Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple θα μπορούσε να έχει κέρδος $10 από κάθε Android συσκευή


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/12/2011 - 15:01

To MacUser.gr μας ενημερώνει για το οικονομικό όφελος της Apple σε μια ενδεχόμενη απόφαση της εταιρείας να αδειοδοτήσει τις πατέντες για τις οποίες εμπλέκεται σε δικαστικές διαμάχες με διάφορους κατασκευαστές Android συσκευών. Σύμφωνα με εκτίμηση του Kevin Rivette η Apple θα μπορούσε να έχει κέρδος $10 για κάθε Android συσκευή που πωλείται εφόσον, βέβαια, αποφασίσει να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Αναρτημένη εικόνα


Ο Kevin Rivette, συνεργάτης στην εταιρεία πνευματικής ιδιοκτησίας 3LP Advisors LLC, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η τακτική που ακολουθεί η Apple σχετικά με τις δικαστικές διαμάχες εναντίον του Android είναι λανθασμένη ουσιαστικά.

Ο Rivetter θεωρεί ότι η σωστότερη επιλογή για την Apple θα ήταν να προβεί σε συμφωνίες αδειοδότησης επιτυγχάνοντας μέχρι και $10 κέρδος από κάθε Android συσκευή που θα πωλείται.

Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft βρίσκεται ήδη σε παρόμοιες συμφωνίες με πάμπολλους κατασκευαστές Android κινητών βγάζοντας για παράδειγμα κέρδος μέχρι και $5 για κάθε HTC Android συσκευή που πωλείται. Για την Microsoft, μάλιστα, τα έσοδα από αυτές τις συμφωνίες αδειοδότησης είναι περισσότερα από το δικό της Windows Phone.

Τα πράγματα για την Apple, βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την εταιρεία η διαμάχη με το Android είναι περισσότερο “θέμα τιμής” και λιγότερο ένας τρόπος για να αυξήσει τα έσοδά της (που δεν το χρειάζεται κιόλας). Η άποψη αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον Steve Jobs στην βιογραφία του που κυκλοφόρησε πριν λίγες βδομάδες. Ο ίδιος ανέφερε ότι το Android ήταν ‘κλεμμένο προϊόν’ και ότι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ‘θερμοπυρηνικό πόλεμο’ για να το σταματήσουν.

Ο Rivette πιστεύει ότι αυτή η επιθετική πολιτική δεν θα ωφελήσει εν τέλει την Apple μιας και ακόμα και σε περίπτωση δικαστικής νίκης (κάτι που είναι πολύ πιθανόν) οι Android εταιρείες μπορούν πολύ εύκολα να παρακάμψουν τις πατέντες που παραβιάζουν. Σε μια τέτοια σίγουρη περίπτωση η Apple βγαίνει ζημιωμένη αν αναλογιστούμε τα κόστη από τα δικαστήρια, δικηγόρους κτλπ.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη βδομάδα η Apple κέρδισε σε δικαστήριο απόφαση για την απαγόρευση προϊόντων της HTC στις ΗΠΑ αν και λίγες μέρες αργότερα η HTC ανακοίνωσε τον τρόπο παράκαμψης της πατέντας που παραβίαζε. Κατά συνέπεια η απόφαση του δικαστηρίου έχασε την πρακτική της ισχύ. Παρόμοια εξέλιξη είχαμε και στην υπόθεση του Galaxy Tab στην Γερμανία με την μετέπειτα κυκλοφορία του ελαφρώς τροποποιημένου Galaxy Tab 10.1N.

Αντίθετα, εάν η Apple από τώρα φανεί διαλλακτική και προβεί σε συμφωνίες αδειοδότησης θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Κάτι μας λέει, όμως, ότι αυτό δεν είναι στο στιλ της εταιρείας και η δικαστική διαμάχη αναμένεται να οξυνθεί όσο περνάει ο καιρός.


via MacUser.gr

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   oboys10

oboys10

    iPH Member

  • 279 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 29/12/2011 - 15:25

Κλείσε τους όλους!!


Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

#3   Jeronimos

Jeronimos

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/12/2011 - 18:18

Κλείσε τους όλους!!


Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Και μετα θα πάρεις το επόμενο iPhone κανά 2000€




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες