Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

TeamViewer For iPhone: Remotely Access Your PC Or Mac


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
26 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/03/2010 - 16:12

Το TeamViewer, ένα από τα πιό δημοφιλή πρόγραμματα απομακρυσμένης διαχείρησης υπολογιστών (remote access), κυκλοφόρησε και εφαρμογή για το iPhone και το iPod Touch!

Αναρτημένη εικόνα


Το TeamViewer για υπολογιστές, το οποίο όπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία χρησιμοποιείται από πάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες, είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει και PC (Windows XP,Vista, 7) και Mac OS X το οποίο διακρίνεται για την πάρα πολύ εύκολη χρήση του και το οποίο διατίθεται δωρεάν για μη-επαγγελματική χρήση, ενώ χρεώνονται μόνο οι επαγγελματικές εκδόσεις.

Έτσι και η εφαρμογή για iPhone/iTouch κυκλοφορεί και σε δωρεάν μορφή ως TeamViewer Free για μη-επαγγελματική χρήση, αλλά και ως TeamViewer Pro το οποίο στοιχίζει $99,99 και προορίζεται για καθαρά επαγγελματική χρήση απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης.

Η δωρεάν έκδοση καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του οποιουδήποτε χρήστη, δλδ τα πλεονεκτήματα του Pro έχουν να κάνουν με την υποστήριξη server, τη δημιουργία λίστας πελατών με δυνατότητα να βλέπουμε ποιοί είναι online και ποιοί όχι και φυσικά με το να μην εμφανίζει την ένδειξη πως η έκδοση δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, τόσο στο iPhone όσο και στον υπολογιστή .

Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή στo σετάρισμα και στην λειτουργία της και υποστηρίζει απομακρυσμένη σύνδεση τόσο με PC όσο και με MAC.

Αναρτημένη εικόνα


Οι λειτουργίες που προσφέρει το TeamViewer είναι οι εξής:

Άμεση υποστήριξη και απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστές (ακόμα και χωρίς να υπάρχει χειριστής στον απμακρυσμένο υπολογιστή)
• Χρήση multi-touch gestures με τα οποία μπορούμε εύκολα να κάνουμε; αριστερό, δεξί κλικ ποντικιού, scroll, drag & drop, zoom, αλλαγή monitor.
Πλήρες πληκτρολόγιο το οποίο συμπεριλαμβάνει τα πλήκτρα λειτουργιών όπως Ctrl, Alt, Windows® (Command για Mac), αλλά και όλα τα function keys
Επανεκκίνηση του απομακρυσμένου υπολογιστή
• Αυτόματη μείωση της ανάλυσης της οθόνης
• Χρήση χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσουμε τον router ή τα firewall
• Υψηλότατος βαθμός ασφάλειας στην κρυπτογράφηση των δεδομένων: 256 Bit AES Session Encoding, 1024 Bit RSA Key Exchange

Η χρήση του είναι πολύ απλή: αφού κατεβάσουμε το TeamViewer στο iPhone/iTouch μας, κατεβάζουμε το TeamViewer στον υπολογιστή που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση.

Για PC θα κατεβάσετε από εδώ το TeamViewer 5, ενώ για Mac από εδώ το TeamViewer 4

Αφου εγκαταστήσετε και τρέξετε το TeamViewer στον υπολογιστή, απλά τρέχετε το TeamViewer στο iPhone/iTouch και εισάγετε τα δύο νούμερα που βλέπετε στο TeamViewer στον υπολογιστή (ID και password)

Αναρτημένη εικόνα


Από εκεί και πέρα είσαστε συνδεδεμένος στον υπολογιστή, από όπου και αν βρισκόσαστε, με δυνατότητες να κάνετε τα πάντα (εκτός αν αλλάξετε τα settings στον υπολογιστή)

Να σημειώσω απλά ότι στην οθόνη που βλέπετε πριν συνδεθείτε υπάρχουν κάποα εικονίδια κάτω, από τα οποία το πιό χρήσιμο είναι το Recents, το οποίο θυμάται τις τελευταίες συνδέσεις ώστε να μην χρειάζεται να βάζετε ξανά τα νούμερα. Ο κωδικός/password θα αλλάζει με κάθε reset του υπολογιστή (μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, θα αναφερθώ πιο κάτω) ενώ το πρώτο νούμερο (ID) θα παραμένει ίδιο οπότε καλό είναι να μην το δίνετε σε άλλους)

Το εικονίδιο που λέει Partner List είναι για επαγγελματική χρήση και απαιτεί να ανοίξετε λογαριασμό ενώ τα Options θα τα βρείτε και μετά την σύνδεση οπότε τα αλλάζετε από εκεί.

Κατά την σύνδεση το πρώτο μενού που εμφανίζεται είναι οι οδηγίες χρήσης με επιλόγη αν θέλουμε να μην εμφανίζονται επιλέγοντας "off".

Ουσιαστικά λειτουργεί όπως αντίστοιχα προγράμματα του είδους, δλδ με κίνηση του δαχτύλου μετακινούμε το pointer του mouse, με απλό πάτημα στην οθόνη κάνουμε μονό κλικ, με πάτημα με δύο δάχτυλα δεξί κλικ, με διπλό πάτημα και κράτημα κάνουμε μετακίνηση αντικειμένων (drag & drop) ή αλλαγή μεγέθους παραθύρων, με σύρσιμο δύο δαχτύλων προς τα πάνω ή κάτω κάνουμε scroll, πατώντας με δύο δάχτυλα και απομακρύνοντας τα μεταξύ τους (spread) κάνουμε zoom-in ενώ συγκλίνοντας τα (pinch) κάνουμε zoom-out και τέλος με ανακίνηση της συσκευής αλλάζουμε monitor (εφόσον έχουμε και άλλη οθόνη συνδεδεμένη).

Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως η ανάλυση της οθόνης στο iPhone/iTouch έχει μειωθεί, κάτι που το αλλάζετε πολύ εύκολα στη κάτω μπάρα στα Options (το τελευταίο εικονίδιο δεξιά) επιλέγοντας Quality και Optimize Quality. Η προεπιλογή είναι Automatic quality selection ενώ υπάρχει και ρύθμιση για Optimize speed εάν δεν μας απασχολεί η ανάλυση της οθόνης που ενδεχομένως να κάνει χρωματικά "σπασίματα" στο wallpaper.

Μπορούμε βέβαια στις ρυθμίσεις (στην πρώτη οθόνη) να επιλέξουμε Remove Wallpaper για να μην φαίνεται η χαμηλή ανάλυση, βάζοντας το στο "on" αν θέλουμε να κάνουμε γρήγορες εργασίες που δεν απαιτούν υψηλη ανάλυση στην οθόνη.

Τα υπόλοιπα Settings είναι πιο πολύ βοθητικά και δεν θα χρειαστεί να τα πειράξουμε.

Τώρα όσον αφορά στην κάτω μπάρα του μενού τα πράγματα είναι εξίσου απλά:

• Το εικονίδιο "x" είναι για να τερματίσουμε την σύνδεση.

• Το πληκτρολόγιο είναι για να μας εμφανίσει το κανονικό πληκτρολόγιο με χαρακτήρες για εισαγωγή κειμένου καθώς και μια μπάρα στο πάνω μέρος.

Αυτή η μπάρα αποτελείται από τα πλήκτρα: Escape, Tab, Ctrl, Alt, Windows® (Command στα Mac), Πληκτρολόγιο - όπου ξαναπατώντας το θα μας εμφανίσει τα πλήκτρα λειτουργιών και τέλος έξοδος/κρύψιμο του πληκτρολογίου.

Αναρτημένη εικόνα


• Το ποντίκι είναι για να κάνουμε άμεσα δεξί κλίκ.

• Ο μεγεθυντικός φακός προσφέρεται για άμεσο zoom-in και zoom-out

• (Σε PC μόνο) Το εργαλείο/κλειδί που βλέπουμε μας επιτρέπει να κάνουμε Reboot του υπολογιστή, να κάνουμε Disable Remote Input (μπλοκάροντας τον απομακρυσμένο υπολογιστή - δε θα λειτουργεί το πληκτρολόγιο και το mouse) και αφού επιλέξουμε το μπλοκάρισμα εμφανίζεται και η επιλογή Disable Remote Screen το οποίο κλείνει και τελείως την οθόνη. Εννοείται πως μπορούμε να τα ξαναενεργοποιήσουμε επιλέγοντας Enable.

Σημείωση: ανάλογα με τον προσανατολισμό της συσκευής (Landscape ή Portrait) είναι φυσικό να εμφανίζονται ή περισσότερες λιγότερες επιλογές ανά οθόνη (π.χ. τα πλήκτρα λειτουργιών θα είναι σε δύο οθόνες σε Portrait Mode οπότε θα χρειαστεί να ξαναπατήσουμε το πληκτρολόγιο πάνω για να δουμε την επόμενη). Σε Landscape πάντως έχουμε όλες τις επιλογές σε μία οθόνη.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο πάντως είναι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το TeamViewer για δικό μας υπολογιστή (χωρίς να υπάρχει χρήστης στον υπολογιστή) και όχι απλά να προσφέρουμε απομακρυσμένη βοήθεια.

Αυτό γίνεται μέσω των ρυθμίσεων του TeamViewer στον υπολογιστή:

Σε PC στα Options (από το εικονίδιο στο status bar) στο General ενεργοποιούμε το Start TeamViewer with Windows και μετα στο μενού Security στο "Permanent password for unattended access" εισάγουμε ένα συνθηματικό/password - το οποίο θα μένει ίδιο ακόμα και αν κάνουμε reboot στον υπολογιστή.

Σε Mac θα πάμε στα Preferences της εφαρμογής και στο General κάτω από το Startup θα εισάγουμε το (μόνιμο) password μας.
Επειδή δεν υπάρχει ρύθμιση αυτόματης εκκίνησης του TeamViewer σε Mac, θα πρέπει να ανοίξουμε τις Ρυθμίσεις του Mac όπου θα ανοίξουμε τα Accounts/Λογαριασμούς και επιλέγοντας τον χρήστη μας (admin) θα πάμε στα Login Items, όπου πατώντας το "+" θα εντοπίσουμε το TeamViewer στα Applications και θα πατήσουμε OK.

Έτσι πλέον δεν θα χρειαζόμαστε νέο password κατά την σύνδεση, ενώ όπως ανέφερα και πιό πάνω το πρώτο νούμερο (ID) παραμένει το ίδιο.

Άρα το TeamViewer θα φορτώνει έτσι με κάθε έναρξη του υπολογιστή (ακόμα και με απομακρυσμένο reboot) ενώ εμείς θα πηγαίνουμε απλά στα Recents στο TeamViewer στο iPhone/iTouch όπου θα είναι αποθηκευμένα τα δύο νούμερα (ID και Password) και θα συνδεόμαστε άμεσα.

Και πάλι συνιστώ προσοχή καθώς τα δύο νούμερα αυτά δεν πρέπει επ'ουδενί να τα δώσετε σε άλλους καθώς δίνουν άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή σας.


Συμπεράσματα από την χρήση του TeamViewer για iPhone/iTouch:

Δοκιμάζοντας το TeamViewer σε απομακρυσμένους υπολογιστές (και PC και Mac) ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα - πέρα από την απλότητα του - με την εκπληκτική ταχύτητα ανταπόκρισης!

Ως χρήστης του Logmein Ignition εδώ και καιρό μπορώ με ασφάλεια να πω πως το TeamViewer είναι εντυπωσιακά πιό γρήγορο, σε βαθμό που πιστεύεις πως είσαι άμεσα συνδεδεμένος με τον απομακρυσμένο υπολογιστή και όχι μέσω των server του TeamViewer.

Μάλιστα θεωρώ περιττή την μείωση της ανάλυσης της οθόνης καθώς έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ταχύτητα ανταπόκρισης με ρύθμιση Optimize Quality για την οθόνη.

Επίσης η απλότητα στην εγκατάσταση σε υπολογιστή από οποιονδήποτε, το καθιστά πολύ χρήσιμο για να βοηθήσουμε κάποιον φίλο/φίλη σε θέματα του υπολογιστή τους από μακριά.
Απλά τους κατευθύνουμε στο TeamViewer.com και σε μερικά λεπτά θα μπορούμε να συνδεθούμε με τον υπολογιστή τους κάνοντας ένα απλό session (χωρίς εγκατάσταση drivers, ρυθμίσεις router και firewall).
Οι φίλοι μας απλά θα κλείσουν/σβήσουν μετά το TeamViewer στον υπολογιστή χωρίς να έχει αφήσει "ίχνη" και χωρίς να υπάρχει η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να μπούμε στον υπολογιστή εν αγνοία τους.

Το TeamViewer επίσης προσφέρει όλα τα απαραίτητα πλήκτρα και gestures ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πιστεύω λοιπόν πως το TeamViewer είναι πιθανότατα το καλύτερο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρησης υπολογιστών για iPhone/iTouch καθώς τα άλλα προγράμματα με τα οποία μπορεί να συγκριθεί (Jaadu RDP, VNC Viewer κτλ) είτε δεν υποστηρίζουν και τις δύο πλατφόρμες PC και Mac, είτε χρειάζονται ένα σωρό ρυθμίσεις για τον router και τα firewall - το οποίο μπορεί να δίνει πλεονέκτημα ταχύτητας λόγω απευθείας σύνδεσης, αλλά όχι και τόσο μεγάλο καθώς το TeamViewer όπως ανέφερα δουλεύει σε υπερ-ικανοποιητικές ταχύτητες.

Σημαντικότατο επίσης είναι και το στοιχείο ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν.

Το TeamViewer μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store εδώ: TeamViewer Free

Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τεχνική υποστήριξη μέσω internet μπορούν να κατεβάσουν την Pro έκδοση από εδώ: TeamViewer Pro ($99,99)

[via appadvice]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 08/03/2010 - 02:17

Από τα ποιό ολοκληρωμένα review που έχω διαβάσει! Thanks adenadoume!
Behind the Scenes...

#3   s1lsep

s1lsep

    iPH newbie

  • 46 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:s1lsep

Δημοσίευση 08/03/2010 - 03:17

Πολύ γρήγορο όντως! Με βλέπω να σβήνω το logmein...

#4   ceRoN

ceRoN

    iPH Enthousiast

  • 403 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/03/2010 - 04:40

Το καλυτερο ειναι οτι μπορεις να βλεπεις μεχρι και flash περιοχομενο απο το iphone.
ειναι ενας τροπος να βλεπεις flash sites απο το Iphone αν εχεις αφησει εναν υπολογιστη ανοικτο σπιτι :P

#5   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 08/03/2010 - 05:44

Πολύ η καλή εφαρμογή και πολύ γρήγορη!

Follow me on twitter


#6   jwr

jwr

    iPH Contributor

  • 1.090 μηνύματα
  • Twitter:@jwr_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:jwr_p

Δημοσίευση 08/03/2010 - 07:54

Το χρησημποποιώ εδώ και κάμποσες μέρες και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι πολύ γρήγορο!Μπράβο για αυτό το λεπτομερέστατο review adenadoume,καταπληκτική δουλειά!;)

#7   nikoss123

nikoss123

    iPH Enthousiast

  • 467 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 08/03/2010 - 11:09

Τι να λεμε τωρα απλα καταπληκτικο.Επιτελους εστω και ετσι εχουμε και flash ευκολα και γρηγορα :rolleyes:

#8   nikosjc

nikosjc

    iPH Member

  • 254 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/03/2010 - 14:13

Καλά παιδιά το προγραματάκι είναι απίστευτο!!! Συνδέθηκα μέσα σε 1'! :o
Download τα 2 προγράμματα, τρέξιμο (ούτε καν εγκατάσταση) σε PC και ipod και σύνδεση!
Τόσο απλά! Και με ταχύτητα σαν να είμαι σπίτι μου!!! :)

#9   stefgoon

stefgoon

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/03/2010 - 14:28

Υπαρχει τροπος να παρει κανεις καποιο αρχειο και να το μεταφερει στο iphone ή οπουδηποτε αλλου?

#10   imposter

imposter

    iPH Member

  • 224 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/03/2010 - 14:58

το χρησιμοποιω εδω και 3-4 μερες περιπου και ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ.

δεν εχω να πω κατι αλλο..

#11   jwr

jwr

    iPH Contributor

  • 1.090 μηνύματα
  • Twitter:@jwr_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:jwr_p

Δημοσίευση 08/03/2010 - 15:15

Τι να λεμε τωρα απλα καταπληκτικο.Επιτελους εστω και ετσι εχουμε και flash ευκολα και γρηγορα :rolleyes:



έχεις δίκιο αλλά αργούν τα frame <_<

#12   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/03/2010 - 00:38

Από τα ποιό ολοκληρωμένα review που έχω διαβάσει! Thanks adenadoume!

thx chief! Εκτιμώ το σχόλιο...

Υπαρχει τροπος να παρει κανεις καποιο αρχειο και να το μεταφερει στο iphone ή οπουδηποτε αλλου?

Dropbox my friend (review από τον thanasis, για μένα το καλύτερο, αν και συνεχεια βγαίνουν site που σου προσφέρουν υπηρεσίες να ανεβάσειις τα δεδομένα σου στο "digital cloud" / στο internet δλδ για να έχεις πρόσβαση από παντου: iPhone, υπολογιστή κτλ)

Ξεκίνα από το Dropbox (σε υπολογιστή και iPhone και βλέπεις μετά...)

Όσον αφορά στα flash, πραγματικά έξυπνη ιδέα του ceRoN και δεν εννοώ να βλέπεις flash video αλλά να έχεις πρόσβαση σε sites κατασκευασμένα εξολοκλήρου με flash...

Παρεπιπτόντως στους 4 υπολογιστές που είμαι συνδεδεμένος με το iPhone μου, το LogMeIn έφαγε "σουτ"...

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 09/03/2010 - 00:44


#13   poulis84

poulis84

    iPH Member

  • 290 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/03/2010 - 12:57

καλό δεν λέω αλλά για να λειτουργήσει πρέπει να θυμάσαι να ανοίγεις το αντίστοιχο προγραμματάκι στον mac γιατί αλλίως δν δουλεύει...γι'αυτό και μόνο θα επιμείνω logmein

Τελευταία επεξεργασία από: poulis84, 09/03/2010 - 12:57


#14   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 09/03/2010 - 13:17

μπορείς πολύ απλά να το βάλεις να ανοίγει αυτόματα με το που ανοίγει το pc σου και να τρέχει στο background. το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι το ID και το password το ρυθμίζεις οριστικά εσύ.

#15   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 09/03/2010 - 13:23

Team Viewer ή RDM+ (της Shape Services) ?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες