Εισερχόμενα μηνύματα και greeklish χαρακτήρες.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 09:08
το αιώνιο πρόβλημα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας είναι η μετατροπή των ελληνικών χαρακτήρων που γράφουμε και στέλνουμε από τα κινητά μας σε greeklish.
αυτό σε έναν απλό χρήστη δεν είναι ώρα;το μιας και τα γράμματα ως κεφάλαια δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους.
τι γίνεται όμως με τους χρήστες στιμάτων ανανέωσης της οθόνης όπως στην περίπτωση μας το voice over ή σε semian το mobile speak;
δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει από τις αρχές της δεκαετίας που δοκιμάσαμε στην Ελλάδα τους πρώτους συνθέτες για κινητά.
είμαι μέλος του ΣΤΑΤ, ενός συλλόγου που ασχολείται με την δημιουργία και την ανάπτυξη τεχνολογιών για άτομα με προβλήματα όρασης.
μιας και τα phone πλέον έχουν μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και στο χώρο των ατόμων αυτών, επικοινωνήσαμε με την Apple προκειμένου να εστιάσουμε στο ζήτημα αυτό.
δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
για να μη σας κουράζω, θα ήθελα να να σας ρωτήσω το εξής:
1 γνωρίζετε εάν υπάρχει είτε μέσω cydia είτε μέσω app store εφαρμογή μετατροπής greek lish σε ελληνικά για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ανάλογες δοκιμές έως ότου βρεθεί επιτέλους μια μόνιμη λύση;
σας ευχαριστώ εκ των πρότερων
συγνώμη αν σας κούρασα για οποιαδήποτε πληροφορία στη διάθεση σας.
Ad
Δημοσίευση 25/02/2012 - 09:28
Δημοσίευση 25/02/2012 - 09:33
αυτό δεν ξέρω ακριβώς γιατί συμβαίνει προφανώς πολλά κινητά μπορεί να μη διαβάζουν ελληνικούς χαρακτήρες, ή απλά μπορεί να υπάρχει διένεξη μεταξύ των παρόχων.
απλά αυτό με το μάτι δε φαίνεται διότι το μήνυμα συνήθως μας έρχεται με κεφαλαία.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:02
καλημέρα. όταν οι πάροχοι κάνουν μεταφορά των κειμένων των μηνυμάτων μας κάνουν convert σε greeklish κάποιων χαρακτήρων όπως το Α το Ε και άλλα.
αυτό δεν ξέρω ακριβώς γιατί συμβαίνει προφανώς πολλά κινητά μπορεί να μη διαβάζουν ελληνικούς χαρακτήρες, ή απλά μπορεί να υπάρχει διένεξη μεταξύ των παρόχων.
απλά αυτό με το μάτι δε φαίνεται διότι το μήνυμα συνήθως μας έρχεται με κεφαλαία.
Tί να σου πω, δε μου έχει τύχει εδώ και χρόνια να στείλω μήνυμα σε κινητό που δεν διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες (μπορεί να ακουστεί βλακεία αυτό ή άγνοια, πες το οπως θες). Μπορείς να μου φέρεις κάποιο παράδειγμα?
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:13
το πρόβλημα λοιπόν είναι στα φωνήεντα και στα σύμφωνα που είναι παρόμοια στο ελληνικό και το λατινικό αλφάβητο.
για παράδειγμα λαμβάνεις ένα μήνυμα που λέει. TA ΛEME META. Με το μάτι όλα μοιάζουν κανονικά. στην περίπτωση μας όμως έκτος του Λ όλα τα άλλα΄ειναι με λατινικούς χαρακτήρες.
εάν αυτό το μήνυμα το ακούσεις με το voice over σε mac ή phone ή τέλος πάντων με οποιοδήποτε άλλο αναγνώστη οθόνης τότε δεν θα βγάλεις κανένα απολύτως νόημα.
ελπίζω να σε διαφώτισα.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:28
Βεβαίως. να επαναλάβω όμως ότι διά του οφθαλμού δεν το διακρίνεις όταν τα γράμματα στα εισερχόμενα μηνύματα είναι ως επί το πλείστο κεφάλαια.
το πρόβλημα λοιπόν είναι στα φωνήεντα και στα σύμφωνα που είναι παρόμοια στο ελληνικό και το λατινικό αλφάβητο.
για παράδειγμα λαμβάνεις ένα μήνυμα που λέει. TA ΛEME META. Με το μάτι όλα μοιάζουν κανονικά. στην περίπτωση μας όμως έκτος του Λ όλα τα άλλα΄ειναι με λατινικούς χαρακτήρες.
εάν αυτό το μήνυμα το ακούσεις με το voice over σε mac ή phone ή τέλος πάντων με οποιοδήποτε άλλο αναγνώστη οθόνης τότε δεν θα βγάλεις κανένα απολύτως νόημα.
ελπίζω να σε διαφώτισα.
Κατάλαβα τί λες. Απλά δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοιο θέμα (αλλά δε μου έχει τύχει κιολας).
Τώρα σχετικά με το θέμα tweak για αυτό δεν έχω δει κάτι.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:32
δυστυχώς και μέσω app store δεν βρήκα converter έτσι ώστε με ένα απλό copy paste να διαβάζεται το μήνυμα μας.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:33
ναι κι εγώ δε βρήκα κάτι σχετικό.
δυστυχώς και μέσω app store δεν βρήκα converter έτσι ώστε με ένα απλό copy paste να διαβάζεται το μήνυμα μας.
Πάντως δε νομίζω να πολυβρεις κάτι, γιατί δεν ξέρω κατα πόσο ο κόσμος κάθεται να διαβάσει τα μηνύματα με τον τρόπο που λες (στον υπολογιστή κλπ).......και γενικά δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στα ΣΜΣ μεταξύ συσκευών έτσι δεν είναι?
Να το ψάξουμε λίγο πάντως, θα κοιτάξω και γω.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 10:45
σαφώς το θέμα άφορα μικρή μερίδα χρηστών που άπλα και μονό χρησιμοποιούν το voice over ως προσπελάσιμο μέσο για το κινητό. στη χωρά μας είναι ακόμα λίγοι οι χρήστες phone με πρόβλημα στην όραση.
ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
Δημοσίευση 25/02/2012 - 11:04
αυτό που πρόσφατα παρατήρησα είναι δουλεύει άψογα το messages εκεί πρόβλημα δε υπάρχει γιατί δε παρεμβάλλονται πάροχοι.
σαφώς το θέμα άφορα μικρή μερίδα χρηστών που άπλα και μονό χρησιμοποιούν το voice over ως προσπελάσιμο μέσο για το κινητό. στη χωρά μας είναι ακόμα λίγοι οι χρήστες phone με πρόβλημα στην όραση.
ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
To imessage εννοείς?
Δημοσίευση 25/02/2012 - 11:08
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες