Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Steve Jobs feels Google betrayed Apple by mimicking iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 14/03/2010 - 21:12

O Steve Jobs νιώθει πως η Google παραβίασε τη "συμμαχία" που είχε με την Apple όταν εισήλθε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την κατασκευή smartphones που μοιάζουν στο iPhone, σύμφωνα με λεπτομερή αναφορά των NYT πάνω στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει τελευταία μεταξύ των δύο γιγάντων.

Σε μια εκτενή αναφορά σκιαγραφόντας την αντιπαλότητα μεταξύ Apple και Google, ένας "παγκόσμιος πόλεμος ΙΙΙ" όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε κάποιος εξαιτίας της εχθρότητας που υπάρχει, πολλές πηγές αναφέρουν στους NYT ότι ο Jobs νιώθει προδομένος από την Google.

"Δεν μπήκαμε στην αγορά των μηχανών αναζήτησης. Αυτοί μπήκαν στην αγορά των smartphones" φαίνεται να είχε πει ο Steve Jobs σε μια συνάντηση της εταιρείας. "Μην κάνετε λάθος, η Google θέλει να ρίξει το iPhone. Δεν θα τους αφήσουμε"

Αναρτημένη εικόνα

H αναφορά, επίσης, ενισχύει προηγούμενους ισχυρισμούς που φέρουν τον Jobs να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για να απορρίψει τον ισχυρισμό της Google "don't be evil". Το σχόλιο του Steve Jobs κέρδισε, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στη συνάντηση.

Ο Steve Jobs φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός σχετικά με τη διαμάχη με τη Google. Λέγεται ότι η μήνυση κατά της HTC απεικονίζει την Apple ως "ένα αδικημένο θύμα που επιτέλους πάτησε πόδι στον τραμπούκο της σχολικής αυλής"

Σύμφωνα με υποθέσεις, οι ιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page, θεωρούσαν τον Jobs ως μέντορα και ήταν τακτικοί επισκέπτες στο κάμπους της Apple στο Cupertino. Αν και η σχέση μεταξύ του Jobs και του Eric Schmidt, CEO της Google, ήταν ευχάριστη, οι δυο τους δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα στενοί φίλοι.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών άρχισαν να φθείρονται όταν η Google παρουσίασε για πρώτη φορά το λειτουργικό σύστημα Android. Μια σειρά έντονων συναντήσεων μεταξύ στελεχών της Google και της Apple έλαβαν χώρα αμέσως μετά.

Πολλές από αυτές τις συναντήσεις κατελήγαν σε αναμετρήσεις, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στο ζήτημα, με τον Jobs να κατηγορεί συχνά την Google ότι κλέβει χαρακτηριστικά του iPhone. Τα στελέχη της Google υποστήριζαν ότι τα χαρακτηριστικά του Android βασίζονταν σε προϋπάρχουσες ιδέες ενώ μερικά προτώτυπα Android προϋπήρχαν του iPhone.

Σε μια συγκεκριμένη συνάντηση το 2008 στο κάμπους της Google, o Jobs είπε οργισμένος στα στελέχη της Google ότι εάν ενσωμάτωναν μια έκδοση του multitouch - το δημοφιλές χαρακτηριστικό του iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές τους με τα δάχτυλά τους- θα τους μήνυε. Δύο άνθρωποι χαρακτηρίζουν εκείνη την συνάντηση ως "άγρια" και "θερμή".

Αναρτημένη εικόνα

Η εισαγωγή του Android, του Chrome αλλά και του επερχόμενου Chrome OS οδήγησαν αναπόφευκτα την παραίτηση του Schmidt από τo διοικητικό συμβούλιο της Apple τον περασμένο Αύγουστο. Μετά από αυτό οι δύο εταιρείας άρχισαν τον συναγωνισμό στις εξαγορές.

Αν και ήταν προηγουμένως γνωστό ότι η Apple βρισκόταν σε συζητήσεις με την AdMob για μια πιθανή εξαγορά, οι NYT αποκαλύπτουν περισσότερα στο θέμα:

"Ενώ η Apple είχε την επιμέλεια πάνω στη συμφωνία, η AdMob συμφώνησε στον όρο των 45 ημερών όπου δεν θα μπορούσε να προσφερθεί προς πώληση σε άλλες εταιρείες. Αλλά όταν η Apple χωρίς λόγο άφησε τις 45 μέρες να περάσουν χωρίς να ολοκληρώσει την προσφορά της, η Google χτύπησε."

Η Google εξαγόρασε την AdMob για $750 εκατομμύρια τρεις μέρες μετά τον όρο των 45 ημερών. Ένα στέλεχος είπε στους NYT ότι η Google ήταν διαθέσιμη να πληρώσει αυτό το ποσό απλά και μόνο για να μην την αποκτήσει η Apple. Αμέσως μετά την συμφωνία αυτή η Apple απήντησε εξαγοράζοντας την ανταγωνίστρια εταιρεία Quattro Wireless.

Οι NYT αναφέρουν ακόμα τις έντονες φήμες για μια πιθανή συνεργασία της Apple με τη Microsoft για να γίνει το Bing η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και ο παροχέας των χαρτών στο iPhone. Ως συνήθως η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει επί του θέματος.

To άρθρο τελειώνει με την εξής διαπίστωση: "Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο θα παρουσιαστεί κάτι παράξενο: Ο Steve Jobs και η Apple να τρέχουν από τα χέρια του Eric Schmidt και της Google στην αγκαλιά του Steve Ballmer και της Microsoft."




[via AppleInsider via NYT]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 14/03/2010 - 21:17



#3   Neopas

Neopas

    iPH Contributor

  • 1.133 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 15/03/2010 - 01:03

Ολα αυτα ειναι παιχνιδια των εταιριων,
που ετσι κι αλλιως προσωπικα δεν με ενδιαφερουν,
αφου οταν αγοραζω κατι το κανω γιατι μου αρεσει οχι για τις συμφωνιες απο πισω.
[δεν το λεω για εσενα , καλα κανεις και μας ενημερωνεις]

1 ειναι το συμπερασμα που εβγαλα ομως:
τερμα το google maps για το iphone...

#4   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 15/03/2010 - 23:21

H διαμάχη μεταξύ Google και Apple συνεχίζεται με τις δύο εταιρείες να αποκτούν νέους υπαλλήλους σε σημαντικές θέσεις.

Μετά την προηγούμενη αναφορά μας στην διαμάχη της Apple με την Google (βλ. Steve Jobs feels Google betrayed Apple by mimicking iPhone) το AppleInsider δημοσιεύει μια νέα αναφορά πάνω στις τελευταίες νέες προσλήψεις που έκαναν οι δύο εταιρείες.

Η Google πρόσφατα προσέλαβε τον γνωστό software προγραμματιστή Tim Bray, ο οποίος εργαζόταν στην Oracle και Sun Microsystems. O Bray έγραψε στο blog του ότι θα "απολαύσει τον ανταγωνισμό με την Apple" και μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τους περιορισμούς που επιβάλλει η Apple στο iPhone.

Αναρτημένη εικόνα


"To όραμα του iPhone για το μέλλον του φορητού ίντερνετ παραλείπει την αμφισβήτηση, το σεξ και την ελευθερία αλλά περιλαμβάνει αυστηρούς περιορισμούς στο ποιός μπορεί να ξέρει τι και ποιός μπορεί να πει τι. Είναι ένα στείρος παραδεισένιος κήπος που προστατεύεται από αδίστακτους δικηγόρους. Οι άνθρωποι που δημιουργούν τις εφαρμογές ευχαριστούν τον αφέντη τους και φοβούνται το θυμό του. Το μισώ! Το μισώ παρόλο που το hardware και το software του iPhone είναι υπέροχο γιατί η ελευθερία δεν είναι απλά μια λέξη για το οτιδήποτε ούτε ένα προαιρετικό συστατικό"

Ο Βray είπε ότι βλέπει τη νέα του δουλειά με τη Google ως μια ευκαιρία για να αποδείξει στην Apple την λάθος οπτική τους σχετικά με το φορητό ίντερνετ. Σημειώνει ότι είναι έντονος χρήστης των προϊόντων της Apple εδώ και χρόνια και παρά την τωρινή ενόχλησή του προς την εταιρεία θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί. Στην Google θα εργάζεται πάνω στην πλατφόρμα Android.

Eν τω μεταξύ, η Apple έκανε μια σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της στο πρόσωπο του πρώην διευθυντή προϊόντων της Google. Το TechCrunch ανακάλυψε ότι ο R.J. Pittman, ο οποίος κατείχε μια αρκετά διακεκριμένη θέση στην Google, εισχώρησε στην Apple.

O Pittman έστειλε ένα γράμμα στους συναδέλφους του στη Google δηλώνοντας ότι η εισαγωγή του στο Macintosh το 1984 άλλαξε τη ζωή του.

"Μου ανήκει σχεδόν ένα από όλα τα προϊόντα της Apple που κυκλοφόρησαν από τότε και ακόμα έχω στην κατοχή μου τον πρώτο Mac. Σε ένα περίεργο αλλά όχι τόσο περίεργο τρόπο, πρόκειται ουσιαστικά για την επιστροφή στο σπίτι μου, χωρίς να έχω δουλέψει ποτέ για την Apple πριν. H ζωή λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και το λατρεύω όταν καμιά φορά ολοκληρώνεται ένας κύκλος"

Συνέχισε λέγοντας ότι θα κατέχει έναν "πολύ καλό ρόλο" στην Apple αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα. Το TechCrunch υποθέτει ότι ο Pittman μπορεί να δουλέψει με τους υπαλλήλους που η Apple ανέλαβε μετά την εξαγορά της μουσικής υπηρεσίας Lala, εξαιτίας του ιστορικού του στη Google πάνω στην τεχνολογία αναζήτηση μουσικής.

Πέρσυ τον Αύγουστο αποκαλύφθηκε ότι η Apple και η Google είχαν κάνει μια από κοινού συμφωνία έτσι ώστε να μην γίνονται προσλήψεις προσωπικού μεταξύ τους αλλά φαίνεται ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει πια. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές η έχθρα μεταξύ Apple και Google έχει φτάσει σε ένα προσωπικό επίπεδο με μια νέα τελευταία αναφορά στο CNBC από τον Jim Goldman, ο οποίος αναφέρει ότι "ο Steve Jobs απλώς μισεί τον Eric Schmidt"







[via AppleInsider, iClarified]

Follow me on twitter





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες