή αλλιώς Λειτουργικού Συστήματος (αγγλιστί Operating System, εν συντομία OS), που «φορούν» οι φορητές συσκευές της, με την ονομασία «iOS». Μόνο που τελευταίως η Apple τα έχει δει σκούρα, σχετικώς. Κάτι πέρυσι με το σκάνδαλο περί της κεραίας του iPhone 4 και των προβλημάτων λήψης που είχε (τέτοια έκταση πήρε το θέμα που «βαπτίστηκε» ως AntennaGate), κάτι με τα προβλήματα με τις νέες αναβαθμίσεις του iOS, μετά την έκδοση 4.0 (οι οποίες σύντομα διορθώθηκαν από την Apple) και πλέον με το νέο πρόβλημα της έκδοσης 5.0, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Apple κάπου έχει «χάσει την μπάλα».
Γιατί; Διότι το εντελώς νέο iOS 5, που ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες - συγκεκριμένα το καλοκαίρι που μας πέρασε και που αναπτύσσονταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλεί σε αρκετούς χρήστες προβλήματα στη σύνδεση της συσκευής τους με το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που διαθέτουν.
Το πρόβλημα εμφανίζεται άνευ λόγου και αιτίας σε διάφορες φορητές Apple συσκευές (iPod 3ης και 4ης γενιάς, iPhone 3GS, 4 και 4S, iPad 1 και 2), κατά το οποίο παρατηρούνται διακοπές στη σύνδεση Wi-Fi μεταξύ φορητής συσκευής και του ασύρματου modem/router του χρήστη. Ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στην προγενέστερη έκδοση του iOS, υπό τον αριθμό 4.3.3 (για όσους έχουν προβεί στην ενδιάμεση αναβάθμιση 4.3.5, ούτε εκεί εμφανίζεται το πρόβλημα), αλλά παρουσιάζεται μόλις εγκατασταθεί η νεότερη 5.0 έκδοση.
Στο επίσημο φόρουμ της Apple, κυριολεκτικά έχει γίνει «χαμός» από τα μηνύματα πολλών χρηστών που παραπονούνται για το εν λόγω πρόβλημα, τη στιγμή που η Apple ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη θέση / τοποθέτηση επί του ζητήματος. Επιπλέον, έχουν γίνει αναφορές ότι, αν ο χρήστης καταφέρει (με «πλάγιο» και «μη-επιτρεπόμενο» τρόπο) να απεγκαταστήσει την έκδοση 5.0 και εγκαταστήσει την παλαιότερη 4.3.3, το πρόβλημα αποσύνδεσης του ασύρματου δικτύου Wi-Fi εξαλείφεται, αποδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται αποκλειστικά και μόνο στην έκδοση του iOS 5.0.
Είναι αποδεκτό το γεγονός, βέβαια, ότι μια εταιρεία δεν μπορεί να κάνει επίσημες δηλώσεις, αν πρώτα δεν έχει κάτι σαφές στα χέρια της να πει (όπως ποιος είναι ο λόγος που προκαλείται το πρόβλημα) και κυρίως, αν ακόμα δεν έχει βρει την επίλυση του προβλήματος. Εκεί όμως που εμείς εστιάζουμε είναι ότι η Apple ναι μεν πρέπει να παραμένει ανταγωνιστική έναντι των αντίπαλων προτάσεων hardware και δη software, όχι όμως δε, με συνέπεια την εμφάνιση προβλημάτων στο λογισμικό, τα οποία σε δεύτερο χρόνο να διορθώνονται. Τέτοια νοοτροπία ανήκει σε μία άλλη εταιρεία (ονόματα δεν λέμε, αλλά είναι εύκολο να φανταστεί κανείς) και όχι στην Apple, που τόσο πολύ ακριβά κοστολογεί τα μηχανήματά της, αλλά αξίζουν το αντίτιμο λόγω αυτών που προσφέρουν (τουλάχιστον έτσι νιώθουν εκατομμύρια καταναλωτών). Είπαμε, κυρία Apple, να μας χρεώνεις, να το δεχόμαστε, αλλά όχι και να...«παραθυρίζεις» όπως κάνεις τελευταίως στο λογισμικό σου (ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί...).
Περισσότερες πληροφορίες: (Apple επίσημο φόρουμ) https://discussions....start=0&start=0
zougla.gr
Ad
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:03
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:09
Τελευταία επεξεργασία από: Vasilis, 24/11/2011 - 10:05
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:13
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:18
Ναι γενικα ηταν κατι που δεν ειχα ξανακουσει και μου εκανε τρομερη εντυπωση!!
Ε καλά κάθε μέρα ακούμε και καινούρια κουλά για το ios 5.
Μου φαίνεται σωστά το ονομάσανε ios 5 (πάρε πέντε στην ελληνική μετάφραση).
Τελευταία επεξεργασία από: iMarilina, 23/11/2011 - 11:19
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:22
Δημοσίευση 23/11/2011 - 11:33
Αυτο μας ελειπε να βγαλει τοσο σημαντικο προβλημα!
Δημοσίευση 24/11/2011 - 04:04

Δημοσίευση 24/11/2011 - 04:21
Δημοσίευση 24/11/2011 - 04:29
Δημοσίευση 24/11/2011 - 04:35
Δημοσίευση 24/11/2011 - 05:19
Δημοσίευση 24/11/2011 - 05:19
Δημοσίευση 24/11/2011 - 10:59
Δημοσίευση 24/11/2011 - 11:40
Σε μένα με ipad2 και iPhone 4s γίνεται σχεδόν καθημερινά . Έχω αλλάξει ρουτερ αλλα πάλι τίποτα έχω πάρει την hol αλλα δεν φένεται εκεί κάποιο πρόβλημα αλλα είναι σπάσιμο να πρέπει να κανεις συνέχεια επανεκιννηση για να βρει το δίκτυο . Και οι 2 συσκευές είναι χωρίς jb και με νορμαλ εφαρμογές . Η πλάκα είναι ότι μπλοκάρει και το κινητο δίκτυο δεδομενων που έχω απο την voda και δεν μένει ούτε απο εκεί . Βγάζει συνέχεια ότι δεν υπάρχει σύνδεση με διακομιστη. Όλα αυτά γίνονται ξαφνικά χωρίς πειράγματα στις ρυθμίσεις . Έχω αποσυνδεσει και κάνει αγνόηση του γνωστού wifi αρκετές φορές και επανασύνδεση αλλα τίποτα . Πάντα χρειάζεστε επανεκιννηση
αυτο που παθαινω εγς με iOS 5 ειναι οτο "συνδεεται" με το δικτυο, αλλα χωρις να παρει την διευθυνση ip και τα αλλα στοιχεια που χρειαζεται για την εισοδο στο δικτυο με αποτελεσμα ενω φαινεται οτι ειναι συνδεδεμενο να μην μπορει να ανοιξει καμια απολυτως σελιδα! λυση? αποσυνδεση - ξανασυνδεση μεχρι το τηλεφωνο να παρει τα στοιχεια απο τον διακομιστη!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες