Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

$9.99 still an option for iBookstore (?)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 19/02/2010 - 04:01

Μετά την ανακοίνωση του iPad τον προηγούμενο μήνα οι εκδότες πιέζουν την Amazon για να τους επιτρέψει την πώληση βιβλίων σε υψηλότερη τιμή από αυτή των $9.99

Σύμφωνα με τους New York Times, oι διαπραγματεύσεις με την Apple κάνουν λόγο για τιμές των $12.99 και $14.99 αλλά μόνο ως επιλογή.

Αυτό που η Apple προσφέρει στους εκδότες που δεν προσφέρει η Amazon με το Kindle είναι η δυνατότητα να διαμορφώσουν τις τιμές τους όπως επιθυμούν με μια ανώτατη τιμή στα $12.99 ή $14.99 και μια προνομιακή τιμή στα $9.99 για τα best-seller.

"Apple inserted provisions requiring publishers to discount e-book prices on best sellers — so that $12.99-to-$14.99 range was merely a ceiling; prices for some titles could be lower, even as low as Amazon’s $9.99. Essentially, Apple wants the flexibility to offer lower prices for the hottest books, those on one of the New York Times best-seller lists, which are heavily discounted in bookstores and on rival retail sites. So, for example, a book that started at $14.99 would drop to $12.99 or less once it hit the best-seller lists."

Αναφέρεται, επίσης, ότι τα βιβλία που τιμολογούνται κάτω από τα $26 μπορεί να έχουν πολύ χαμηλότερη τιμή από τα $12.99 στην ψηφιακή τους μορφή ακόμη και αν δεν είναι best-seller.

H είσοδος της Apple στην αγορά των e-book με το iBookstore έχει προκαλέσει ρωγμές στις σχέσεις των εκδοτών με την Amazon με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις αυτές των Macmillan, Hachette Book Group και HarperCollins που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διαπραγματευτούν νέες συμφωνίες για την τιμολόγηση των τίτλων τους.

Oι εκδότες πέτυχαν στις πιέσεις τους προς την Amazon και παρόλο που τα βιβλία έχουν τιμή στα $9.99 στο Kindle, τα περισσότερα αναμένεται να αυξηθούν ανάμεσα στα $12.99 και $14.99 μέχρι την είσοδο του iPad στην αγορά στα τέλη Μάρτη.



[via AppleInsider]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες