Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple: Στο 10.9% το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία όλων των κινητών!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 31/07/2015 - 12:44

sa-market-share.jpg

 

Η ανοδική πορεία των πωλήσεων iPhone επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την τελευταία αναφορά της Strategy Analytics η οποία επικεντρώνεται στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων (και όχι αποκλειστικά smartphones) αλλά και στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της εκάστοτε εταιρείας.

 

Όπως βλέπουμε, το μερίδιο αγοράς της Apple για το 2ο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκε στο 10.9% (από 8.2% στο Q2 2014), γεγονός που συμβαδίζει απόλυτα με την αύξηση των πωλήσεων iPhone κατά 35% που ανακοίνωσε πρόσφατα η Apple στα οικονομικά αποτελέσματα της (βλ. Η επέλαση του iPhone συνεχίζεται…)

 

Δεδομένου οτι η αναφορά της  Strategy Analytics αναφέρεται γενικώς σε κινητά (ακόμη κι αυτά με τιμή κάτω των €20) και όχι σε smartphones, η αύξηση αυτή του 2.7% αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για την Apple και δείχνει το μέγεθος της ζήτησης που υπάρχει για το iPhone, σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Όσον αφορά τον "ανταγωνισμό", η Huawei είναι ο μεγάλος κερδισμένος του τριμήνου με αύξηση των αποστολών κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ενώ η Microsoft (Nokia κερδίζει τον τίτλο του μεγάλου χαμένου με τρομακτική μείωση των αποστολών (27.8 εκατ. από 50.3) και αντίστοιχη μείωση του συνολικού μεριδίου αγοράς (στο 6.4% από 11.8%).

 

Η Samsung συνεχίζει να διατηρεί την 1η θέση βλέποντας ωστόσο το μερίδιο αγοράς να μειώνεται στο 20.5% από 22.3% και τις αποστολές να μειώνονται κατά 6.3 εκατ. μονάδες. Οι απογοητευτικές πωλήσεις της σειράς Samsung Galaxy S6 και τα αντίστοιχα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου (βλ. 5ο συνεχόμενο έτος με πτώση κερδών και -8% για το τελευταίο έτος) ήδη οδήγησαν την εταιρεία στο να ανακοινώσει πως προχωράει σε αναπροσαρμογή των τιμών (δλδ μειώσεις) των Galaxy S6 με την ελπίδα να αυξήσει τις πωλήσεις τους.

 

Η πραγματικότητα είναι πως η Apple έχει κερδίσει τον πόλεμο στα high-end smartphones (όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους), αφήνοντας τον ανταγωνισμό να κονταροχτυπιέται στις κατηγορίες των mid-end και low-end smartphones, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το σημαντικότερο δεδομένο:
 

92% των κερδών για ολόκληρη την κατηγορία των smartphones στο 1ο τρίμηνο του 2015, πήγε στην Apple.


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες