Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

26 τοις εκατό των Ευρωπαίων γιατρών χρησιμοποιούν iPad


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 16/02/2012 - 12:05

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 26 τοις εκατό των Ευρωπαίων γιατρών χρησιμοποιούν iPad ξοδεύοντας πάνω από το ένα τέταρτο του επαγγελματικού τους χρόνου με το δημοφιλές tablet της Apple.

Αναρτημένη εικόνα


Συγκεκριμένα, οι γιατροί χρησιμοποιούν το iPad στο 27 τοις εκατό για επαγγελματική χρήση στο διαδίκτυο, τα παραδοσιακά desktop και laptop στο 55 τοις εκατό και τα smartphones στο 18 τοις εκατό. Εκπρόσωπος της Manhattan Research ανέφερε:

“We discovered that iPad-owning physicians spend an impressive 27 per cent of their professional online time on the device, likely replacing desktop time and probably some offline media time too. Use of these devices at the point-of-care to educate patients and manage records is also promising at this stage.”

Οι γιατροί χρησιμοποιούν το iPad κυρίως για την αναζήτηση σχετικών πληροφοριών στο Internet αλλά η έρευνα κατέγραψε και άλλες χρήσεις όπως η ανάγνωση online medical journals, η προβολή βίντεο, η διαχείριση και εκπαίδευση ασθενών κτλπ. Από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα το Ηνωμένο Βασίλειο είχε το υψηλότερο ποσοστό χρήσης iPad στο 31 τοις εκατό με τις Γερμανία και Γαλλία να ακολουθούν στο 28 τοις εκατό, την Ιταλία στο 21 τοις εκατό και την Ισπανία στο 20 τοις εκατό. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι από τους γιατρούς που δεν είχαν iPad ακόμα το 40 τοις εκατό αυτών δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει ένα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Manhattan Research το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ανάμεσα σε 1,207 γιατρούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία με σκοπό την ποσοτικοποίηση του χρόνου που οι γιατροί ξοδεύουν online στη δουλειά τους καθώς και το ποιες συσκευές χρησιμοποιούνται περισσότερο.

Είναι σαφές ότι το iPad διεισδύει δυναμικά και στον τομέα της ιατρικής. Πριν ένα χρόνο εγκρίθηκε η πρώτη εφαρμογή διαγνωστικής ακτινολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή ιατρικών φωτογραφιών στο iPhone ή το iPad με σκοπό τη διάγνωση από το US Food and Drug Administration.


via AppleInsider

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 17/02/2012 - 00:29

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Researcher

Researcher

    iPH Hero

  • 3.615 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/02/2012 - 00:23

radiology=ακτινολογία όχι ραδιολογία! :)




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες