Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

[Οδηγός] blackra1n: jailbreak iPhone 3G and 3GS with v3.1.2


 • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2085 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   PoluxGreece

PoluxGreece

  iPH Elite Poster

 • 3.100 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας
 • Κινητό: iPhone 7 Plus
 • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:00

*
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

IPH:

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ Jailbreak με το blackra1n διαβάστε προσεχτικά.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι τέτοιες διαδικασίες απευθύνονται σε προχωρημένους χρήστες, οι οποίοι κατανοούν πλήρως τις βασικές λειτουργίες της συσκευής και τις τεχνικές ορολογίες. Όλοι μπορούν με λίγο διάβασμα να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν πέρνουμε μια συσκευή που γράφει επάνω iPhone 3G/3GS και ξεκινάμε στα τυφλά. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν ποιό firmware τρέχει η συσκευή τους ή αν είναι 3G ή 3GS και προσπαθούν να κάνουν jailbreak και πολλά άλλα...

Γνωρίζετε τι είναι το baseband; Ποιά η διαφορά μεταξύ του Unlock και του Jailbreak; Ποιά η διαφορά μεταξύ του Update και του Restore; Τι είναι το firewall και γιατί πρέπει να το απενεργοποιήσουμε σε κάποιες περιπτώσεις; Αν όχι καλό θα ήταν να διαβάσετε πρώτα κάποιους από τους οδηγούς για νέους χρήστες καθώς και το λεξικό με τις ορολογίες του iPhone και μετά να προχωρήσετε παρακάτω. Έτσι θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα τι μπορεί να φταίει για τυχόν αποτυχία και να περιγράψετε το πρόβλημά σας καλύτερα, αναζητώντας μια λύση.


Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή αλλά λόγο των πολλών διαφορετικών καταστάσεων σε επίπεδο συσκευών (3G/3GS/IPT κτλ με διαφορετικές εκδόσεις iPhone OS...) αλλά και στις ΠΟΛΛΕΣ διαφορετικές εκδόσεις των Windows (XP, Vista, Windows 7) με ένα σωρό πράγματα τα οποία ίσως επηρεάζουν τη διαδικασία, δεν μπορεί να υπάρξει ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ κάποια διαδικασία.

Εμείς δοκιμάσαμε την παρακάτω διαδικασία όπως ακριβώς αναγράφεται σε συσκευές 3GS με έκδοση 3.1.2 και Windows XP SP3 με iTunes 9.0.1 και δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο GeoHot έχουν παρουσιαστεί διάφορα προβλήματα με τα iPhone 3G. Από τα σχόλια σας εδώ αλλά και σε άλλα forums του εξωτερικού διαπιστώνεται ότι υπάρχουν και αρκετά προβλήματα με τα Windows Vista ή 7.

Πάντα όταν κάνουμε μια διαδικασία jailbreak προσπαθούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας κάνοντας τα εξής:

1. Αν είναι δυνατόν κάνουμε Clean Restore στην έκδοση του OS που απαιτεί το εργαλείο για το Jailbreak (στην συγκεκριμένη περίπτωση iPhone OS 3.1.2 για το blackra1n). Έτσι μειώνουμε τις πιθανόητες να έχουν μείνει αρχεία και ρυθμίσεις από διάφορες εφαρμογές που έχουμε βάλει, τα οποία πιθανώς να επηρεάζουν τη διαδικασία του Jailbreak. Οι συνδιασμοί των εφαρμογών είναι εξωφρενικά πολλοί και κανένας δε θα μπορούσε να δοκιμάσει το blackra1n ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο σε όλους αυτούς. Τα προβλήματα αυξάνονται όταν μιλάμε για ΗΔΗ jailbroken συσκευές με διάφορες εφαρμογές περασμένες από το Cydia. Format λοιπόν (clean restore) για να ξέρετε τουλάχιστον ότι δεν φταίει κάτι στο software του κινητού σας, σε περίπτωση που δεν είναι επιτυχής η διαδικασία.

2. Λειτουργικό σύστημα: Κι εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψην ότι όσο λιγότερο φορτωμένο είναι ένα λειτουργικό σύστημα τόσο το καλύτερο. Το πιο συμβατό από όλα είναι μια έκδοση 32bit των Windows XP. Αν έχετε πρόσβαση και σε έναν υπολογιστή που τρέχει "σκέτα" (φρεσκοπερασμένα) Windows XP ακόμα καλύτερα. Έτσι θα περιορίσετε τις πιθανότητες να φταίει το Α Antivirus και το B Firewall ή οτιδήποτε άλλο "έξυπνο" λογισμικό τρέχει στο background.

Όλα παίζουν ρόλο, γι' αυτό πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με υπομονή αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Κανείς δεν δίνει εγγυήσεις ότι οι διαδικασίες αυτές δουλεύουν σε όλες τις συσκευές, άρα δεν μπορεί να υπάρχει και η απαίτηση να δουλεύουν ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.


Παρακάτω ο οδηγός με πολύ απλά βήματα. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται στην έκδοση OS 3.1.2 και λογικά θα τρέχετε το iTunes 9.0.1 στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια:

Κατεβάστε απο το http://www.blackra1n.com το blackra1n

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 1: Να είστε σίγουροι πως η συσκευή σάς είναι συνδεμένη στον υπολογιστή, και πατήστε το κουμπί make it ra1n

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 2: Τώρα το blackra1n θα σας βάλει σε recovery mode

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 3: Στο κινητό σας θα αντικατασταθεί το σήμα του recovery με μια φώτο του GeoHot

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 4: Το blackra1n θα αρχίσει τα τρέχει, και στην συνέχεια θα κάνει restart η συσκευή σας. Εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή, μη βιαστείτε να κάνετε κάτι... περιμένετε τη διαδικασία να τελειώσει.

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα

Θα δείτε ένα μύνημα παρακάτω του geohot που σας λέει να κάνετε donation πατήστε οκ και βγείτε.

Βήμα 5: θα δείτε στο springboard σας το σήμα του blackra1n, ανοίξτε το "blackra1n"

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 6: θα δείτε τρείς επιλογές cydia, icy, και rock, πατήστε στο cydia και θα δείτε να κάνει download.

Hint: Καλό θα είναι να αποφύγετε τα Rock και Icy.

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 7: Μετά το download θα κάνει respring το iPhone σας, και θα δείτε το Cydia στο Springboard.

Αναρτημένη εικόνα

Βήμα 8: Για να βεβαιωθείτε ότι δουλεύει σωστά, ανοίξτε το blackra1n και πατήστε το κουμπί uninstall blackra1n.

Αναρτημένη εικόνα

Ο παραπάνω οδηγός είναι μόνο για Jailbreak και όχι για unlock και hacktivate!

Πηγή: iClarified

Tip by Ultralord:
Όσοι αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του Jailbreak σε iPhone 3G ελέγξτε εάν έχετε το αρχείο QTCF.dll , στο c:/windows/system32 αν δεν το έχετε κατεβάστε από εδώ και βάλτε το στο c:/windows/system32 και δοκιμάστε πάλι.


Update: Σε πολλές νέες συσκευές iPhone 3G[S](και IP Touch 2G) - οι οποίες αγοράστηκαν τους τελευταίους 2 μήνες από Ελλάδα και τους τελευταίους 3 μήνες από το Εξωτερικό - παρατηρείται πως, εφόσον γίνει το Jailbreak , όταν η συσκευή κλείσει ελλείψει μπαταρίας ή ο χρήστης κάνει "Reboot" (επανεκκίνηση) ή χρειαστεί μετά από εγκατάσταση εφαρμογής/προσθέτου από Cydia να γίνει "Reboot" , τότε το iPhone επανέρχεται με το άνοιγμά του σε "Recovery Mode" (Η χαρακτηριστική εικόνα του "iTunes με το USB" - βλ. "iPhone Dictionary" ) .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις νέες συσκευές έχει γίνει ένα Update στο Bootroom (βλ.iPhone 3GS iBoot 359.3.2 ) το οποίο εμποδίζει το "Untethered jailbreak" καθώς με αυτό το Update διορθώνεται το 24kpwn exploit το οποίο και αποτελεί την βάση για όλες τις μεθόδους Jailbreak, σε μία προσπάθεια της Apple να καταπολεμήσει το Jailbreak των συσκευών της (βλ. "New Bootroom" blocks Jailbreak ).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει μεν το jailbreak, ωστόσο αυτό παίρνει διαφορετική μορφή. Ο λόγος για το "Tethered Jailbreak". Ειδικότερα, στις περιπτώσεις αυτές ναι μεν υφίσταται το j/b στις συσκευές όμως με κάθε νέα επανεκκίνηση αυτό χάνεται. Αντίθετα όμως οι εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο κατεβαστεί στο κινητό ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!***

Επομένως, τι κάνουμε στην περίπτωση που κάνουμε επανεκκίνηση το κινητό μας και αυτό μπει σε "Recovery mode":

1) Συνδέουμε το κινητό μας στο PC/Mac και κλείνουμε το iTunes που θα εμφανιστεί ***Αγνοούμε οποιαδήποτε ειδοποίηση για Restore***
2) Ανοίγουμε το Blackrain
3) Πατάμε το "make it Rain"
4) Περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία και είμαστε έτοιμοι
Όπως θα παρατηρήσετε όλες οι εφαρμογές θα βρίσκονται στην θέση τους (μαζί και το Cydia)

Σημ: Την διαδικασία αυτή ακολουθούμε κάθε φορά που το κινητό μας κλείσει για οποιονδήποτε λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω.

***Αυτή η διαδικασία ισχύει και στην περίπτωση που εγκαθιστούμε εφαρμογές από Cydia, οι οποίες απαιτούν Reboot(Winterboard, ΟpenSSH).
Μόλις κάνουμε την διαδικασία θα δούμε πως οι εφαρμογές που εγκαταστήσαμε υπάρχουν στο Springboard τελικά.***Σχετικά με το αν θα βγει "Untethered Jailbreak"(Χωρίς να χρειάζεται δηλαδή αυτή η διαδικασία κάθε φορά), μέχρι τώρα τα νέα είναι αρκετά αποθαρρυντικά. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο Forum, στην ενότητα "Κόσμος".

1. Geohot to Provide Untethered Jailbreak in Return for a Favor
2. Geohot's answer concerning Untethered Jailbreak

Τελευταία επεξεργασία από: AlexK, 15/12/2009 - 15:11
Update: Tethered Jailbreak


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   kostastnt

kostastnt

  iPH newbie

 • 83 μηνύματα
 • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:06

Εγώ που έχω 3gs το πήρα με την 3.0 μανίσιο... Το έκανα jailbreak στην 3.0... Μετά με το pwnage tool το έκανα jailbreak στην 3.1...

Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να πάω στην 3.1.2 από το itunes και μετά να κάνω το blackra1n?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ για τον οδηγό!

Τελευταία επεξεργασία από: kostastnt, 11/10/2009 - 12:07


#3   ippopotamos

ippopotamos

  iPH User

 • 120 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:06

ωραιος ο polux!!!!!!!!κανα 2 ερωτησεις.1 πρεπει πρωτα να κανω ρεστορ;; 2 να αναβαθμισω πρωτα το itunes κ να βαλω την 3.1.2;;;;

#4   prototype

prototype

  iPH Member

 • 225 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:07

Βάλτε την 3.1.2 άφοβα και μετά κάντε jb.

#5   PoluxGreece

PoluxGreece

  iPH Elite Poster

 • 3.100 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας
 • Κινητό: iPhone 7 Plus
 • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:11

αν η συσκευή σας ειναι απο το εξωτερικο μην το κάνετε ακόμα,γιατι μαλλον το ultrasnow δν δουλεύει με το εργαλείο του geohot

#6   Aster

Aster

  iPH Addict

 • 733 μηνύματα
 • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:11

Θελω Cydia, Rock και Icy, τα κανω install ολα μαζι η ενα ενα?

#7   phaeweac

phaeweac

  iPH newbie

 • 2 μηνύματα
 • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:11

Μήπως ΔΕΝ θα έπρεπε να κλέψετε ΣΤΕΓΝΑ τον οδγό από το iClarified??

http://www.iclarifie...x.php?enid=5527

Τελευταία επεξεργασία από: phaeweac, 11/10/2009 - 12:12


#8   prototype

prototype

  iPH Member

 • 225 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:12

Θελω Cydia, Rock και Icy, τα κανω install ολα μαζι η ενα ενα?

Μπορείς όλα μαζί αλλά γνώμη μου μόνο το cydia αξίζει να έχεις.

#9   Paris1986

Paris1986

  iPH Community Leader

 • 12.625 μηνύματα
 • Twitter:@par1scha
 • Φύλο: Άντρας
 • Κινητό: iPhone XS Max
 • Tablet:iPad Pro 1st gen
 • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:12

μπορουμε με οποιοδηποτε fw να κανουμε jb?ακομα και αν εχουμε 3.1.2 περασμενη?ωραιος οδηγος polux

Τελευταία επεξεργασία από: Paris1986, 11/10/2009 - 12:13


#10   PoluxGreece

PoluxGreece

  iPH Elite Poster

 • 3.100 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας
 • Κινητό: iPhone 7 Plus
 • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:13

Θελω Cydia, Rock και Icy, τα κανω install ολα μαζι η ενα ενα?

ένα ένα

#11   prototype

prototype

  iPH Member

 • 225 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:13

μπορουμε με οποιοδηποτε fw να κανουμε jb?ακομα και αν εχουμε 3.1.2 περασμενη?

Ναι.

#12   whiteyez

whiteyez

  iPH Member

 • 239 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας
 • Κινητό: iPhone 5
 • GameCenter:Whiteyez

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:17

Δουλεύει άψογα! Έπαθα πλάκα σε 30sec jailbreak με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο, παλικάρι ο GeoHot.

#13   prototype

prototype

  iPH Member

 • 225 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:29

http://rapidshare.co...8/blackra1n.exe
Το έχω ανεβάσει σε περίπτωση που έπεφτε το site :rolleyes:
Αν και από ότι είδα υπάρχει κανονικά. Απλώς κάνεις κλικ στο εικονίδιο των Windows.

Τελευταία επεξεργασία από: prototype, 11/10/2009 - 12:30


#14   AdamantiosXRV

AdamantiosXRV

  iPH newbie

 • 19 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:30

Δες στο κάτω μέρος. επίσης 3 φύλα πίσω αν θυμάμαι καλά το έχει ανεβάσει και ένα παλικάρι στο rapidshare:-)

#15   iAgis

iAgis

  iPH User

 • 141 μηνύματα
 • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/10/2009 - 12:35

απίστευτος ο george! πολλά μπράβο στπ παιδί! μολις τελίωσα το jb.. όλα δουλέψανε ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες