Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Haptic Feedback, Fingerprint Identification, and RFID Tag Readers in Future iPhones


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   epaminos

epaminos

    iPH Contributor

  • 1.546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 03/07/2009 - 11:33

Μετά τις πρόσφατες πατέντες της για νέες εφαρμογές στο software (Επικοινωνίας και Κaraoke), η Apple προχθές κατοχύρωσε και κάποιες νέες τεχνολογίες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά iPhones.

1.) Haptic Tactile Feedback

Ίσως από τις πιό ενδιαφέρουσες μεταξύ των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι η αναγνώριση από την Apple ότι παρά τα πολλά πλεονεκτήματα της multitouch οθόνης αφής του iPhone, το μεγαλύτερο μειονέκτημα παραμένει η απουσία της ανάδρασης αφής (tactile feedback). Χαρακτηριστικά μέσα στην πατέντα αναφέρεται:

"However, one of a touchscreen's biggest advantages (i.e., the ability to utilize the same physical space for different functions) is also one of a touchscreen's biggest disadvantages. When the user is unable to view the display (because the user is occupied with other tasks), the user can only feel the smooth hard surface of the touchscreen, regardless of the shape, size and location of the virtual buttons and/or other display elements. This makes it difficult for users to find icons, hyperlinks, textboxes or other user-selectable input elements that are being displayed, if any are even being displayed, without looking at the display.

Unless touch input components are improved, users that, for example, drive a motor vehicle, may avoid devices that have a touch input component and favor those that have a plurality of physical input components (e.g., buttons, wheels, etc.)."

Αναρτημένη εικόνα

Η προτεινόμενη λύση είναι η υιοθέτηση των τεχνολογιών "απτικής" απεικόνισης (haptic display technologies) οι οποίες θα επιτρέπουν και την ανατροφοδότηση/ανάδραση (feedback) από οθόνες αφής. Η Apple προτείνει την ενσωμάτωση ενός πλέγματος πιεζοηλεκτρονικών ενεργοποιητών (piezoelectronic actuators) που μπορούν να ενεργοποιηθούν κατ' εντολή. Με διακυμάνσεις της συχνότητας αυτών των ενεργοποιητών, ο χρήστης θα "αισθάνεται" διαφορετικές επιφάνειες καθώς το δάχτυλο θα κινείται σε όλη την επιφάνεια της οθόνης. Για παράδειγμα, μια οθόνη θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν εικονικό τροχό επιλογής (click wheel) που δονείται σε διαφορετική συχνότητα από το κέντρο. Οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να αισθανθούν τη διαφορά και να χρησιμοποιήσουν τον τροχό, χωρίς να χρειάζεται να το κοιτάξουν καθόλου.

2.)Fingerprint Identification as an Input Method

Μια δεύτερη πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα προτείνει ως μέθοδο εισόδου δεδομένων τον εντοπισμό μεμονωμένων δακτυλικών αποτυπωμάτων ενός χρήστη. Τα δακτυλικά αποτυπώματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές για λόγους ασφαλείας, αλλά η Apple ερευνά την αναγνώριση ξεχωριστών δακτύλων. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών, ανάλογα με το δάχτυλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, ο δείκτης θα μπορεί να εκτελέσει μία ενέργεια (Αναπαραγωγή / Διακοπή), ενώ το μεσαίο δάχτυλο θα μπορούσε να κάνει γρήγορη προώθηση.

Αναρτημένη εικόνα


Ο λόγος για μια τέτοια ενέργεια έγκειται και πάλι στην μη οπτική χρήση. Αντί να απαιτείται από τον χρήστη να βρει ένα κουμπί στην οθόνη αφής, η χρήση των διαφόρων δακτύλων και μόνο θα μπορούσε να έχει διαφορετικές εντολές.

3.) RFID Reader

Τέλος, η τελευταία αξιοσημείωτη εφαρμογή καλύπτει τη διπλή χρήση της οθόνης αφής και ως RFID αναγνώστη. Οι ετικέτες RFID (RFID tags) είναι μικρά κυκλώματα που μπορούν να είναι ενσωματωμένα σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση από ειδικούς αναγνώστες. Η Apple δείχνει ότι η μία κεραία RFID μπορεί να τοποθετηθεί στο ίδια panel που βρίσκεται και ο αισθητήρας αφής, και θα επιτρέπει το iPhone να χρησιμοποιηθεί επίσης και ως RFID αναγνώστη. Και καθώς η χρήση των ετικετών RFID tags αυξάνει όλο και περισσότερο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσθέσει μία πολύ χρήσιμη λειτουργία για την μελλοντικές συσκευές με οθόνες αφής!

Περισσότερα για το RFID: http://el.wikipedia.org/wiki/RFID

[Via Macrumors]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   aC3

aC3

    iPH Contributor

  • 1.199 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:_aC3_

Δημοσίευση 03/07/2009 - 16:09

Απιστευτα! Πιστευω οι πιο χρησιμες πατεντες που εχουμε δει μεχρι τωρα!

#3   macgalileo

macgalileo

    iPH Member

  • 310 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/07/2009 - 23:14

Αντε Γεια στον Ανταγωνισμό

ακόμη δεν μπορούν να φτάσουν το iphone 2g και η apple ετοιμάζει το iphone 10!!!!!!
Μπράβο για άλλη μια φορά




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες