Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Ποσοστό των developers σε iOS και Android


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 03/07/2010 - 14:27

Πολλοί προγραμματιστές επιλέγουν να αναπτύξουν εφαρμογές τόσο στην πλατφόρμα της Apple, iOS, όσο και στης Google, Android. Πόσοι, όμως, είναι αυτοί που επιλέγουν να το κάνουν;

Την απάντηση δίνει το AppStoreHQ με μια λεπτομερή αναφορά τους στο θέμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματά τους εκατοντάδες developers επιλέγουν να ασχοληθούν και με τις δύο πλατφόρμες.

Αναρτημένη εικόνα

Συγκεκριμένα, 1412 developers στη βάση δεδομένων του AppStore HQ έχουν εφαρμογές και στα δύο app store. Σε ποσοστά, ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε 15% των Android developers και στο 3% των iOS developers.

Αναρτημένη εικόνα

Mεταξύ αυτών των developers βρίσκονται μεγάλα ονόματα, όπως η Gameloft, Facebook, PayPal, Yelp, Amazon αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα. Σε αυτό το spreadsheet μπορείτε να δείτε τις 100 πιο συζητημένες εταιρείες-developers που ασχολούνται και με τις δύο πλατφόρμες.

Πόσες, όμως, εφαρμογές/παιχνίδια πρέπει να δημιουργήσει ο κάθε developer για κάθε πλατφόρμα; Για παράδειγμα, το Wordpress ασχολείται μόνο με μία εφαρμογή σε όλες τις πλατφόρμες σε αντίθεση με την Gameloft που πρέπει να αναπτύξει πολλούς τίτλους παιχνιδιών και στις δύο πλατφόρμες.

Capcom Mobile – 4 εφαρμογές για το Android, 27 εφαρμογές για το iOS
Gameloft – 12 εφαρμογές για το Android, 136 εφαρμογές για το iOS
Amazon.com – 2 εφαρμογές για το Android, 2 εφαρμογές για το iOS

Φαίνεται, πως οι συντριπτική πλειοψηφία των developers έχουν μια πιο ισχυρή παρουσία στο iOS έναντι στο Android. Αυτό είναι λογικό μιας και το App Store αποτελεί μια εντελώς διαφορετική κατηγορία για τους developers προσφέροντάς τους περισσότερες ευκαιρίες για κέρδος.

Να αναφέρω μόνο πως το App Store μέχρι στιγμής έχει προσφέρει σε τζίρο στους developers $1δις ενώ το Android συγκριτικά μόλις το 2% από αυτό σύμφωνα με έρευνα της Larva Labs.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες