Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud - iCloud Photo Library (FAQ)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
35 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 04/04/2016 - 15:25

icloud_photo_library-1110x400-e145977601

 

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud (iCloud Photo Library) συνεργάζεται με τη εφαρμογή Φωτογραφίες, ώστε οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας να διατηρούνται αποθηκευμένα στο iCloud και να παραμένουν ενημερωμένα στο iPhone, το iPad, το iPod Touch, τον Mac και το iCloud.com. Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud είναι διαθέσιμη από το iOS 8.3 και στις νεότερες εκδόσεις iOS και στο OS X από το Yosemite 10.10.3 και στις νεότερες εκδόσεις. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud από την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iCloud.com.

Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Χρειάζεστε ένα Apple ID, μια συσκευή με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS ή του OS X και αρκετό χώρο αποθήκευσης στο iCloud για να αποθηκεύετε τις φωτογραφίες σας.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε όλες τις συσκευές σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Στο iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.
  • Στο OS X 10.10.3 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > iCloud > Επιλογές δίπλα στις Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.

Πότε γίνεται η αποστολή των φωτογραφιών και βίντεο στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Αν ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στη συσκευή iOS ή τον Mac, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα αποστέλλονται όταν συνδέεστε στο Internet μέσω Wi-Fi και η μπαταρία σας είναι φορτισμένη. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση αποστολής και να διακόψετε την αποστολή για μία ημέρα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Στη συσκευή iOS, πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες.
  • Στον Mac, κάντε κλικ στις Φωτογραφίες > Προτιμήσεις > iCloud.

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, ο χρόνος που θα απαιτείται για την εμφάνιση των φωτογραφιών και των βίντεό σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iCloud και σε όλες τις συσκευές σας ενδέχεται να διαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud σε κάθε συσκευή.

 

H εφαρμογή Φωτογραφίες iCloud σάς δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες JPEG με μέγεθος μικρότερο από 16GB.

Πού μπορώ να δω τις φωτογραφίες και τα βίντεο της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud;

 

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση και στο OS X Yosemite 10.10.3 ή νεότερη έκδοση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες του iCloud.com.

Ποιες μορφές φωτογραφιών και βίντεο υποστηρίζει η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud αποθηκεύει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που προσθέτετε από μια συσκευή iOS ή έναν Mac στην αρχική μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των μορφών JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF και MP4.

Πόσες φωτογραφίες και βίντεο μπορώ να αποθηκεύσω στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Ο αριθμός των φωτογραφιών και των βίντεο που μπορείτε να αποθηκεύσετε εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης iCloud. Αν εγγραφείτε στο iCloud, θα αποκτήσετε αυτόματα 5 GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης, ενώ διατίθενται και διάφορα προγράμματα χώρου αποθήκευσης iCloud με χώρο αποθήκευσης από 50 GB στην τιμή των 0,99 € έως και 1 TB.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud για να εξοικονομήσω χώρο στη συσκευή μου;

 

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud διατηρεί αυτόματα όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στην αρχική έκδοση υψηλής ανάλυσης.

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλέξετε τον τρόπο αποθήκευσης των φωτογραφιών και των βίντεο στη συσκευή σας:

  • Στο iPhone, iPad ή iPod touch σας, πατήστε Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες ή Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια ρύθμιση αποθήκευσης.
  • Στον Mac, κάντε κλικ στις Φωτογραφίες > Προτιμήσεις > iCloud και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια ρύθμιση αποθήκευσης.

Αν ενεργοποιήσετε τη "Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης [συσκευής]", η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud θα διαχειρίζεται αυτόματα το μέγεθος της βιβλιοθήκης στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιείτε όσο το δυνατόν καλύτερα το χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας και να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Όλες οι αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο πλήρους ανάλυσης αποθηκεύονται στο iCloud, ενώ οι εκδόσεις με μέγεθος κατάλληλο για τη συσκευή σας διατηρούνται στη συσκευή σας. Μπορείτε να κατεβάσετε τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο μέσω Wi-Fi ή δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όταν τα χρειαστείτε.

 

Αν ενεργοποιήσετε την επιλογή "Λήψη αρχικών", η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud θα διατηρεί τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεο πλήρους ανάλυσης στο iCloud και στη συσκευή σας. Η "Λήψη αρχικών" είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τις συσκευές iOS που διαθέτουν το πρόγραμμα δωρεάν χώρου αποθήκευσης 5 GB και για όλες τις συσκευές Mac.
Θα χρειαστείτε σύνδεση Internet για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια αρχική φωτογραφία ή ένα βίντεο που είναι αποθηκευμένο μόνο στο iCloud.

Τι γίνεται αν επεξεργαστώ μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

 

Κάθε επεξεργασία που κάνετε (όπως η περικοπή ή η εφαρμογή ενός φίλτρου) ενημερώνεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές σας. Η Apple αποθηκεύει την αρχική έκδοση των φωτογραφιών σας στο iCloud, ώστε να μπορείτε να τις επαναφέρετε στην αρχική τους εμφάνιση ανά πάσα στιγμή. Αν επιλέξετε τη "Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης συσκευής", θα γίνεται λήψη της αρχικής φωτογραφίας ή του βίντεό σας αντί για την επεξεργασμένη.

Εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στο εφεδρικό αντίγραφο iCloud;

 

Όχι. Αφού ενεργοποιήσετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, οι φωτογραφίες και τα βίντεό ενημερώνονται και αποθηκεύονται αυτόματα στο iCloud. Δεν θα δημιουργούνται αντίγραφα στο εφεδρικό αντίγραφο iCloud.

Πρέπει να δημιουργήσω ένα εφεδρικό αντίγραφο;

 

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud αποθηκεύει όλες τις αρχικές φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο iCloud, αλλά πάντα συνιστάται να διατηρείτε εφεδρικά αντίγραφα της Βιβλιοθήκης σας. Μπορείτε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από το iCloud στον υπολογιστή σας και να τα αποθηκεύσετε ως ξεχωριστή βιβλιοθήκη, να τα μεταφέρετε σε έναν άλλο υπολογιστή με χρήση της Καταγραφής εικόνων ή της εφαρμογής Φωτογραφίες ή να τα αποθηκεύσετε σε ξεχωριστό δίσκο.


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   djkokalis

djkokalis

    iPH User

  • 199 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 04/04/2016 - 17:12

Πάντα το είχα απορία. Διαγράφω μια φωτογραφία από το iphone αλλά δεν διαγράφεται από τον υπολογιστή και το αντίστροφο. Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση γι' αυτό; Γιατί κάθομαι ξανά και τις διαγράφω και μου παίρνει χρόνο.

Επίσης με τα μηνύματα ισχύει το ίδιο. Μηνύματα που έχουν διαγραφεί από το κινητό εξακολουθούν να φαίνονται στο pc και το αντίστροφο 



#3   RTouris

RTouris

    iPH newbie

  • 38 μηνύματα
  • Twitter:@RTouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:RTouris

Δημοσίευση 04/04/2016 - 21:07

Θέλω πραγματικά να χρησιμοποιήσω το iCloud photo library και η αλήθεια είναι ότι το έχω προσπαθήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

 

Δυστυχώς όμως και μη γνωρίζοντας αν έχει επιλυθεί με τις τελευταίες εκδόσεις του iOS (άνω της 9.1 καθώς κάπου εκεί έχουν μείνει οι συσκευές μου), έχω να επισημάνω στους νέους χρήστες και να θυμίσω στους παλιότερους ότι η χρήση της υπηρεσίας κρύβει ένα ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ πρόβλημα παρά το ότι έχει 'λανσαριστεί' εδώ και χρόνια...

 

Το ζήτημα λοιπόν είναι σχετικό τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το upload των δεδομένων και πιο συγκεκριμένα με το πόσο 'επιθετική' είναι η συμπεριφορά του αλγορίθμου / τρόπου που έχει επιλεγεί με αποτέλεσμα στην ουσία ακόμα και σε σύγχρονες γραμμές να 'στραγγαλίζεται' το παράλληλο downloading δεδομένων, που στην ουσία σημαίνει ότι μέχρι να τελειώσει το ανέβασμα, ξεχάστε το απροβλημάτιστο 'streaming' ακόμα και σε επίπεδα ~100kbps :/

 

Αυτό το 'θεματάκι' μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας κάνοντας μια απλή δοκιμή. Καταγράψτε λοιπόν ένα βιντεάκι ~1' και αφήστε την συσκευή να το 'ανεβάσει'...παράλληλα προσπαθήστε στο desktop/laptop σας να ακούσετε / δείτε κάποιο ελαφρύ stream με μικρό εύρος buffer. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν θα διαπιστώσετε ότι μέχρις ότου ολοκληρωθεί το uploading το stream θα διακόπτεται συνεχώς καθώς στην ουσία θα 'ξεμένει' από δεδομένα λόγω της συνθήκης που εξήγησα παραπάνω. Το εν λόγω μπορείτε να το διαπιστώσετε ευκολότερα χρησιμοποιώντας και σαφώς πιο εξειδικευμένα εργαλεία επισκόπησης των πακέτων κίνησης στο LAN/WiFi σας όπως τα WireShark / iStat / LittleSnitch / PeakHour (SNMP viewer σε επίπεδο modem/router) καθώς και άλλα πολλά, τα οποία όλα απεικονίζουν του λόγου το αληθές.

 

Δυστυχώς αν και έχω προσωπικά (όπως και πολλοί πολλοί άλλοι) δηλώσει το θέμα στo bug reporter της Apple (bugreport.apple.com), εδώ και χρόνια έχει πάρει κατάσταση 'duplicate' και έχει παραμείνει έτσι δίχως να φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. :/

 

Εν κατακλείδι να πω ότι όντως θέλω να του δώσω ακόμα μια ευκαιρία, αλλά δυστυχώς μέχρι να το διορθώσουν αρνούμαι πλέον πεισματικά καθώς μου 'καταστρέφει' στην ουσία τη σύνδεση.

 

Τα παραπάνω αφορούν βέβαια την προσωπική, αλλά και πολλών άλλων χρηστών εμπειρία της υπηρεσίας η οποία εύχομαι να έχει / επιλυθεί σύντομα στο μέλλον. Σε περίπτωση που η δική σας εμπειρία είναι διαφορετική (και ίσως αφορά και σε χρήση νεότερης έκδοσης iOS) θα παρακαλούσα να το μοιραστείτε εδώ μήπως και τελικά κατόρθωσαν και ΄έστρωσαν' τα πράματα.



#4   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6.834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/04/2016 - 11:12

Καλό θα ήταν, για τον προαναφερθείσα και για πολλούς επιπλέον λόγους, να υπάρχει η επιλογή του συγχρονισμού της Βιβλιοθήκης σύμφωνα με τους όρους του iCloud Back up. Δηλαδή όταν ταυτόχρονα έχουμε την συγκυρία WiFi + Locked + Charging.


Big things have small beginnings

#5   venos

venos

    iPH Contributor

  • 1.021 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 05/04/2016 - 20:12

Υπαρχει τροπος ενεργοποιωντας το iCloud Photo Library να μην αποθηκευονται στο συννεφο τα βιντεο;εχω παρα πολλα απο τα παιδια και 50gb που σκοπευω να παρω δε θα με φτασουν...
discord.gg/ajkUM8J

#6   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6.834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/04/2016 - 20:21

Υπαρχει τροπος ενεργοποιωντας το iCloud Photo Library να μην αποθηκευονται στο συννεφο τα βιντεο;εχω παρα πολλα απο τα παιδια και 50gb που σκοπευω να παρω δε θα με φτασουν...

Πολύ απλά θα σώζεις τα βίντεο σου τοπικά σε μια άλλη εφαρμογή και θα τα διαγράφεις έπειτα από το Photos.app
Big things have small beginnings

#7   venos

venos

    iPH Contributor

  • 1.021 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 05/04/2016 - 20:28

Πολύ απλά θα σώζεις τα βίντεο σου τοπικά σε μια άλλη εφαρμογή και θα τα διαγράφεις έπειτα από το Photos.app


Ευχαριστω για την απαντηση.ελεγα να ενεργοποιησω τη βιβλιοθηκη φωτο iCloud για να εχω τις φωτο αβιαστα,αβασανιστα στις συσκευες χωρις να κανω αυτο που κανω τωρα,ουτως ή αλλως:τα ανεβαζω ολα στο onedrive και μετα τα κατανεμω σε φακελους στο photos.app. στο μακ.αλλα με τα βιντεο θαχω θεμα.θα πρεπει παλι να κανω ο,τι κανω τωρα (ή αν ειναι μεγαλο το βιντεο να συνδεω τη συσκευη με itunes).
Τελος παντων.
discord.gg/ajkUM8J

#8   grovolis

grovolis

    iPH Member

  • 224 μηνύματα
  • Twitter:@georgerovolis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:grovolis

Δημοσίευση 05/04/2016 - 21:09

Πως ανεβάζετε βίντεο, είπα να κάνω την μετάβαση προς iCloud πάω να βάλω βίντεο από το site και μου λέει μόνο jpeg επιτρέπεται!



#9   YAz

YAz

    iPH Contributor

  • 1.574 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 13/10/2016 - 23:44

Εχω μερικες αποριες αν μπορει καποιος μπορει να μου τις λυσει. Τα αλμπουμ που εχω στον iMac, στην εφαρμογη photos, οταν ανεβουν ολες οι φωτογραφιες στο icloud, μετα θα εμφανιστουν τα αλμπουμ και στο κινητο?
Και τη συμβουλη σας.. αγορασα προσφατα καινουριο τηλεφωνο, και θα ηθελα να εχω καποιες απ τις παλαιοτερες φωτογραφιες μου στο κινητο. Μεχρι τωρα συγχρονιζα τα αλμπουμ που ηθελα απο το itunes.
Σαν κυριο μηχανημα εχω τον imac οπου αποθηκευω ολες μου τις φωτογραφιες τοπικα στο Photos library. Να συνεχισω να κανω οτι εκανα μεχρι τωρα ή καλο ειναι να ενεργοποιησω το icloud?

#10   YAz

YAz

    iPH Contributor

  • 1.574 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 14/10/2016 - 00:07

Μήπως αυτό που περιγράφω, ταιριάζει περισσότερο με την επιλογή της Ροής Φωτό; Και να έχω απενεργοποιημένο το icloud και να συγχρονίζω ότι θέλω και χρειάζομαι;



#11   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 14/10/2016 - 00:37

Ουσιαστικά το Photos θα συγχρονίζει με το iCloud Photo Library το οποίο λειτουργεί σαν αποθηκευτικός χώρος και καμία σχέση δεν έχει με τη ροή.

 

Θα σου πρότεινα όμως να συγχρονίσεις με κάποιο άλλο Cloud Service (One Drive, DropBox, Flickr κτλ) μιας και το πως είναι δομημένο το iCloud Photo Library, είναι αρκετά ανούσιο.

 

Τη ροή βέβαια μπορείς να την αφήσεις μετα εν/ποιημένη.


| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#12   stapd21

stapd21

    iPH newbie

  • 96 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/12/2016 - 12:56

Καλό μεσημέρι και Χρόνια πολλά σε όλους. Κατατοπιστικό το άρθρο, ωστόσο θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις: Σε τι ποσοστό μπαταρίας θεωρείται ως "φορτισμένο" προκειμένου να στείλω τις φωτογραφίες στο icloud ; Μήπως πρέπει να είναι στη πρίζα συνεχώς;  Έχω 45% αυτή τη στιγμή και δε βλέπω πρόοδο. Επίσης αναφορικά με τις live photos υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να τις ανοίγω στον υπολογιστή, έτσι ώστε να κάνουν το εφέ της κίνησης ή κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο αν αναπαραχθούν σε ios συσκευή; Ευχαριστώ προκαταβολικά



#13   stapd21

stapd21

    iPH newbie

  • 96 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/12/2016 - 16:37

Σε συνέχεια του ανωτέρω, έχω 95% μπαταρία με ενεργοποιημένη τη ροη φωτογραφιών και δεν ανεβάζει τίποτα στο iCloud. Στο google drive κανονικά όμως. Τι να φταίει;

#14   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 27/12/2016 - 17:36

Αν μιλάς για το iCloud Photo Library, απεν/ποίησε το διακόπτη της ροής. Δε θα τα έχεις και τα 2 εν/ποιημένα.

 

Για τις Live Photos το πιο εύκολο είναι να τις μετατρέψεις σε .GIF με κάποιο App.


| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#15   stapd21

stapd21

    iPH newbie

  • 96 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/12/2016 - 17:38

Μόνο τη βιβλιοθήκη φωτό iCloud έχω ενεργοποιημένη, αλλά τίποτα. Δεν ανεβαινουν

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες