Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Word-of-mouth marketing


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/10/2009 - 07:37

To 2006 η ταινία Das Leben der Anderen άρχισε να προβάλλεται στην Αθήνα σε 3 σινεμά του κέντρου. Όχι Village όχι Ster και σε κανένα Multiplex. (Για όσους τυχόν δεν την έχουν δει να σπεύσουν παρακαλώ. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη ταινία των τελευταίων 5 χρόνων επιβεβαιώνοντας ότι το Γερμανικό σινεμά είναι στη πρώτη γραμμή τα τελευταία 10 χρόνια, ότι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η 7η τέχνη. ) Σιγά σιγά άρχισε από στόμα σε στόμα να διαδίδεται ότι είναι καταπληκτική εμπειρία η θέαση αυτής της ταινίας. Θυμάμαι ότι για 2 μήνες τα σινεμά που την είχαν ήταν γεμάτα για πάνω από 2 μήνες σχεδόν κάθε μέρα. Εγώ την είχα δει Κυριακή βράδυ μετά από ένα μήνα από την έναρξη της προβολής και το σινεμά ήταν γεμάτο. Τελικά έκανε πάνω από 100.000 εισιτήρια (σε όχι πάνω από 5 αίθουσες!!!!!!) και ήταν το talk of the town για πάρα πολύ καιρό.

Και έρχομαι στα καθ ημάς.

Περίπτωση 1: Κλασσική επωδός των φίλων μου: Το τηλέφωνο το θέλω για να μιλάω να στέλνω μηνύματα and that's it. Τι το θέλεις το iPhone. Geek ε Geek. Και όμως σιγά σιγά το μόνο που κάνεις είναι να τους το δίνεις να παίζουν λίγο. Έ σιγά σιγά αρχίζουν να το βλέπουν με άλλο μάτι, πείθονται και κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να το αποκτούν.

Περίπτωση 2: Το σινάφι μου, developers, δικτυάδες και tech workers περιφρονούσαν την apple για τα χάλια μηχανήματα της την δεκαετία του 90, το κλειστό της οικοσύστημα και την γελοία τιμολογιακής της πολιτικής. Σιγά σιγά όμως κάποιοι δειλά δειλά άρχισαν να αγοράζουν το 3G. Αυτό ήταν. Το UI κομμάτι έχει αφήσει όλους εμάς τους devs να ξύνουμε το κεφάλι μας. Τώρα πια βλέπεις σημάδια του UI του iPhone σε εφαρμογές συναδέλφων. Φυσικά η περιφρόνηση στην Apple υπάρχει ακόμα, αλλά το iPhone τυγχάνει καθολικής παραδοχής.

Καταλήγω λοιπόν ότι το Word-of-mouth marketing είναι το πιο ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του iPhone. Ειδικά όταν επιτέλους τελειώσουν οι ελλείψεις στην αγορά τότε ακόμα περισσότερος κόσμος περιμένει να μπει στον χορό. Δεν είναι όλοι σαν αρκετούς από εμάς εδώ μέσα που κοιτάμε τις εξελίξεις καθημερινά. Αλλά πιστεύω ότι αρκετοί από εσάς θα προσηλυτίσετε πολύ κόσμο τους επόμενους μήνες έστω και άθελα σας.

Όποιος θέλει παραθέτει την γνώμη του. Παρασκευή είναι ας φιλοσοφήσουμε λίγο !!!! :rolleyes:

ΥΣ: Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ( Ούλριχ Μίχε) πέθανε το 2007 από καρκίνο. Η ερμηνεία του ήταν συγκλονιστική δίνοντας επιτέλους νόημα σε αυτό που λένε οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ "εσωτερικό παίξιμο".

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες