Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Η Apple προσλαμβάνει ξανά τον Jon Callas


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   whoose

whoose

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 30/05/2016 - 09:16

Συνημμένο αρχείο  tim-cook-senate-hearing.png   833,04KB   12 λήψεις

 

Αν και η διαμάχη της Apple με το FBI, όσον αφορά την υπόθεση του San Bernardino, έληξε πλέον, η όλη συζήτηση γύρω από το θέμα, κρυπτογράφηση vs εθνική ασφάλεια, παραμένει. Σύμφωνα με το Reuters, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να παρέχει την ασφάλεια στους υποψήφιους αγοραστές των συσκευών της, η Apple, προσέλαβε ξανά τον ειδικό σε θέματα ασφαλείας Jon Callas. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα, λίγο μετά τις φήμες ότι η Apple βρίσκεται σε πλήρη και ολική ανασυγκρότηση της ομάδας που είναι υπεύθυνη για θέματα ασφαλείας και κρυπτογράφησης.

 

Ο Callas εργαζόταν στην Apple τη δεκαετία του 1990 και προσλήφθηκε ξανά την περίοδο 2009-2011. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην Apple, είχε την ευθύνη δημιουργίας ενός συστήματος κρυπτογράφησης δεδομένων που αποθηκεύονται σε ένα Mac. Εκτός από την εργασία του στην Apple, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποτελέσει συνιδρυτής της PGP Corp. (πλέον Symantec), της Silent Circle και της Blackphone. Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Silent Circle είναι μια εταιρεία η οποία αναπτύσσει τρόπους για την αποφυγή υποκλοπής των τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ η Blackphone αναπτύσσει Android συσκευές με έμφαση στην ασφάλεια.

 

Αν και η Apple, επιβεβαίωσε εκ μέρους της ότι ο Callas εντάχθηκε στο δυναμικό της, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο και να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο που θα έχει μέσα στην εταιρεία. Η επαναπρόσληψη του Callas, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία έχει αναδιοργανώσει πλήρως την ομάδα που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι πιέσεις που ασκούνται από το FBI και την κυβέρνηση είναι μεγάλες.

 

 

Σχετικό θέμα στο iphonehellas: ΗΠΑ: Αλλαγές στο πολιτικό τοπίο για τη νομοθεσία περί κρυπτογράφησης συσκευών

 

 

[via]


Τελευταία επεξεργασία από: whoose, 30/05/2016 - 09:19


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες