Εχω και μπρικι ιταλικο εχω και κει μια ερωτηση δν μου κανει καιμακι αλλα δν ξερω τωρα τι θα παρω λογικα παω προς τασσιμο
δεν θα σου δώσει καϊμάκι το μπρίκι εκτός κι αν πάρεις το brikka της bialetti το οποίο διαθέτει επιπλέον βαλβίδα ώστε να αυξάνει η πίεση περισσότερο κατα την εκχύλιση αλλά και με αυτό θες σωστό κόψιμο στον καφέ και μεγάλη ποσότητα στο καλαθάκι.
άμα θέλεις δοκίμασε σε αυτό που έχεις να γεμίσεις μέχρι επάνω το καλάθι με καφε και στη συνέχεια να ρήξεις λίγο ακόμη ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο η κορυφή του οποίου να προεξέχει. ίσως σου δώσει έτσι λίγο. από κει και πέρα έχει να κάνει και με το καφε και το κόψιμο του. καλό καϊιμάκι δεν θα βρεις στο 70% των καφετεριών έξω οπότε μη χολοσκάς.
υπάρχει και μια τεχνική λίγο δύσκολη για καϊιμάκι από μπρίκι που είναι περισσότερο για εφέ : στο ποτήρι βάζεις λίγο περισσότερη ζάχαρη απο όση θες πριν χύσεις καφέ και μετά μισή κουταλιά καφέ και χτυπάς με ταχύτητα όπως στον νες. δημιουργείται ένα πήγμα καφέ κίτρινο και τέλος χύνεις από επάνω και τον υπόλοιπο κ ανακατέβεις.
Τελευταία επεξεργασία από: chresto, 04/03/2012 - 19:34.