Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Αποκλειστικά στοιχεία για το bestseller ebook της χρονιάς 'Steve Jobs του Walter Isaacson', από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 23/12/2011 - 15:57

Το ebook με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα –όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου στις αντίστοιχες γλώσσες– δεν είναι φυσικά άλλο από την επίσημη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Το iPhoneHellas επικοινώνησε με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και σας παραθέτει αποκλειστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs στην Ελλάδα:

Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, στις 24 Οκτωβρίου 2011, μέχρι σήμερα η επίσημη βιογραφία του Steve Jobs βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο ελληνικό iBookstore και είναι και ο πιο ευπώλητος τίτλος των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα εγκαίνια του ελληνικού iBookstore στα τέλη του Σεπτέμβρη (28 Σεπτ. 2011) και η ταυτόχρονη κυκλοφορία του βιβλίου, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα του iBooks, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό αναγνωστών οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ζωή και τα έργα του Steve Jobs, μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα διανομής και ανάγνωσης το οποίο ο ίδιος βοήθησε να υλοποιηθεί.

Αναρτημένη εικόνα


Σύμφωνα με επίσημα και αποκλειστικά στοιχεία του iPhoneHellas, οι πωλήσεις του ebook του Steve Jobs έχουν ξεπεράσει τα 1000 αντίτυπα ενώ το ποσοστό επί των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου είναι αρκετά πάνω από το 5%, ένα νούμερο μοναδικό στη χώρα μας, όπου η ηλεκτρονική ανάγνωση δεν είναι και τόσο διαδεδομένη.

Περίπου το ¼ των ηλεκτρονικών βιβλίων πουλήθηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βιβλίου.

Αν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται μικρά, αναφέρουμε πληροφοριακά πως ελάχιστοι από τους μέχρι στιγμής ευπώλητους τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή έχουν ξεπεράσει το 0,5% των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου, ενώ οι πωλήσεις τους σε τεμάχια σπανίως ξεπερνούν τα διψήφια νούμερα.

Για παράδειγμα, το επόμενο bestseller των Εκδόσεων Ψυχογιός σε ηλεκτρονική μορφή, το Το κορίτσι με το τατουάζ του Stieg Larsson δεν ξεπερνά σε ποσοστό ηλεκτρονικών πωλήσεων το 0.08% έναντι των έντυπων. Το FIREWALL του Henning Mankell, τρίτο κατά σειρά σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, έχει ποσοστό πωλήσεων έναντι των έντυπων στο 0.3%.

Τι συνέβαλε όμως στην τεράστια αυτή επιτυχία της βιογραφίας του Steve Jobs σε ηλεκτρονική μορφή;

Σύμφωνα με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τα στοιχεία της επιτυχίας του βιβλίου αυτού είναι τα παρακάτω:

  • Πρόκειται για τη βιογραφία ενός ανθρώπου που άλλαξε έξι διαφορετικές βιομηχανίες: τους προσωπικούς υπολογιστές, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη μουσική, τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές tablet και τις ψηφιακές εκδόσεις. Συνεπώς, το θέμα ενδιαφέρει τους χρήστες της τεχνολογίας και επομένως όσους διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω iBooks.
  • Είναι ο δημιουργός των iPhone και iPad, των κύριων συσκευών όπου λειτουργεί το iBookstore.
  • Η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την έντυπη στην ίδια ημερομηνία της παγκόσμιας πρεμιέρας του βιβλίου.
  • Η τιμή της ελληνικής έκδοσης είναι ίδια με την τιμή της αγγλικής έκδοσης και πολύ χαμηλότερη των αντίστοιχων εκδόσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
Τι γίνεται όμως με την ηλεκτρονική ανάγνωση στα παιδικά βιβλία; Λόγω της εποχής αναζητήσαμε πληροφορίες και για ορισμένα παιδικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία.

Παρόλο που είναι νωρίς για συμπεράσματα, μερικά από τα πιο ευπώλητα Χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και γνωρίζουν επιτυχία στο iBooks, δύσκολα ξεπερνούν σε πωλήσεις το 0.2% έναντι των έντυπων. Για παράδειγμα Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος που μόλις κυκλοφόρησε έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα στην έντυπη μορφή του, ενώ μόλις λίγες δεκάδες σε ηλεκτρονική μορφή. Το ίδιο ισχύει και για το Το καλικαντζαράκι Μπίρι-Μπίρι και το Άγια Νύχτα το τραγούδι τ’ ουρανού.

Το "φαινόμενο" Steve Jobs του Walter Isaacson φαντάζει δύσκολο να επαναληφθεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Τα ebooks που ακολουθούν στις επόμενες θέσεις των πωλήσεων έχουν πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσουν ενώ και ακόμα και τα δεδομένα για τα παιδικά εποχιακά βιβλία που ίσως κανείς θα περίμενε να ακολουθούν διαφορετική πορεία λόγω εποχικότητας διαψεύδουν τις προβλέψεις.

Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε τα δικά σας σχόλια σχετικά με την κατάσταση των ηλεκτρονικών βιβλίων στη χώρα μας. Έχετε αποκτήσει κάποιο ebook από το iBookstore; Μείνατε ευχαριστημένοι από την εμπειρία σας στην οθόνη του iPhone και του iPad πρωτίστως;

Για τους Έλληνες χρήστες του iBooks, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαθέτουν περισσότερους από 200 τίτλους βιβλίων για όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης και αρκετές διαδραστικές εφαρμογές από το iTunes. Επειδή προς το παρόν η αναζήτηση μέσω iBooks στα ελληνικά δεν είναι αξιόπιστη, μπορείτε βρείτε τα βιβλία κάνοντας αναζήτηση με το «psichogios».
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   jumper

jumper

    iPH newbie

  • 23 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 23/12/2011 - 16:30

Εγώ παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά ως e-reader το iPad, πιστεύω πως τα e-books στο bookstore της apple είναι πανάκριβα και αδικαιολόγητα.
Μπορώ να βρω φθηνές έντυπες εκδόσεις σε γνωστά βιβλία, γύρω στα 10 ευρώ. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές, στις οποίες το κόστος του εκδότη θα έπρεπε να είναι γύρω στο 50 % της εντυπης (με συντηρητική πρόβλεψη). Υπάρχουν ευτυχώς, ελάχιστες όμως, εξαιρέσεις όπως το Limit.
Εάν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι έλληνες εκδότες δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα με τις πωλήσεις των ebooks...
Όσον αφορά εμένα, έχω αγοράσει μόνο απο την amazon ξένο γλώσσα, αφού έιναι η μονη περίπτωση στην οποία συμφέρει το συγκεκριμένο μέσο.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε όλοι ότι οι ereaders δεν είναι πολυτέλεια και τα ebooks δεν είναι για να gadgets.

Τελευταία επεξεργασία από: jumper, 23/12/2011 - 16:32


#3   Jeronimos

Jeronimos

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 23/12/2011 - 17:42

Πραγματικά τα 1000 αντίτυπα είναι ένα τρομακτικό νούμερο... !!! ;;;

Τελευταία επεξεργασία από: Jeronimos, 23/12/2011 - 17:42


#4   navagosostis

navagosostis

    iPH newbie

  • 9 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/12/2011 - 18:02

Για να αξίζει να αγοράσει κάποιος ebook πρέπει η τιμη να είναι τόσο χαμηλή ώστε να μη σε νοιάζει ότι δε το έχεις να γεμιζεις τη βιβλιοθήκη σου, η ότι δε μπορείς να το δώσεις στη γιαγιά σου να το διαβασει( επειδή δε ξέρει να χρησιμοποιει ereaders/tablets.

Το οποίο θα ήταν εφικτό άμα κόστιζε όσο περνει ο συγγραφέας, συν τα έξοδα χοστινγκ συν ενα μικρο κερδοσ. Δε υπάρχουν έξοδα όπως χαρτί, μελάνι εκτύπωση διακίνηση που παει με το κιλό κ τα χιλιόμετρα κτλ. Δε υπάρχει το κέρδος του βιβλίοπωλειου που πρέπει να πληρώσει ενοίκιο ρεύματα μισθούς ΙΚΑ κτλ.
Οπότε πρέπει η τιμη να είναι ΦΟΡΕΣ πιο χαμηλή. Αλλα βέβαια αυτοί νομίζουν ότι είναι εύκολο χρήμα να πλουτίσουν απο το τίποτα.
Αλλα όπως κανεις δε αγοράζει παιχνίδι απλά σε dlc( ps3 για παράδειγμα) γιατι δε μπορείς ούτε να το δανεισεις σε φίλους σου ούτε να το ξαναπουλησεις οπότε κ σε όποιον θες, την ίδια μοίρα θα χουν κ τα ebooks.
Το συγκεκριμένο επειδή είναι του Steve πολλοί το κάνουν τιμής ενεκεν.



Παρεμπιπτόντως, ποσά βιβλία σε έντυπη μορφή πουλήθηκαν ξέρουμε;;

#5   larryf13

larryf13

    iPH Member

  • 250 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:larryf13

Δημοσίευση 23/12/2011 - 18:09

Αν ισχύει το 5% τότε μιλάμε για 20,000 έντυπα βιβλία.

#6   anochampions

anochampions

    iPH Contributor

  • 1.077 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 23/12/2011 - 18:37

ebook πάντως στην οθόνη του iphone δε λέει με τίποτα.
Τώρα για ipad δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω από κάποιο που το δοκίμασε.
Ένας λόγος που λιγουρεύομαι το ipad είναι αυτός.

#7   BLK

BLK

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/12/2011 - 19:59

Στην Ελλάδα ο ΦΠΑ για τα τυπωμένα βιβλία είναι 6,5%, αλλά για τα ebooks είναι 23%.
Επίσης το κόστος εκτύπωσης ενός βιβλίου δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φαντάζεστε.
Το κόστος δημιουργίας ενός βιβλίου είναι πολύ μεγάλο όπως επίσης και τα δικαιώματα.

#8   navagosostis

navagosostis

    iPH newbie

  • 9 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/12/2011 - 22:16

Καταρχάς το άρθρο δε λέει για 5% συγκεκριμένα, γιαυτο ρωτάω.

Αλλα ξαναλέω κόστος στο τυπωμενο βιβλίο δε είναι μόνο η εκτύπωση. Είναι και το να συσκευαστει να μπει σε κούτες, το κόστος της κουτας;) το να το ανεβάσει κάποιος στο φορτηγό, να το πανε στο κοντέινερ, στο φορτηγό στο καράβι η όπως αλλιώς θα μεταφερθεί, και στην συνέχεια όλα τα έξοδα του βιβλιοπωλείου που ανέφερα πιο πάνω συν βέβαια το κέρδος όλων των εταιριών που μεσολαβουν.
Άρα σε καμια περίπτωση δε συγκρίνεται με το κόστος του να κρατιέται σε έναν σερβερ. Τα υπόλοιπα κόστη δηλαδή συγγραφέας διόρθωσης μετάφρασης κ διαφήμισης κτλ είναι κοινά.

#9   iMarilina

iMarilina

    -

  • 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 23/12/2011 - 22:21

ebook πάντως στην οθόνη του iphone δε λέει με τίποτα.
Τώρα για ipad δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω από κάποιο που το δοκίμασε.
Ένας λόγος που λιγουρεύομαι το ipad είναι αυτός.



Ebook σε iphone ειναι σουπερ σε πληροφορω. Πεντακαθαρο και με μεγαλα γραμματα και το κανεις οπως θες (και τελειο για το βραδυ διαβασμα στο κρεβατι πριν τον υπνο).


Οσο για το AppStore βιβλίων, πανακριβα. Χιλιες φορες καλύτερα Amazon/Kindle app. Αν και γενικά ειναι ψιλοακριβά.
Whatsapp doc?

#10   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 23/12/2011 - 23:49

Το έχω αγοράσει από το iBook store στο iTunes.. Το διαβάζω κάθε μέρα και λίγο από το iPad και πραγματικά είναι τέλειο... Απίστευτο να το διαβάζω από το iPad... Με bookmarks κανονικά.. νυχτερινό φόντο για την ανάγνωση κτλ κτλ.. Στο iPhone φυσικά δεν μπορείς να το διαβάσεις.. Παρ όλα αυτά το πέρασα και εκεί (μιας και ήταν δωρεάν το κατέβασμα )..

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 23/12/2011 - 23:49


#11   iMarilina

iMarilina

    -

  • 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 23/12/2011 - 23:50

Γιατί δε μπορείς;
Whatsapp doc?

#12   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 23/12/2011 - 23:53

Τι να σου πω.. Νέος άνθρωπος είμαι 22 χρονών Αναρτημένη εικόνα

(για να μην υπάρχει παρεξήγηση ότι στραβώνομαι) αλλά δεν ξέρω.. Δεν με βολεύει καθόλου στο iPhone .. Μάλλον επειδή έχω καλομάθει με το iPad πλέον... :laugh:
Απίστευτη ξαναλέω εμπειρία το διάβασμα στο iPad (και βιβλίων και εφημερίδων και περιοδικών με ήχο βίντεο κτλ)

#13   iMarilina

iMarilina

    -

  • 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 24/12/2011 - 16:38

Καλά σίγουρα! Αλλα και στο iphone για μια περίπτωση ( κρεβάτι για λιγη ωρα πριν τον υπνο κλπ, λεοφωρειο κλπ κλπ) ειναι μια χαρά. Ασε που συγχρονίζεις και μεταξύ συσκευών εκει που εισαι και συνεχίζεις.

Και ετσι κι αλλιως φτιαχνεις και το μεγεθος των φοντς και δεν ειναι καθολου στραβωμα.
Whatsapp doc?

#14   nickolaou

nickolaou

    iPH Contributor

  • 1.100 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/12/2011 - 16:51

Τι να σου πω.. Νέος άνθρωπος είμαι 22 χρονών :P (για να μην υπάρχει παρεξήγηση ότι στραβώνομαι) αλλά δεν ξέρω.. Δεν με βολεύει καθόλου στο iPhone .. Μάλλον επειδή έχω καλομάθει με το iPad πλέον... :lol:
Απίστευτη ξαναλέω εμπειρία το διάβασμα στο iPad (και βιβλίων και εφημερίδων και περιοδικών με ήχο βίντεο κτλ)

Εδώ θα συμφωνήσω με τον Alex0077 ..στην ίδια ηλικία είμαι και εγώ (για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω ούτε μυωπία) αλλα ούτε εμένα με βολεύει το διαβασμα στο iphone ..Aλλη η αίσθηση στο ipad (πιο ξεκούραστο)...Μην πιστεύετε αυτο που λεει η διαφημιση επειδη είναι μονο και μόνο iphone τα κανει όλα :lol:

#15   gas

gas

    iPH Elite Poster

  • 2.750 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:Gasantony

Δημοσίευση 24/12/2011 - 17:10

Εγώ πάντως (σάν παππούς που είμαι !!)προτιμώ το παραδισιακό βιβλίο σε χαρτί με τσαγάκι !!! Δέν έχω αγοράσει ακόμα κάποιο e-book , όχι γιατί δέν μου αρέσει αλλά απλά γιατί δέν έτυχε !!

Παρ'ολα αυτά στο ipad διαβάζεις πιό εύκολα ... ::)

Τελευταία επεξεργασία από: gas, 24/12/2011 - 17:11


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες