Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Εορτολόγιο στο iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
24 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 14/11/2008 - 20:49

Posted Image

Οι χρήστες Windows μπορείτε να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία από εδώ.

    * Το αρχείο 1- eortologioNew v1.4.xls περιλαμβάνει τις σταθερές γιορτές (για το 2006). Θα πρέπει αρχικά να το μεταφέρετε στο Outlook (File -> Import and Export -> Import from another program or file -> Microsoft Excel -> Browse -> Next -> Destination Folder: Calendar -> drag & drop όλα τα πεδία του excel στα ομώνυμα πεδία του Outlook) και στη συνέχεια να ορίσετε να επαναλαμβάνονται οι γιορτές κάθε χρόνο.

    Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν κατευθείαν από το Outlook επαναλαμβανόμενα γεγονότα και γι' αυτό οι γιορτές στο αρχείο περιορίζονται στο έτος 2006. Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την περιοδικότητα μέσω μιας μακροεντολής που έγραψε ο slazaris και την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Παραθέτω τις λεπτομέρειες για την εκτέλεση της μακροεντολής:

Quote

Η διαδικασία για την εγκατάσταση είναι η εξής:

1. Κάντε rename το extension του αρχείου από txt σε bas. Χρειάστηκε να το μετονομάσω για να γίνει το upload.

2. Ανοίξτε το Outlook και πηγαίνετε στο Εργαλεία -> Μακροεντολή -> Επεξεργασία Visual Basic.

3. Στο Project Tree View πάνω αριστερά κάντε δεξί κλικ στον φάκελο Modules και επιλέξτε Import File...

4. Επιλέξτε από το παράθυρο διαλόγου το αρχείο OutlookRecurrence.bas.

5. Από το παράθυρο της Visual Basic εκτελέστε Run ή πηγαίνετε στο Outlook και από το μενού Εργαλεία -> Μακροεντολή -> Μακροεντολές... επιλέξτε τη μακροεντολή Recurrence και πατήστε εκτέλεση (Run).



Επαναλαμβάνω ότι η μακροεντολή θα πειράξει μόνο τα all day events που ξεκινούν με τη λέξη 'Γιορτή'.


Το αρχείο 2- eortologioNew Mobile v1.4.xls περιλαμβάνει όλες τις κινητές γιορτές μέχρι και το έτος 2050. Τις εισάγετε στο Outlook με τον ίδιο τρόπο, όπως και τις σταθερές (εφόσον δεν επαναλαμβάνονται θα παραλείψετε την περιοδικότητα). Είναι προτιμότερο η εισαγωγή των κινητών εορτών να ακολουθήσει την διαδικασία για την περιοδικότητα των σταθερών εορτών ώστε να διευκολυνθείτε στο διαχωρισμό τους.

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

Για τους χρήστες Mac, έχω προσαρμόσει τα αρχεία τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ και να τα προσθέσετε στο iCal. Υπάρχουν 2 ξεχωριστά αρχεία τα οποία θα προσθέσετε στην εφαρμογή iCal (File -> Import -> Import an iCal file -> Browse -> Import). Μπορείτε αν θέλετε να τα διατηρήσετε ως δύο ξεχωριστά ημερολόγια ή να τα συγχωνεύσετε.

    * Το Eortologio.ics περιλαμβάνει τις σταθερές γιορτές (είναι διορθωμένο ώστε να επαναλαμβάνονται σε ετήσια βάση, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια τροποποίηση).

    * Το Eortologio - kinites.ics περιλαμβάνει τις κινητές γιορτές μέχρι το 2050.


Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.


[via MyPhone]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   WizeMan

WizeMan

    iPH Enthousiast

  • 541 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/11/2008 - 10:42

Ευχαριστούμε!!! Πολύ χρήσιμο!!!

#3   koumbouni

koumbouni

    iPH Contributor

  • 1.803 μηνύματα
  • Twitter:@koumbouni
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 15/11/2008 - 14:09

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το έψαχνα καιρό. :D

#4   PGM

PGM

    iPH newbie

  • 8 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 05/12/2008 - 10:17

Κατα λαθος περασα το αρχειο 1- eortologioNew v1.4.xls 2 φορες με αποτελεσμα οταν ετρεξα μεσω visual basic το αρχειο να κανει την καθε γιορτη 2 φορες .....Πως μπορω να σβησω την μια εγραφη και να μεινει μονο 1 ?

#5   Kaska

Kaska

    iPH newbie

  • 35 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/12/2008 - 18:35

Εγώ έχω άλλο πρόβλημα.
Πέρασα το πρώτο αρχειο (1- eortologioNew v1.4) ,πήγα μέσο outlook και ένα ένα όρισα την περιοδικότητα, στο iphone όμως δεν εχούν ενεργοποιηθεί όλα για το επόμενο έτος.
Μπορώ να πω, ούτε το 30%, έχω τσεκάρει 10 φορές να δω μήπως υπάρχει κάποια διαφορά στα συμβάντα που λειτουργούν (2007,2008) και αυτά που όχι εχω κάνει sync 40 φορές αλλά τίποτα.
Προσπάθησα να τα σβήσω απο το iphone ξετσεκάροντας απο το itunes to calendar και να τα ξαναπεράσω, αλλά δεν σβήνουν.

Any idea ???. Το outlook είναι του 2003



#6   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 05/12/2008 - 23:36

Καταρχάς κάνε έναν έλεγχο εάν ισχύει η περιοδικότητα στο outlook σου.

Έπειτα για να στα περάσει από πάνω πρέπει να το κάνεις force και να σβήσεις το παλιό ημερολόγιο με αυτόν τον τρόπο και να περάσει το καινούριο. Απλώς θα επιλέξεις το κουτάκι που λέει να κανει forced sync του ημερολογίου (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λέει το iTunes).

Εάν πάλι δεν το καταφέρεις τότε το πρόβλημα σου είναι στο outlook και πως έχεις ορίσει την περιοδικότητα.

#7   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/12/2008 - 20:26

σε Office 2007 τι κανουμε στο σημειο του drag&drop;;

#8   iason1907

iason1907

    Advanced Member

  • 180 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/12/2008 - 21:00

Αγοράζουμε macintosh  :P

Γιατί να διαφοροποιείται κάτι? Κάνε ότι λέει :P

#9   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/12/2008 - 01:48

εχω και mac(hackintosh).αλλα γιατι δε γινεται στα 2007 δεν μπορω να καταλαβω.

Edit: Το βρηκα τελικα εβαλα τα αρχεια που ηταν για τα Mac.

UPDATE:

Φτιαχτηκε και ένα επιπλέον ημερολόγιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παγκόσμιες ημέρες.

Οι χρήστες Windows μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ.
Το αρχείο pgkimrs.CSV περιλαμβάνει τις παγκόσμιες ημέρες για το 2008. Θα πρέπει αρχικά να το μεταφέρετε στο Outlook (File -> Import and Export -> Import from another program or file -> Comma Separated Values (Windows)) και στη συνέχεια να ορίσετε να επαναλαμβάνονται τα γεγονότα κάθε χρόνο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν κατευθείαν από το Outlook επαναλαμβανόμενα γεγονότα και γι' αυτό οι παγκόσμιες ημέρες περιορίζονται στο έτος 2008. Θα πρέπει να ορίσετε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο όλα τα γεγονότα εκτός από δύο: η παγκόσμια ημέρα της μητέρας η οποία θα ορίσετε να επαναλαμβάνεται συγκεκριμένα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου και η παγκόσμια ημέρα του πατέρα η οποία θα ορίσετε να επαναλαμβάνεται συγκεκριμένα κάθε 3η Κυριακή του Ιουνίου.
Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

Σημείωση: Στο Outlook 2007 μπορείτε, εναλλακτικά, να εισαγάγετε τα αρχεία .ics για mac τα οποία περιλαμβάνουν την περιοδικότητα.

Για τους χρήστες Mac, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Κατεβάστε το αρχείο Pagkosmiesimeres.ics.zip και αφού το αποσυμπιέσετε κάντε διπλό κλικ ώστε να εκτελέσετε την εφαρμογή iCal και να εισάγετε το ημερολόγιο σε αυτήν. Εναλλακτικά εισάγετε το ημερολόγιο από iCal -> File -> Import -> Import an iCal file -> Browse -> Import. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται όπως πρέπει σε ετήσια βάση.

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

Αναλυτικός οδηγός για εισαγωγή όλων των ημερολογίων σε Windows XP/Outlook 2003:

Αρχικά να σημειώσω ότι η παρακάτω διαδικασία έχει γίνει σε περιβάλλον Windows Xp με την 2003 έκδοση του Microsoft Outlook και επομένως δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα λειτουργήσει και σε vista/outlook 07 (εάν και δεν βλέπω τον λόγο για το αντίθετο)

Επίσης να αναφέρω ότι δεν είναι ανάγκη να έχουμε περασμένες τις κινητές ή σταθερές εορτές στο ημερολόγιο, αυτή η μέθοδος είναι ανεξάρτητη. Εάν τυγχάνει και τις έχουμε τότε απλά θα συγχωνευτούν με τις παγκόσμιες ημέρες στο ίδιο ημερολόγιο(πράγμα το οποίο και ήθελα να κάνω εξαρχής).

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η εξής :


1. Αρχικά κατεβάζουμε το τροποποιημένο αρχείο - μακροεντολή (credits to slazaris) από εδώ.

2. Μετονομάζουμε το OutlookRecurrence.txt αρχείο σε OutlookRecurrence.bas

3. Ανοίγουμε το Microsoft Outlook και ορίζουμε την ασφάλεια της εκτέλεσης VisualBasic scripts στο χαμηλότερο δυνατό (θυμηθείτε στο τέλος της διαδικασίας να επαναφέρετε το επίπεδο ασφάλειας στο προκαθορισμένο)

Posted Image

Ανοίγουμε το Ημερολόγιο και πάμε στο Εργαλεία --> Μακροεντολή --> Ασφάλεια και θέτουμε το επίπεδο στο Χαμηλό

Posted Image

4. Στην συνέχεια κάνουμε import το αρχείο με τις παγκόσμιες ημέρες (PGKIMRS.CSV) όπως ακριβώς περιγράφει ο Περικλής εδώ

5. Μόλις τελειώσει η διαδικασία παρατηρούμε ότι έχουν περαστεί ως events οι παγκόσμιες ημέρες στο Ημερολόγιο για το 2008 έτος μόνο.
Επομένως το επόμενο βήμα είναι να ορίσουμε σε αυτά τα events να επαναλαμβάνονται αυτόματα κάθε χρόνο (εκτός από δύο ημέρες που είναι κινητές και τις οποίες θα τροποποιήσουμε manually μετά)

6. Πάμε στο Εργαλεία --> Μακροεντολή --> Επεξεργασία VisualBasic. Μας ανοίγει ένα καινούριο παράθυρο που περιέχει το τρέχον VisualBasic Project.
Στο project tree view πάνω αριστερά κάνουμε expand μέχρι να δούμε τον φάκελο Modules όπου και κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε import file.
Στην συνέχεια ανοίγουμε το αρχείο OutlookReccurence.bas από την τοποθεσία που το έχουμε αποθηκεύσει στο βήμα 1. Τότε κάνοντας expand στον φάκελο Modules θα παρατηρήσουμε ένα καινούριο Module το οποίο και περιέχει το επιθυμητό script.

Posted Image

7. Στο ίδιο τώρα παράθυρο πατάμε Run --> RunMacro kαι στην συνέχεια στο παράθυρο που ανοίγει ξαναπατάμε Run αφού βέβαια πρώτα τσεκάρουμε ότι το Macro name σε αυτό το παράθυρο είναι το "Recurrence".

Posted Image

8. Αυτό ήταν, πλέον οι παγκόσμιες ημέρες θα έχουν περαστεί επαναληπτικά κάθε χρόνο στο ημερολόγιο. Για τις δύο ημέρες που είναι κινητές και αναφέρονται στον οδηγό του Περικλή απλά τις βρίσκουμε στο ημερολόγιο και κάνουμε edit στο Περιοδικότητα βάζοντας αντίστοιχα αυτά που αναφέρει ο Περικλής.

Posted Image

9. Sync με Ιtunes και είμαστε έτοιμοι.


#10   tutankhamun

tutankhamun

    iPH newbie

  • 48 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/12/2008 - 23:02

Που ακριβως βρισκεται το αρχειο Pagkosmiesimeres.ics.zip?

#11   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/12/2008 - 15:16

Εδω ειναι: Link

#12   antoniss

antoniss

    iPH User

  • 189 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/01/2009 - 12:05

Επιπλεον επιλογές

1) http://www.eortologi...bile/index.htm (Web based mobile version)


2) http://appshopper.co...festyle/giortes

Posted Image





#13   7psyxos

7psyxos

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G
  • GameCenter:7psyxos

Δημοσίευση 18/01/2009 - 17:00

Ευχαριστούμε μεγάλε! Να'σαι καλά!
Μόνο που θα πρέπει να διορθώσουν το πρόβλημα με την ημερομηνία. Δείχνει πάντα 1 ή 2.

#14   c200amgpacket

c200amgpacket

    Advanced Member

  • 874 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/01/2009 - 14:18

Μετά από 2 δευτερόλεπτα βγαίνει η ημερομηνία της ημέρας

#15   7psyxos

7psyxos

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G
  • GameCenter:7psyxos

Δημοσίευση 19/01/2009 - 14:59

Μου βγάζει μόνο το πρώτο ψηφίο μετά τις 10 του κάθε μήνα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες