Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Microsoft και Google δεν καταλαβαίνουν το Siri


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
48 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 25/11/2011 - 10:56

Αναμφίβολα το Siri παρά το νηπιακό στάδιο στο οποίο βρίσκετε αυτή τη στιγμή αποτελεί ξεκάθαρα το μέλλον για την Apple και κάτι στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια και ανθρώπινο δυναμικό.

Μάλιστα, οι διορατικοί στον χώρο της τεχνολογίας έχουν καταλάβει ήδη ότι το Siri αποτελεί το τέταρτο επαναστατικό interface που η Apple παρουσίασε στον κόσμο μετά το ποντίκι, το click-wheel και το multitouch και ήδη φημολογείται ότι θα αποτελεί το κρυφό χαρτί της εταιρείας στην είσοδό της σε μια νέα αγορά, αυτή της τηλεόρασης ενώ είναι απολύτως λογικό να το δούμε και σε μελλοντικές εκδόσεις των iPad και Macintosh.

Αναρτημένη εικόνα


Είναι, βέβαια, κατανοητό ότι σε αυτό το στάδιο η υπηρεσία είναι αρκετά περιορισμένη τόσο σε λειτουργίες όσο και στο hardware αφού το συναντάμε μόνο στο iPhone 4S. Είναι, όμως, εκπληκτικό το γεγονός το πως μεγαθήρια όπως η Microsoft ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο game-changing event και όπως έχασε το τρένο με το iPhone το 2007 έτσι και τώρα φαίνεται ότι θα μείνει πίσω με το Siri, τουλάχιστον σύμφωνα με τα σχόλια εκπροσώπου της εταιρείας.

Ο Craig Mundie, λοιπόν, chief strategy and research officer της Microsoft, δηλώνει:

People are infatuated with Apple announcing it. It’s good marketing, but at least as the technological capability you could argue that Microsoft has had a similar capability in Windows Phones for more than a year, since Windows Phone 7 was introduced.

Είναι εκπληκτικό το πως το Siri βαφτίζεται 'καλό marketing' και ο ισχυρισμός ότι τα Windows Phone 7 είχαν παρόμοια λειτουργία εδώ και ένα χρόνο. Ίσως ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Microsoft δεν έχει ενημερωθεί σωστά για το τι πραγματικά είναι το Siri και για το ποια είναι η διαφορά μεταξύ προκαθορισμένων λέξεων που μπορεί να αναγνωρίσει ένα voice-capable σύστημα όπως το Android ή τα Windows Phone 7 (ακόμα και το iPhone 4 με το Voice Control) και της φυσικής γλώσσας με την οποία "μιλάς" σε ένα iPhone 4S. H διαδικασία αυτή αποτελεί προϊόν έρευνας 40 χρόνων και η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί αυτή τη λειτουργικότητα σε εμπορικό προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Είναι θέμα χρόνου προτού μια τέτοια λειτουργία θεωρηθεί το στάνταρ σε μελλοντικές γενιές.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που η Microsoft βιάζεται να καταδικάσει κάποιο προϊόν της Apple αφού οι δηλώσεις του Steve Ballmer για το iPhone το 2007 έχουν μείνει στην ιστορία.

There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance. It's a $500 subsidized item. They may make a lot of money. But if you actually take a look at the 1.3 billion phones that get sold, I'd prefer to have our software in 60% or 70% or 80% of them, than I would to have 2% or 3%, which is what Apple might get.

Την ίδια στάση για το Siri, βέβαια, φαίνεται ότι υιοθετεί και η Google σύμφωνα με δηλώσεις του Andy Rubin, ο οποίος δεν θεωρεί λογικό να μιλά κανείς με το τηλέφωνό του παρά μόνο όταν βρίσκεται κάποιος στην άλλη άκρη του ακουστικού. Δεν έχω καμία αμφιβολία, φυσικά, ότι και οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν σε κάποιο σημείο να ανταγωνιστούν την Apple με τους δικούς τους 'προσωπικούς βοηθούς' σε μελλοντικές εκδόσεις των λογισμικών τους.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   DooMDiveR

DooMDiveR

    iPH Elite Poster

  • 2.313 μηνύματα
  • Twitter:@Doomdiver
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:DooMDiveR

Δημοσίευση 25/11/2011 - 11:31

Δεν έχω καμία αμφιβολία, φυσικά, ότι και οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν σε κάποιο σημείο να ανταγωνιστούν την Apple με τους δικούς τους 'προσωπικούς βοηθούς' σε μελλοντικές εκδόσεις των λογισμικών τους.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

#3   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 25/11/2011 - 11:39

Την ίδια στάση για το Siri, βέβαια, φαίνεται ότι υιοθετεί και η Google σύμφωνα με δηλώσεις του Andy Rubin, ο οποίος δεν θεωρεί λογικό να μιλά κανείς με το τηλέφωνό του παρά μόνο όταν βρίσκεται κάποιος στην άλλη άκρη του ακουστικού.


Εδώ είναι το ζουμί: δεν πρόκειται πλέον για τηλέφωνο, αλλά για την τεχνολογική/ ψηφιακή προέκταση του εαυτού. Ο Jobs πήρε το πλέον ουσιαστικό χαρακτηριστικό που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει απο το υπόλοιπο ζωϊκό βασίλειο (την ικανότητα για τεχνολογία) και το έφτασε στα άκρα. Το πρωτόγονο ματσούκι που χρησιμοποιούσε ο Homo Sapiens χιλιάδες χρόνια πριν ως άμεση προέκταση του για επιβίωση και επιβολή, είναι πλέον μια ηλεκτρονική συσκευή που αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο σε πραγματικό χρόνο και σε φυσική γλώσσα. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο όραμα της Τ.Ν., απλά ο Jobs το προσάρμοσε σε ευρύτερα καταναλωτικά πρώτυπα...

#4   biller

biller

    iPH Enthousiast

  • 354 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2011 - 12:31

Αν δεν ασχολείσαι γενικά με την τεχνολογία και περιμένεις την Apple να σου παρουσιάσει ένα
βοηθό με AI , τότε πολύ απλά πέφτεις θύμα του Marketing.

Το SIRI δεν είναι πάρα άλλο ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με αναγνώριση φωνής.
Στα PC υπάρχουν εδώ και χρόνια και μπορώ να παραθέσω μερικά που ξεπερνούν άνετα το SIRI.
To Ultra Hal για παράδειγμα , πρόγραμμα του 2007 που έχει κερδίσει το βραβείο Loebner για τεχνητή νοημοσύνη
και φυσικά ξεπερνάει κατά πολύ το SIRI καθώς μπορείς άνετα να συζητήσεις μαζί του και μαθαίνει για σένα όσο
το χρησιμοποιείς και όχι απλά να σου βάζει ξυπνητήρια και να στέλνει SMS ή να Google-άρει για λογαριασμό σου.

Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν ποτέ βάλουν Ελληνικά για το SIRI καθώς είμαστε μια περιορισμένη αγορά
και όχι αν το SIRI είναι καλό η όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί το Φόρουμ πρέπει να επαινεί την Apple για ότι βάζει στα κινητά
της και όχι να κατακρίνει για της επιλογές της.

Στο κάτω κάτω αυτό που προωθεί είναι ένα κλειστό λειτουργικό και την τέχνη του Marketing. Πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό...

Τελευταία επεξεργασία από: biller, 25/11/2011 - 12:36


#5   eNeRGy

eNeRGy

    iPH Member

  • 336 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2011 - 12:54

Φυσικα ξαφνικα ξεχασαν ολοι οτι πριν καμποσους μηνες αγορασε μια εταιρια που ειχε ετοιμασει το "siri" και ξαφνικα εγινε προιον της apple καθως και ξαφνικα καινοτομια της... APPLE!!!
Παλια μου τεχνη κοσκινο οντως!!!

#6   nik198x

nik198x

    iPH Enthousiast

  • 461 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XR
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 25/11/2011 - 14:27

Δε διαφωνώ με τους παραπάνω ως προς ότι δεν πρόκειται για κάποια τρελή καινοτομία, αλλά θα ήθελα να θυμίσω ότι και πριν την Apple υπήρχαν mp3 players και touch interfaces. Δεν εφηύρε κάτι από αυτά. Τη διάφορα κάνει η ομορφιά, η απλότητα στη χρήση και η προοικονομία λειτουργιών και τρόπων αλληλεπίδρασης με το χρήστη που οι άλλοι δεν έχουν καν φανταστεί παρόλο που αντικειμενικά το τεχνολογικό υπόβαθρο το έχουν. Νομίζω αυτο είναι και το νόημα του άρθρου.
Από κει και πέρα εγώ δε θα έφτανα στο σημείο να χαρακτηρίσω όλους τους χρήστες Apple θύματα του marketing, ούτε ότι ψάχνουν για θεούς, ούτε ότι τους τρώνε τα λεφτα τους. Απλώς είναι μια μικρή διαφορά που κάνει τη διαφορά. Γούστα είναι αυτά, δεν μπορω να καταλάβω τη μανία κάποιων να βάζουν μαζί το χρήστη που έχει γνώση με αυτόν που αγοράζει για το lifestyle (ναι υπάρχουν κι αυτοί το ξέρουμε).

Τελευταία επεξεργασία από: nik198x, 25/11/2011 - 14:31


#7   viperlesgr

viperlesgr

    iPH Enthousiast

  • 438 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:viperlesgr

Δημοσίευση 25/11/2011 - 15:05

Με κάλυψε ο nik198x . Δεν μιλάμε για καινοτομία .Μιλάμε για την ικανότητα που είχε ο jobs , να βλέπει κάτι , να αναγνωρίζει τη δυναμική του , να το οραματίζεται το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί και να το υλοποιεί με τον μοναδικό τρόπο που μόνο η Apple ξέρει . Εφόσον όπως είπε πρίν ο φίλος μας υπάρχει ηδη πρόγραμμα πιο εξελιγμένο απο το 2007 ,γιατί δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας; Αφού το 2007 είχε τόσες δυνατότητες φαντάζομαι σήμερα θα είναι σε εκπληκτικό στάδιο . ή μήπως όχι ; Αυτο έιναι που έκανε την Apple ξεχωριστή .Αν η Apple είχε στα χέρια της την εν λόγω τεχνολογία απο το 2007 .τώρα θα είχε κάνει παπάδες , μονό και μόνο γιατι έχουν μάθει να τελειοποιούν αυτο που κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα . Το ερώτημα είναι αν η κινητήριος δύναμη ήταν μόνο ο jobs και τώρα που έφυγε αν η Apple θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει θετικά ή θα πάρει την κατιούσα .

#8   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2011 - 15:17

Συνήθως οι "καινοτομίες" τίς Apple είναι κυρίως η πίστη που έχει σέ νέες ιδέες και το θάρρος να τίς ενσωματώσει, παρά το πόσο περίεργες ή εξώπραγματικές φαντάζουν εκείνη τήν εποχή.

Αυτό δέν είναι όμως μικρή υπόθεση, καθώς θέλει διορατικότητα καί πίστη στό όραμά σου!
Ξέρετε πόσα καταπληκτικά προιόντα βγαίνουν από το τμήμα Research and Development τής Microsoft. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια, εκεί "γεννιούνται" τρομερές και πολύ πρωτοποριακές ιδέες, σχεδόν science fiction.
Οι περισσότερες όμως ποτέ δέν υλοποιούνται. Ίσως η Microsoft να μήν πιστεύει σ'αυτές ή να μήν θέλει ν ρισκάρει.
Το ίδιο συνέβαινε και με το ερευνητικό κέντρο PARC τής Xerox, που ανέπτυξαν τήν ιδέα για γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI). Φαντάζεστε υπολογιστή με μόνο command line σήμερα; Τόσο σημαντική ήταν αυτή η εφεύρεση!
Παρ'όλα αυτά, δέν τήν υλοποίησε ποτέ, ώσπου ήρθε η Apple, έκανε συμφωνία, και κυκλοφόρησε (η Apple) τών πρώτο mass produced υπολογιστή με GUI (Apple Lisa)!

Και η Google νομίζω έχει ένα "μυστικό" τμήμα Research and Development (νομίζω ονομάζεται "Google X" ή "Project X"), που δουλεύει πάνω στίς πιό "τρελές" ιδέες τής εταιρείας, μακάρι να δούμε κάποια από τα προϊόντα του να βγαίνουν στήν παραγωγή!


P.S.: δέν είναι τυχαίο ότι η Apple (η πλουσιότερη με διαφορά εταιρεία τεχνολογίας στόν κόσμο), έχει το μικρότερο budget για έρευνα από σχεδόν όλες τίς αντίστοιχες εταιρείες (Google, Microsoft, κτλ.)! :)

Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 25/11/2011 - 15:22


#9   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/11/2011 - 15:26

Το SIRI δεν είναι πάρα άλλο ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με αναγνώριση φωνής.
Στα PC υπάρχουν εδώ και χρόνια και μπορώ να παραθέσω μερικά που ξεπερνούν άνετα το SIRI.
To Ultra Hal για παράδειγμα , πρόγραμμα του 2007 που έχει κερδίσει το βραβείο Loebner για τεχνητή νοημοσύνη
και φυσικά ξεπερνάει κατά πολύ το SIRI καθώς μπορείς άνετα να συζητήσεις μαζί του και μαθαίνει για σένα όσο
το χρησιμοποιείς ...


Δίκιο έχεις, και αυτό αποδεικνύει πόσο μπροστά ήταν ο Κιούμπρικ ("2001: A Space Odyssey") ! :P

#10   alej

alej

    iPH Elite Poster

  • 3.327 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 26/11/2011 - 10:31

Ασχέτως με το ποιος το ανακάλυψε η ουσία παραμένει μια.
Η apple Θεωρεί πως πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινό σε μια μαζική παραγωγή.
Ρισκάρει, δαπανά χρόνο και χρήμα και εκτίθεται σαν εταιρία. Εκτίθεται γιατί αν δεν της κάτσει, την έκατσε.
Αυτή είναι κι η διαφορά.
Πιστεύω ότι - το έχω πει από την πρώτη μέρα - αν το siri εξελιχθεί όπως θέλει η apple τότε θα αλλάξει για άλλη μια φορά την ιστορία του τηλεφώνου.
Αν πάει όπως θέλει, θα αλλάξει κι ο σχεδιασμός και όλα.
Ίδωμεν...

#11   Dkoukou

Dkoukou

    iPH Contributor

  • 991 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 26/11/2011 - 11:10

Σωστός. Η apple είναι η πρώτη εταιρία που δίνει στον τελικό αγοραστή μια τέτοιου τύπου λειτουργία όχι ως gimmick αλλα ως main feature της συσκευής. Εκει είναι η διάφορα. Δε σου λέει "πάρε 4s που έχει καινούργιο hardware, αλλα πάρε 4s που έχει Siri ". Και αφου ως βασικό feature της συσκευής πλασαρεται, θα το εξελιξει στο έπακρο τώρα.

#12   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 26/11/2011 - 14:08

Microsoftt's Tellme vs Apple's Siri

http://www.dailymotion.com/video/xml3xp_tellme-vs-siri-by-techau_tech


Behind the Scenes...

#13   MarkKnopfler

MarkKnopfler

    iPH Intergalactic Leader

  • 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 26/11/2011 - 14:11

Χαχαχαχα..Ούτε έναααα..το δοκίμασε η MS πριν το βγάλει;

Αναρτημένη εικόνα


#14   peeth

peeth

    iPH newbie

  • 88 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/11/2011 - 14:40

"create a meeting tommorow at teen anal" whaaaaaaat? tellme has a dirty mind :P

#15   andrianito

andrianito

    iPH User

  • 153 μηνύματα
  • Twitter:@andrianito
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • GameCenter:andrianito

Δημοσίευση 26/11/2011 - 14:45

δεν πιανει μια μπροστα στη SIRI !!! ΠΟΛΥ πιο γρηγορη !! Το tellme γιατι χρησιμοποιει συχνα το ιντερνετ σε οτι του λες?????? :lol: :lol:

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες