Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * - - 2 ψήφοι

Apple: Αδιάβροχα ηχεία και τεχνολογία μείωσης θορύβου ακουστικών στις μελλοντικές συσκευές;


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   whoose

whoose

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 07/06/2016 - 18:59

Συνημμένο αρχείο  17122-14316-160607-Speaker-l.jpg   53,92KB   14 λήψεις

 

Η Apple πολύ πρόσφατα προέβη στην κατοχύρωση πατέντας η οποία αναφέρεται σε ένα concept που περιγράφει αδιάβροχα ηχεία συσκευής iPhone καθώς και μια ειδική τεχνολογία αγωγιμότητας που θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική μείωση «θορύβου» στα μελλοντικά ακουστικά. Η πρώτη πατέντα που κατοχυρώθηκε φέρει το διακριτό τίτλο «Liquid resistant acoustic device» και αναφέρεται σε μια θύρα η οποία χρησιμοποιεί ένα ειδικό πλέγμα που παρεμβάλλεται μεταξύ των ανοιγμάτων στο περίβλημα μιας συσκευής, ένα μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που συναντούμε στα σημερινά iPhones.

 

Αν το νερό εισέλθει, τότε έρχεται σε επαφή με το πλέγμα που αναφέραμε πιο πάνω και ωθείται έξω από τη συσκευή. Σε κάποιο σημείο της πατέντας αναφέρεται και η περίπτωση κατά την οποία ελάχιστο νερό εισέρχεται μέσα στη συσκευή, προκειμένου να αποφευχθεί δομική βλάβη αυτής, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αυξημένης πίεσης. Η εφεύρεση της Apple αναφέρεται και σε μια δεύτερη «γραμμή άμυνας» που βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια του περιβλήματος του iPhone και του πλέγματος.

 

Συνημμένο αρχείο  17122-14315-10524-2790-140918-Bone-l-l.jpg   61,49KB   12 λήψεις

 

Όπως συμβαίνει και με όλες τις πατέντες αυτού του είδους, το αν η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις νέες αυτές μεθόδους σε μελλοντικές συσκευές, μένει να φανεί αν και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Apple Insider, μια παρόμοια θύρα μπορεί να βρεθεί στο Apple Watch. Οι μέχρι τώρα φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αναφέρουν ότι το iPhone 7 θα καταφθάσει ως μια συσκευή ανθεκτική στο νερό, αλλά δεν είναι σίγουρο προς το παρόν ότι η πατέντα αυτή, περιγράφει έναν μηχανισμό που προορίζεται για το iPhone 7.

 

Συνημμένο αρχείο  17122-14318-10524-2791-140918-Bone-2-l-l.jpg   27,83KB   12 λήψεις

 

Η δεύτερη πατέντα που κατοχυρώθηκε πρόσφατα φέρει τον διακριτό τίτλο «Σύστημα και μέθοδος μίξης σημάτων του επιταχυνσιομέτρου και του μικροφώνου για βελτίωση της ποιότητας της φωνής σε μια φορητή συσκευή».

 

Η συγκεκριμένη πατέντα περιγράφει ένα ακουστικό που χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία αγωγιμότητας για να φιλτράρει τον «θόρυβο» του περιβάλλοντος. Η εφεύρεση αυτή λειτουργεί με το να ανιχνεύει τις φωνητικές δονήσεις του καλωδίου που αντηχούν μέσα από τις δονήσεις του κρανίου. Σε συνεργασία με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο το σύστημα είναι σε θέση να μετρά τα σήματα εξόδου και να αναλύει τους θορύβους του περιβάλλοντος. Τέλος, σειρά αναλαμβάνει μια μονάδα ακύρωσης θορύβου που εξάγει ένα καθαρό σήμα για μετάδοση.

 

[via]



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες